In dit artikel

Kassa Software: Eenmalige Aanschaf vs. Abonnement (2023)

In dit artikel

Het kiezen van kassa software kan lastig zijn. Er zijn twee manieren om het te krijgen: een eenmalige aanschaf of een abonnement. Beide hebben hun voordelen. Voor een eenmalige aanschaf betaal je een keer en blijf je de software voor altijd gebruiken.

Zettle biedt dit aan. Je koopt de hardware, maar kan de kassa software gratis gebruiken.

Key takeaway:

De beste kassa software van 2023 volgens onze test is Lightspeed. Zonder technische kennis bouw je met deze kassa software gemakkelijk een professionele webwinkel.

Bij het kiezen van een abonnement betaal je elke maand. Dat is handig want je krijgt updates en support. De prijs ligt meestal tussen €40 en €100 per maand. Dat is ook wat Online Kassa doet.

Je betaalt geen geld om te beginnen en krijgt updates, plus je hoeft niet voor hosting te betalen.

Het komt erop neer te kijken naar wat jouw bedrijf nodig heeft. Horecabedrijven vinden het vaak fijner als ze geen abonnement nodig hebben. Maar sommige bedrijven willen juist wel graag support en updates hebben.

Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat bij jou past.

Wat is een eenmalige aanschaf bij kassa software?

Eenmalige aanschaf bij kassa software betekent dat je één keer betaalt. Deze betaling geeft je het recht om de software te gebruiken. Zo is Zettle-hardware een voorbeeld. Je koopt het één keer.

Daarna zijn er geen kosten meer. De kassasoftware is dan gratis te gebruiken. Dit is anders dan een maandelijks abonnement. Bij een abonnement betaal je elke maand geld. Toch hebben beide opties hun voordelen.

Een eenmalige aankoop kan minder kosten op de lange termijn. Maar een abonnement heeft vaak updates en support inbegrepen. Het Carianconcept is een goed voorbeeld van besparing op aanschafkosten.

Het biedt een sterke prijs/prestatieverhouding voor hun horecakassa. Dit maakt de keuze voor software niet altijd makkelijk. Het hangt af van wat jouw bedrijf nodig heeft.

Verschillen tussen een eenmalige aanschaf en een abonnement voor kassa software

Het verschil tussen een eenmalige aanschaf en een abonnement voor kassa software kan variëren afhankelijk van de prijs, updates en ondersteuning. Hier is een tabel om deze verschillen te verduidelijken:

 Eenmalige aanschafAbonnement
PrijsDe prijs kan hoger zijn omdat het een eenmalige aankoop is, zoals bij Zettle-hardware of Gravita’s boekhoudprogramma’s.De prijs is meestal lager en wordt maandelijks betaald, zoals bij Online Kassa of de meeste boekhoudprogramma’s.
Updates en ondersteuningEr zijn mogelijk geen continue updates of ondersteuning beschikbaar.Updates en ondersteuning zijn meestal inbegrepen in de maandelijkse prijs, zoals met Online Kassa.
Kosten voor de klantKlanten betalen eenmalig voor de software, wat aantrekkelijk kan zijn voor bedrijven met een beperkt budget.Klanten betalen een vaste maandelijkse prijs, wat handig kan zijn voor bedrijven met een flexibel budget.
Geschikt voorDit kan aantrekkelijk zijn voor horecabedrijven, zoals gezien met het Carianconcept.Dit kan aantrekkelijk zijn voor allerlei soorten ondernemers, zoals gezien met Made2pay.

Dit zijn slechts enkele van de verschillen tussen een eenmalige aanschaf en een abonnement voor kassa software. Uiteindelijk hangt de keuze af van de behoeften en het budget van je bedrijf.

Meer over ‘Kassa software’

Als je je ooit hebt afgevraagd wat kassa software precies inhoudt, ben je niet de enige. Met verschillende soorten kassa software beschikbaar, kan de keuze overweldigend zijn. Gelukkig maken de gebruiksvriendelijke kassa software voordelen het voor bedrijfseigenaren gemakkelijker om te beslissen. Wanneer je klaar bent voor de implementatie van nieuwe kassa software, wil je een soepele overstap om onderbrekingen te voorkomen.

Het kiezen tussen eenmalige aanschaf en een abonnement voor kassa software is een cruciale beslissing voor de financiële planning van een bedrijf. Terwijl de veiligheidsfeatures en avg of gdpr compliance essentieel zijn voor de integriteit van het systeem, zorgen data backup en herstel voor gemoedsrust. Klanten feedback is ook vitaal, dus het is de moeite waard om de klantenservice beoordelingen te checken. Tot slot kunnen efficiëntie tips en het gebruik van shortcuts in kassa software systemen het dagelijks gebruik sterk verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen eenmalige aanschaf en abonnement van kassa software?

Eenmalige aanschaf van kassa software betekent dat je het systeem bezit, terwijl een abonnement maandelijkse betalingen vereist.

2. Zijn er verborgen kosten bij de aanschaf van Kassa Software?

Ja, soms kunnen er verborgen kosten zijn zoals voor onderhoud of extra functies zoals boekhoudsoftware en facturatie software.

3. Is offline kassa software goedkoper dan online?

Dat hangt af van de prijsprestatieverhouding. Soms kan offline kassa software de prijsleider zijn, maar online boekhouden biedt vaak meer functies.

4. Kan ik met een abonnement op kassa software mijn BTW-aangifte doen?

Ja, vele SaaS-oplossingen en abonnementsdiensten voor kassa software bevatten een factuurprogramma voor het doen van BTW-aangifte.

5. Welke soort administratiesoftware komt met kassa software?

Veel kassa systemen komen met geïntegreerde financiële software zoals facturatie software en bedrijfsadministratie tools.

» Referenties


Oracle. “What Is POS?”
https://www.oracle.com/food-beverage/what-is-pos/

» Referenties

Conclusie beste kassa software 2023

  • Beste kassa software met veel extra functies – Lightspeed
  • Beste kassa software betaalreader – Zettle
  • Beste kassa software in het algemeen – Count-IT
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *