In dit artikel

Contract Management Software voor Kleine Bedrijven: Is Het de Investering Waard? (2023)

In dit artikel

Beheert u een klein bedrijf en bent u op zoek naar manieren om uw contractbeheer efficiënter te maken? Ik begrijp waar u doorheen gaat, want ik heb ook vele uren besteed aan het managen van contracten in mijn eigen bedrijf.

Na grondig onderzoek ontdekte ik dat contract management software een veilige, tijdsbesparende en kosteneffectieve oplossing kan zijn. Ga met me mee in dit artikel, waarin we de voors en tegens van deze investering bespreken en u helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Key takeaway:

De beste Contract Management Software van 2023 volgens onze test is Contractbook. Dit is de meest volledige contract management software en naast de 150 gratis contractsjablonen, is de beveiliging goed op orde.

Samenvatting

 • Contract management software is a useful tool for small businesses, helping to simplify and streamline contract processes.
 • It offers benefits such as time savings, cost-effectiveness, improved collaboration, and the use of AI and electronic signatures.
 • Consider factors like cost – benefit analysis, comparing different software options, specific business needs, and reliable providers like DocuSign.

Voordelen van contract management software voor kleine bedrijven

Contract management software is als een krachtige tool voor kleine bedrijven. Het helpt met het afsluiten, beheren en evalueren van contracten. Daarmee nemen we veel werk van de salesafdeling uit handen.

Het gebruik van AI, elektronische handtekeningen en andere trends in contractlevenscyclusbeheer maakt het werk nog makkelijker.

Ook zorgt deze software voor een goede samenwerking tussen belanghebbenden en salesmedewerkers. Op één plaats houden we nu bij wie wat doet. Zo is er altijd goed zicht op het proces.

Daarnaast zijn er providers zoals Legisway en DocuSign. Zij bieden meer dan alleen digitale handtekeningen. Denk aan risico’s, verzekeringen, claims, incidenten en workflowbeheer. Het kiezen van de juiste software hangt af van wat je bedrijf nodig heeft.

Overwegingen bij de investering in contract management software voor kleine bedrijven

Overwegingen bij de investering in contract management software voor kleine bedrijven:

 • De kosten – batenanalyse is belangrijk om te bepalen of de investering de moeite waard is.
 • Vergelijk de mogelijkheden en prijzen van verschillende contractmanagementsoftware voordat je een keuze maakt.
 • Zorg ervoor dat de software functionaliteiten biedt voor contractbeheer, risico’s, verzekeringen, claims, incidenten en workflowbeheer.
 • Kijk naar bekende en betrouwbare aanbieders van digitale handtekeningoplossingen, zoals DocuSign.
 • Denk na over de specifieke behoeften van jouw kleine bedrijf en zoek naar software die daaraan voldoet.
 • Overweeg ook opties zoals Contract Management Hub of Legisway als mogelijke oplossingen.

Meer over ‘Contract Management Software’

In de hedendaagse zakenwereld is het begrijpen van het contract management software belang essentieel. Het biedt niet alleen tal van voordelen, maar een goed overzicht en begeleiding is vereist voor een succesvolle implementatie. Terwijl bedrijven worstelen met de keuze tussen cloud vs on-premise oplossingen, blijven de beveiligingsaspecten en het nut van contract templates voor efficiëntie op de voorgrond.

Daarnaast is versiebeheer van cruciaal belang om consistentie te behouden, terwijl automatisering van workflows helpt bij het stroomlijnen van processen. Met de juiste software kunnen bedrijven diepgaande rapportages en analytics over contractprestaties krijgen, zoals blijkt uit diverse case studies. Andere overwegingen zoals risicobeheer, de stappen om over te stappen naar een nieuw systeem, en het belang van mobiele toegang mogen niet worden onderschat. Voor kleine bedrijven kan de investering in dergelijke software lonend zijn, vooral gezien factoren zoals GDPR naleving, de mogelijkheid van multi-user toegang, inzicht in de kostenstructuur, en ten slotte het optimaliseren via nuttige tips.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Contract Management Software voor Kleine Bedrijven?

Contract Management Software voor Kleine Bedrijven is een type bedrijfssoftware die helpt bij het beheren van bedrijfscontracten en documenten.

2. Hoe kan Contract Management Software freelancers helpen?

Met behulp van deze software kunnen freelancers en ondernemers hun contractenbeheer en boekhouding digitaliseren en automatiseren.

3. Is het de investering waard om in Contract Management Software te steken?

Ja, een kostenbatenanalyse toont vaak aan dat de Return On Investment (ROI) positief is. Het verbetert de efficiëntie, bespaart kosten en helpt bij bedrijfsgroei.

4. Kan Contract Management Software met andere ERP-pakketten werken?

Ja, veel Contract Management Software kan worden geïntegreerd met bestaande ERP-pakketten en andere bedrijfsbeheersoftware voor gestroomlijnde workflowautomatisering.

5. Wat zijn de voordelen van het gebruik van deze software?

Het gebruik van Contract Management Software kan leiden tot betere zakelijke efficiëntie, grotere kostenbesparing, snellere digitale transformatie en soepele workflowautomatisering.

» Referenties

Gartner. “What are Contract Life Cycle Management?”
https://www.gartner.com/reviews/market/contract-life-cycle-management

» Referenties

Conclusie beste contract management software 2023

 • Beste all-in-one contract management software – Contractbook
 • Beste contract management software om trends te signaleren – DocuSign
 • Beste contract management software voor verkoopprocessen – PandaDoc
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *