In dit artikel

Vergelijking: Mailchimp vs. SendinBlue vs. GetResponse (2023)

In dit artikel

Mailchimp, SendinBlue en GetResponse zijn grote namen in de wereld van e-mailmarketing. Met scores van 88%, 89% en 91%, bieden ze allemaal sterke functies. Ze helpen ons om e-mails te sturen naar onze klanten.

Maar ze hebben ook extra’s. Ze kunnen ons bijvoorbeeld helpen met automatisering en klantbeheer.

Als we kijken naar de prijzen, zien we dat Mailchimp en SendinBlue ongeveer evenveel kosten. GetResponse is een beetje duurder. Maar er zijn nog andere dingen die we moeten overwegen.

Hoe makkelijk zijn ze te gebruiken? Hoe goed werken ze samen met andere software? En hoe goed is hun klantenservice? Dit zijn allemaal belangrijke punten als we een keuze willen maken.

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Functies en mogelijkheden

– E-mailmarketing

– Automatisering

– CRM-integratie

– Prijsmodellen

– Gebruiksgemak

– Kosten van abonnementen

– Prijzen op basis van contacten

– Extra kosten en functies

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een belangrijk kenmerk van Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. Ze zijn gemaakt om e-mails te sturen naar veel mensen tegelijk. Dit kan zijn voor nieuwsbrieven, speciale aanbiedingen of andere updates.

Het goede aan deze tools is dat ze ook andere dingen kunnen doen. Ze hebben functies zoals automatisering en klantrelatiebeheer. Zo kunnen bedrijven hun klanten beter volgen en met hen communiceren.

Maar let op, er zijn ook andere opties beschikbaar zoals ActiveCampaign en ConstantContact. De keuze hangt af van wat het beste past bij de behoeften van het bedrijf.

Automatisering

Automatisering is een belangrijke functie in e-mailmarketingsoftwaretools zoals Mailchimp, GetResponse en SendinBlue. Met automatisering kunnen bedrijven geautomatiseerde e-mailcampagnes maken en verzenden op basis van specifieke triggers en vooraf gedefinieerde regels.

Dit bespaart tijd en moeite, omdat het proces van handmatig versturen van e-mails wordt geëlimineerd. Automatisering stelt gebruikers ook in staat om gepersonaliseerde content te leveren aan hun contacten op basis van hun gedrag en interesses.

Dit helpt bij het vergroten van de betrokkenheid en het verbeteren van de resultaten van de e-mailcampagnes. Met automatisering kunnen bedrijven ook autoresponders instellen voor welkomstberichten, follow-ups en verjaardagswensen.

Het stelt ook gebruikers in staat om workflows te maken voor complexere automatiseringstaken, zoals het opvolgen van leads, het segmenteren van contacten en het scoren van leads op basis van hun interacties met e-mails.

CRM-integratie

Naast e-mailmarketing bieden Mailchimp, SendinBlue en GetResponse ook CRM-integratie als functie. Dit betekent dat je jouw e-mailcampagnes kunt integreren met je klantrelatiebeheersysteem.

Hierdoor kun je gemakkelijk de gegevens van je klanten beheren, zoals contactinformatie en aankoopgeschiedenis. Dit maakt het mogelijk om gerichte marketingcampagnes te maken op basis van klantgedrag en voorkeuren.

Het is belangrijk om op te merken dat niet alle tools dezelfde mate van CRM-integratie bieden, dus het is verstandig om de specifieke mogelijkheden van elke tool te bekijken voordat je een keuze maakt.

Prijsmodellen

De prijsmodellen van Mailchimp, SendinBlue en GetResponse verschillen enigszins. Mailchimp biedt verschillende abonnementsniveaus, waarbij de kosten variëren op basis van het aantal contacten en het gewenste functionaliteit.

SendinBlue hanteert een vergelijkbare aanpak met verschillende abonnementsopties op basis van het aantal e-mails dat je wilt verzenden en het aantal contacten dat je hebt. GetResponse heeft ook verschillende abonnementen, maar de prijzen zijn over het algemeen iets hoger dan die van Mailchimp en SendinBlue.

Het is belangrijk om te overwegen welke functies je nodig hebt en welk budget je hebt bij het kiezen van een prijsmodel.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak is een belangrijke factor bij het vergelijken van Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. Alle drie de tools hebben een intuïtieve gebruikersinterface en bieden eenvoudige navigatie.

Zelfs als je nieuw bent in e-mailmarketing, zul je geen moeite hebben om deze tools te gebruiken. Mailchimp heeft een gebruiksvriendelijke drag-and-drop editor waarmee je gemakkelijk aantrekkelijke e-mails kunt maken zonder technische kennis.

SendinBlue biedt ook een vergelijkbare editor met tal van sjablonen om uit te kiezen. GetResponse heeft een eenvoudige en overzichtelijke interface, waardoor het gemakkelijk is om je campagnes te beheren.

Prijsvergelijking

– Kosten van abonnementen

– Prijzen op basis van contacten

– Extra kosten en functies

Kosten van abonnementen

De kosten van de abonnementen verschillen aanzienlijk tussen Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. Om u een beter idee te geven van het verschil in prijzen, volgt hier een eenvoudige tabel die de prijsinformatie van elk platform laat zien.

E-mailmarketingplatformBasisplanStandaardplanPremium plan
Mailchimp€9.99 /maand€14.99 /maand€299 /maand
SendinBlue€19 /maand€29 /maand€49 /maand
GetResponse€15 /maand€49 /maand€99 /maand

Zoals u kunt zien, heeft Mailchimp een duurder premium plan, terwijl SendinBlue en GetResponse vergelijkbare prijzen bieden in hun basis- en standaardplannen. Het is ook belangrijk om te weten dat deze prijzen verschillen afhankelijk van het aantal contacten dat u wilt opnemen in uw e-mailcampagnes.

Prijzen op basis van contacten

Mailchimp, SendinBlue en GetResponse hanteren allemaal verschillende prijsmodellen op basis van het aantal contacten dat je hebt. Mailchimp hanteert bijvoorbeeld een gratis plan voor maximaal 2.000 contacten, maar de prijzen stijgen naarmate het aantal contacten toeneemt. SendinBlue biedt ook een gratis plan voor maximaal 300 contacten, maar heeft verschillende betaalde abonnementen met hogere limieten. GetResponse heeft geen gratis plan, maar biedt verschillende betaalde abonnementen aan op basis van het aantal contacten dat je hebt. Het is belangrijk om de prijzen op basis van je specifieke behoeften te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Extra kosten en functies

Naast debasisfuncties en -mogelijkheden bieden Mailchimp, SendinBlue en GetResponse ook verschillende extra functies en services. Deze kunnen variëren afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Enkele van deze extra functies zijn bijvoorbeeld geavanceerde automatisering, A/B-testen van e-mails, uitgebreide rapportage en analyses, integratie met e-commerceplatforms, sociale media-integratie en meer. Het is belangrijk om te overwegen welke extra functies voor jouw bedrijf van waarde zijn voordat je een definitieve keuze maakt.

Meer over ‘Email Marketing software’

Voor iedereen die zich wil verdiepen in email marketing software is onze complete gids een must-read. Het begrijpen van de top 10 functies kan enorm helpen bij het kiezen tussen platformen zoals Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. En wist je dat de CRM-integratie een cruciale rol speelt in het beheer van je contacten?

Effectieve optimalisatie van email campagnes en slimme automatisering zijn slechts het begin. Het is ook essentieel om inzicht te hebben in de analyse van campagne data. Houd bij het versturen van e-mails altijd rekening met de AVG. Verbeter de betrokkenheid van je ontvangers door personalisatie in emails, A of B testen en het begrijpen van de open rate en click through rate. Bekijk hoe de toekomst van email marketing software eruit ziet, ontdek de voordelen van cloud-based oplossingen, implementeer social media integraties en optimaliseer je bereik met segmentatie van je email lijst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het verschil tussen Mailchimp, SendinBlue en GetResponse in vergelijking?

Vergelijking van Mailchimp, SendinBlue en GetResponse helpt je de beste emailmarketing software te kiezen. Ze verschillen in prijzen, functies en diensten.

2. Welke emailmarketing tool is de winnaar in de vergelijking: Mailchimp vs. SendinBlue vs. GetResponse?

De winnaar hangt af van wat jij nodig hebt voor jouw bedrijf. Elk heeft unieke functies voor emailcampagnes, emailautomatisering en datacenter gebruik.

3. Hoe zijn de standaard plannen van Mailchimp, SendinBlue en GetResponse?

De standaard plannen van deze emailserviceproviders bieden verschillende prijzen en functies. Elk plan heeft zijn eigen voordelen voor het verzenden van nieuwsbrieven en andere emailfuncties.

4. Zijn er alternatieven voor Mailchimp, SendinBlue en GetResponse?

Ja, er zijn veel andere emailmarketing tools in Nederland. Ze bieden verschillende emailplatforms voor het maken van emailnieuwsbrieven en uitvoeren van emailabonnementen.

5. Zijn Mailchimp, SendinBlue en GetResponse AVG-conform?

Ja, deze mailingprogramma’s volgen de AVG-wetgeving. Ze zorgen ervoor dat jouw emailanalyses en data veilig zijn.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

  • De beste email marketing software – Brevo
  • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
  • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *