In dit artikel

Hoe Kies Je de Juiste Antivirus Software voor Jouw Bedrijf (2023)

In dit artikel

Cybercriminaliteit is een toenemend probleem en het kiezen van de juiste antivirussoftware voor je bedrijf is cruciaal. Net als jij, zijn we op zoek gegaan naar de beste beveiliging voor onze bedrijfsdata en hebben ontdekt dat er veel factoren zijn om te overwegen.

In dit artikel delen we belangrijke tips en informatie die je kunnen helpen bij het selecteren van de antivirussoftware die het beste bij jouw bedrijf past. Laten we samen duiken in de wereld van cybersecurity!

Key Takeaway

De beste Antivirus Software van 2023 volgens onze test is Surfshark Antivirus software. Dit is lichte, schone en gebruiksvriendelijke software. Het is een complete tool die je ook gratis kan proberen.

Samenvatting

 • Bij het kiezen van antivirussoftware voor je bedrijf, zijn belangrijke factoren om te overwegen onder andere de functies en bescherming, compatibiliteit met apparaten en besturingssystemen, kosten en licenties, klantenondersteuning en reputatie, evenals updates en beveiligingsniveau.
 • Een goed antivirusprogramma blokkeert niet alleen virussen, maar ook andere slechte dingen zoals spam en malware. Het heeft ook een firewall om hackers buiten te houden.
 • Het is belangrijk dat de antivirussoftware compatibel is met alle apparaten in je bedrijf en dat het werkt op Windows, Mac en Android.
 • Bij het kiezen van antivirussoftware moet je rekening houden met de prijs, het abonnementsmodel of eenmalige aankoop, licenties voor meerdere apparaten en upgrades en updates.
 • Klantenondersteuning is belangrijk, dus kies een antivirussoftwarebedrijf met een goede reputatie en betrouwbare klantenondersteuning.
 • Regelmatige updates en een hoog beveiligingsniveau zijn essentieel om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van antivirussoftware voor jouw bedrijf

Bij het kiezen van antivirussoftware voor jouw bedrijf zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen onder andere de functies en bescherming, de compatibiliteit met apparaten en besturingssystemen, de kosten en licenties, de klantenondersteuning en reputatie, evenals de updates en het beveiligingsniveau.

Functies en bescherming

Een goed antivirusprogramma doet meer dan alleen het blokkeren van virussen. Het stopt ook andere slechte dingen zoals spam en malware. Het kijkt naar alles op je computer, zelfs de dingen die je niet ziet.

De beste programma’s, zoals Norton of Bitdefender, doen dit allemaal en meer. Ze nemen ook een ding genaamd een firewall. Een firewall houdt de slechte jongens buiten, zoals hackers die je bedrijf willen schaden.

Dit is heel belangrijk voor de beveiliging van je bedrijf. Eset Internet Security is goed voor het beschermen van alles wat je online doet. Kaspersky geeft zelfs volledige beveiliging met extra dingen zoals VPN en wachtwoordbeheer.

Maar vergeet niet, gratis programma’s hebben misschien niet al deze dingen. Dus wees slim bij het kiezen van antivirussoftware voor je bedrijf.

Compatibiliteit met apparaten en besturingssystemen

Het is belangrijk dat de antivirussoftware die je kiest compatibel is met alle apparaten en besturingssystemen in jouw bedrijf. Zo kan je ervoor zorgen dat alle apparaten, zoals computers, laptops en mobiele apparaten, worden beschermd tegen virussen en andere kwaadaardige software.

Je wilt er zeker van zijn dat de antivirussoftware werkt op zowel Windows, Mac als Android-apparaten. Dit zorgt ervoor dat al je apparaten veilig zijn, ongeacht het besturingssysteem dat ze gebruiken.

Bovendien is het ook belangrijk om te controleren of de antivirussoftware compatibel is met de nieuwste versies van deze besturingssystemen, zodat je altijd up-to-date bent met de beveiliging.

Kosten en licenties

Bij het kiezen van antivirussoftware voor mijn bedrijf, moet ik ook rekening houden met de kosten en licenties. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • De prijs van de antivirussoftware: Het is belangrijk om het budget van mijn bedrijf in gedachten te houden bij het kiezen van antivirussoftware. Sommige programma’s kunnen duurder zijn dan andere, dus ik moet ervoor zorgen dat ik een prijs vind die past bij mijn financiële mogelijkheden.
 • Abonnementsmodel of eenmalige aankoop: Sommige antivirussoftware biedt een abonnementsmodel waarbij ik maandelijks of jaarlijks moet betalen voor het gebruik van de software. Andere software kan worden gekocht met een eenmalige betaling. Ik moet beslissen welk model het beste bij mijn bedrijfsbehoeften past.
 • Licenties voor meerdere apparaten: Als ik meerdere apparaten in mijn bedrijf heb, zoals computers, tablets en smartphones, moet ik controleren hoeveel licenties er worden geleverd bij de antivirussoftware. Ik wil er zeker van zijn dat alle apparaten beschermd zijn zonder extra kosten.
 • Upgrades en updates: Sommige antivirussoftware biedt regelmatig upgrades en updates aan om ervoor te zorgen dat mijn bedrijf altijd beschermd blijft tegen nieuwe bedreigingen. Het is belangrijk om te controleren of deze upgrades en updates inbegrepen zijn in de kosten van de software.
 • Flexibiliteit bij het wijzigen van licenties: Als mijn bedrijf groeit of verandert, kan het nodig zijn om meer licenties toe te voegen of andere functies aan te schaffen. Ik moet ervoor zorgen dat de antivirussoftware flexibiliteit biedt als het gaat om het wijzigen van licenties en functies.

Klantenondersteuning en reputatie

Klantenondersteuning is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van antivirussoftware voor je bedrijf. Het is essentieel om te weten dat je kunt rekenen op ondersteuning als er problemen ontstaan of als je vragen hebt.

Een antivirussoftwarebedrijf met een goede reputatie en betrouwbare klantenondersteuning zal je helpen bij eventuele problemen en ervoor zorgen dat je bedrijf veilig blijft. Norton staat bekend om zijn uitstekende klantenondersteuning en heeft een solide reputatie in de beveiligingsindustrie.

Dit maakt het een goede keuze als je op zoek bent naar antivirussoftware met goede klantenondersteuning en een goede reputatie.

Updates en beveiligingsniveau

Het regelmatig updaten van je antivirussoftware is essentieel voor de beveiliging van je bedrijf. Updates zorgen ervoor dat de software de nieuwste bedreigingen kan detecteren en blokkeren.

Het beveiligingsniveau van je antivirussoftware wordt bepaald door de effectiviteit van de detectie- en verwijderingsfuncties. Zorg ervoor dat je kiest voor software die regelmatig updates levert en een hoog beveiligingsniveau biedt om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Tips voor het kiezen van de juiste antivirussoftware voor jouw bedrijf

Als je op zoek bent naar de juiste antivirussoftware voor jouw bedrijf, zijn hier een paar tips waar je aan moet denken:

 1. Kijk naar de functies en bescherming die de software biedt. Zorg ervoor dat het alle essentiële functies heeft, zoals real-time scannen en bescherming tegen malware en ransomware.
 2. Controleer of de antivirussoftware compatibel is met de apparaten en besturingssystemen die je bedrijf gebruikt. Het moet werken op zowel computers als mobiele apparaten.
 3. Denk na over de kosten en licenties van de software. Zorg ervoor dat het past binnen het budget van je bedrijf en dat het geen verborgen kosten heeft.
 4. Klantenondersteuning is ook belangrijk. Kies een antivirussoftwareleverancier met goede klantenondersteuning en een positieve reputatie in de branche.
 5. Houd rekening met regelmatige updates en het beveiligingsniveau van de software. Een goede antivirussoftware wordt regelmatig geüpdatet om nieuwe bedreigingen te kunnen identificeren en blokkeren.

Meer over ‘Antivirus software’

Veel mensen vragen zich af of het gebruik van antivirus software noodzaak is. Het begrijpen van de werking antivirus software kan helpen bij het maken van deze beslissing. Er is altijd een debat over gratis vs betaalde antivirus en welke de voorkeur heeft. Zodra je je keuze hebt gemaakt, is de volgende stap het leren over de installatie antivirus software.

Antivirusprogramma’s kunnen invloed hebben op systeemprestaties. Het is daarom essentieel om te kiezen voor software met real-time bescherming antivirus zonder je computer te vertragen. Duik dieper in de geschiedenis antivirus software om de evolutie ervan te begrijpen. Voor bedrijven is het kiezen van de juiste antivirus software cruciaal. Zorg ook voor regelmatige updates antivirus en overweeg cloud-gebaseerde antivirus oplossingen. De effectiviteit testen antivirus is eveneens van groot belang, net als het begrijpen van de interactie tussen antivirus en vpn. Tenslotte is het essentieel om te weten hoe malware te herkennen en jezelf te beschermen tegen ransomware met je antivirusprogramma.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is antivirus software voor jouw bedrijf?

Antivirus software voor jouw bedrijf is een soort beveiligingssoftware die virusscanners en firewallsoftware gebruikt om je computerbeveiliging te verbeteren en je tegen hacken te beschermen.

2. Hoe kies ik de juiste antivirus bescherming voor mijn bedrijf?

Bij het kiezen van de juiste antivirus bescherming voor jouw bedrijf moet je kijken naar de mate van virusbescherming, spambeveiliging en apparatenbeveiliging die de software biedt.

3. Heeft mijn bedrijf antivirus bescherming nodig?

Ja, elke zakelijke beveiliging heeft een betrouwbare antivirus programma nodig om te beschermen tegen computervirussen en om internetbeveiliging te verbeteren.

4. Wat doet antivirus software precies?

Antivirus software beschermt je apparaten tegen virussen door het scannen van bestanden, blokkeren van gevaarlijke websites en het bieden van firewallsoftware ter bescherming tegen online threats.

5. Hoe kan antivirus software bijdragen aan de dataveiligheid van mijn bedrijf?

Antivirus software verbetert de dataveiligheid door schadelijke codes te blokkeren, virussen op te sporen en te verwijderen, en de toegang tot onveilige websites te beperken.

» Referenties


David Maimon. “Existing Evidence for the Effectiveness of Antivirus in Preventing Cyber Crime Incidents.” Georgia State University.
https://scholarworks.gsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1000&context=ebcs_tools

» Referenties

Conclusie beste Antivirus Software 2023

 • Beste Antivirus Software voor complete bescherming – Surfshark
 • Beste Antivirus Software met garantie – McAfee
 • Beste Antivirus Software voor Mac en Apple – Intego
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *