In dit artikel

Facturatie Software voor Kleine Bedrijven: Waar op te Letten (2023)

In dit artikel

Het selecteren van de juiste facturatie software kan een uitdaging zijn voor kleine bedrijven, MKB bedrijven en ZZP’ers. Als eigenaar van een klein bedrijf, begrijp ik deze uitdaging maar al te goed.

In dit blogartikel deel ik relevante informatie en handige tips om het kiezen van de juiste facturatie software makkelijker te maken. Lees verder om je facturatieproces op rolletjes te laten lopen!

Key takeaway:

Het beste facturatieprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden Factureren. Met deze software maak je binnen enkele seconden een factuur in jouw eigen huisstijl en kan je klant deze betalen via een betaallink of automatische incasso.

Samenvatting

 • Facturatie software kan kleine bedrijven helpen bij het snel en gemakkelijk maken en versturen van facturen.
 • Bij het kiezen van facturatie software is het belangrijk om te letten op functies, prijs, gebruiksvriendelijkheid, integraties, klantenservice en beveiliging.
 • Gratis factuurprogramma’s kunnen geschikt zijn voor eenvoudig factureren, terwijl betaalde abonnementen uitgebreidere functies bieden.
 • Integraties met boekhoudsoftware, betalingsgateways, CRM-systemen, e-commerce platforms en de Belastingdienst kunnen de efficiëntie van het factureringsproces verbeteren.

Waar op te letten bij het kiezen van facturatie software voor kleine bedrijven

Bij het kiezen van facturatie software voor kleine bedrijven moet je letten op de functies en mogelijkheden, prijs en betaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en interface, integraties met andere systemen, klantenservice en ondersteuning, en beveiliging en privacy.

Functies en mogelijkheden

Goede facturatie software heeft vele functies. Ze helpen jou om snel en makkelijk facturen te maken en te sturen. Sommige facturatie programma’s, zoals WeFact, hebben zelfs een proefperiode.

Hierdoor kan je het eerst proberen. Ook DigiBTW, een Nederlands programma, wil facturatie makkelijk maken voor kleine bedrijven en ZZP’ers. Het kiezen van het juiste programma hangt af van wat je nodig hebt.

Kijk dus goed naar de functies die een programma biedt. Dat kan gaan om hoe makkelijk het is om te gebruiken, maar ook om hoe veilig het is.

Prijs en betaalbaarheid

Als je een facturatie software kiest voor je kleine bedrijf, is het belangrijk om te letten op de prijs en betaalbaarheid. Je wilt immers een software vinden die past binnen je budget.

Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, variërend van gratis factuurprogramma’s tot betaalde abonnementen. Het is belangrijk om te kijken naar wat je nodig hebt en welke functies je belangrijk vindt.

Sommige gratis factuurprogramma’s bieden mogelijk niet alle functies die je zoekt, maar kunnen nog steeds geschikt zijn voor eenvoudig factureren. Aan de andere kant kunnen betaalde abonnementen uitgebreidere functies bieden, zoals integraties met andere systemen en uitgebreide rapportagemogelijkheden.

Gebruiksvriendelijkheid en interface

Bij het kiezen van facturatie software voor kleine bedrijven is het belangrijk om te letten op de gebruiksvriendelijkheid en interface. Je wilt namelijk een programma dat eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is.

Zo kun je snel en gemakkelijk facturen maken en versturen zonder gedoe. Kijk daarom naar reviews en ervaringen van andere gebruikers om te zien hoe gebruiksvriendelijk de software is.

Daarnaast is het handig om te letten op een overzichtelijke interface, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt.

Integraties met andere systemen

Bij het kiezen van facturatie software voor kleine bedrijven moet je ook letten op integraties met andere systemen. Hier zijn een aantal belangrijke integraties om naar te kijken:

 • Boekhoudsoftware: Zorg ervoor dat de facturatie software kan integreren met je huidige boekhoudsysteem, zodat gegevens automatisch gesynchroniseerd kunnen worden.
 • Betalingsgateways: Controleer of de software kan integreren met verschillende betalingsgateways zoals PayPal of iDEAL, zodat klanten gemakkelijk online kunnen betalen.
 • CRM-systemen: Als je al gebruik maakt van een CRM-systeem, kijk dan naar facturatie software die naadloos kan integreren met je huidige CRM-systeem. Dit maakt het gemakkelijker om klantgegevens en factureringsinformatie te beheren.
 • E-commerce platforms: Als je een online winkel hebt, zoek dan naar facturatie software die kan integreren met je e-commerce platform. Dit zorgt ervoor dat bestellingen automatisch worden bijgewerkt en facturen worden gegenereerd.
 • Belastingdienst: In Nederland is het verplicht om btw-aangiftes te doen. Kijk of de facturatie software kan integreren met de Belastingdienst, zodat je direct btw-aangiftes kunt indienen.

Klantenservice en ondersteuning

Mocht je vragen of problemen hebben bij het gebruik van facturatie software, dan is het belangrijk om te kijken naar de klantenservice en ondersteuning die wordt geboden. Het is prettig als je snel geholpen kunt worden en dat er een goede support beschikbaar is.

Bij WeFact bieden ze bijvoorbeeld een proefperiode aan, zodat je de software kunt uitproberen voordat je besluit om het aan te schaffen. DigiBTW is een Nederlands facturatieprogramma dat speciaal is ontworpen voor kleine bedrijven en ZZP’ers.

Het doel van DigiBTW is om facturatie en administratie zo makkelijk mogelijk te maken. Kijk ook naar reviews en ervaringen van andere gebruikers om te zien hoe goed de klantenservice en ondersteuning is bij de facturatie software die je overweegt.

Beveiliging en privacy

Bij het kiezen van facturatie software voor kleine bedrijven is de beveiliging en privacy een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Het is essentieel dat de software voldoende maatregelen neemt om de gegevens van jouw bedrijf en klanten veilig te houden.

Kies daarom voor software die gebruikmaakt van versleutelde verbindingen en systemen die voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Je wilt er zeker van zijn dat jouw factuurinformatie niet in verkeerde handen valt.

Conclusie en aanbevelingen

Bij het kiezen van facturatie software voor kleine bedrijven zijn er verschillende belangrijke punten om op te letten. Het is essentieel om te kijken naar de functies en mogelijkheden, de prijs en betaalbaarheid, de gebruiksvriendelijkheid en interface, de integraties met andere systemen, de klantenservice en ondersteuning, en de beveiliging en privacy.

Door deze factoren in gedachten te houden, kun je de beste facturatie software vinden die past bij de behoeften van jouw bedrijf.

Meer over ‘Facturatie Software’

Facturatie software is onmisbaar in de hedendaagse bedrijfswereld. Begrijpen waarom het zo belangrijk is, begint bij het lezen over het belang van facturatie software. Terwijl de technologie blijft evolueren, is het fascinerend om de evolutie van facturatie software te volgen. Maar waar sla je deze software op? Maak een geïnformeerde keuze tussen cloud vs lokaal facturatie software. Het kiezen van de juiste tool gaat echter niet alleen over opslag. Het is essentieel om de must-have functies van facturatie software te kennen en te begrijpen hoe deze software kan helpen bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Voor bedrijven die hun software willen aanpassen, is er een handige gids voor het aanpassen van facturatie software. Maar de behoeften variëren per bedrijfsgrootte en sector. Van kleine bedrijven tot zorginstellingen met gespecialiseerde software, en zelfs voor de dynamische wereld van e-commerce. Terwijl je navigeert door de wereld van facturatie software, moet je ook rekening houden met wettelijke eisen, fiscale naleving en het belang van AVG compliance. En wat dacht je van de integratiemogelijkheden zoals CRM integratie of zelfs met bekende platformen als QuickBooks? Bovendien verandert de rol van AI in facturatie software en het groeiende belang van duurzaamheid snel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is facturatiesoftware voor kleine bedrijven?

Facturatiesoftware voor kleine bedrijven is een elektronisch systeem dat MKB-bedrijven helpt bij hun facturatieprocessen.

2. Heb ik als eenmanszaak facturatiesoftware nodig?

Ja, voor een eenmanszaak is het handig om facturatiesoftware te gebruiken. Het maakt het facturatieproces sneller en eenvoudiger in plaats van Excel te gebruiken.

3. Is online facturatie veilig voor mijn bedrijf?

Ja, online facturatie is veilig. Het is een type van zakelijke software die veilige en snelle financiële transacties biedt.

4. Is er gratis facturatieprogramma beschikbaar voor KleineMKB-bedrijven?

Ja, er zijn diverse gratis facturatieprogramma’s beschikbaar. Echter, er bestaan ook betaalde versies met meer opties en functies.

5. Hoe kies ik de juiste facturatiesoftware voor mijn bedrijf?

Om de juiste software te kiezen, moet je de tools vergelijken, kijken wat je echt nodig hebt en checklists maken. Dit zal ervoor zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw onderneming.

» Referenties


Eduardo B. Fernández & Xiaohong Yuan. “An analysis pattern for invoice processing.” Florida Atlantic University.
https://www.researchgate.net/publication/255570807_An_analysis_pattern_for_invoice_processing

» Referenties

Conclusie beste facturatieprogramma 2023

 • Beste gratis facturatiesoftware voor starters – e-Boekhouden
 • Beste facturatieprogramma voor online factureren – Exact
 • Beste facturatie software met boekhoudbot – Jortt
 • Beste factureren programma voor overzicht en grip – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *