In dit artikel

Hoe Koppel Je Webshop Software aan ERP-Systemen? (2023)

In dit artikel

Stoei je met het koppelen van jouw webshop aan ERP-systemen? Zoals velen ben ik ook tegen dit probleem aangelopen. Maar na veel onderzoek te hebben gedaan, heb ik ontdekt dat het gebruik van een API-koppeling veel van deze uitdagingen kan verlichten.

In dit artikel leg ik uit hoe je een webshop software kunt koppelen aan ERP-systemen om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dus, lees snel verder!

Key takeaway:

De beste Webshop Software van 2023 volgens onze test is Wix. Deze software heeft een uitgebreid platform, je kunt een webshop bouwen, maar ook online reserveringssystemen vormgeven. En je kunt ook nog een gratis logo maken!

Samenvatting

 • Een API-koppeling kan helpen om een webshop software te koppelen aan ERP-systemen en bedrijfsprocessen te optimaliseren.
 • Het proces begint met het kiezen van de juiste software die goed kan communiceren met het ERP-systeem.
 • Er zijn stappen zoals onderzoek, contact opnemen met klantenservice en testen nodig om de koppeling tot stand te brengen.
 • Na het optimaliseren van instellingen en training van personeel kan de webshop software succesvol gekoppeld worden aan het ERP-systeem voor betere communicatie en verbeterde processen.

API-koppeling: Hoe koppel je een webshop aan je ERP-systeem?

Een API-koppeling helpt om je webshop te linken aan je ERP-systeem. Je kunt het zien als een brug die data van de ene plek naar de andere stuurt. Eerst stel je de API in op je ERP-systeem.

Dit systeem moet “ready” zijn, dat wil zeggen klaar voor gebruik. Voorbeelden van zulke systemen zijn het CloudSuite e-commerce platform en AFAS WMS.

Het proces van het koppelen begint met de keuze van de juiste software. Kies software die goed kan praten met je ERP-systeem. Als ze goed kunnen samenwerken, wordt data makkelijk verzonden.

Dit zorgt voor minder fouten en taken. Daarna start je de koppeling. Als alles klaar is, gaat je webshop praten met het ERP-systeem. Nu worden dingen zoals magazijnbeheer en voorraadbeheer beter.

Want zelfs kleine bedrijven kunnen hiermee hun bedrijfsprocessen verbeteren.

Stappenplan voor het koppelen van webshop software aan ERP-systemen

Ik zal je nu uitleggen hoe je een webshop kunt koppelen aan een ERP-systeem. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Onderzoek welke ERP – systemen compatibel zijn met jouw webshop software.
 2. Zorg ervoor dat je de benodigde informatie hebt, zoals API – sleutels en documentatie.
 3. Neem contact op met de klantenservice van zowel de webshop software als het ERP – systeem om te vragen naar mogelijke integratiemogelijkheden.
 4. Volg de instructies van de leveranciers om de koppeling tussen beide systemen tot stand te brengen.
 5. Test de koppeling om er zeker van te zijn dat alle informatie correct wordt gesynchroniseerd.
 6. Optimaliseer de instellingen en configuraties van de koppeling om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.
 7. Train het personeel om het nieuwe systeem te gebruiken en zorg voor goede documentatie en ondersteuning.

Meer over ‘Webshop software’

Als je je verdiept in de wereld van online winkelen, kom je al snel uit bij onze uitgebreide webshop software beginnersgids. Hierin wordt de basis van het opzetten van een online winkel uiteengezet. Om de beste beslissingen te nemen voor jouw bedrijf, is het essentieel om het verschil te begrijpen tussen open-source vs gesloten webshop systemen. Bij het kiezen van de juiste software, moet je ook overwegen om te investeren in webshop software, rekening houdend met je kosten budget webshop software. Het installeren van webshop software is een volgende stap, gevolgd door het integreren van betalingsgateways in je webshop.

Er zijn talloze aspecten om rekening mee te houden bij het optimaliseren van jouw online winkelervaring. Het is cruciaal om te zorgen voor een seo-vriendelijke webshop software, een uitstekende klantenservice, effectief voorraadbeheer en naadloze erp-systemen koppeling. Een overzicht van je prestaties krijg je door de analyse en rapportage van je webshop, terwijl je ook de veiligheid en compliance niet uit het oog mag verliezen. Maak gebruik van functies zoals cross-selling en upselling, en zorg ervoor dat je winkel geoptimaliseerd is met mobiele optimalisatie. Tot slot, voor degenen die zich richten op zakelijke klanten, zijn er specifieke b2b webshops software overwegingen om in gedachten te houden.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Hoe Koppel Je Webshop Software aan ERP-Systemen”?

“Hoe Koppel Je Webshop Software aan ERP-Systemen” betekent hoe je je webwinkel kunt verbinden met een ERPsysteem voor een betere synchronisatie en optimalisatie.

2. Wat zijn de voordelen van het koppelen van webshop software aan ERP-systemen?

Het koppelen van webshop software aan ERP-systemen verbetert de samenwerking tussen systemen, zorgt voor een betere orderpicken en geeft je meer grip op je bedrijf.

3. Wat is een standaardkoppeling tussen webshop software en ERPsystemen?

Een standaardkoppeling is een mogelijkheid om je webshop software en ERPsystemen te integreren. Het zorgt voor een goede synchronisatie tussen de systemen.

4. Hoe kan ik mijn webshop software aansluiten op ERPsystemen?

Om je webwinkel te verbinden met ERPsystemen, heb je een link of koppeling nodig. Dit proces wordt ook wel de integratie van webshop software met ERPsystemen genoemd.

5. Is het belangrijk om een combinatie van webshop software en ERPsystemen te hebben?

Ja, een combinatie van webshop software en ERPsystemen zorgt voor een betere samenwerking tussen de systemen, wat leidt tot betere resultaten in je bedrijf.

» Referenties

Matthias F. Treutner & Herwig Ostermann. (2011). “Evolution of Standard Web Shop Software Systems: A Review and Analysis of Literature and Market Surveys.” The Open Information Systems Journal, 5, 8-18.
https://citeseerx.ist.psu.edu/document?repid=rep1&type=pdf&doi=00e033169f02f2497f8979e64adf1a0a69325e4d

» Referenties

Conclusie beste webshop software 2023

 • Meest complete webshop software – Wix
 • Webshop software met meeste integratiemogelijkheden – Shopify
 • Webshop software met beste begeleiding – Wix
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *