In dit artikel

Internationale Verkoop: Hoe Ga je Globaal met je E-commerce Platform? (2023)

In dit artikel

Wil je internationaal gaan verkopen met je e-commerce platform, maar wordt je ontmoedigd door de complexiteit ervan? Je bent niet alleen. Volgens statistieken zal de internationale e-commerce markt in 2023 maar liefst $6,3 biljoen bedragen.

Deze blog is bedoeld om jou uit te leggen hoe je stap voor stap een succesvolle internationale webshop opzet. Blijf lezen en ontdek hoe ecommerce je kan helpen naar ongekende hoogtes te stijgen!

Key Takeaway

Mijn beste E-commerce platform van 2023 volgens onze test is Wix. Deze software is erg uitgebreid. Je kunt een webshop bouwen, blog schrijven en toevoegen, maar ook een reserveringssysteem vormgeven. Dus in de breedte een uitstekend platform!

Samenvatting

  • Kies een geschikt e – commerce platform dat klaar is voor internationale verkoop, zoals Shopify Markets of Amazon Global Selling.
  • Begin klein en focus op landen waar je al bekendheid hebt of waar de vraag naar jouw product hoog is, zoals België, Duitsland en Frankrijk.
  • Pas je aan aan de lokale markt door meertalige en meercurrency opties aan te bieden, lokale marketingstrategieën te gebruiken en je website te optimaliseren voor internationale zoekmachines.
  • Zorg voor veelzijdige betaalopties en een goed retourbeleid en monitor en analyseer regelmatig je prestaties om flexibel te kunnen blijven.

Voorbereiding voor Internationale Verkoop met je E-commerce Platform

Begin bij het begin: zorg dat je e-commerce platform klaar is voor internationale verkoop.

Begin bij het begin

Het starten van een internationale webshop is een flinke stap. Het gaat niet om een nacht ijs. Eerst moet je een goed e-commerce platform kiezen. Dit is heel belangrijk voor het succes van de winkel.

Ik heb bijvoorbeeld gewonnen met Shopify Markets en Amazon Global Selling. Deze platforms hebben mij geholpen om mijn winkel internationaal op te schalen. Ook hielpen ze bij het goed ontvangen en verwerken van bestellingen.

Het is ook slim om eerst klein te beginnen. Denk aan landen zoals België, Duitsland en Frankrijk. Door op deze manier te starten, kun je leren en groeien. Zo ben je klaar voor de grote stap naar de wereldwijde verkoop.

Wat komt erbij kijken?

Bij het starten van een internationale webshop komt er veel bij kijken. Het is belangrijk om het juiste e-commerce platform te kiezen dat geschikt is voor internationale verkoop. Je moet ook bepalen met welke landen je wilt beginnen en hoe je succesvol kunt worden op de internationale markt.

Daarnaast moet je je aanpassen aan de lokale markt en zorgen voor meertalige en meercurrency opties op je website. Het is ook essentieel om gebruik te maken van lokale marketing en je website te optimaliseren voor internationale zoekmachines.

Verder moet je verschillende betaalopties en een goed retourbeleid bieden. Het is belangrijk om je prestaties voortdurend te monitoren en te analyseren, en waar nodig flexibel te blijven en aanpassingen te doen.

Met welke landen moet je starten?

Voor het starten van internationale verkoop met je e-commerce platform is het belangrijk om te bepalen met welke landen je moet beginnen. Een goede strategie is om te starten met landen waar je al bekendheid hebt of waar de vraag naar jouw product hoog is.

België, Duitsland en Frankrijk zijn bijvoorbeeld populaire keuzes voor Nederlandse ondernemers. Door te focussen op deze markten kun je je aanpassen aan de verschillende culturele en taalkundige aspecten, en tegelijkertijd de logistiek en klantenservice optimaliseren.

Het is een goede manier om internationale groei te stimuleren en je bereik te vergroten. Met de juiste voorbereiding en een goed e-commerce platform kun je succesvol internationaal verkopen.

Succesvolle internationale webshop

Een succesvolle internationale webshop is cruciaal voor een e-commerce platform dat wereldwijd wil verkopen. Het is belangrijk om je te onderscheiden van de concurrentie door je aan te passen aan de lokale markt en meertalige en meercurrency opties aan te bieden.

Daarnaast is het essentieel om gebruik te maken van lokale marketing en je website te optimaliseren voor internationale zoekmachines. Zorg ook voor een veelzijdige betaalopties en een goed retourbeleid.

Monitor en analyseer je prestaties regelmatig en blijf flexibel, pas aan waar nodig. Door deze tips toe te passen, kun je jouw internationale webshop succesvol maken in een wereldwijde markt.

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en meer willen weten over internationale verkoop met je e-commerce platform, dan heb ik goed nieuws voor je! Er zijn vijf belangrijke tips voor het optimaliseren van een internationale webshop.

Daarnaast is het kiezen van het juiste e-commerce platform essentieel voor het starten van een succesvolle internationale webshop. Ook is het mogelijk om internationaal te verkopen in landen zoals België, Duitsland en Frankrijk door gebruik te maken van het juiste e-commerce platform.

Dus, als je meer wilt weten over hoe je jouw e-commerce platform kunt uitbreiden naar internationale markten, sta ik klaar om je te helpen!

We love to connect

Ik vind het geweldig om met anderen in contact te komen en jou te helpen bij jouw internationale verkoopavontuur! Samen kunnen we je e-commerce platform optimaliseren en ervoor zorgen dat je succes hebt op de wereldwijde markt.

Of je nu vragen hebt over het kiezen van het juiste platform, het aanpassen aan lokale markten, het implementeren van meertalige en meercurrency opties, of het monitoren en analyseren van je prestaties – ik sta klaar om je te ondersteunen.

Laten we samenwerken en jouw internationale verkoop naar een hoger niveau tillen!

Tips voor Succesvolle Internationale Verkoop met je E-commerce Platform

– Onderscheid je van concurrentie

– Pas je aan aan de lokale markt

– Bied meertalige en meercurrency opties

– Maak gebruik van lokale marketing

– Optimaliseer je website voor internationale zoekmachines

– Zorg voor veelzijdige betaalopties

– Zorg voor een goed retourbeleid

– Monitor en analyseer je prestaties

– Blijf flexibel en pas aan waar nodig

Onderscheid je van concurrentie

Je onderscheiden van de concurrentie is essentieel om succesvol te zijn in de internationale e-commerce. Door unieke producten aan te bieden, een uitstekende klantenservice te bieden en je te richten op de behoeften van de lokale markt, kun je jezelf onderscheiden en loyaliteit opbouwen bij internationale klanten.

Het is ook belangrijk om je website te optimaliseren voor internationale zoekmachines, meertalige en meercurrency opties aan te bieden en gebruik te maken van lokale marketingstrategieën.

Blijf flexibel en pas je aan waar nodig, zodat je kunt inspelen op veranderingen in de markt en de concurrentie altijd een stap voor blijft.

Pas je aan aan de lokale markt

Als je internationaal wilt verkopen met je e-commerce platform, is het belangrijk om je aan te passen aan de lokale markt. Elk land heeft zijn eigen culturele en taalkundige verschillen, dus het is essentieel om rekening te houden met deze aspecten.

Lokalisatie is de sleutel tot succes bij het betreden van buitenlandse markten. Dit kan inhouden dat je je website vertaalt naar de lokale taal, rekening houdt met lokale betalingsvoorkeuren en verzendmethoden, en zelfs je marketingstrategie afstemt op het specifieke land.

Door je aan te passen aan de lokale markt, vergroot je je kansen op succes en kun je waardevolle klanten winnen.

Bied meertalige en meercurrency opties

Het is belangrijk om je internationale webshop zo toegankelijk mogelijk te maken voor potentiële klanten over de hele wereld. Een manier om dit te doen is door meertalige en meercurrency opties aan te bieden.

Door je website te vertalen naar verschillende talen, kun je klanten aanspreken die geen of beperkte kennis hebben van het Engels. Ook het aanbieden van verschillende valuta’s maakt het gemakkelijker voor klanten om in hun eigen valuta te winkelen, wat de drempel om een aankoop te doen verlaagt.

Dit kan resulteren in hogere conversiepercentages en meer tevreden klanten. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met lokale betalingsvoorkeuren en betaalmethoden, zodat klanten op een vertrouwde en gemakkelijke manier kunnen afrekenen.

Maak gebruik van lokale marketing

Bij het uitbreiden van je internationale webshop is het belangrijk om lokale marketing in te zetten. Dit betekent dat je je aanpast aan de specifieke behoeften en voorkeuren van de lokale markt waarin je actief bent.

Door gebruik te maken van lokale marketingstrategieën, kun je de betrokkenheid van je doelgroep vergroten en meer potentiële klanten bereiken. Dit kan onder andere door het gebruik van lokale advertenties, social media campagnes en het werken met lokale influencers.

Het is ook belangrijk om de taal en cultuur van het land waarin je verkoopt te begrijpen en te respecteren. Door lokale marketing toe te passen, vergroot je de kans op succes op de internationale markt.

Optimaliseer je website voor internationale zoekmachines

Om je internationale webshop succesvol te maken, is het van cruciaal belang om je website te optimaliseren voor internationale zoekmachines. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je webshop gemakkelijk vindbaar is voor potentiële klanten over de hele wereld.

Het gebruik van de juiste zoekwoorden, het verbeteren van de laadtijd van je website en het hebben van relevante en geoptimaliseerde content zijn slechts enkele van de manieren waarop je je website kunt optimaliseren.

Vergeet niet dat lokale zoekmachines en -platforms vaak populairder zijn in bepaalde landen, dus zorg ervoor dat je je onderzoek doet en je aanpast aan de vereisten van elke markt.

Zorg voor een veelzijdige betaalopties

Het aanbieden van diverse betaalopties is van essentieel belang voor een succesvolle internationale webshop. Klanten hebben verschillende voorkeuren als het gaat om betalingen, dus het is belangrijk om aan deze behoeften te voldoen.

Naast traditionele betaalmethoden zoals creditcards en PayPal, moet je ook lokale betalingsmogelijkheden overwegen. Bijvoorbeeld, iDEAL in Nederland, Alipay in China, of klarna in Scandinavië.

Door een veelzijdig scala aan betaalopties aan te bieden, vergroot je de kans dat klanten hun aankopen voltooien en verminder je de kans op afgebroken transacties. Zorg er ook voor dat je betalingsprocessen veilig en betrouwbaar zijn om het vertrouwen van klanten te winnen en hun gegevens te beschermen.

Zorg voor een goed retourbeleid

Een goed retourbeleid is essentieel voor een succesvolle internationale webshop. Het geeft klanten vertrouwen en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk producten kunnen retourneren als ze niet tevreden zijn.

Een studie heeft aangetoond dat 92% van de consumenten weer bij een webshop bestellen als ze een positieve retourervaring hebben gehad. Daarom is het belangrijk om duidelijke retourinformatie op je website te vermelden, zoals de termijn waarbinnen klanten producten kunnen retourneren en hoe ze dit moeten doen.

Zorg er ook voor dat het retourproces eenvoudig en kosteloos is voor de klant. Door een goed retourbeleid kun je klanttevredenheid vergroten en tegelijkertijd je internationale verkoop stimuleren.

Monitor en analyseer je prestaties

Het monitoren en analyseren van je prestaties is essentieel voor het succes van je internationale webshop. Door regelmatig je verkoop-, marketing- en klantgegevens te bekijken, krijg je inzicht in welke gebieden goed presteren en waar verbetering nodig is.

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het aantal bestellingen, de gemiddelde orderwaarde en de conversieratio. Door deze gegevens te analyseren, kun je trends identificeren, potentiële problemen oplossen en strategieën aanpassen om je webshop te optimaliseren.

Blijf ook op de hoogte van concurrentieanalyses en klantfeedback om te begrijpen hoe je jezelf kunt onderscheiden en klanttevredenheid kunt verbeteren. Kortom, door regelmatig je prestaties te monitoren en analyseren, kun je de groei van je internationale webshop bevorderen.

Blijf flexibel en pas aan waar nodig

Het is belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen waar nodig bij internationale verkoop met je e-commerce platform. De markt en de behoeften van klanten kunnen veranderen, dus is het cruciaal om mee te bewegen.

Monitor regelmatig je prestaties en analyseer gegevens om te zien wat wel en niet werkt. Pas je strategie aan op basis van deze inzichten en experimenteer met nieuwe benaderingen. Wees bereid om je website, marketingstrategie en zelfs je productaanbod aan te passen om beter aan te sluiten bij de lokale markten waarin je actief bent.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn essentiële eigenschappen voor succesvolle internationale verkoop.

Meer over ‘E-Commerce Platform’

Begin je reis in de wondere wereld van e-commerce met een e-commerce platform inleiding. Hier kom je te weten hoe je jouw online aanwezigheid kunt optimaliseren en uitbreiden. Natuurlijk zijn er talloze voordelen e-commerce platform, maar hoe zorg je ervoor dat je het juiste e-commerce platform kiest? Of ben je benieuwd naar de verschillen tussen de grote spelers, zoals shopify vs woocommerce vs magento?

Met een goed platform kun je gemakkelijk de beste betalingsmethoden e-commerce platform integreren en een gestroomlijnd inventarisbeheer e-commerce platform opzetten. En met de juiste data tracking e-commerce analyse haal je waardevolle inzichten uit je website. Maar dat is nog niet alles! Het opent ook deuren naar internationale verkoop e-commerce en maakt social media integratie e-commerce mogelijk, wat essentieel is in deze gedigitaliseerde wereld.

We mogen ook het belang van klantreviews e-commerce site niet onderschatten. Ze kunnen je omzet en vertrouwen aanzienlijk verhogen. En met e-mailmarketing e-commerce platform kun je je klanten op de hoogte houden van je laatste aanbiedingen en nieuws. Maar vergeet niet om op de hoogte te blijven van de wetgeving e-commerce Nederland en te zorgen voor een uitstekende klantenservice e-commerce platform. Voor de ondernemers die geïnteresseerd zijn in een iets ander bedrijfsmodel, biedt dropshipping e-commerce platforms interessante mogelijkheden. En tot slot, wat is het roi e-commerce platform? Kom erachter hoe je jouw rendement kunt maximaliseren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Internationale Verkoop: Hoe Ga je Globaal met je E-commerce Platform?

Dit betekent het gebruik van grensoverschrijdende e-commerce om internationaal online te verkopen op marktplaatsen via uw e-commerce platform.

2. Hoe kan ik internationaal opschalen met mijn webshop?

Je kunt internationaal opschalen door je bestellingen te ontvangen en verwerken via lokale en internationale kanalen, webshop optimalisatie, en door een website te maken voor de wereldwijde klanten.

3. Kan ik Online verkopen in het buitenland met Grensoverschrijdende e-commerce?

Ja, online verkopen in het buitenland wordt gedaan door ecommerce expansie naar internationale marktplaatsen via grensoverschrijdende ecommerce.

4. Wat zijn de Ecommerce mogelijkheden in Europa voor mijn webshop?

De mogelijkheden zijn groot, ze omvatten online winkelen, internationale logistiek, crossborder ecommerce en internationale betalingen via digitale verkoopkanalen zoals Amazon Global Selling in Nederland.

5. Is er een specifieke ecommerce strategie voor de globale markt?

Ja, het starten van een webshop voor internationale handel vereist een specifieke ecommerce strategie om succesvol te zijn op de globale markt.

» Referenties


“Research on the Business Model of E-commerce Platform based on Value Co-creation Theory.” March 2016. Hou Yan (Jilin Normal University), Huafei Chen, and Shuling Yang. DOI:10.14257/ijunesst.2016.9.3.39.
https://www.researchgate.net/publication/302916282_Research_on_the_Business_Model_of_E-commerce_Platform_based_on_Value_Co-creation_Theory

» Referenties

Conclusie beste e commerce platform 2023

  • Beste E-commerce platform – Wix
  • Beste E-commerce platform met de beste begeleiding – Wix
  • Beste E-commerce platform met de meeste functionaliteiten – CCV Shop
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *