In dit artikel

Mobiele Toegankelijkheid van Planning Software

Mobiele Toegankelijkheid van Planning Software (2023)

In dit artikel

Heb je ooit problemen ervaren bij het gebruik van planning software op je mobiele apparaat? Ik begrijp dat. Tijdens mijn onderzoek ontdekte ik dat Universiteit Utrecht specifieke maatregelen heeft genomen om hun mobiele applicatie MyUU toegankelijk te maken volgens het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid.

In dit artikel gaan we dieper in op wat digitale toegankelijkheid is en waarom het zo belangrijk is voor planning software. Laten we deze boeiende kwestie samen gaan ontdekken!

Key Takeaway

De beste planning software van 2023 volgens onze test is Gripp. Deze software biedt overzicht in bijvoorbeeld een project. Het is compleet van planning, registratie van uren op dag of week niveau en aan het eind kan er zelfs een factuur verzonden worden.

Samenvatting

 • Mobiele toegankelijkheid is belangrijk voor planning software, zodat iedereen, inclusief mensen met een beperking, de software kan gebruiken.
 • Universiteit Utrecht heeft maatregelen genomen om hun mobiele applicatie MyUU toegankelijk te maken volgens het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid.
 • Er zijn verschillende tools en hulpmiddelen beschikbaar om de mobiele toegankelijkheid van planning software te verbeteren, zoals screenreaders, spraakherkenningstechnologie en kleurcontrasttools.
 • Door deze tools en hulpmiddelen te gebruiken, kunnen ontwikkelaars en ontwerpers ervoor zorgen dat hun planningsoftware toegankelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

Wat is digitale toegankelijkheid en waarom is het belangrijk voor planning software?

Digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen een website of app kan gebruiken. Dit is inclusief mensen met een beperking. Websites en apps moeten helder, makkelijk te lezen en te begrijpen zijn voor iedereen.

Dit zorgt ervoor dat iedereen dezelfde informatie kan krijgen en dezelfde dingen kan doen. Toegankelijke planning software is belangrijk voor dit doel.

Veel mensen gebruiken planning software. Deze software helpt hen bij hun dagelijks werk of leven. Het is dus belangrijk dat deze software voor iedereen te gebruiken is. De wet stelt ook eisen aan de digitale toegankelijkheid van apps.

Zo moet de MyUU app van Universiteit Utrecht voldoen aan het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat de app makkelijk te gebruiken moet zijn voor iedereen, ook voor mensen met een beperking.

Dus, voor planning software is digitale toegankelijkheid zeer belangrijk.

Tools en hulpmiddelen voor mobiele toegankelijkheid voor planning software.

Mobiele toegankelijkheid van planningsoftware is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking, de software kan gebruiken.

 • Screenreaders: Deze software leest de tekst op het scherm voor aan mensen die visueel beperkt zijn.
 • Spraakherkenningstechnologie: Dit stelt gebruikers in staat om spraakopdrachten te geven in plaats van het toetsenbord te gebruiken.
 • Vergrotingssoftware: Hiermee kunnen gebruikers de tekst en afbeeldingen op het scherm vergroten voor betere leesbaarheid.
 • Kleurcontrasttools: Deze tools laten ontwerpers controleren of er voldoende contrast is tussen tekst en achtergrondkleuren.
 • Toetsenbordnavigatieopties: Dit maakt navigeren mogelijk zonder een muis, wat handig kan zijn voor mensen met motorische beperkingen.
 • Gebarentaalondersteuning: Sommige planningsoftware biedt ondersteuning voor gebarentaalgebruikers.

Meer over ‘Planning software’

De planning software noodzaak is onmiskenbaar in het huidige digitale tijdperk. Met de juiste tool kun je niet alleen je taken stroomlijnen, maar ook de verschillende functies van planning software benutten om je bedrijfsprocessen te verbeteren. Echter, bij het kiezen van deze tools is het van cruciaal belang om rekening te houden met zaken als data privacy en planning software. Het implementeren van planning software kan complex zijn, maar de voordelen van planning software zijn de moeite waard.

Het is ook belangrijk om te begrijpen hoe verschillende sectoren en planning software samenwerken en het onderscheid tussen open source vs gelicentieerde planning software. Voorkom selectiefouten in planning software door je grondig in te lezen en weet hoe je maximaal tijdsbesparing met planning software kunt bereiken. Voor degenen die nieuw zijn in deze wereld, is de handleiding voor planning software een must. Terwijl je nadenkt over de lange termijn, is het overwegen van continuïteit en planning software essentieel, evenals het begrijpen van mobiele toegankelijkheid van planning software. Tenslotte geven klantverhalen over planning software inzicht in echte ervaringen en toepassingen in verschillende bedrijfsomgevingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Mobiele Toegankelijkheid van Planning Software?

Mobiele Toegankelijkheid van Planning Software is het ontwerpen, bouwen en beheren van mobiele apps voor planning. Het zorgt voor makkelijke toegang op mobiele apparaten.

2. Hoe controleer je de digitale toegankelijkheid van deze software?

Je kan de digitale toegankelijkheid van planningssoftware controleren door de richtlijnen voor digitale documenten, intranet en mobiele apps te volgen.

3. Welke soorten Planning Software zijn er?

Er zijn verschillende softwareoplossingen voor planning zoals mobiele applicaties voor planning, planningstools voor mobiel gebruik en planningssystemen met mobiele toegang.

4. Wat zijn de toegankelijkheidsfuncties van planningssoftware?

De toegankelijkheidsfuncties van planningssoftware zorgen ervoor dat alle gebruikers, inclusief mensen met beperkingen, de software makkelijk kunnen gebruiken.

5. Zijn er speciale mobiele planningstoepassingen voor bedrijven?

Ja, er zijn specifieke mobiele planningstoepassingen voor bedrijven die hen helpen hun taken beter te plannen en beheren.

» Referenties


ResearchGate. “What software do you use to plan and conduct research?”
https://www.researchgate.net/post/What-software-do-you-use-to-plan-and-conduct-research

» Referenties

Conclusie beste planning software 2023

 • Beste planning software – Gripps
 • Beste planning software voor bureaus – Gripp
 • Beste planning software gratis – Wrike
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *