In dit artikel

Hoe u Fouten Kunt Vermijden bij het Gebruiken van Scan en Herken (2023)

In dit artikel

Verwerkt u vaak facturen en merkt u dat menselijke fouten zich opstapelen? Ik ken het probleem maar al te goed, en daarom heb ik grondig onderzoek gedaan naar de optimale oplossing.

Het antwoord ligt bij scan- en herkensoftware die het proces van factuurverwerking sterk kan versnellen en vergemakkelijken. Lees verder en ontdek tips om foutloos te werken met deze software voor maximale efficiëntie.

Key Takeaway

De beste scan en herken software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. Deze software bevat een automatisch systeem dat foto’s van bonnen of facturen kan lezen. Er wordt ook een boekingsvoorstel aan gekoppeld, wat veel tijd scheelt!

Samenvatting

 • Scan en herken software kan kosten besparen doordat het menselijke arbeid overneemt en de efficiency van administratieve processen verhoogt.
 • Met scan en herken software kan de doorlooptijd bij het verwerken van facturen verkort worden, doordat gegevens automatisch worden geëxtraheerd en verwerkt.
 • Het gebruik van scan en herken software helpt om menselijke fouten te beperken bij het verwerken van facturen.
 • Automatisering van fraudedetectie is een belangrijk voordeel van scan en herken software, waardoor mogelijke frauduleuze transacties kunnen worden gedetecteerd.
 • Met scan en herken software kan de schaalbaarheid van het factuurverwerkingsproces worden verhoogd, waardoor meer facturen kunnen worden verwerkt zonder extra administratieve lasten.
 • Enkele tips om fouten te vermijden bij het gebruik van scan en herken software zijn: zorgen voor goede kwaliteit van documenten, controleren van herkende gegevens, regelmatig onderhoud en updates uitvoeren, en medewerkers goed trainen.

Redenen om Scan & Herken software te gebruiken

– Kostenreductie: Scan & Herken software helpt bij het verminderen van kosten doordat het menselijke arbeid overneemt en de efficiency van de administratieve processen verhoogt.

Kostenreductie

Scan en herken software bespaart geld. De software doet het werk snel en maakt weinig fouten. Het werk is dus niet meer op papier. Ook hoeven de mensen niet meer lang te werken. Dit zorgt voor minder kosten bij het verwerken van facturen.

Dit geld kan dan voor andere dingen worden gebruikt.

Verkorting van doorlooptijd

Scan en herken software kan de doorlooptijd verkorten bij het verwerken van facturen. Dit komt doordat de software in staat is om factuurgegevens automatisch te extraheren en te verwerken.

Hierdoor hoeven medewerkers niet langer handmatig gegevens over te typen, wat veel tijd kan besparen. Bovendien kunnen facturen digitaal worden aangeleverd en direct worden omgezet naar een digitaal formaat, waardoor het hele proces sneller verloopt.

Met scan en herken software kunnen facturen eenvoudig worden gearchiveerd en teruggevonden, waardoor ook het zoeken naar documenten veel minder tijd kost. Dit draagt allemaal bij aan een verkorting van de doorlooptijd bij het verwerken van facturen, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken.

Beperken van menselijke fouten

Het gebruik van scan en herken software kan helpen om menselijke fouten te beperken bij het verwerken van facturen. Met deze software kunnen facturen snel en nauwkeurig worden gescand en gegevens automatisch worden herkend en ingevoerd.

Hierdoor is er minder kans op typfouten of het overslaan van belangrijke informatie. Bovendien kunnen medewerkers getraind worden om de herkende gegevens te controleren, zodat eventuele fouten tijdig kunnen worden gecorrigeerd.

Door te vertrouwen op scan en herken software kunnen bedrijven de kans op menselijke fouten aanzienlijk verminderen en de nauwkeurigheid van hun factuurverwerking verbeteren.

Automatisering van fraudedetectie

Automatisering van fraudedetectie is een belangrijk voordeel van het gebruik van scan en herken software bij het verwerken van facturen. Met deze software kunnen geavanceerde algoritmen en regels worden toegepast om mogelijke frauduleuze transacties te detecteren.

Dit helpt bij het verminderen van risico’s en het beschermen van uw bedrijf tegen financiële schade. Door de automatisering van fraudedetectie kunt u tijd en moeite besparen, omdat de software snel en nauwkeurig verdachte transacties kan identificeren.

Het is een waardevol hulpmiddel om de integriteit en veiligheid van uw financiële processen te waarborgen.

Verhoging van schaalbaarheid

Met het gebruik van scan en herken software kan de schaalbaarheid van uw factuurverwerkingsproces worden verhoogd. Dit betekent dat u gemakkelijk kunt opschalen en meer facturen kunt verwerken, zonder dat dit ten koste gaat van de efficiëntie.

Scan en herken software automatiseert het proces van het herkennen en verwerken van gegevens op facturen, waardoor u minder afhankelijk bent van handmatige invoer. Hierdoor kunt u meer facturen verwerken in dezelfde tijd, waardoor u kunt groeien en uw bedrijf kunt uitbreiden zonder extra administratieve lasten.

Tips om fouten te vermijden bij het gebruik van Scan & Herken

– Zorg ervoor dat de documenten die u scant van goede kwaliteit zijn. Dit zal de nauwkeurigheid van de gegevensherkenning verbeteren.

– Controleer altijd de herkende gegevens voordat u ze verwerkt. Fouten kunnen optreden bij het scannen en herkennen van gegevens, dus een handmatige controle is altijd belangrijk.

– Houd de scan en herken software regelmatig up-to-date. Updates kunnen verbeteringen bevatten in de herkenningstechnologie en beveiligingsmaatregelen.

– Train uw medewerkers goed in het gebruik van de scan en herken software om fouten te voorkomen. Een goede kennis van het systeem zal hun efficiëntie verhogen.

– Vertrouw niet blindelings op de scan en herken software. Voer.

Zorg voor goede kwaliteit van documenten

Het is belangrijk om te zorgen voor goede kwaliteit van documenten bij het gebruik van scan en herken software. Dit helpt bij het voorkomen van fouten en zorgt voor een nauwkeurige verwerking. Enkele tips om ervoor te zorgen dat de documenten van goede kwaliteit zijn, zijn:

 • Gebruik duidelijke, leesbare lettertypen en formaten.
 • Zorg ervoor dat alle informatie op de documenten goed leesbaar is, met name de belangrijke gegevens zoals namen, bedragen en datums.
 • Scan de documenten in een hoge resolutie om ervoor te zorgen dat alle details goed worden vastgelegd.
 • Verwijder eventuele vlekken, vouwen of andere onvolkomenheden die de leesbaarheid kunnen beïnvloeden.
 • Controleer na het scannen of alle pagina’s goed zijn vastgelegd en geen ontbrekende of dubbele pagina’s bevatten.

Controleer de herkende gegevens

Het is belangrijk om de herkende gegevens te controleren wanneer u scan en herken software gebruikt. Hier zijn enkele tips om fouten te voorkomen:

 • Vergelijk de herkende gegevens met het originele document om ervoor te zorgen dat ze correct zijn overgenomen.
 • Controleer of alle belangrijke informatie, zoals de factuurdatum, het bedrag en de leveranciersnaam, juist is vastgelegd.
 • Let op eventuele spellingfouten of onjuiste nummers in de herkende gegevens.
 • Controleer ook of er geen gegevens ontbreken of dubbel zijn opgenomen in het systeem.
 • Indien nodig, pas handmatig correcties aan in de herkende gegevens voordat u deze verder verwerkt.

Onderhoud en update de software regelmatig

Het is belangrijk om de scan en herken software regelmatig te onderhouden en bij te werken. Dit helpt ervoor te zorgen dat de software optimaal blijft werken en eventuele problemen worden opgelost. Hier zijn een paar tips voor het onderhouden en updaten van de software:

 • Controleer regelmatig op updates van de softwareleverancier en installeer deze indien beschikbaar.
 • Zorg ervoor dat uw computer voldoet aan de minimale systeemvereisten voor de software.
 • Maak regelmatig een back – up van uw gegevens om verlies te voorkomen.
 • Controleer of er nieuwe functies of verbeteringen zijn in latere versies van de software.
 • Houd u op de hoogte van eventuele bekende problemen of kleine bugs in de software en zoek naar oplossingen of workarounds.
 • Raadpleeg de documentatie of online bronnen van de softwareleverancier voor tips en advies over het onderhouden en updaten van de software.

Train medewerkers goed voor gebruik van de software

Het is belangrijk om medewerkers goed te trainen voordat ze de scan en herken software gaan gebruiken. Hier zijn een aantal tips:

 • Zorg voor een grondige introductie van de software: Geef medewerkers een duidelijke uitleg over hoe de software werkt en wat de voordelen ervan zijn.
 • Bied regelmatige trainingssessies aan: Organiseer regelmatig trainingssessies om medewerkers vertrouwd te maken met de verschillende functies en mogelijkheden van de software.
 • Wijs een expert aan: Kies een medewerker die goed bekend is met de software en benoem hem of haar als expert. Deze persoon kan andere medewerkers begeleiden en vragen beantwoorden.
 • Geef feedback en ondersteuning: Bied continue feedback en ondersteuning aan medewerkers tijdens het gebruik van de software. Dit helpt hen om eventuele fouten snel te corrigeren.
 • Houd documentatie up-to-date: Zorg ervoor dat alle handleidingen en procedures regelmatig worden bijgewerkt, zodat medewerkers altijd toegang hebben tot de meest recente informatie.
 • door
 • samenwerken
 • groei
 • flexibiliteit

Vertrouw niet blindelings op de software en voer altijd handmatige controles uit.

Ik zorg ervoor dat ik nooit blindelings vertrouw op de scan en herken software die ik gebruik. Hoe goed de software ook is, er kunnen altijd fouten optreden bij het herkennen van gegevens op facturen.

Daarom voer ik altijd handmatige controles uit om eventuele fouten te detecteren. Het is belangrijk om de herkende gegevens te vergelijken met de originele factuur en eventuele discrepanties aan te pakken.

Op deze manier kan ik er zeker van zijn dat alle gegevens correct en nauwkeurig worden verwerkt. Vertrouwen op de software alleen kan leiden tot fouten en problemen in mijn administratie, dus ik neem altijd de tijd om zelf te controleren en te valideren wat de software heeft gedaan.

Meer over ‘Scan en herkensoftware’

In het digitale tijdperk waarin we leven, is scan- en herkensoftware niet meer weg te denken uit onze dagelijkse administratieve en zakelijke processen. Van het begrijpen van de werking van scan en herken software, tot het inzien van de vele voordelen en het belang van veiligheid. Ook kunnen er keuzes gemaakt worden tussen gratis opties en het overwegen van de verschillen tussen cloud vs lokaal beheerde software.

Met de opkomst van AI en machine learning in scan- en herkenoplossingen krijgen we een boeiend toekomstbeeld. Specifieke sectoren zoals de gezondheidszorg en de accountancy profiteren al sterk van deze technologie. Maar ook in de detailhandel en academisch onderzoek worden stappen gezet. Natuurlijk zijn er ook overwegingen rondom wetgeving, privacy en ethiek, en tips voor snellere documentverwerking. En vergeet niet de beste praktijken om fouten te vermijden bij het gebruik van scan en herken software.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle mogelijkheden en overwegingen, is het raadzaam om verder te lezen over Financiën en administratie software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent ‘Hoe u Fouten Kunt Vermijden bij het Gebruiken van Scan en Herken’?

Het betekent dat u de veelgemaakte fouten bij het scannen en herkennen kunt vermijden voor een betere boekhouding en tijdsbesparing.

2. Hoe helpt Scan en Herken bij digitalisering?

Scan en Herken helpt bij digitalisering door het automatiseren van administratieve taken, het extracteren van data uit documenten en ze papierloos te maken met behulp van softwareoplossingen.

3. Kan ik tijd en kosten besparen door Scan en Herken te gebruiken?

Ja, met Scan en Herken kunt u tijd besparen op administratieve taken en kosten besparen door het efficiënt gebruik ervan.

4. Welke soort fouten kan ik vermijden bij het gebruik van Scan en Herken?

U kunt fouten voorkomen in de documentautomatisering, workflow, en boekhoudsoftware door correct gebruik van scan en herkenproces.

5. Zijn er tips voor foutloos gebruik van Scan en Herken?

Ja, er zijn tips om valkuilen bij het gebruik van scan en herken te vermijden. Het is belangrijk om altijd een efficiënte workflow te houden voor foutloos werken.

» Referenties


1. Julie Hom, Janet Nikowitz, Rebecca Ottesen, & Joyce C Niland. (2022). Facilitating clinical research through automation: Combining optical character recognition with natural language processing. Clin Trials, 19(5), 504-511.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35608136/

» Referenties

Beste scan en herken software van 2023

 1. Beste scan en herken software – e-Boekhouden
 2. Beste scan en herken all-in-one software – e-Boekhouden
 3. Beste scan en herken software voor klein(ere) bedrijven – Gekko
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *