In dit artikel

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

e-Boekhouden.nl Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Je boekhouding op orde hebben is een must als ondernemer. Als je dit met de juiste software doet, scheelt het je veel tijd bij de facturen maken, versturen en het doen van je belastingaangiftes. Als ondernemer hoor je nu eenmaal inzicht te hebben in je kosten en baten en met het juiste boekhoudpakket zie je dit in één oogopslag. e-Boekhouden.nl eaccounting is misschien een prima pakket als je op zoek bent naar een overzichtelijk boekhoudpakket, maar er zijn ook andere boekhoudprogramma’s beschikbaar. In dit artikel ga ik een aantal e-Boekhouden.nl alternatieven met elkaar vergelijken. Ben je op zoek naar het beste eaccounting e-Boekhouden.nl alternatief? Lees dan vooral verder!

Beste e-Boekhouden.nl alternatief van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste online boekhoudprogramma voor starters – e-Boekhouden.nl
 2. Meest eenvoudige boekhoudprogramma – MoneyMonk
 3. Beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers – e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

In dit artikel ga ik niet het e-Boekhouden.nl eaccounting pakket bespreken, maar ga ik de e-Boekhouden.nl alternatieven vergelijken met elkaar. Als je kijkt naar een ander boekhoudpakket, wat is dan het beste e-Boekhouden.nl alternatief? Vergelijken doe ik op basis van functionaliteiten en gebruiksgemak. Daarnaast bekijk ik alle e-Boekhouden.nl alternatief ervaringen met elkaar. Hoe wordt een boekhoudprogramma beoordeeld door de gebruikers ervan? Een ander belangrijk punt vind ik de prijs en de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Is de prijs in verhouding met alle functies die je ontvangt? Laten we beginnen. 

1. e-Boekhouden.nl – beste online boekhoudprogramma voor starters

Als startende ondernemer maak je met het boekhoudpakket van e-Boekhouden gratis facturen aan. Je maakt hier 15 maanden gratis gebruik van, vanaf je inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Fijn dat je gratis facturen mag maken, want zo word je als startende ondernemer minder op kosten gejaagd. Met de pakketten van e-Boekhouden stuur je gratis je btw-aangifte naar de Belastingdienst. Je houdt ook gemakkelijk alle uren, kilometers, kosten en relaties bij. Daarnaast stuur je je offertes en facturen in je eigen huisstijl weg. 

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

Een abonnement op e-Boekhouden sluit je al af vanaf €9,95 per maand. Dit is speciaal voor zzp’ers. Je mag dan een totaal van 240 boekingen per jaar doen en kunt onbeperkt factureren. Het Standaard pakket is voor alle ondernemers. Dit kost €14,50 per maand. Je doet dan een onbeperkt aantal boekingen. Daarnaast betaal je voor het facturen pakket €9,50 extra per maand. Je voegt dan gratis extra gebruikers toe, maakt gebruik van de klantenservice en het is maandelijks opzegbaar. 

Voordelen e-Boekhouden

✅ e-Boekhouden heeft een YouTube kanaal waarop veel instructievideo’s van het systeem te vinden zijn. Daarnaast vind je instructievideo’s waarmee je de boekhouding, offertes en facturen in je eigen huisstijl maakt;  

✅ Gebruikers geven op verschillende review websites aan dat de klantenservice goede service verleent en snel reageert op vragen of problemen; 

✅ Er is een gratis proefperiode van 14 dagen voor niet-startende ondernemers; 

✅ e-Boekhouden is een betaalbaar programma, vanaf €9,95 sluit je een abonnement af;

✅ Facturen maak je in je eigen huisstijl;

✅ Voor startende ondernemers bestaat er een gratis proefperiode van 15 maanden voor het factuur en offerte programma. 

Nadelen e-Boekhouden

❌ Het is niet mogelijk om met de app een gratis factuur te maken; 

❌ De interface van e-Boekhouden is nogal simpel en saai. 


Klik hier voor de beste deal

2. Exact Online – beste boekhoudprogramma voor mkb’ers 

Het boekhoudprogramma van Exact Online is speciaal ontworpen voor het mkb. Dit pakket heeft meer functies, want als mkb’er gaat het boekhouden je waarschijnlijk al beter af dan een startende ondernemer. Exact Online biedt ook meerdere modules aan, waardoor je naast je boekhouding ook je salarisadministratie, HR, sales en andere onderdelen kunt bijhouden. Zo heb je alles op één plek. De kosten voor de Exact Online boekhoudabonnementen liggen wel wat hoog. 

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

De kosten voor Exact Online Boekhouden Essentials bedraagt €42 per maand. Je hebt dan één administratie en één gebruiker heeft een licentie voor Exact Online. Het middelste abonnement kost €82 per maand. Dan hebben 2 gebruikers een licentie. Het duurste abonnement sluit je af voor €122 per maand. Hoe duurder het abonnement, hoe meer functionaliteiten je krijgt. 

Voordelen Exact Online

✅ Bij Exact Online zijn verschillende pakketten aanwezig, waarmee je veel regelt voor je bedrijf;

✅ De verschillende producten en boekhoudprogramma’s mag je 30 dagen gratis uitproberen; 

✅ Er is een kennisbank aanwezig waar je altijd terecht kunt met vragen over je online boekhouding; 

✅ In de Exact Online app houd je alle kosten en uren bij;

✅ Met Exact Online houd je een goed overzicht op de lopende zaken. Je ziet in één opslag welke facturen er nog openstaan; 

✅ Op de website is er een keuzehulp aanwezig om je de weg te wijzen.

Nadelen Exact Online

❌ Het boekhoudpakket is erg onoverzichtelijk; 

❌ De klantenservice wordt niet goed beoordeeld door gebruikers. Er is volgens hen een slechte bereikbaarheid; 

❌ In verschillende klantreviews lees je terug dat Exact Online ouderwets is en geen moderne functies heeft. 


Klik hier voor de beste deal

3. MoneyMonk – Meest eenvoudige boekhoudprogramma

MoneyMonk is een boekhoudpakket speciaal voor zzp’ers, maar die graag online de boekhouding doen. In dit pakket houd je ook je facturen, ritten, bonnetjes en gemaakte uren bij. Daarnaast verstuur je met één druk op de knop je btw-aangiftes. Je werkt gemakkelijk samen met je boekhouder in dit programma. MoneyMonk biedt een gratis persoonlijke opstartservice waardoor je begeleiding krijgt. 

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

Elk abonnement is gratis uit te proberen voor 30 dagen. Er is een gratis pakket (Pre-Start), dit pakket is te gebruiken als je geen Kamer van Koophandel nummer hebt. Dan volgt het Start pakket, deze kost €7,50 per maand. Dit is speciaal voor de startende zzp’er die MoneyMonk voordelig wil uitproberen. De investering voor het Growth abonnement is €15,00 per maand. 
Het duurste abonnement is het Pro abonnement. Je betaalt hiervoor €25,00 per maand. Dit is voor ondernemers die meer dan €30.000 omzet maken per jaar.  

Voordelen MoneyMonk

✅ Met één klik verstuur je de btw-aangifte via je MoneyMonk app; 

✅ MoneyMonk is één van de meest gemakkelijke boekhoudprogramma’s;  

✅ Ook zonder Kamer van Koophandel nummer maak je gebruik van dit programma;

✅ Er geldt een proefperiode van 30 dagen, hierin test je geheel vrijblijvend alle functies;

✅ Er wordt een gratis opstartservice aangeboden in de proefperiode met uitleg en tips. 

Nadelen MoneyMonk

❌ Dit is een relatief duurder boekhoudprogramma voor mkb-ondernemingen; 

❌ MoneyMonk neemt niet automatisch de factuurgegevens over;

❌ Er is geen automatische betalingsherkenning, dus deze moet je handmatig verwerken.


Klik hier voor de beste deal

4. Jortt 

Als je het boekhoudpakket van Jortt aanschaft, dan werk je met een robot samen. Een boekhoudrobot, zoals Jortt zelf zegt. Doordat de administratie robot automatisch werkt, heb je per maand maar 10 minuten nodig om je administratie bij te werken. De robotbot doet ook de belastingaangifte, zorgt ervoor dat je boekhouding gecontroleerd wordt en zorgt eventueel voor fiscaal advies. Als je er niet uitkomt, dan neem je gemakkelijk contact op met de klantenservice, die overigens goed bereikbaar is. Jortt mag je 30 dagen gratis uitproberen. 

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

Naast het gratis pakket van Jortt, bestaat er Jortt zzp. Dit pakket sluit je af vanaf €17,50 per maand. De investering voor Jortt MKB bedraagt €22,50 per maand. Hiermee doe je een onbeperkt aantal boekingen en je maakt uitgebreide rapportages. Het duurste pakket schaf je aan voor €34,50 per maand. Let op: alleen bij de betaalde pakketten mag je gebruikmaken van de robot. 

Voordelen Jortt

✅ Je maakt onbeperkt gratis facturen in je eigen huisstijl;

✅ Er zit geen tijdslimiet aan de gratis versie, dus je mag hier onbeperkt gebruik van maken; 

✅ Met de gratis versie van Jortt mag je ook basis projectmanagement gebruiken; 

✅ In online reviews wordt de klantenservice van Jortt goed beoordeeld. De omschrijvingen ‘fijn, behulpzaam en snel’, worden vaak gebruikt. 

Nadelen Jortt

❌ De app is pas beschikbaar als je een betaald abonnement afsluit; 

❌ Bij het zzp en het mkb pakket zijn alleen de basisrapportages beschikbaar. Pas bij het duurste boekhoudpakket zijn alle rapportages beschikbaar;  

❌ De indeling van Jortt is niet altijd logisch; 

❌ De klantenservice wordt niet altijd even positief beoordeeld in de reviews op internet. Ze is niet altijd goed bereikbaar voor vragen.


Klik hier voor de beste deal

5. Tellow 

Tellow biedt een online boekhoudprogramma aan. Ze is er speciaal voor ondernemers die willen groeien en uitbreiden. In de gratis proefperiode mag je 3 facturen per maand opstellen en versturen. Daarnaast houd je de gewerkte uren in projectsheets bij. Veel zzp’ers doen met Tellow de boekhouding, want je mag als klant onbeperkt advies vragen. Wordt je onderneming groter? Dan schaf je eenvoudig een groter pakket aan.  

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

Er zijn 4 pakketten beschikbaar bij Tellow en de prijzen van de pakketten lopen erg uiteen. Er is een gratis proefversie beschikbaar waar je je boekhouding in doet. De betaalde pakketten variëren van €9,99, tot €49,99 per maand. Hoe meer je bereid bent te betalen, des te meer functionaliteiten je ontvangt. 

Voordelen Tellow

✅ Er is een gratis opstartservice aanwezig in de gratis proefperiode; 

✅ De klantenservice van Tellow wordt zeer goed beoordeeld; 

✅ Het meest uitgebreide pakket is een volledige vervanger van de boekhouder. Je krijgt onbeperkt boekhoudadvies en je btw-aangiftes worden gecontroleerd.

Nadelen Tellow

❌ Dit boekhoudprogramma is niet geschikt voor mkb-ondernemingen; 

❌ Telefonisch contact krijg je met Tellow als je een abonnement van €19,99 per maand afsluit. Bij het goedkopere abonnement is er geen telefonisch contact beschikbaar; 

❌ Het uitgebreidste pakket is een zeer grote investering, van maar liefst €49,99 per maand exclusief btw;

❌ Als je gebruikmaakt van het gratis pakket, dan staat er op alle documenten een Tellow watermerk; 

❌ Je kunt maximaal 3 gratis facturen per maand maken in de gratis proefversie. 


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste e-Boekhouden.nl alternatief van 2023

De kroon voor het beste e-Boekhouden.nl alternatief gaat wat mij betreft naar e-Boekhouden.nl. Ik vind dit de beste keuze, want als starter mag je gratis 15 maanden gebruikmaken van dit online boekhoudpakket. Als startende ondernemer komt er veel op je af, dus is het fijn als je gratis kunt onderzoeken of dit programma wel iets voor jou is.

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

Daarnaast is e-Boekhouden.nl goed betaalbaar, dus ook voor gevorderde ondernemers is dit een aantrekkelijk e-Boekhouden.nl software alternatief. De klantenservice wordt positief beoordeeld door gebruikers. Ze is erg behulpzaam en vriendelijk. Kortom: voor mij is dit het beste boekhoudprogramma als je een e-Boekhouden.nl alternatief wilt kopen.


Klik hier voor de beste deal

e-Boekhouden.nl alternatief ervaringen en reviews 

Als je een e-Boekhouden.nl alternatief wilt aanschaffen, snap ik dat je eerst nog wat e-Boekhouden.nl alternatief reviews wilt lezen. Immers, een e-Boekhouden.nl alternatief kopen doe je niet zomaar. Daarom is het slim om e-Boekhouden.nl alternatief ervaringen te lezen. Ik deel hieronder wat reviews met je.

e-Boekhouden review

Joost gebruikt e-Boekhouden.nl al een tijd en zegt hier het volgende over: “Ik ben erg tevreden met het pakket van e-Boekhouden. Ik ben hiermee gestart toen ik zelfstandige werd. Ik wilde het boekhouden graag zelf doen, zonder boekhouder, omdat ik graag zelf wilde begrijpen hoe de boekhouding werkt. Maar ook, omdat ik een eenvoudige administratie verwachtte. E-Boekhouden bood een gratis proefperiode aan van 15 dagen. Ik ben nu 6 maanden klant en verwacht nog lang klant te blijven. De koppeling van e-Boekhouden met mijn bankrekening werkt vlekkeloos. Hierdoor ben ik een paar minuten per dag met mijn boekhouding bezig. Door deze discipline heeft mijn eerste btw-aangifte maar 5 minuten geduurd.”  

Exact Online review

“Wat een geweldige supportafdeling heeft Exact Online. Ik heb hier vorige week contact mee opgenomen, omdat we niet genoeg licenties hadden en mijn collega plotseling was uitgevallen, dus wij konden Exact Online niet meer in. Binnen enkele minuten mocht ik via haar licentie het systeem weer in. Wat een geweldige service! Daarnaast vind ik het boekhoudprogramma erg fijn om mee te werken. Je hoeft weinig verstand te hebben van ICT en er zijn veel handleidingen of instructievideo’s te vinden, als je iets niet begrijpt,” vertelt Annette, nadat ze vorige week contact heeft opgenomen met de klantenservice van Exact Online.  

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

MoneyMonk ervaring 

“Ik ben met MoneyMonk gaan werken, want het kwam op mij over als een betrouwbare partner. Gelukkig zijn ze dit ook. Het programma is simpel om in gebruik te nemen. Een afspraak was snel ingepland met hen. In deze afspraak werd ik door het systeem heen geleid en kon ik alle vragen stellen die ik wilde. Er werd goed meegedacht met oplossingen. Ik vind het een gemakkelijk systeem, waar alles duidelijk staat aangegeven. Bij vragen mag je altijd contact opnemen met de klantenservice, deze is goed bereikbaar. Er zijn ook veel handleidingen en instructievideo’s te vinden,” zegt Anna in haar review over MoneyMonk. 

Jortt review

Kees heeft het boekhoudingpakket van Jortt nu een aantal maanden in gebruik en hij schrijft het volgende over zijn ervaring: “Het boekhoudprogramma van Jortt is supersnel en eenvoudig in gebruik te nemen. De medewerkers van de klantenservice zijn aardig en ze helpen je graag met oplossingen en antwoorden. Wat een geweldige service is de opstartservice. In ongeveer 70 minuten zijn we door de klantenservice geholpen met de opstart van het programma. Een aantal dingen waren lastig te vinden, maar dat heeft ze rustig uitgelegd. Ik ben erg blij dat we met ons bedrijf zijn overgestapt naar Jortt.”

Tellow ervaring

“Het programma van Tellow werkt intuïtief. Voordat ik het programma in gebruik nam, had ik weinig ervaring met het maken van facturen en bijhouden van de boekhouding. Door Tellow te gebruiken is boekhouden gemakkelijk. Een uur per week ben ik met mijn boekhouding bezig. Je houdt alles bij in een app. Wanneer ik vragen had, nam ik contact op met de klantenservice en die heeft me snel geholpen. Ze heeft veel kennis van zaken en heeft aardig personeel,” zegt Patrick, een trouwe gebruiker van de software van Tellow. 

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

e-Boekhouden.nl alternatief kopen checklist: hier moet je op letten!

Een e-Boekhouden.nl alternatief bestellen kan lastig zijn, want er is veel keuze. Software uitzoeken is sowieso vaak lastig, omdat het aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Je wilt immers dat het goed aansluit op je onderneming en dat er bij je personeel werk uit handen wordt genomen. Ik heb daarom een checklist samengesteld: ontdek waar je op moet letten bij het aanschaffen van een e-Boekhouden.nl boekhouden alternatief. 

 • Is het boekhoudpakket eenvoudig te gebruiken? Is het overzichtelijk? Bekijk vooral e-Boekhouden.nl Nederland alternatief reviews, zodat je een goed beeld krijgt van alle ervaringen van andere gebruikers; 
 • Is er een proefperiode aanwezig waar je gebruik van kunt maken? Of is het boekhoudpakket voor onbepaalde of bepaalde tijd gratis te gebruiken? 
 • Is de klantenservice goed bereikbaar voor vragen? Is ze behulpzaam en denkt ze mee in oplossingen? 
 • Wat zijn de ervaringen van andere gebruikers? Als je de e-Boekhouden.nl online alternatief reviews leest, zijn de gebruikers dan positief over de boekhoudprogramma’s?
 • Zijn de boekhoudpakketten ook uit te breiden met andere pakketten of modules, zodat je eventueel alles bij één aanbieder afsluit? 
 • Is het gratis boekhoudprogramma gemakkelijk uit te breiden met extra functies? Wat is de investering hiervoor?

Geïnteresseerd in nog meer handige software?

Als je geïnteresseerd bent in eaccounting e-Boekhouden.nl of een e-Boekhouden.nl alternatief, dan is andere software wellicht ook interessant voor je bedrijf. Om je administratie en financiële zaken op orde te krijgen, is een gratis boekhoudprogrammaboekhoudprogrammaboekhoudprogramma zzpdebiteurenbeheer softwareincasso softwaregratis factuurprogrammafacturatie softwarescan en herken softwareofferte software of boekhouder zzp interessant om te onderzoeken. 

Een goed boekhoudprogramma is van essentieel belang als je ondernemer bent. Dus onderzoek ook gerust andere opties. Zo heb je ook boekhoudprogramma’s van de volgende aanbieders, die het overwegen zeker waard zijn: Adfinity, AFAS SB+, AFAS Software, Asperion, Bizcuit, Blue10, BUNNI, Candis, Visma CASH, Conscribo, Davilex, DigiBTW, e-Boekhouden.nl, Exact Online, Faqto Online Boekhouder, fENNA factureren en boekhouden, Ficsus.nl, FreshBooks, Gekko, Gravita, Gripp, Informer, InvoiceHippo, Jortt, KBinfo.nl, KING Software, Kleisteen, Minipak, Minox, Moneybird, MoneyMonk, MUIS Software, Myfinance, Offective, one2keep, osFinancials, Paperdork, Reeleezee, Rompslomp, Silvasoft, SnelStart, Stip-T, Tellow, Thinq, Twinfield, Visma, Vixum, Yoursminc, Yuki of ZP-App

Elke aanbieder heeft andere functionaliteiten of biedt verschillende abonnementen aan qua prijs, dus onderzoek vooraf wat jij als ondernemer belangrijk vindt wat er terug moet komen in je boekhoudpakket. Vraag desnoods aan je boekhouder wat hij een goede aanbieder vindt. 

Boekhoudprogramma Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over het e-Boekhouden.nl alternatief

Na het lezen van dit artikel heb je vast nog vragen over het e-Boekhouden.nl alternatief. Logisch, want ik heb je veel informatie gegeven in dit artikel. Daarnaast koop je een e-Boekhouden.nl eaccounting alternatief helaas niet als een tastbaar product in de winkel. Ik heb daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet en alvast beantwoord. 

Wat is het beste alternatief voor e-Boekhouden.nl? 

Het beste e-Boekhouden.nl alternatief is wat mij betreft e-Boekhouden.nl. Dit alternatief heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding, in mijn ogen. Als startende ondernemer mag je 15 maanden gratis gebruikmaken van dit pakket. Maar ook voor gevestigde ondernemers bieden ze niet al te dure abonnementen aan. Je betaalt namelijk maar €9,95 per maand voor het goedkoopste abonnement. Er zijn veel functionaliteiten beschikbaar. e-Boekhouden.nl is ook een gemakkelijk pakket om in gebruik te nemen als je niet goed bent met ICT.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-Boekhouden.nl alternatief? 

Bij de aanschaf van een e-Boekhouden.nl alternatief let je op verschillende dingen. Het is belangrijk om te kijken wat de functionaliteiten zijn. Vaak worden er verschillende pakketten aangeboden tegen verschillende prijzen. Let goed op welke functionaliteiten je voor welke prijs ontvangt. Is dit voldoende voor je bedrijf? Onderzoek ook goed wat er precies voor je onderneming nodig is. Een eenpitter heeft andere functies nodig dan een bedrijf dat 30 mensen aan personeel in dienst heeft. Kijk daarnaast goed naar de prijzen, het gebruiksgemak en lees vooraf de reviews van andere gebruikers.  

Wat zijn de voordelen van een e-Boekhouden.nl alternatief? 

Een e-Boekhouden.nl alternatief heeft verschillende voordelen. Een boekhoudprogramma koppel je gemakkelijk aan je bankrekening en verwerkt dan automatisch alle stortingen. Met een boekhoudprogramma maak je snel alle facturen in je eigen huisstijl, na het verwerken van de gegevens. Een ander voordeel is dat je een duidelijk overzicht hebt in je administratie. Daarnaast zorgt een e-Boekhouden.nl alternatief boekhoudprogramma voor automatisering en snelheid. (1)

Conclusie beste e-Boekhouden.nl alternatief 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *