In dit artikel

Koppelingen met Bankrekeningen: Boekhoudprogramma Features (2023)

In dit artikel

Bent u het zat om handmatig al uw banktransacties in te voeren in uw boekhoudprogramma? Geloof me, ik begrijp het. Met de technologische vooruitgang is er een efficiëntere oplossing – de bankkoppeling, een functie die zorgt ervoor dat mutaties van de bankrekening automatisch worden doorgestuurd naar het online boekhoudprogramma.

Deze blogpost geeft inzicht over hoe je één zo’n koppeling kan maken om je boekhoudproces te versimpelen. Lees verder en ontdek hoe je tijd kunt besparen en fouten kunt verminderen met deze geweldige functie.

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Samenvatting

 • Een bankkoppeling is een handige functie in een online boekhoudprogramma waarmee mutaties van je bankrekening automatisch worden doorgestuurd naar je boekhouding.
 • Een automatische bankkoppeling bespaart tijd en vermindert fouten doordat je banktransacties niet meer handmatig hoeft in te voeren.
 • Met een bankkoppeling heb je altijd real – time inzicht in je financiële administratie en hoef je niet meer tussen verschillende tabbladen te schakelen om je afschriften te controleren.

Voordelen van een automatische bankkoppeling met een boekhoudprogramma

Een automatische bankkoppeling met een boekhoudprogramma heeft veel voordelen. Laat me ze uitleggen.

 1. De functie bankkoppeling stuurt mutaties van de bankrekening naar het online boekhoudprogramma.
 2. Deze koppeling werkt alleen met een zakelijke bankrekening, niet met een privérekening.
 3. Ik kan handmatig banktransacties importeren met een MT940-bestand dankzij deze koppeling.
 4. Banktransacties kunnen ook snel en makkelijk worden geïmporteerd.
 5. Met de koppeling tussen mijn zakelijke bankrekening en de boekhoudtool van Founders wordt het inladen van transacties eenvoudig.
 6. Veel banken bieden deze handige optie aan hun klanten aan.
 7. Het maakt boekhouden sneller, makkelijker en er is minder kans op fouten door de automatische koppeling tussen mijn rekening en de boekhoudsoftware.
 8. Alle afschriften zijn op één plek bij elkaar, dus ik hoef niet meer tussen tabbladen te schakelen om mijn afschriften te controleren.
 9. Ondanks dat er kosten verbonden kunnen zijn aan een Ponto – koppeling, betaalt deze zichzelf terug in tijdsbesparing en gemak!

Hoe een bankkoppeling werkt en hoe het boekhoudproces vereenvoudigt

Een bankkoppeling maakt het mogelijk om banktransacties automatisch naar je online boekhoudprogramma te sturen. Als je een zakelijke bankrekening hebt, kun je deze koppelen aan je boekhoudprogramma.

Dit zorgt ervoor dat al je mutaties direct worden geïmporteerd in je boekhouding, zonder dat je ze handmatig moet invoeren. Je kunt ervoor kiezen om de banktransacties handmatig te importeren met behulp van een MT940-bestand, of je kunt de bankkoppeling zo instellen dat hij automatisch de banktransacties importeert.

Deze automatische koppeling tussen je bankrekening en je boekhoudsoftware maakt het boekhoudproces sneller, makkelijker en minder foutgevoelig. Je hoeft niet meer handmatig alle banktransacties over te typen, waardoor je kostbare tijd bespaart.

Bovendien voorkomt het menselijke fouten die kunnen optreden bij het handmatig invoeren van gegevens. Je hebt altijd real-time inzicht in je financiële administratie, omdat alle bankmutaties direct worden bijgewerkt in je boekhouding.

Met een bankkoppeling kun je dus efficiënter en nauwkeuriger boekhouden.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan overweldigend zijn, maar onze complete gids boekhoudprogramma biedt een gedetailleerd overzicht voor een geïnformeerde keuze. Overweeg je een verandering naar een cloud-based boekhoudprogramma? We wegen de voor- en nadelen voor je af. Zorg ervoor dat je weet hoe je je huidige data kunt importeren en welke functionaliteiten beschikbaar zijn om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Dive dieper in de technische aspecten, zoals de automatisering, het gemak van belastingaangifte en de mogelijkheden voor financiële analyse. Kijk ook naar hoe je bankrekeningen kunt koppelen en ontdek de prijs-kwaliteitsverhouding. Veiligheid is cruciaal, vooral als het gaat om online boekhoudprogramma’s, en blijf op de hoogte van de laatste updates en upgrades. Verder hebben we ook informatie over de kosten-batenanalyse, het belang van facturatie, hoe een CRM-systeem te integreren, en opties voor non-profit organisaties.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Koppelingen met Bankrekeningen: Boekhoudprogramma Features?

Koppelingen met Bankrekeningen: Boekhoudprogramma Features is een functie waarbij er automatisch gegevensuitwisseling plaatsvindt tussen je bankrekening en je boekhoudpakket.

2. Hoe kan ik mijn bankrekening koppelen aan mijn boekhoudprogramma?

Je kunt je bankrekening koppelen door identificatie en toestemming te geven voor automatische gegevensuitwisseling. Dit maakt een realtime bankkoppeling mogelijk.

3. Welke bankrekeningen kan ik gebruiken voor de bankkoppeling?

Je kunt verschillende bankrekeningen, waaronder Bunq rekeningen, koppelen aan het boekhoudprogramma voor het automatisch importeren van bedrijfsgegevens en bankinformatie.

4. Wat is de rol van transactieregels in het boekhoudprogramma?

Transactieregels in het boekhoudprogramma helpen bij het automatisch sorteren en verwerken van de geïmporteerde bankafschriften.

5. Wat is een Twinfield bankkoppeling?

Een Twinfield bankkoppeling is een functie die automatische import van bankafschriften mogelijk maakt in de Twinfield online boekhouden.

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

 • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
 • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
 • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *