In dit artikel

WMS Systeem en E-commerce: Een Perfecte Combinatie (2023)

In dit artikel

Het runnen van een e-commerce bedrijf brengt uiteraard enkele uitdagingen met zich mee. Een van de grootste struikelblokken is vaak het beheren van uw magazijn en voorraad. Gelukkig heb ik de perfecte combinatie ontdekt: een WMS-systeem toegepast op e-commerce.

In dit artikel openbaren we hoe deze combinatie uw dagelijkse magazijnprocessen kan stroomlijnen en uw online bedrijf kan laten groeien. Bent u klaar om deze game-changer in actie te zien?.

Key takeaway:

De beste WMS systeem van 2023 volgens onze test is Stockitup. Het systeem heeft veel functionaliteiten, maar is toch gebruiksvriendelijk. En een groot pluspunt: bij de installatie is persoonlijke begeleiding mogelijk.

Samenvatting

 • Een WMS-systeem helpt e-commerce bedrijven met magazijnbeheer en voorraadcontrole. Het zorgt voor efficiëntie en nauwkeurigheid.
 • Met een WMS – systeem kunnen bedrijven de klantenservice verbeteren door snellere orderverwerking en nauwkeurige leveringen.
 • Een WMS – systeem biedt realtime inzicht in voorraadniveaus, optimaliseert voorraadbeheer en verhoogt de productiviteit.
 • Het gebruik van een WMS – systeem zorgt voor betere traceerbaarheid en schaalbaarheid, waardoor bedrijven flexibel blijven tijdens groeifases.

Wat doet een WMS-systeem voor e-commerce?

Een WMS-systeem helpt e-commerce bedrijven met hun magazijnbeheer. Dit betekent dat het bedrijf alle operaties van het magazijn kan sturen. Het zorgt ook voor een betere voorraadcontrole.

Zo weet het bedrijf altijd hoeveel producten er zijn en waar ze liggen.

Het systeem beheert de dagelijkse magazijnprocessen. Zo is er minder kans op fouten. Het kan zelfs helpen met de groei van je online business. Met een WMS-systeem kun je meer doen in minder tijd.

Verder helpt het bij technologieintegratie met ecommercetools en APIkoppelingen met ERP. Dit maakt alles makkelijker en sneller. Dit is erg belangrijk voor bedrijven die snel willen groeien.

Voordelen van het gebruik van een WMS-systeem in de e-commerce

Een WMS-systeem biedt vele voordelen voor e-commerce bedrijven. Hier zijn een paar belangrijke voordelen:

 1. Efficiëntie: Een WMS-systeem helpt bij het stroomlijnen van magazijnprocessen. Het zorgt ervoor dat de juiste producten op de juiste tijd op de juiste plaats zijn, waardoor tijd en kosten worden bespaard.
 2. Nauwkeurigheid: Met een WMS-systeem kunnen bedrijven de voorraadniveaus nauwkeurig volgen en beheren. Dit minimaliseert het risico op fouten en helpt bij het verminderen van voorraadverschillen.
 3. Verbeterde klantenservice: Door snellere orderverwerking en nauwkeurige leveringen kan een WMS-systeem helpen bij het leveren van een betere klantervaring. Tevreden klanten leiden tot herhaalaankopen en positieve mond-tot-mondreclame.
 4. Optimalisatie van voorraadbeheer: Een WMS-systeem biedt real-time inzicht in de beschikbare voorraad. Dit helpt bedrijven om hun voorraad beter te beheren, overbodige kosten te verminderen en de cashflow te verbeteren.
 5. Verhoogde productiviteit: Door automatisering en procesoptimalisatie kan een WMS-systeem de productiviteit verhogen. Medewerkers worden efficiënter ingezet en er is minder kans op fouten.
 6. Betere traceerbaarheid: Met behulp van een WMS-systeem kunnen bedrijven de locatie en status van producten in realtime bijhouden. Dit zorgt voor betere traceerbaarheid en helpt bij het oplossen van problemen zoals verloren of beschadigde zendingen.
 7. Schaalbaarheid: Een WMS-systeem is ontworpen om mee te groeien met de behoeften van een bedrijf. Het kan gemakkelijk worden aangepast aan veranderende volumes en vereisten, waardoor bedrijven flexibel blijven tijdens groeifases.

Meer over ‘WMS Systeem’

Het belang van een WMS systeem in de hedendaagse bedrijfsvoering kan niet genoeg benadrukt worden, gezien de vele voordelen die het biedt. Toch zijn er ook nadelen aan verbonden en is het essentieel om het verschil tussen WMS systemen en ERP te begrijpen. Bij de implementatie van een WMS systeem is het cruciaal om te zorgen voor een naadloze integratie met bestaande systemen, en tegelijkertijd rekening te houden met de ROI.

Voor het kleinbedrijf is een investering in een WMS systeem vaak een grote stap, maar met de opkomst van e-commerce is het steeds relevanter geworden. Het real-time volgen van voorraad en zendingen wordt steeds belangrijker, evenals het vermijden van fouten bij de implementatie. Blijf ook op de hoogte van de laatste trends en overweeg de voordelen tussen cloud en on-premise WMS. Tenslotte, met de groeiende focus op duurzaamheid, is het ook essentieel om de relatie tussen duurzaamheid en WMS te begrijpen en de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het WMS-systeem in e-commerce?

Een WMS-systeem, of een magazijnbeheersysteem, is een tool die helpt bij de operaties van een magazijn. Het wordt vaak gebruikt door ecommercebedrijven en handelsbedrijven.

2. Hoe helpt een WMS-systeem bij e-commerce?

Een WMS-systeem helpt bij de optimalisatie van het magazijn en de distributiesystemen. Het helpt ook bij orderbeheer, voorraadbeheer, verzendbeheer, retourbeheer en omnichannel logistiek.

3. Wat is de rol van omnichannel logistiek in e-commerce?

Omnichannel logistiek zorgt voor een naadloze kanaalervaring voor klanten. Het maakt het mogelijk om bestellingen af te halen en terug te sturen via verschillende kanalen.

4. Hoe bevordert het WMS-systeem de groei van mijn online bedrijf?

Door het beheren van pick en pack, verzending, retournering en voorraadoptimalisatie kan een WMS-systeem helpen bij de groei van uw online bedrijf.

5. Kan ik een WMS-systeem integreren met Shopify?

Ja, je kunt een WMS-systeem integreren met Shopify om je e-commerce operaties te verbeteren. Dit zorgt voor een efficiëntere afhandeling van orders en verzendingen.

» Referenties


Gartner. “What are Warehouse Management Systems (WMS)?”
https://www.gartner.com/reviews/market/warehouse-management-systems

» Referenties

Conclusie beste WMS systeem 2023

 • Beste WMS systeem algemeen – Stockitup
 • Beste WMS systeem voor mkb – Afosto
 • Beste WMS systeem met veel functies – Yerpa
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *