In dit artikel

Inventaris Tracking: Methodes en Tools (2023)

In dit artikel

Het bijhouden van je inventaris kan een complexe taak zijn, vol met uitdagingen en obstakels. Wist je dat er geavanceerde hulpmiddelen en methoden zijn die deze taak eenvoudiger kunnen maken? In dit artikel introduceren we verschillende effectieve methoden voor inventaristracking en bespreken we ook een aantal krachtige tools die je kunnen helpen om je inventaris beter te beheren.

Lees verder en ontdek hoe je jouw inventarisbeheer naar een hoger niveau kunt tillen!

Key Takeaway

De beste voorraadbeheer software van 2023 volgens onze test is Exact Voorraadbeheer. Deze software biedt een compleet voorraadbeheer pakket aan in één tool en bevat meerdere opties zodat het kleine, maar ook grote bedrijven kan bedienen.

Samenvatting

  • Er zijn verschillende methoden voor inventaris tracking, waaronder ex ante, ex durante en ex post.
  • Tools zoals REMIRA, MILWAUKEE PRODUCTEN en ONE – KEY™ kunnen helpen bij het efficiënt beheren en volgen van inventaris.
  • Met behulp van tools zoals de Action Tracker kunnen bedrijven inventarisitems snel en nauwkeurig scannen en bijhouden in real-time.
  • Door inventaris trackingmethoden en – tools te combineren, kunnen bedrijven hun voorraadniveaus optimaliseren, kosten besparen en betere beslissingen nemen.

Verschillende Methoden voor Inventaris Tracking

Er zijn verschillende methoden voor inventaris tracking, waaronder ex ante, ex durante en ex post methoden.

Ex ante

“Ex ante” is vooraf. Het is een manier van inventaris tracking. Met “Ex ante” kijken we naar de toekomst. We proberen te raden hoeveel items we nodig hebben. Dit kan helpen om niet te veel of te weinig op voorraad te hebben.

Bedrijven gebruiken tools zoals REMIRA voor “Ex ante”. Deze tools zijn snel en betrouwbaar. Ze houden alles goed bij. Zo blijft de voorraad op peil.

Ex durante en ex post

Ex durante en ex post zijn twee verschillende methoden voor inventaris tracking.

Ex durante betekent “tijdens” en verwijst naar het proces van het bijhouden van de inventaris terwijl deze plaatsvindt. Dit kan gedaan worden door middel van regelmatige controles en updates, waarbij informatie wordt bijgehouden over welke items er in voorraad zijn, hoeveel er zijn verkocht of gebruikt, en wat de huidige voorraadniveaus zijn.

Het stelt bedrijven in staat om real-time informatie te hebben over hun inventaris, zodat ze snel kunnen reageren op veranderingen in de vraag en aanbod.

Ex post betekent “na” en verwijst naar het proces van het analyseren van historische gegevens over de inventaris. Dit kan gedaan worden door middel van rapportage en data-analyse, waarbij gekeken wordt naar trends en patronen in de inventarisstromen.

Op basis van deze analyse kunnen bedrijven toekomstige vraag voorspellen, voorraadniveaus optimaliseren en efficiënter beheren.

Tools voor Inventaris Tracking

– MILWAUKEE PRODUCTEN: Milwaukee biedt een breed scala aan producten voor inventaris tracking, zoals slimme labels en RFID-tags.

– ONE-KEY™: Deze tool is ontwikkeld door Milwaukee en stelt gebruikers in staat om inventarisitems te volgen en beheren via een gebruiksvriendelijke app.

– Scan met de Action Tracker: Deze tool maakt gebruik van barcodescanning om snel inventarisitems te vinden en te volgen in real-time.

MILWAUKEE PRODUCTEN

MILWAUKEE PRODUCTEN zijn krachtige gereedschappen en apparatuur die gebruikt kunnen worden voor inventaris tracking. Met MILWAUKEE PRODUCTEN kunt u uw inventaris efficiënt beheren en volgen.

Deze producten zijn betrouwbaar en getest, waardoor u erop kunt vertrouwen dat uw inventaris nauwkeurig wordt bijgehouden. Of het nu gaat om het scannen van barcodes, het bijhouden van de locatie van uw inventaris of het beheren van uw voorraad, MILWAUKEE PRODUCTEN bieden handige oplossingen.

Met behulp van deze tools kunt u realtime inzicht krijgen in uw inventaris en ervoor zorgen dat u altijd over de benodigde materialen beschikt.

ONE-KEY™

ONE-KEY™ is een handige tool voor inventaris tracking die door REMIRA wordt aangeboden. Het biedt geavanceerde functies en mogelijkheden om bedrijfsmiddelen en inventaris efficiënt te beheren.

Met ONE-KEY™ kunnen gebruikers items volgen, hun locatie bijhouden en zelfs gegevens zoals onderhoudsgeschiedenis registreren. Deze tool maakt gebruik van moderne technologieën zoals draadloze tags en mobiele apps om real-time updates en meldingen mogelijk te maken.

Het stelt bedrijven in staat om beter inzicht te krijgen in hun inventaris, waardoor ze slimmere beslissingen kunnen nemen en kosten kunnen besparen.

Scan met de Action Tracker

De Action Tracker is een handige tool voor inventaris tracking. Met deze tool kunnen medewerkers snel en eenvoudig items scannen om ze toe te voegen aan de inventarislijst. Dit maakt het beheer van de inventaris veel efficiënter en nauwkeuriger.

Bovendien kan de Action Tracker realtime tracking van voorraden mogelijk maken, waardoor bedrijven beter inzicht krijgen in hun voorraadniveaus en gemakkelijker kunnen plannen voor toekomstige behoeften.

Met de Action Tracker kunnen ook gedetailleerde rapporten worden gegenereerd, wat helpt bij het analyseren en optimaliseren van het inventarisbeheer. Kortom, de Action Tracker is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven die hun inventaris op een effectieve en georganiseerde manier willen bijhouden.

Meer over ‘Voorraadbeheer Software’

Heb je je ooit afgevraagd wat voorraadbeheer software precies is? Het gaat niet alleen om het bijhouden van artikelen, maar ook om de basiselementen van voorraadbeheer te begrijpen. Bovendien kan het kiezen van de juiste voorraadbeheer software een gamechanger zijn voor je bedrijf. Er zijn veel voordelen, waaronder geautomatiseerd voorraadbeheer voordelen, die processen stroomlijnen en efficiëntie verhogen.

Het contrast tussen open source en proprietaire voorraadbeheer kan invloed hebben op je beslissing, evenals de opkomst van KI en machine learning in voorraadbeheer. Andere belangrijke overwegingen zijn multi-channel voorraadbeheer en e-commerce voorraadbeheer best practices. Methoden zoals just in time voorraadbeheer en real-time data voorraadbeheer zijn ook essentieel, net als inventaris tracking methodes. Voor degenen die hun voorraadkosten willen optimaliseren, is er een handleiding voor het optimaliseren van voorraadkosten. We kunnen de rol van duurzaamheid in voorraadbeheer en het belang van veiligheidsvoorraad hoeveelheid niet negeren. Tenslotte kunnen case studies over voorraadbeheer software evaluatie je helpen de beste keuze voor je bedrijf te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent inventaris tracking?

Inventaris tracking verwijst naar het gebruik van methoden en tools zoals digitale inventaris en track en trace-software om je voorraad te beheren.

2. Hoe kan ik mijn inventaris volgen?

Je kunt je inventaris volgen door tooltracking, locatiebeheer, orderbeheer, en verzendbeheer te gebruiken. Dit kan met gratis voorraadbeheersoftware.

3. Kan ik gedragsveranderingen volgen met uitkomstmapping?

Ja, je kunt uitkomstmapping gebruiken om gedragsveranderingen in je ontwikkelingsprogramma’s te volgen.

4. Wat is de rol van perpetual inventory-methoden?

Perpetual inventory-methoden helpen bij het up-to-date houden van de inventaris informatie in real-time met behulp van voorraadbeheersoftware.

5. Wat zijn enkele andere methodes en tools voor inventaris tracking?

Andere methodes en tools voor inventaris tracking zijn onder andere bemanningbeheer, voorraadopvolging en magazijnbeheer.

6. Hoe kunnen volg- en traceringssystemen helpen in mijn bedrijf?

Volg- en traceringssystemen kunnen helpen bij het bijhouden van productregistratie, timemanagement, verkoopbeheer en andere belangrijke aspecten van je bedrijf.

» Referenties


1. Anas M. Atieh, Hazem Kaylani, Yousef Al-abdallat, Abeer Qaderi, Luma Ghoul, Lina Jaradat, & Iman Hdairis. (2016). Performance Improvement of Inventory Management System Processes by an Automated Warehouse Management System. Procedia CIRP, 41, 568-572. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2212827115012019

» Referenties

Conclusie beste voorraadbeheer software 2023 

  • Beste voorraadbeheer software – Exact
  • Beste voorraadbeheer software totaalpakket – Exact 
  • Beste voorraadbeheer software met veel functies – Visma 
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *