In dit artikel

Hoe HRM Software de HR-Functies Verbetert (2023)

In dit artikel

Bent u het beheer van uw HR-processen moe en gefrustreerd door het tijdverspillende administratieve werk? U bent zeker niet de enige – ik was ook ooit in uw schoenen, worstelend met de inefficiënte HR-taken.

Na uitgebreid onderzoek vond ik dat HRM Software een effectieve oplossing kan bieden voor deze problemen. In dit artikel onthullen we hoe HRM Software de HR-functies kan transformeren en verbeteren.

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Bereid u voor op een revolutie in uw HR-beheer!

Samenvatting

 • HRM-software automatiseert administratieve taken, wat leidt tot tijdsbesparingen en meer efficiëntie in HR-processen.
 • Het biedt betere toegang tot informatie en rapportage, waardoor HR-medewerkers snel en eenvoudig gegevens kunnen vinden en beslissingen kunnen nemen op basis van accurate informatie.
 • Geoptimaliseerd talentmanagement en werving zorgen ervoor dat organisaties efficiënter en effectiever talent kunnen aantrekken, selecteren en beheren.
 • Verbeterde communicatie en samenwerking binnen het HR – team bevorderen een efficiëntere workflow en versterken de samenwerking tussen teamleden.

Voordelen van HRM Software voor HR-Functies

– Administratieve taken worden geautomatiseerd.

– De efficiëntie wordt verbeterd en er wordt tijd bespaard.

– Er is betere toegang tot informatie en rapportage.

– Talentmanagement en werving worden geoptimaliseerd.

– De communicatie en samenwerking binnen het HR-team worden verbeterd.

– Er wordt voldaan aan wet- en regelgeving.

Automatisering van administratieve taken

HRM-software maakt het werk makkelijk. Het doet veel taken vanzelf. Denk aan de personeelsadminstratie. Dat gaat nu sneller en beter. Fouten zijn er bijna niet meer. Dat komt door de software van AFAS.

Die werkt heel goed samen met payroll. Zo blijft er meer tijd over voor ander werk. HR-managers zijn daar blij mee. Ze hebben nu meer tijd voor belangrijke zaken. Dit is mooi, want automatisering is niet gevaarlijk voor HR-taken op HBO- en WO-niveau.

Verbeterde efficiëntie en tijdsbesparing

HRM-software kan de efficiëntie van HR-processen verbeteren en HR-medewerkers tijd besparen. Met geautomatiseerde taken zoals het bijhouden van personeelsgegevens en het genereren van rapporten, kunnen HR-professionals zich meer richten op strategische taken in plaats van administratieve taken.

Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar stelt ook HR-medewerkers in staat om hun tijd en energie te besteden aan taken die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de organisatie.

Daarnaast biedt HRM-software betere toegang tot informatie en rapportage, waardoor het gemakkelijker wordt om gegevens te vinden en beslissingen te nemen op basis van accurate en actuele informatie.

Deze verbeterde toegang tot informatie helpt bij het sneller identificeren van trends en problemen, waardoor HR-medewerkers proactief kunnen handelen.

Betere toegang tot informatie en rapportage

Met behulp van HRM-software kunnen HR-medewerkers gemakkelijk toegang krijgen tot belangrijke informatie en rapportage. Dit betekent dat ze snel en eenvoudig gegevens kunnen vinden en analyseren die nodig zijn om effectieve HR-beslissingen te nemen.

Met geautomatiseerde rapportagetools kunnen HR-medewerkers ook real-time rapporten genereren en delen met het management en andere belanghebbenden. Dit zorgt voor een betere communicatie en maakt het gemakkelijker om de prestaties van medewerkers, de werving van talent en andere belangrijke HR-metrics bij te houden.

Het hebben van betere toegang tot informatie en rapportage stelt HR-medewerkers in staat hun werk efficiënter uit te voeren, sneller te reageren op veranderingen en betere beslissingen te nemen op basis van gegevens.

Geoptimaliseerd talentmanagement en werving

Geoptimaliseerd talentmanagement en werving zijn belangrijke aspecten van HRM-software. Met behulp van deze software kunnen organisaties efficiënter en effectiever talent aantrekken, selecteren en beheren.

De software biedt functies zoals automatische vacatureplaatsing, het beheer van sollicitaties en het creëren van talentpools. Hierdoor besparen HR-medewerkers tijd en kunnen ze zich concentreren op strategische taken zoals het identificeren van vaardigheden en het ontwikkelen van medewerkers.

Bovendien helpt de software bij het analyseren van gegevens over kandidaten en het maken van geïnformeerde beslissingen over werving en retentie. Dit draagt bij aan een effectief talentmanagementproces en zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste posities worden geplaatst.

Verbeterde communicatie en samenwerking binnen het team

Met behulp van HRM-software kan de communicatie en samenwerking binnen het team worden verbeterd. Door het gebruik van een gecentraliseerd HR-informatiesysteem kunnen alle teamleden gemakkelijk toegang krijgen tot belangrijke informatie en documenten.

Dit zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de laatste updates en wijzigingen, waardoor miscommunicatie wordt voorkomen. Bovendien kan de software functies bieden zoals interne chat, discussieforums en gedeelde takenlijsten, waardoor teamleden gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en samenwerken aan projecten.

Dit bevordert een efficiëntere workflow en versterkt de samenwerking binnen het team.

Verhoogde naleving van wet- en regelgeving

Goede HRM-software kan de naleving van wet- en regelgeving helpen verbeteren. Door het gebruik van HRM-software kunnen HR-medewerkers gemakkelijker en nauwkeuriger de nodige gegevens bijhouden om te voldoen aan de wettelijke vereisten.

Dit kan bijvoorbeeld gaan om het bijhouden van werktijden, verlofaanvragen, salarisadministratie en het bewaren van personeelsdossiers. Met een geautomatiseerd systeem kunnen HR-medewerkers efficiënter werken en ervoor zorgen dat alle benodigde informatie correct wordt bijgehouden.

Dit helpt bij het voorkomen van fouten en vermindert het risico op juridische problemen die kunnen ontstaan ​​door non-compliance met wet- en regelgeving. Het hebben van een geïntegreerd HRM-systeem zorgt er ook voor dat er een gestroomlijnd proces is voor het nakomen van wettelijke verplichtingen, waardoor de naleving wordt verbeterd.

Hoe HRM Software de HR-Functies Verbeteren

HR-gegevensbeheer en -analyse zorgen voor een nauwkeurige en gestructureerde opslag van HR-gerelateerde gegevens, waardoor HR-professionals gemakkelijk toegang hebben tot belangrijke informatie.

HR-gegevensbeheer en -analyse

Bij het beheren van HR-gegevens en het analyseren van gegevens kunnen HRM-softwareoplossingen van pas komen. Met deze software kunnen we gemakkelijk relevante informatie vastleggen en rapporteren.

Het stelt ons ook in staat om trends en patronen in de gegevens te identificeren, zodat we beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Door het gebruik van HRM-software kunnen we onze HR-processen efficiënter beheren en de productiviteit van onze HR-afdeling verhogen.

Dit leidt tot een betere algehele HR-prestatie en ondersteunt ons bij het bereiken van onze HR-doelstellingen.

Selfservice-functies voor medewerkers

Als het gaat om HRM-software, bieden selfservice-functies voor medewerkers veel voordelen. Hier zijn enkele manieren waarop het hun werk gemakkelijker maakt:

 1. Medewerkers kunnen zelf hun persoonlijke gegevens bijwerken, zoals adres, contactgegevens en belastinginformatie.
 2. Ze kunnen verlofaanvragen indienen en de status van hun aanvragen volgen.
 3. Medewerkers hebben toegang tot hun salarisgegevens, loonstroken en belastingformulieren.
 4. Ze kunnen trainingen en ontwikkelingsmogelijkheden bekijken en zich hiervoor inschrijven.
 5. Medewerkers kunnen feedback geven over hun prestaties en doelen stellen voor hun professionele groei.
 6. Ze kunnen bonussen, onkostenvergoedingen en andere arbeidsvoorwaarden bekijken.

Prestatiebeheer en ontwikkeling van medewerkers

Bij het gebruik van HRM-software kunnen HR-managers ook profiteren van verbeterd prestatiebeheer en de ontwikkeling van medewerkers. Hier zijn enkele manieren waarop HRM-software kan helpen:

 • Het bijhouden en beoordelen van de prestaties van werknemers wordt eenvoudiger met behulp van speciale functies in de software.
 • Door middel van geautomatiseerde evaluaties en feedbacksystemen kunnen HR-managers objectieve beoordelingen geven en zorgen voor eerlijke en consistente prestatiebeoordelingen.
 • De software biedt tools voor het opstellen en bewaken van individuele ontwikkelingsplannen, waardoor werknemers kunnen groeien en hun vaardigheden kunnen verbeteren.
 • Met behulp van de software kunnen HR – medewerkers trainingssessies plannen, opleidingsmateriaal delen en de voortgang volgen om ervoor te zorgen dat medewerkers zich blijven ontwikkelen.
 • Door middel van automatische herinneringen kan de software helpen bij het monitoren en tijdig starten van prestatiebeoordelingsgesprekken.
 • Medewerkers hebben met selfservice – functies toegang tot hun eigen prestatiegegevens, doelen en ontwikkelingsplannen, wat hen betrokkenheid geeft bij hun eigen groei.

Workflow-automatisering en procesoptimalisatie

Workflow-automatisering en procesoptimalisatie zijn belangrijke voordelen van HRM-software. Hier is hoe het helpt:

 • Stroomlijnt werkstromen en automatisering van repetitieve taken
 • Optimaliseert de efficiëntie van HR – processen
 • Vermindert menselijke fouten
 • Verbetert de communicatie binnen het team
 • Maakt real – time toegang tot informatie mogelijk
 • Vereenvoudigt goedkeuringsprocessen voor aanvragen en verlof
 • Beheert het volgen van prestaties en doelstellingen van medewerkers
 • Biedt inzicht in de voortgang van projecten en taken

HR-analytics en besluitvorming

HR-analytics is het gebruik van gegevens en analyses om inzicht te krijgen in de prestaties van het personeel en om strategische beslissingen te nemen. Met behulp van HRM-software kunnen HR-afdelingen gegevens verzamelen en analyseren over zaken als verloop, prestaties, training en beloning.

Dit stelt hen in staat om trends en patronen te identificeren en beter te begrijpen wat er speelt binnen de organisatie. Op basis van deze inzichten kunnen HR-managers betere beslissingen nemen, zoals het verbeteren van wervings- en retentiestrategieën, het identificeren van talentgaps en het implementeren van effectieve trainingsprogramma’s.

Door het gebruik van HR-analytics kan de HR-afdeling ook de impact van hun activiteiten meten en evalueren. Ze kunnen bijvoorbeeld kijken naar hoe trainingsprogramma’s hebben bijgedragen aan de prestaties van werknemers of hoe bepaalde beloningsstructuren effect hebben gehad op de betrokkenheid van medewerkers.

Op basis van deze analyses kunnen ze vervolgens aanpassingen maken en verbeteringen doorvoeren om de algehele prestaties van het personeel te optimaliseren.

Kortom, HR-analytics stelt HR-managers in staat om datagestuurde beslissingen te nemen en hun strategieën effectiever te maken. Het stelt hen in staat om proactief te handelen en problemen op te lossen voordat ze escaleren, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor zowel de organisatie als de medewerkers.

Verbeterde employer branding en medewerkerstevredenheid

HRM-software kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van employer branding en medewerkerstevredenheid. Door het implementeren van HRM-software kunnen organisaties hun HR-processen stroomlijnen en efficiënter maken, wat kan bijdragen aan een positieve werknemerservaring.

Met behulp van HRM-software kunnen werkgevers gemakkelijk informatie delen, communiceren met medewerkers en toegang geven tot selfservice-functies zoals het aanvragen van verlof of het bekijken van loonstroken.

Dit draagt ​​bij aan een verbeterde interne communicatie en betrokkenheid van medewerkers. Bovendien kan HRM-software helpen bij het verbeteren van de werving en selectie processen, waardoor organisaties zich kunnen onderscheiden als aantrekkelijke werkgevers.

Meer over ‘HRM Software’

De digitalisering van het HR-landschap heeft geleid tot het toenemende belang van HRM software. Met een brede reeks functies, heeft de evolutie van HRM software ertoe bijgedragen dat organisaties hun HR-functies verbeteren. Terwijl je overweegt welke software te kiezen, zijn er top 10 factoren om rekening mee te houden, waaronder de keuze tussen lokaal versus cloud-based.

Het maximaliseren van de waarde van deze systemen vereist inzicht in het ROI berekenen van HRM software en een duidelijk implementatie stappenplan. Na implementatie is het cruciaal om je team te trainen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Met beste praktijkvoorbeelden kun je de software aanpassen aan specifieke behoeften zoals salarisadministratie. Bovendien helpt het bij het verhogen van werknemersbetrokkenheid, het vereenvoudigen van het wervingsproces en het verbeteren van prestatiebeoordelingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is HRM-software en hoe verbetert het de HR-functies?

HRM-software is een hulpmiddel dat helpt bij personeelsbeheer, personeelsadministratie en verbetert HR-functies door automatisering van HR-taken en stimulering van innovatie in HR-processen.

2. Hoe helpt HRM-software bij personeelsmanagement?

HRM-systemen automatiseren HR-processen, waardoor de efficiëntie van het personeelsbeheer toeneemt, de HR-taken worden geoptimaliseerd en de productiviteit van de HR-afdeling wordt verhoogd.

3. Kan HRM-software helpen bij het ontwikkelen van een effectieve HR-strategie?

Ja, met HR-softwareoplossingen kun je een effectieve HR-strategie ontwikkelen, de verbetering van HR-beheer bevorderen en de betrokkenheid van medewerkers versterken.

4. Welke voordelen biedt de digitalisering van HR-functies?

Door Digitalisering van HR-functies wordt de administratie eenvoudiger, verhoogt de efficiëntie van HR-processen en stimuleert het integratie van verschillende HR-systemen.

5. Hoe werkt de integratie van HRM-software met andere systemen?

HRM-software kan worden geïntegreerd met andere systemen, wat leidt tot optimalisatie van HR-werkzaamheden en vereenvoudiging van de HR-administratie.

6. Hoe zorgt HRM-software voor verhoogde productiviteit op de HR-afdeling?

HRM-software automatiseert HR-processen en -taken, wat leidt tot een beter HR-beheer en een hogere productiviteit van de HR-afdeling.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *