In dit artikel

Hoe Vul Je een Declaratieformulier In?

In dit artikel

Het invullen van een declaratieformulier kan een uitdaging zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Ik weet hoe overweldigend dit kan zijn; immers, ik heb ook in jouw schoenen gestaan en het blijkt dat 35% van de mensen problemen ondervindt bij het voor het eerst invullen van een declaratieformulier.

In dit artikel ga ik je begeleiden door elk stapje, van het verzamelen van bonnen tot het indienen en verwerken van je formulier. Klaar om stressvrij te declareren?.

Samenvatting

 • Verzamel alle bonnen en facturen die je wilt declareren en bewaar ze op één plek.
 • Kies een sjabloon dat past bij het type declaratie dat je wilt indienen.
 • Maak een kopie van alle bonnen en facturen die je wilt indienen voor een overzicht.
 • Vul het declaratieformulier in met de juiste onkostencategorieën en tel alle kosten bij elkaar op.
 • Dien je ingevulde declaratieformulier in bij de juiste instantie en bewaar een kopie van je gegevens.

Steps to Fill Out a Declaratieformulier

Om een declaratieformulier in te vullen, volg je de onderstaande stappen:

– Verzamel alle bonnen en facturen die je wilt declareren.

– Kies een sjabloon voor je declaratieformulier.

– Maak een kop op het formulier met je persoonlijke gegevens.

– Geef een overzicht van de onkostencategorieën waarin je de bonnen en facturen wilt indelen.

– Tel alle onkosten bij elkaar op en vul het totaalbedrag in.

– Dien je ingevulde declaratieformulier in bij de juiste instantie voor verwerking.

– Bewaar altijd een kopie van je ingevulde gegevens voor je eigen administratie.

Hier zijn enkele tips om efficiënt een declaratieformulier in te vullen.

Verzamel alle bonnen en facturen

Ik begin met het verzamelen van alle bonnen en facturen. Dit is hoe ik dat doe:

 1. Ik zoek door al mijn papierwerk.
 2. Ik vind alle losse bonnetjes in mijn tas en portemonnee.
 3. Ik check mijn e – mails voor digitale facturen.
 4. Ik maak foto’s van de bonnen met mijn telefoon.
 5. Dan zorg ik dat ik alles op één plek heb.
 6. Ik hou alles netjes bij elkaar in een map of doos.
 7. Zo raak ik niets kwijt.

Kies een sjabloon

Als je een declaratieformulier moet invullen, is het belangrijk om eerst een sjabloon te kiezen. Een sjabloon is een vooraf ontworpen document met invulinstructies en categorieën waarin je je onkosten kunt indelen.

Het kiezen van het juiste sjabloon zorgt ervoor dat je alle benodigde informatie op de juiste plek kunt invullen zonder iets te missen. Je kunt een sjabloon downloaden van de website van het bedrijf of de organisatie waarvoor je het declaratieformulier invult.

Zorg ervoor dat je het juiste sjabloon selecteert op basis van het type declaratie dat je wilt indienen, zoals reiskosten, lunches, zorgkosten, etc.

Maak een kop

Wanneer ik een declaratieformulier invul, is het belangrijk om eerst een kopie te maken van alle bonnen en facturen die ik wil indienen. Dit helpt me om een overzicht te hebben van mijn onkosten en zorgt ervoor dat ik niets vergeet.

Ik maak gewoon een foto of scan van elke bon of factuur en bewaar deze op mijn computer of telefoon. Het is ook handig om de bonnen en facturen in categorieën te organiseren, zoals reiskosten, lunches of zorgkosten, zodat ik gemakkelijk kan zien welke kosten bij elkaar horen.

Op deze manier kan ik efficiënt mijn declaratieformulier invullen zonder iets over het hoofd te zien.

Geef een overzicht van de onkostencategorieën

Hier zijn de verschillende onkostencategorieën die je moet invullen op het declaratieformulier:

 1. Reiskosten: Noteer alle kosten voor het reizen, zoals trein- of buskaartjes, parkeerkosten of brandstofkosten als je met de auto reist.
 2. Lunches: Als je zakelijke lunches hebt gehad en deze wilt declareren, schrijf dan de kosten van de maaltijden op.
 3. Zorgkosten: Als je medische kosten hebt gemaakt die vergoed kunnen worden, zoals tandartsbezoeken of medicijnen, vul dan deze categorie in.
 4. Urendeclaraties: Als je gewerkte uren wilt declareren voor overwerk of speciale projecten, geef dan een gedetailleerd overzicht van de gewerkte uren en het tarief dat daarbij hoort.
 5. Administratiekosten: Soms kun je administratiekosten maken tijdens zakenreizen of andere werkgerelateerde activiteiten. Noteer deze kosten apart in deze categorie.

Tel alle onkosten bij elkaar op

Om een declaratieformulier in te vullen, moet je alle onkosten bij elkaar optellen. Dit betekent dat je de bedragen op alle bonnen en facturen bij elkaar moet optellen. Zorg ervoor dat je alle bonnen en facturen hebt verzameld voordat je begint met optellen.

Als je bijvoorbeeld verschillende lunches hebt betaald, tel dan het totaal van alle lunchbonnen bij elkaar op. Op deze manier krijg je een overzicht van al je kosten die je kunt invullen op het declaratieformulier.

Het is belangrijk om zorgvuldig te zijn en ervoor te zorgen dat je alle bedragen correct optelt, zodat je een nauwkeurige declaratie kunt indienen.

Declaratieformulieren indienen en verwerken

Ik dien mijn declaratieformulieren in en verwerk ze op de volgende manier:

 • Zorg ervoor dat ik alle benodigde bonnen en facturen verzamel.
 • Kies een sjabloon dat past bij mijn declaratie.
 • Maak een kopie van het formulier voor mijn eigen administratie.
 • Geef een overzicht van de verschillende categorieën waarin ik kosten kan indienen, zoals reiskosten, lunches of zorgkosten.
 • Tel alle onkosten bij elkaar op en vul het bedrag in op het formulier.
 • Stuur mijn ingevulde declaratieformulieren op naar de juiste persoon of afdeling.
 • Bewaar altijd een kopie van mijn gegevens voor het geval er iets misgaat.

Bewaar een kopie van je gegevens

Ik bewaar altijd een kopie van mijn gegevens nadat ik mijn declaratieformulier heb ingevuld. Het is belangrijk om een back-up te hebben, voor het geval er iets misgaat met het indienen of verwerken van mijn declaratie.

Ik sla alle bonnen, facturen en het ingevulde formulier op mijn computer op, zodat ik ze gemakkelijk kan terugvinden als dat nodig is. Het is ook handig om een papieren kopie te bewaren, mocht ik deze nodig hebben voor mijn administratie.

Tips for Efficiently Filling Out a Declaratieformulier

Om een declaratieformulier efficiënt in te vullen, zijn er een paar handige tips die ik graag met je wil delen. Ten eerste is het belangrijk om alle bonnen en facturen goed te verzamelen voordat je begint.

Hierdoor heb je een overzicht van al je kosten en kun je alles gemakkelijk invullen op het formulier.

Een andere tip is om een sjabloon te kiezen dat bij jouw specifieke soort declaratie past, zoals reiskosten, lunches of zorgkosten. Dit kan het invullen van het formulier vereenvoudigen en voorkomt fouten.

Maak ook altijd een kopie van je ingevulde gegevens voordat je het formulier indient. Zo heb je altijd een referentiepunt als er achteraf nog vragen zijn over je declaratie.

Ten slotte, als je gebruik maakt van de Zilveren Kruisapp, kun je bonnen direct fotograferen en uploaden. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je declaratie sneller verwerkt wordt.

Met deze tips kun je efficiënt en nauwkeurig je declaratieformulier invullen en ervoor zorgen dat je snel en gemakkelijk vergoedingen kunt claimen.

Meer over ‘Online Groei’

Als je je ooit hebt afgevraagd wat giraal geld is of wie precies een crediteur is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We duiken dieper in verschillende onderwerpen zoals het verzamelinkomen, het belang van een kruispost en de nuances van factureren. Daarnaast leggen we ook de stappen uit om je jaarrekening te deponeren en ontrafelen we de mysteries van omzetbelasting.

Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Of je nu tips nodig hebt over strokenplanning, een duidelijk declaratieformulier wilt opstellen, of een planning wilt maken in Excel, wij hebben de antwoorden. Bovendien verkennen we de principes van projectmatig werken, verklaren we wat inkomstenbelasting en debiteuren zijn en leiden we je door het proces van het schrijven van een effectief bezwaarschrift. En als je ooit hebt willen weten wat een grootboek is, hebben we daar ook een gids voor.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een declaratieformulier en hoe maak je er een aan?

Een declaratieformulier is een document dat je gebruikt om kosten te claimen. Je kan er een aanmaken door online een sjabloon te kiezen en te downloaden.

2. Hoe kan ik mijn bonnen en facturen verwerken in het declaratieformulier?

Verzamel eerst al je bonnen en facturen. Daarna, maak je foto’s van deze bonnen als bewijs, zorg ervoor dat je deze later eenvoudig kunt ophalen.

3. Hoe dien ik onkosten, reiskosten en lunches in op een declaratieformulier?

Om onkosten, reiskosten of lunches te declareren, vul je de juiste gegevens in op het declaratieformulier. Zorg ervoor dat je dit efficiënt doet om geen fouten te maken.

4. Kan ik ook zorgkosten declareren met behulp van de Zilveren Kruisapp?

Ja, je kunt nota’s van zorgkosten indienen via de Zilveren Kruisapp. Het is vergelijkbaar met het proces van het invullen van andere declaraties.

5. Hoe vraag ik een terugbetaling aan nadat ik mijn declaratieformulier heb ingediend?

Na het verzenden van jouw ingevuld declaratieformulier, moet je wachten op de beoordeling. Als alles in orde is, kun je een terugbetaling aanvragen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *