In dit artikel

Hoe Kies Je de Juiste Facturatie Software voor Je Bedrijf? (2023)

In dit artikel

Het vinden van de juiste facturatie software voor jouw bedrijf kan een ontmoedigende taak lijken. Ik begrijp je frustratie, ik heb het zelf ook meegemaakt en ontdekt dat 9 op de 10 ondernemers worstelen met deze keuze.

Maar maak je geen zorgen, dit artikel gaat je helpen de beste keuze te maken door gedetailleerd uit te leggen hoe je de meest geschikte facturatie software voor jouw bedrijf kunt kiezen.

Key takeaway:

Het beste facturatieprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden Factureren. Met deze software maak je binnen enkele seconden een factuur in jouw eigen huisstijl en kan je klant deze betalen via een betaallink of automatische incasso.

Laten we aan de slag gaan, want het kiezen van de perfecte software kan je bedrijf naar nieuwe hoogten tillen!

Samenvatting

 • Het kiezen van de juiste facturatie software voor je bedrijf kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om te letten op criteria zoals gebruiksgemak, functionaliteiten, prijs en kosten, integratiemogelijkheden en ondersteuning en klantenservice.
 • Analyseer je bedrijfsbehoeften en maak een lijst van vereiste functionaliteiten voordat je verschillende facturatie software-opties vergelijkt.
 • Lees gebruikersrecensies en vraag om aanbevelingen van andere ondernemers om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit en tevredenheid van de software.
 • Test de software door middel van een gratis proefperiode voordat je een definitieve beslissing neemt.

Facturatie Software Selectiecriteria voor Je Bedrijf

Bij het kiezen van facturatie software voor je bedrijf moet je letten op verschillende selectiecriteria.

Gebruiksgemak

Een goede factuurprogramma is makkelijk te gebruiken. Het moet niet lastig zijn om een factuur te maken en te versturen. Het moet ook snel werken. Je wilt geen tijd verspillen aan het leren van moeilijke software.

Handig zijn ook tools die je helpen. Als je kijkt naar een nieuwe facturatietool, kies dan voor een die makkelijk in gebruik is. Ik vind het fijn als ik meteen aan de slag kan.

Functionaliteiten

Bij het kiezen van de juiste facturatie software voor je bedrijf, is het belangrijk om naar de functionaliteiten te kijken. Je wilt immers een programma dat voldoet aan jouw specifieke behoeften.

Een belangrijke functionaliteit is bijvoorbeeld het gemak waarmee je facturen kunt maken en beheren. Daarnaast wil je ook dat de software functies biedt zoals het genereren van factuursjablonen, het toevoegen van je bedrijfslogo en het automatisch berekenen van btw.

Verder kan het handig zijn als de software integratiemogelijkheden heeft met andere systemen, zoals je boekhoudprogramma.

Daarnaast wil je ook letten op de mogelijkheid om facturen te verzenden via e-mail of zelfs per post. Sommige facturatie software biedt ook de mogelijkheid om herinneringen en aanmaningen te sturen naar klanten.

Het is handig om te kijken of dit soort functionaliteiten aanwezig zijn in de software die je overweegt.

Prijs en kosten

Bij het kiezen van facturatie software is de prijs en de kosten een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het is essentieel om te weten hoeveel je bereid bent te betalen en wat je krijgt voor dat bedrag.

Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, variërend van gratis versies tot betaalde abonnementen met extra functies. Het is belangrijk om je budget in gedachten te houden en te bepalen welke functies je echt nodig hebt.

Je kunt ook letten op eventuele bijkomende kosten, zoals maandelijkse abonnementskosten of kosten voor upgrades. Het vergelijken van verschillende facturatie software-opties op basis van prijs en kosten kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf.

Integratiemogelijkheden

Bij het kiezen van facturatie software is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid tot koppeling met andere software. Integratiemogelijkheden kunnen ervoor zorgen dat je factuurprogramma naadloos samenwerkt met andere tools die je al gebruikt, zoals boekhoudsoftware of CRM-systemen.

Zo kun je bijvoorbeeld factuurgegevens automatisch synchroniseren met je boekhoudprogramma, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt. Het is handig om te controleren of de facturatie software die je overweegt integratiemogelijkheden biedt en welke specifieke koppelingen mogelijk zijn.

Op die manier kun je ervoor zorgen dat de facturatie software goed past bij jouw bedrijfsprocessen en zorgt voor efficiëntie in je administratie.

[Target Keywords]:

– Facturatie software integratie

Ondersteuning en klantenservice

Ik begrijp dat goede ondersteuning en klantenservice belangrijk zijn bij het kiezen van facturatie software voor je bedrijf. Bij het evalueren van verschillende opties is het verstandig om te kijken naar de beschikbare ondersteuningsopties en de betrouwbaarheid van de klantenservice.

Dit kan ervoor zorgen dat je snel hulp krijgt als dat nodig is. Bovendien kun je ook naar gebruikersrecensies en aanbevelingen kijken om meer inzicht te krijgen in de klantenservicekwaliteit van de softwareaanbieder.

Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste ondersteuning krijgt wanneer je deze het meest nodig hebt.

Stappen om de Juiste Facturatie Software te Kiezen

– Analyseer je bedrijfsbehoeften

– Maak een lijst van vereiste functionaliteiten

– Vergelijk verschillende facturatie software-opties

– Lees gebruikersrecensies en vraag om aanbevelingen

– Test de software door middel van een gratis proefperiode

– Neem contact op met de klantenservice voor verdere vragen

– Maak de beslissing en implementeer de gekozen facturatie software

Analyseer je bedrijfsbehoeften

Om de juiste facturatie software voor je bedrijf te kiezen, is het belangrijk om eerst je bedrijfsbehoeften te analyseren. Denk na over wat je precies wilt bereiken met de facturatie software en welke functionaliteiten je nodig hebt.

Wil je bijvoorbeeld facturen kunnen opstellen en versturen, of heb je ook behoefte aan functies zoals het beheren van betalingen en het genereren van financiële rapporten? Denk ook na over het aantal gebruikers dat de software moet ondersteunen en of je integratiemogelijkheden nodig hebt met andere software die je al gebruikt.

Door je bedrijfsbehoeften goed in kaart te brengen, kun je gerichter zoeken naar de juiste facturatie software die aan al jouw vereisten voldoet.

Maak een lijst van vereiste functionaliteiten

Eerst moet je een lijst maken van de functies die je nodig hebt in facturatie software. Hier zijn enkele belangrijke functionaliteiten om te overwegen:

 • Mogelijkheid om facturen op te stellen en te versturen
 • Automatische berekening van belastingen en btw
 • Klantgegevens beheren en bewaren
 • Mogelijkheid tot het maken van offertes en schattingen
 • Voorraadbeheer voor productgerichte bedrijven
 • Integratie met boekhoudsoftware of andere tools die je al gebruikt
 • Rapportage en analyse van verkoopgegevens
 • Mogelijkheid tot het accepteren van online betalingen
 • Aanpasbare factuursjablonen
 • Meerdere valuta’s kunnen hanteren

Vergelijk verschillende facturatie software-opties

Het vergelijken van verschillende facturatie software-opties kan een uitdagende taak zijn, maar het is een essentieel onderdeel van het selectieproces. Hier is een overzicht van de belangrijke aspecten die je moet overwegen bij het vergelijken van facturatie software:

AspectBelang
FunctionaliteitenControleer of de software alle nodige functionaliteiten biedt die je nodig hebt voor je bedrijf. Sommige facturatie software bieden bijvoorbeeld geen mogelijkheid tot koppeling met andere software, wat een beperking kan zijn voor bedrijven die een geïntegreerd systeem nodig hebben.
Prijs en kostenFacturatie software kan variëren in prijs. Het is essentieel om te controleren of de software past binnen je budget. Bedenk wel dat gratis facturatie-software vaak beperkte functies heeft.
GebruiksgemakHet is belangrijk dat de facturatie software gebruiksvriendelijk is. Een eenvoudig facturatieprogramma kan zorgen voor een snelle en foutloze facturatie.
Ondersteuning en klantenserviceEen goede klantenservice kan je helpen bij eventuele problemen of vragen over de software. Dit is een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het kiezen van facturatie software.

Bedenk dat het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf afhangt van wat je ermee wilt bereiken. Het vergelijken van verschillende facturatie software-opties kan je helpen de juiste keuze te maken.

Lees gebruikersrecensies en vraag om aanbevelingen

Om de juiste facturatie software voor je bedrijf te kiezen, is het belangrijk om gebruikersrecensies te lezen en aanbevelingen te vragen. Door recensies van andere gebruikers te lezen, kun je een idee krijgen van de ervaringen en tevredenheid met de software.

Dit kan je helpen om te bepalen of de software geschikt is voor jouw bedrijf. Het is ook een goed idee om aanbevelingen te vragen van andere ondernemers in jouw netwerk. Zij kunnen je een eerlijke mening geven over welke facturatie software zij gebruiken en waarom ze deze aanraden.

Het lezen van recensies en het vragen om aanbevelingen kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing bij het kiezen van de juiste facturatie software voor je bedrijf.

Test de software door middel van een gratis proefperiode

Als je de juiste facturatie software voor je bedrijf wilt kiezen, is het belangrijk om de software eerst uit te testen voordat je een beslissing neemt. Dit kan je doen door middel van een gratis proefperiode.

Tijdens deze periode kan je de software gebruiken en ervaren hoe het werkt en of het aan je behoeften voldoet. Het is een goede manier om te zien of de interface gebruiksvriendelijk is en of de functionaliteiten aansluiten bij wat je nodig hebt.

Daarnaast kan je tijdens de proefperiode ook contact opnemen met de klantenservice om eventuele vragen te stellen. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen en de gekozen facturatie software implementeren in je bedrijf.

Neem contact op met de klantenservice voor verdere vragen

Als je nog vragen hebt over het kiezen van de juiste facturatie software voor je bedrijf, neem dan gerust contact op met de klantenservice. Zij kunnen je helpen met het beantwoorden van je vragen en het bieden van ondersteuning bij het maken van de juiste keuze.

De klantenservice staat klaar om je verder te helpen, dus aarzel niet om contact met hen op te nemen.

Maak de beslissing en implementeer de gekozen facturatie software

Nu je alle nodige stappen hebt doorlopen bij het kiezen van de juiste facturatie software voor je bedrijf, is het tijd om een beslissing te nemen en de gekozen software te implementeren.

Zorg ervoor dat je alle verzamelde informatie en feedback in overweging neemt voordat je een definitieve keuze maakt. Zodra je de beste facturatie software hebt gekozen, volg dan de instructies om het programma te installeren en te configureren volgens de behoeften van je bedrijf.

Zorg ervoor dat je medewerkers worden getraind in het gebruik van de software en bied indien nodig ondersteuning aan. Voordat je overschakelt naar de nieuwe facturatie software, zorg ervoor dat je alle relevante gegevens hebt overgezet en dat alles goed functioneert.

Meer over ‘Facturatie Software’

De digitale transformatie heeft gezorgd voor het ontstaan en de snelle evolutie van facturatie software. Begrijpen waarom bedrijven overstappen op deze technologie begint bij het erkennen van het belang van facturatie software. Wanneer je overweegt over te stappen, kan het een dilemma zijn om te kiezen tussen cloud vs lokaal facturatie software. Maar wat zijn nu de essentiële kenmerken? Onze must have functies facturatie software artikel zal je verder helpen. Bovendien helpt het juiste systeem je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en je roi te verhogen.

Met zoveel keuzes op de markt, kan het uitdagend zijn om de juiste facturatie software te kiezen. Het contrast tussen open source vs proprietaire facturatie software kan je besluitvorming beïnvloeden. Onze beginnersgids facturatie software biedt een introductie voor nieuwkomers. Als je al software in gebruik hebt en overweegt over te stappen, bekijk dan onze gids over data migratie facturatie software. Aanpassingen zijn soms nodig, en onze aanpassen facturatie software gids is er om je te helpen. Er zijn ook oplossingen specifiek voor kleine bedrijven, zorginstellingen en e-commerce. Ten slotte is het essentieel om op de hoogte te blijven van de wettelijke eisen voor facturatie software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is facturatie software voor bedrijven?

Facturatie software voor bedrijven is een online tool die helpt bij het maken en beheren van facturen, als onderdeel van je bedrijfsadministratie.

2. Hoe kies ik het juiste facturatie systeem voor mijn bedrijf?

Je kunt de juiste facturatie software kiezen door de functies, prijs, en reviews van verschillende facturatie programma’s te vergelijken.

3. Wat zijn de voordelen van online facturatie?

Online facturatie maakt het makkelijker om facturen op te stellen, te verzenden en te volgen. Het helpt ook bij het automatisch berekenen van de btwaangifte.

4. Is er speciale facturatie software voor ZZP’ers en kleine bedrijven?

Ja, er zijn facturatie programma’s speciaal ontwikkeld voor ZZP’ers en kleine bedrijven om hun factuur sjabloon te beheren en hun financiële administratie te stroomlijnen.

5. Hoe kan ik zien of een facturatie software goed is?

Je kunt kijken naar de reviews van andere gebruikers, de functies die het aanbiedt, en de prijs vergelijken met andere factuurprogramma’s.

6. Kan ik een gratis proefversie hebben van een factuurprogramma?

Sommige bedrijven bieden een gratis proefversie van hun facturatie software aan zodat je kunt ervaren of het programma aan je behoeften voldoet.

» Referenties


Eduardo B. Fernández & Xiaohong Yuan. “An analysis pattern for invoice processing.” Florida Atlantic University.
https://www.researchgate.net/publication/255570807_An_analysis_pattern_for_invoice_processing

» Referenties

Conclusie beste facturatieprogramma 2023

 • Beste gratis facturatiesoftware voor starters – e-Boekhouden
 • Beste facturatieprogramma voor online factureren – Exact
 • Beste facturatie software met boekhoudbot – Jortt
 • Beste factureren programma voor overzicht en grip – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *