In dit artikel

Hoe Maak Je Effectieve Email Templates (2023)

In dit artikel

Het maken van effectieve e-mailtemplates kan een uitdaging zijn. Net als jullie heb ik dit probleem ondervonden en heb ik ontdekt dat een goed ontworpen e-mailsjabloon essentieel is voor het aantrekken en behouden van klanten.

Dit artikel leidt je door het proces van het creëren van converterende email templates die je helpen je doelen te bereiken. Ben je klaar om jouw e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen?.

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Samenvatting

 • Een goed ontworpen e-mailsjabloon is essentieel voor het aantrekken en behouden van klanten in e-mailmarketing.
 • Het aanpassen van e – mailsjablonen kan gemakkelijk zijn als je het goed plant en test.
 • Voorbeelden van sjablonen voor salesmails zijn onder andere introductie, opvolging, offerte, afronding en klantrelaties sjablonen.
 • Om effectieve e-mails te sturen, moet je de aandacht van prospects trekken, de waarde van je product aantonen, de prijsstelling bespreken, overtuigend taalgebruik gebruiken en klantrelaties voortzetten via e-mail.
 • Flexibele sjablonen kunnen helpen om salesmails te verbeteren door snel professionele e – mails op te stellen en consistent te blijven in je communicatie.

Tips voor het maken van effectieve e-mailtemplates

– Pas e-mailsjablonen aan aan je specifieke doelgroep en doelstellingen.

– Gebruik aantrekkelijke visuals en opvallende onderwerpregels om de aandacht van prospects te trekken.

– Toon de waarde van je product of dienst aan in de e-mail, zodat prospects geïnteresseerd raken.

– Bespreek de prijsstelling op een duidelijke en overtuigende manier om potentiële klanten te overtuigen.

– Gebruik overtuigend taalgebruik om de deal te sluiten en prospects te motiveren tot actie.

– Zorg voor goede follow-up e-mails om klantrelaties op te bouwen en te onderhouden.

Aanpassen van e-mailsjablonen

Veel van ons weten dat we e-mailsjablonen moeten aanpassen. Maar hoe doen we dat? Hier zijn enkele stappen:

 1. Bekijk eerst de gegevens. Gebruik deze om te zien wat werkt en wat niet.
 2. Kies een sjabloon uit de lijst met beste emailmarketing sjablonen.
 3. Pas het ontwerp aan naar wens. Blijf wel bij de stijl van je merk.
 4. Schrijf tekst passend bij jouw product of dienst. Denk ook aan je doelgroep.
 5. Voeg gepaste afbeeldingen toe, als ze nodig zijn.
 6. Test je nieuwe sjabloon uit met een klein groepje klanten.

Voorbeelden van sjablonen voor salesmails

Voor degenen onder ons die zich bezighouden met de verkoop, is het belangrijk om effectieve sales e-mailtemplates te hebben. Hier zijn enkele voorbeelden:

SjabloonBeschrijving
Introductie SjabloonDit sjabloon is bedoeld om een eerste kennismakingsmail te versturen. Het is belangrijk om kort en bondig te blijven en vooral de toegevoegde waarde van het product te benadrukken.
Opvolging SjabloonDit sjabloon wordt gebruikt na een eerste contact om interesse te peilen of meer informatie te geven over je producten of diensten.
Offerte SjabloonDit sjabloon helpt bij het opstellen van offertes. Het is ontworpen om de prijsstelling en de voordelen van een product of dienst duidelijk over te brengen.
Afronding SjabloonDit sjabloon is perfect voor het sluiten van de deal. Het benadrukt de waarde van het product en de voordelen die de klant zal ervaren na aankoop.
Klantrelaties SjabloonDit sjabloon is bedoeld om de relatie met de klant voort te zetten. Het kan worden gebruikt om klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten, speciale aanbiedingen of andere relevante informatie.

Gebruik deze sjablonen als uitgangspunt en pas ze aan op basis van uw specifieke behoeften en doelen. Het is ook belangrijk om feedback te verzamelen over de effectiviteit van je e-mails en indien nodig aanpassingen te maken.

De aandacht trekken van een prospect

Het is cruciaal om de aandacht van een prospect te trekken wanneer je een verkoopmail stuurt. Een pakkende onderwerpregel kan helpen om hun nieuwsgierigheid te wekken en ervoor te zorgen dat ze je e-mail openen.

Daarnaast is het belangrijk om direct duidelijk te maken welke waarde je product of dienst biedt, zodat de prospect geïnteresseerd blijft. Kort en bondig taalgebruik is effectief om de aandacht vast te houden en ervoor te zorgen dat de prospect verder leest.

Het toevoegen van persoonlijke elementen aan de e-mail kan ook helpen om de interesse van de prospect te wekken.

De waarde van je product aantonen

Als je effectieve e-mails wilt sturen, is het belangrijk om de waarde van je product aan te tonen. Dit helpt potentiële klanten te begrijpen waarom ze voor jouw product moeten kiezen en hoe het hen kan helpen.

Uit onderzoek blijkt dat klanten meer geneigd zijn te kopen als ze de waarde van het product zien. Je kunt dit doen door specifieke kenmerken en voordelen van je product te benadrukken en te laten zien hoe het hun leven of bedrijf kan verbeteren.

Zorg ervoor dat je taalgebruik duidelijk en overtuigend is, zodat de waarde van je product duidelijk naar voren komt in je e-mails.

De prijsstelling bespreken

Bij het maken van effectieve e-mailtemplates is het belangrijk om de prijsstelling van je product te bespreken. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van je specifieke doelgroep en het type aanbieding dat je doet.

Het is essentieel om de waarde van je product te benadrukken en potentiële klanten te laten zien waarom ze juist jouw product zouden moeten kopen. Dit kan helpen om hun interesse te wekken en hen aan te moedigen om de volgende stap te zetten in het aankoopproces.

Het is ook belangrijk om overtuigend taalgebruik te gebruiken en duidelijk te maken welke voordelen ze kunnen verwachten na de aankoop. Op deze manier kun je potentiële klanten beter informeren en hen helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

De deal sluiten met overtuigend taalgebruik

Om een deal succesvol af te sluiten, is overtuigend taalgebruik van groot belang. Het is essentieel om de prospect te laten zien waarom jouw product of dienst de beste keuze is. Gebruik krachtige woorden en zinnen om de waarde van je aanbod te benadrukken en de voordelen voor de prospect te benoemen.

Daarnaast is het belangrijk om eventuele twijfels weg te nemen door middel van geruststellende taal. Toon vertrouwen en expertise in je communicatie en wees gepassioneerd over wat je aanbiedt.

Vergeet niet om ook een duidelijke call-to-action toe te voegen, zodat de prospect weet welke volgende stap hij moet nemen. Met overtuigend taalgebruik kun je de deal sluiten en succesvolle verkoopresultaten behalen.

Klantrelaties voortzetten via e-mail

Een effectieve manier om klantrelaties voort te zetten is via e-mail. E-mails kunnen worden gebruikt om klanten te informeren over nieuwe producten of aanbiedingen, om feedback te verzamelen en om contact te onderhouden.

Het is belangrijk om de juiste toon en inhoud te kiezen voor deze e-mails, zodat ze persoonlijk en relevant aanvoelen voor de ontvanger. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de voornaam van de klant in de e-mail en het aanpassen van de inhoud op basis van hun interesses en behoeften.

Daarnaast kunt u ook gebruik maken van geautomatiseerde e-mails om regelmatig contact te houden met uw klanten.

Verbeter je salesmails met flexibele sjablonen die werken

Als je je salesmails wilt verbeteren, kan het gebruik van flexibele sjablonen een grote hulp zijn. Met behulp van deze sjablonen kun je snel en efficiënt professionele e-mails opstellen die indruk maken op je prospects.

Deze sjablonen zijn ontworpen door experts op het gebied van verkoop en marketing, en ze zijn bewezen effectief in het genereren van leads en het sluiten van deals.

Een van de voordelen van het gebruik van flexibele sjablonen is dat je ze kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Je kunt bijvoorbeeld de tekst, afbeeldingen en kleuren aanpassen om ze beter te laten aansluiten bij je merkidentiteit.

Daarnaast kun je verschillende versies van dezelfde sjabloon maken om te testen welke variant het beste werkt voor jouw doelgroep.

Een ander voordeel is dat flexibele sjablonen je helpen om consistent te blijven in je communicatie. Door gebruik te maken van dezelfde stijl en toon in al je e-mails, bouw je een herkenbaarheid op bij je prospects en klanten.

Dit versterkt niet alleen je merk, maar zorgt er ook voor dat je boodschap beter overkomt.

Kortom, door gebruik te maken van flexibele sjablonen kun je je salesmails verbeteren en effectiever worden in het bereiken van je doelgroep. Met deze sjablonen kun je snel professionele e-mails opstellen en tegelijkertijd consistent blijven in je communicatie.

Probeer ze uit en ervaar zelf hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van je verkoopinspanningen.

Meer over ‘Email Marketing software’

In de wereld van digitale marketing blijft email een krachtig instrument. Voor een diepgaand inzicht in dit domein, biedt de email marketing software complete gids een uitgebreid overzicht. Er zijn veel aspecten waar men rekening mee moet houden, zoals het begrijpen van de top 10 functies email marketing software of het vergelijken van populaire tools zoals mailchimp vs sendinblue vs getresponse. Integratie is ook van cruciaal belang, of het nu gaat om crm integratie email marketing software of social media integratie email marketing.

Optimalisatie vormt de kern van effectieve email campagnes, en onze gids over optimalisatie email campagnes helpt je om je campagnes naar een hoger niveau te tillen. Wat betreft technologische vooruitgang biedt de toekomst email marketing software veelbelovende perspectieven, waaronder cloud-based email marketing voordelen. Natuurlijk zijn statistieken zoals open rate click through rate essentieel voor metingen. Naarmate je lijst groeit, is segmentatie email lijst van cruciaal belang, net als het gebruik van effectieve email templates. Tot slot is het essentieel om spam-mappen te vermijden, te profiteren van geautomatiseerde welkomstmails en te overwegen om een chatfunctie email marketing software toe te voegen voor directe klantenondersteuning.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Hoe maak je effectieve email templates”?

“Hoe maak je effectieve email templates” betekent hoe je goede en aantrekkelijke emails ontwerpen kan die klanten aanspreken.

2. Hoe kan een marketeer een converterende email template ontwerpen?

Marketeers kunnen sjablonen voor effectieve emailcampagnes maken door zich te richten op de behoeften van prospects en het proces van personalisatie van emailsjablonen.

3. Wat zijn koude emails en hoe kunnen ze helpen bij sales?

Koude emails zijn berichten die je stuurt naar potentiële klanten zonder voorafgaand contact. Salesexperts gebruiken ze vaak in hun acquisitie-en verkoopmail strategieën.

4. Hoe kunnen effectieve email templates helpen om meer conversies te krijgen?

Email templates die aantrekkelijk zijn en goed ontworpen volgens beste praktijken kunnen helpen om meer aandacht van klanten te krijgen. Dit kan leiden tot meer conversies.

5. Hoe kan ik mijn email templates optimaliseren?

Je kunt je email templates optimaliseren door AB testen te doen, professionaliteit toe te voegen, en tips voor succesvolle emailsjablonen toe te passen.

6. Wat is een goede tip voor het maken van een nieuwsbrief?

Een goede tip voor een nieuwsbrief is om het kort en boeiend te houden met up-to-date informatie, en altijd de email marketing strategieën te volgen.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

 • De beste email marketing software – Brevo
 • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
 • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *