In dit artikel

Boekhoudprogramma’s en Facturatie: Een Onmisbare Combinatie (2023)

In dit artikel

Ben je het zat om uren te besteden aan je financiële administratie en facturatie? Ik ken dat gevoel, want ook ik was eens net als jij, overweldigd door de complexiteit van boekhouding.

Na diepgaand onderzoek heb ik ontdekt dat de juiste combinatie van boekhoudprogramma’s en facturatie tools wonderen doet voor het stroomlijnen van taken. In dit artikel onthul ik hoe jij deze perfecte mix kunt bereiken en meer tijd kunt besteden aan het groeien van je bedrijf!

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Samenvatting

 • Boekhoudprogramma’s en facturatie tools zijn essentieel voor het stroomlijnen van taken en het besparen van tijd bij de financiële administratie.
 • Online boekhoudprogramma’s zijn beter dan offline programma’s omdat ze overal toegankelijk zijn en alle factuurgegevens opslaan.
 • Bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s is het belangrijk om te letten op functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid, prijs, ondersteuning, integraties, veiligheid en reviews.
 • Voor architecten zijn er speciale boekhoudprogramma’s beschikbaar, zoals Rompslomp, e – Boekhouden en Exact, die helpen bij het beheren van financiën en facturen.

Waarom automatiseren een must is voor je boekhouding

Automatiseren is een must voor je boekhouding omdat het zorgt voor efficiëntie en overzicht.

Online vs. offline boekhoudprogramma

Online is beter dan offline voor een boekhoudprogramma. Waarom? Je kan het overal gebruiken. Je hebt alleen internet nodig. Het slaat ook al je factuurgegevens op. Het is dus makkelijk om alles te beheren en organiseren.

Dit is handig, vooral voor zzp’ers. Ze kunnen zelf kosten en bonnen verwerken. Ook kunnen ze facturen maken en versturen. En dit alles doen ze vanuit elke plek met internet. Dus, online is beter voor een boekhoudprogramma.

Administratie op één plek

Met een boekhoudprogramma kun je al je administratieve taken op één plek regelen. Dit is handig omdat je zo al je financiële gegevens en facturen gemakkelijk kunt beheren en organiseren.

Je kunt ook betalingen verwerken en registreren met behulp van het programma. Daarnaast biedt een boekhoudprogramma vaak ook andere handige functies, zoals kosten- en bonnenverwerking, het maken van offertes en het bijhouden van uren.

Dankzij de mogelijkheid om alles op één plek te doen, bespaar je tijd en moeite bij je administratieve taken.

Boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken: waar op letten?

Als je boekhoudprogramma’s met elkaar gaat vergelijken, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 1. Functionaliteiten: Zorg ervoor dat het boekhoudprogramma alle functies heeft die jij nodig hebt, zoals facturatie, btw-aangifte en debiteurenadministratie.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: Het is belangrijk dat het boekhoudprogramma eenvoudig te gebruiken is. Let op de interface en of het intuïtief is om mee te werken.
 3. Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende boekhoudprogramma’s en kijk welke binnen jouw budget past. Houd ook rekening met eventuele extra kosten voor aanvullende functies.
 4. Ondersteuning: Controleer of het boekhoudprogramma goede klantenservice biedt, zoals telefonische ondersteuning of een helpdesk.
 5. Integraties: Als je al andere software gebruikt, zoals een webshop of betalingsprovider, zorg er dan voor dat het boekhoudprogramma daar mee kan integreren.
 6. Veiligheid: Ga na welke beveiligingsmaatregelen het boekhoudprogramma neemt om jouw gegevens veilig te houden.
 7. Reviews en ervaringen: Lees reviews van andere gebruikers om een idee te krijgen van hun ervaringen met het boekhoudprogramma.

Boekhoudprogramma koppelen met jouw webshop

Een belangrijk aspect van een boekhoudprogramma is de mogelijkheid om het te koppelen met jouw webshop. Dit zorgt ervoor dat alle financiële gegevens van je webshop automatisch worden geïntegreerd in het boekhoudprogramma.

Zo hoef je niet handmatig gegevens over te typen of te importeren, wat veel tijd bespaart. Bovendien zorgt de koppeling ervoor dat je altijd een actueel overzicht hebt van je inkomsten, uitgaven en voorraad.

Dit maakt het makkelijker om je boekhouding bij te houden en fouten te voorkomen. Met een gekoppeld boekhoudprogramma kun je dus efficiënter werken en heb je altijd een duidelijk overzicht van de financiële situatie van je webshop.

Eenvoudig in gebruik en extra service

Een belangrijk voordeel van een boekhoudprogramma is dat het eenvoudig in gebruik is. Je hoeft geen expert te zijn om ermee te werken. De meeste programma’s hebben een intuïtieve interface en bieden stapsgewijze instructies.

Bovendien bieden veel boekhoudprogramma’s extra service aan, zoals telefonische ondersteuning of online tutorials. Dus zelfs als je vragen hebt, staan ​​ze altijd klaar om je te helpen.

Dit maakt het gemakkelijk om zelf je boekhouding bij te houden, zonder dat je een dure boekhouder nodig hebt. En als je toch hulp nodig hebt, is die altijd binnen handbereik.

Alleen de functies die je nodig hebt

Een boekhoudprogramma moet precies de functies hebben die je nodig hebt, niets meer en niets minder. Je wilt niet betalen voor opties die je nooit zult gebruiken. Gelukkig zijn er boekhoudprogramma’s die alleen de essentiële functies bieden, zoals facturatie, btw-aangifte en debiteurenadministratie.

Hierdoor kun je je focussen op wat echt belangrijk is voor je bedrijf en hoef je geen tijd te verspillen aan overbodige functies. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een boekhoudprogramma goed te kijken naar welke functies je echt nodig hebt en welke niet.

De prijs van boekhoudprogramma’s (en meegroeien)

Het is belangrijk om bij het kiezen van een boekhoudprogramma rekening te houden met de prijs en de mogelijkheid om mee te groeien. De prijs van boekhoudprogramma’s kan variëren, afhankelijk van de functionaliteiten en het aantal gebruikers.

Het is verstandig om te kiezen voor een programma dat past bij de behoeften van je bedrijf, zonder onnodige extra kosten. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid om mee te groeien met je onderneming.

Een goed boekhoudprogramma kan meegroeien met jouw bedrijf, zodat je niet telkens hoeft over te stappen naar een nieuw programma wanneer je bedrijf groeit.

Beste Boekhoudprogramma voor Architecten

– Boekhoudprogramma’s speciaal ontworpen voor architecten en hun unieke behoeften.

– Ontdek de beste boekhoudsoftware die je als architect nodig hebt!

– Lees verder om te weten welk programma het beste bij jouw bedrijf past.

Waarom goede boekhoudsoftware onmisbaar is voor architecten

Als architect moet ik mijn financiën goed bijhouden en facturen sturen naar mijn klanten. Daarom is goede boekhoudsoftware onmisbaar voor mij. Met een boekhoudprogramma kan ik professionele facturen maken en verzenden, en alle factuurgegevens worden opgeslagen en georganiseerd.

Daarnaast biedt het programma ook de mogelijkheid om betalingen te verwerken en te registreren. Het is handig omdat ik altijd en overal toegang heb tot mijn boekhouding met een online boekhoudprogramma.

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma let ik vooral op functionaliteiten zoals facturatie, btw-aangifte en debiteurenadministratie. Op die manier kan ik mijn financiën efficiënt beheren en me richten op mijn werk als architect.

Dit zijn de beste boekhoudprogramma’s voor architecten

Als architect is het belangrijk om een goed boekhoudprogramma te hebben. Hier zijn enkele van de beste boekhoudprogramma’s voor architecten:

 1. Rompslomp: Met Rompslomp kun je gemakkelijk je boekhouding bijhouden als architect. Het is snel en eenvoudig te gebruiken, zodat je meer tijd hebt om aan je projecten te werken.
 2. e-Boekhouden: Voor startende architecten is e-Boekhouden een goede keuze. Het biedt gratis boekhoudsoftware speciaal voor starters, waardoor je kosten kunt besparen in het begin.
 3. Exact: Als je als architect groeit, kan Exact een goede optie zijn. Het heeft geavanceerde functies en mogelijkheden die nuttig kunnen zijn naarmate je bedrijf groeit.

Rompslomp, de snelste oplossing voor jouw boekhouding

Rompslomp is de snelste oplossing voor jouw boekhouding. Met Rompslomp kun je gemakkelijk professionele facturen opstellen en naar klanten sturen. Alle factuurgegevens worden opgeslagen in het boekhoudprogramma, waardoor je ze eenvoudig kunt beheren en organiseren.

Daarnaast kun je met Rompslomp betalingen verwerken en registreren. Het programma biedt ook andere handige functies zoals kosten- en bonnenverwerking, offerte creatie en urenregistratie.

Rompslomp is speciaal ontwikkeld om jouw boekhouding zo efficiënt mogelijk te maken, zodat jij meer tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken in je onderneming.

e-Boekhouden – Gratis voor startende architecten

Als startende architect is het belangrijk om een goed boekhoudprogramma te hebben. Een goede optie is e-Boekhouden, dat speciaal voor startende architecten gratis beschikbaar is. Met e-Boekhouden kun je gemakkelijk je facturen opstellen en versturen naar klanten, en alle factuurgegevens worden opgeslagen en georganiseerd in het programma.

Daarnaast biedt e-Boekhouden ook functies zoals kosten- en bonnenverwerking, offerte creatie en urenregistratie. Het is een handige en kosteneffectieve oplossing voor het beheren van je boekhouding als startende architect.

Exact, voor architecten in de groei

Exact is een uitstekend boekhoudprogramma voor architecten die groeien. Het biedt alle functies die nodig zijn om de financiën van je architectenbedrijf efficiënt te beheren. Met Exact kun je facturen maken en versturen, betalingen verwerken en registreren, en ook andere functies zoals kosten- en bonnenverwerking gebruiken.

Het is een online programma, wat betekent dat je overal toegang hebt tot je administratie zolang je een internetverbinding hebt. Als architect is het belangrijk om je boekhouding goed bij te houden, en Exact kan je daarbij helpen.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Als je je verdiept in de wereld van boekhoudprogramma’s, is het essentieel om te beginnen met onze complete gids boekhoudprogramma. Het gebruik van een cloud-based boekhoudprogramma heeft zijn voor- en nadelen, terwijl het data importeren boekhoudprogramma zorgt voor naadloze integratie van je financiële gegevens. Bovendien is het van groot belang om bekend te zijn met de functionaliteiten boekhoudprogramma en hoe automatisering boekhoudprogramma kan bijdragen aan efficiëntie.

Daarnaast is het goed om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates en upgrades boekhoudprogramma. Het uitvoeren van een kosten-batenanalyse boekhoudprogramma kan je inzicht geven in de financiële voordelen van jouw gekozen software. De link tussen facturatie en boekhoudprogramma’s is cruciaal voor het beheren van je inkomsten, terwijl het integreren van een CRM-systeem de klantrelaties kan verbeteren. Voor organisaties zonder winstoogmerk is er het specifieke non-profit boekhoudprogramma. En tot slot, zorg ervoor dat je de verschillen kent tussen compliance en boekhoudprogramma en het traditionele gebruik van boekhoudprogramma vs excel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn boekhoudprogramma’s en facturatie?

Boekhoudprogramma’s en facturatie zijn tools van financiële software, waarmee bedrijven hun uitgavenbeheer en belastingaangifte kunnen doen.

2. Hoe helpen deze systemen een bedrijf?

Met een boekhoudingssysteem en factuursoftware kan een bedrijf de boekhoudkundige administratie goed beheren. Het helpt ook bij het doen van BTW-aangifte.

3. Is er een verschil tussen administratiesoftware en facturatiesoftware?

Nee, administratiesoftware en facturatiesoftware maken beide deel uit van een boekhoudprogramma. Ze helpen bedrijven met de facturatie en de algemene bedrijfsadministratie.

4. Kan ik mijn eigen boekhoudingssysteem gebruiken in plaats van accountancysoftware?

Ja, maar accountancysoftware heeft vaak meer functies voor accountantskantoren. Het biedt specifieke oplossingen voor complexe boekhoudkundige taken.

5. Is een administratieprogramma nuttig voor mijn bedrijf?

Ja, een goed administratieprogramma helpt met het beheren van je uitgaven en het regelen van zaken zoals BTW-aangifte en facturatie. Het is een onmisbare combinatie voor elk bedrijf!

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

 • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
 • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
 • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *