In dit artikel

Integratie van Rittenregistratie en Fleet Management (2023)

In dit artikel

Het samenvoegen van rittenregistratie en fleet management heeft veel voordelen. Het helpt bedrijven om hun wagenpark beter te beheren. Het gebruik van systemen zoals AccMan en Accredis maken het werk makkelijk.

Deze systemen laten verschillende taken samenwerken. Ze houden bij hoe ver er is gereden en helpen bij het beheer van het personeel. Ook dragen ze bij aan groen en veilig rijden.

Key Takeaway

De beste rittenregistratie software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. De ritten kunnen gemakkelijk bijgehouden worden in de tool en indien nodig kan je deze ook gemakkelijk omzetten in een factuur en per e-mail verzenden naar je klant! Geweldig toch?

Met de integratie kan je het gedrag van de bestuurder volgen. Dit is mogelijk door het voertuigvolgsysteem. Er is ook een app voor op je telefoon. Deze app heet MyFMS. Hiermee kan je makkelijk je ritten bijhouden voor de belastingdienst.

Ook kan je met dit systeem zien waar al je auto’s zijn. Dit maakt het plannen van werk makkelijker. Je weet dan altijd wie waar is en wie wat doet.

Hoe werkt de integratie van Rittenregistratie en Fleet Management?

De integratie van rittenregistratie en fleet management is een proces met diverse stappen.

 1. Eerst kies je voor een goed fleet management systeem. MyFMS is een optie. Het is in de cloud en heeft ook een app.
 2. Dan voeg je er een rittenregistratie functie aan toe. Een voorbeeld hiervan is AccMan: het gebruikt gewone Microsoft programma’s.
 3. Je kunt dan ook de gegevens over je voertuigen bekijken. Zo weet je waar ze zijn en hoe ze rijden.
 4. Wagenparkoptimalisatie is dan makkelijker te doen. Je weet beter welk voertuig waar nodig is.
 5. De volgende stap is personeelsbeheer toevoegen aan het systeem. Zo kun je zien wie welk voertuig gebruikt.
 6. Ook kun je groen rijden bevorderen door te kijken hoe zuinig elk voertuig rijdt.
 7. Veilig rijden kan ook worden verbeterd door te kijken naar de ritgegevens van elke bestuurder.
 8. Tot slot kan het systeem worden gekoppeld aan bedrijfsprocessen, zoals administratie of planning.

Implementatie van Rittenregistratie en Fleet Management: Tips en Aanbevelingen

Bij de implementatie van rittenregistratie en fleet management zijn er enkele belangrijke tips en aanbevelingen waar bedrijven rekening mee kunnen houden. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een geïntegreerd systeem dat alle aspecten van rittenregistratie en wagenparkbeheer kan ondersteunen.

Dit zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige registratie van ritten en kilometers, evenals een beter beheer van het wagenpark.

Ten tweede is het essentieel om te investeren in gebruiksvriendelijke software en apps voor de bestuurders. Hiermee kunnen zij gemakkelijk ritten registreren en belangrijke gegevens bijhouden, zoals brandstofverbruik en onderhoudsrapporten.

Door het gebruik van intuïtieve systemen zal het personeel sneller aanpassen aan de nieuwe technologieën.

Daarnaast is het cruciaal om te zorgen voor een goede training en ondersteuning voor het personeel. Het is belangrijk dat zij begrijpen hoe ze de systemen moeten gebruiken en hoe ze kunnen profiteren van de voordelen van rittenregistratie en fleet management.

Het bieden van duidelijke instructies en regelmatige opvolging kan helpen bij een succesvolle implementatie.

Tot slot is het aan te raden om regelmatig de prestaties van het systeem te evalueren en eventuele aanpassingen door te voeren. Door het monitoren van belangrijke gegevens, zoals brandstofverbruik, onderhoudskosten en rijgedrag, kan men problemen identificeren en hierop inspelen.

Het is belangrijk om te blijven zoeken naar manieren om de efficiëntie van het systeem te verbeteren en kosten te besparen.

Door deze tips en aanbevelingen op te volgen, kunnen bedrijven succesvol rittenregistratie en fleet management implementeren. Het zal hen helpen om hun wagenpark efficiënter te beheren, kosten te verlagen en administratieve taken te vereenvoudigen.

Meer over ‘Rittenregistratie software’

Wanneer je je verdiept in wat is rittenregistratie, kom je al snel het onmiskenbare belang van rittenregistratie software tegen. Zo is het voor veel bedrijven, waaronder transportbedrijven en voor zelfstandigen, essentieel om een nauwkeurige en AVG-conforme rittenregistratie software te hebben. Niet alleen voor belastingdoeleinden, maar ook om efficiëntie te verhogen en geld te besparen.

Daarnaast biedt de moderne technologie de mogelijkheid voor real time tracking en het automatiseren van rapporten om het beheer te vergemakkelijken. En als je overweegt om het te integreren met andere systemen, is de integratie met fleet management een uitstekende keuze. Voor meer inzichten en oplossingen kun je de veelgestelde vragen bekijken of meer leren over probleemoplossing. En als je meer wilt weten over de overlap tussen HR en rittenregistratie, bekijk dan zeker de HR en personeelsbeheer software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de integratie van rittenregistratie en wagenparkbeheer?

Integratie van rittenregistratie en wagenparkbeheer betekent het samenvoegen van deze twee systemen voor een beter inzicht in je wagenpark en om je bedrijfsprocessen te verbeteren.

2. Hoe kan ik rittenregistratie en fleet management integreren in mijn bedrijf?

Je kunt rittenregistratie en wagenparkbeheer in je bedrijf integreren door gebruik te maken van professionele navigatieprogramma’s en automatische rittenregistratie tools.

3. Wat zijn de voordelen van de integratie van rittenregistratie en wagenparkbeheer?

De voordelen van deze integratie zijn onder andere meer controle over voertuigvolging, bestuurdersidentificatie, verbeterde efficiëntie, en het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.

4. Kan de integratie van rittenregistratie en fleet management helpen bij filemanagement?

Ja, met het gebruik van deze geïntegreerde systemen kan je je routes beter plannen om files te vermijden.

5. Zijn er speciale integratieoplossingen voor rittenregistratie en fleet management?

Ja, er zijn verschillende integratieoplossingen beschikbaar die kunnen helpen met het beheer van rittenregistratie en wagenparkbeheer, zoals CANbus integratiesystemen.

» Referenties


Thomas, T., Geurs, K. T., Koolwaaij, J., & Bijlsma, M. (2018). Automatic Trip Detection with the Dutch Mobile Mobility Panel: Towards Reliable Multiple-Week Trip Registration for Large Samples. Journal of Urban Technology, 25(2), 143-161. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10630732.2018.1471874

» Referenties

Conclusie beste rittenregistratie software 2023  

 • Beste rittenregistratie software – E-boekhouden
 • Beste rittenregistratie software totaalpakket – E-boekhouden
 • Beste rittenregistratie software met oog op duurzaamheid – YesHugo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *