In dit artikel

HRM Software: Lokaal vs. Cloud-Based Oplossingen (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste HRM-software kan een uitdaging zijn, vooral wanneer u kijkt naar lokaal vs. cloud-based oplossingen. Gelukkig ben ik er al eens doorheen gegaan en heb ik ontdekt dat er veel factoren zijn om rekening mee te houden, zoals de beveiliging, kosten en flexibiliteit.

Dit artikel zal inzicht geven over deze twee type oplossingen en helpt u bij het maken van de juiste keuze voor uw organisatie. Bent u klaar om uw HR-processen te automatiseren? Laten we beginnen!

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Samenvatting

  • Bij het kiezen tussen lokale en cloudgebaseerde HRM – software moet rekening worden gehouden met factoren zoals installatie en hosting, toegankelijkheid en flexibiliteit, en kosten.
  • Cloudgebaseerde software is gemakkelijker te installeren en vereist minder onderhoud, terwijl lokale software meer beperkingen kan hebben qua toegang en locatie.
  • Cloudgebaseerde HRM – software biedt flexibiliteit en toegankelijkheid vanaf elke locatie met een internetverbinding, terwijl lokale installaties fysieke aanwezigheid op kantoor vereisen.
  • Kosten zijn een belangrijke factor, aangezien cloudgebaseerde software meestal werkt op een abonnementsbasis en geen grote initiële investeringen vereist.

Verschillen tussen Lokaal en Cloud-Based HRM Software

– Lokaal geïnstalleerde HRM-software vereist fysieke installatie op lokale servers, terwijl cloudgebaseerde software online toegankelijk is via een internetverbinding.

– Lokaal geïnstalleerde software vereist ook regelmatige updates en onderhoud, terwijl cloudgebaseerde software automatisch wordt bijgewerkt.

– Cloudgebaseerde software biedt ook meer flexibiliteit en toegankelijkheid, aangezien gebruikers er vanaf elke locatie en elk apparaat toegang toe hebben.

– Daarentegen kan lokaal geïnstalleerde software beperkt zijn tot specifieke apparaten en locaties.

– Op het gebied van kosten kan cloudgebaseerde software maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten met zich meebrengen, terwijl lokaal

Installatie en hosting

Bij lokale HRM-software moet je de software zelf op je servers zetten. Dit kan een lange tijd duren. Je moet ook zorgen voor de beveiliging en het bijwerken van het systeem. Bij cloudgebaseerde HRM-software zijn deze taken niet jouw probleem.

De leverancier zorgt voor de installatie en veiligheid. Daarbij krijg je altijd de nieuwste updates. Dus met de cloud versie, heb je minder zorgen en meer tijd voor andere taken.

Toegankelijkheid en flexibiliteit

Toegankelijkheid en flexibiliteit zijn belangrijke overwegingen bij het kiezen tussen lokale en cloudgebaseerde HRM-software. Met een cloudgebaseerd systeem kunnen werknemers toegang krijgen tot de software vanaf elke locatie met een internetverbinding.

Dit betekent dat ze thuis kunnen werken of onderweg toegang hebben tot belangrijke HR-informatie. Het biedt ook flexibiliteit bij het inschakelen van externe medewerkers of het uitbreiden naar nieuwe locaties.

Aan de andere kant vereisen lokale installaties dat werknemers fysiek aanwezig zijn op kantoor om toegang te krijgen tot het HRM-systeem. Dit kan beperkend zijn voor bedrijven die werken met externe teams of die flexibel werken willen bevorderen.

Kosten

De kosten zijn een belangrijke factor bij het kiezen van HRM-software. Bij lokale installaties moet je vaak betalen voor licenties en hardware, evenals voor infrastructuur- en onderhoudskosten.

Cloudgebaseerde HRM-software daarentegen werkt op een abonnementsbasis, waarbij je meestal een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding betaalt. Dit kan voordeliger zijn, vooral voor kleine bedrijven die geen grote initiële investeringen willen doen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals aanpassingen, training en integratie met bestaande systemen.

Overwegingen bij het kiezen van HRM-software

– Organisatorische behoeften en vereisten: Denk na over welke functies en functionaliteiten essentieel zijn voor jouw organisatie en zorg ervoor dat de HRM-software deze kan bieden.

– Beveiliging en privacy: Zorg ervoor dat de software voldoet aan de hoogste beveiligingsstandaarden en de privacy van medewerkers beschermt.

– Ondersteuning en updates: Kies een softwareleverancier die regelmatige updates biedt en een goede klantenservice heeft om eventuele problemen snel op te lossen.

Organisatorische behoeften en vereisten

Bij het kiezen van HRM-software is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en vereisten van de organisatie. Elk bedrijf heeft unieke processen en workflows, dus het is essentieel om een oplossing te vinden die daar goed op aansluit.

Dit kan betrekking hebben op zaken als het beheren van werknemersgegevens, prestatiebeheer, verlof- en verzuimregistratie, en meer. Het is belangrijk om te bepalen welke functionaliteiten nodig zijn om de HR-processen efficiënt te automatiseren en te stroomlijnen.

Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met de schaalbaarheid van de software, zodat het kan meegroeien met de organisatie. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken voordat er een keuze wordt gemaakt.

Beveiliging en privacy

Het waarborgen van de beveiliging en privacy is een belangrijke overweging bij het kiezen van HRM-software. Met cloudgebaseerde HRM-systemen worden gegevens opgeslagen op externe servers, waardoor er zorgen kunnen zijn over gegevensbeveiliging.

Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier die de juiste beveiligingsmaatregelen neemt, zoals versleuteling en veilige opslag. Daarnaast moeten organisaties ervoor zorgen dat alle gegevensbeschermingsvoorschriften worden nageleefd, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Door te kiezen voor een lokale installatie hebben bedrijven meer controle over de beveiliging en kunnen ze ervoor zorgen dat gevoelige gegevens intern blijven.

Ondersteuning en updates

Ik vind het belangrijk dat de HRM-software die ik kies goede ondersteuning en regelmatige updates heeft. Dit zorgt ervoor dat de software altijd up-to-date blijft en eventuele problemen snel kunnen worden opgelost.

Daarnaast kan ik bij vragen of hulp terecht bij de leverancier van de software. Het is handig om te weten dat er verschillende HRM-softwareleveranciers zijn die zowel cloud- als lokale oplossingen bieden, zoals vermeld op HRMsystemen.nl.

Zo kan ik de beste keuze maken op basis van mijn behoeften en vereisten.

Meer over ‘HRM Software’

De digitalisering van het HR-landschap heeft geleid tot het toenemende belang van HRM software. Met een brede reeks functies, heeft de evolutie van HRM software ertoe bijgedragen dat organisaties hun HR-functies verbeteren. Terwijl je overweegt welke software te kiezen, zijn er top 10 factoren om rekening mee te houden, waaronder de keuze tussen lokaal versus cloud-based.

Het maximaliseren van de waarde van deze systemen vereist inzicht in het ROI berekenen van HRM software en een duidelijk implementatie stappenplan. Na implementatie is het cruciaal om je team te trainen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Met beste praktijkvoorbeelden kun je de software aanpassen aan specifieke behoeften zoals salarisadministratie. Bovendien helpt het bij het verhogen van werknemersbetrokkenheid, het vereenvoudigen van het wervingsproces en het verbeteren van prestatiebeoordelingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen lokaal en cloudgebaseerde HRM-software?

Lokale HRM-software is een systeem dat op je eigen computers draait. Cloudgebaseerde HRM-software werkt online en slaat gegevens op in de cloud.

2. Hoe kies ik de juiste HRM-software voor mijn bedrijf?

Bij het kiezen van HRM-software moet je aandacht besteden aan de behoeften van jouw bedrijf. Je moet ook de voordelen van HR-software vergelijken zoals lokale of cloudgebaseerde systemen.

3. Kan ik HR-processen automatiseren met HRM-software?

Ja, door het gebruik van HRM-software kun je HR-processen automatiseren, waaronder het beheer van salaris software en selectie routines.

4. Hoe implementeer ik HRM-software in mijn bedrijf?

Voor de implementatie van de HRM-software kun je de hulp inroepen van een EHRM-consultant of direct contact opnemen met HRM-softwareleveranciers.

5. Wat zijn de voordelen van Software as a Service (SAAS) bij HRM-software?

Software as a Service, of SAAS, maakt online HRM mogelijk, wat vaak goedkoper en flexibeler is dan on-premise alternatieven. Het stelt je ook in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot je systeem vanaf elke locatie.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

  • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
  • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
  • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *