In dit artikel

Multi-Channel Support in Helpdesk Software: Een Overzicht (2023)

In dit artikel

Ben je gefrustreerd door de constante overschakeling tussen verschillende klantenservicekanalen? Ik begrijp de uitdaging maar al te goed, na jarenlang geploeterd te hebben in klantenservice en talloze oplossingen te hebben onderzocht.

Sterker nog, bedrijven die multi-channel support bieden, zien een 91% hogere klantretentie. In dit artikel zal ik je leiden door de krachtige wereld van multi-channel support in helpdesksoftware en hoe het jouw klantenservice kan veranderen.

Lees verder om je klantenservicebeheer naar een hoger niveau te tillen!

Key Takeaway

Mijn beste helpdesk software van 2023 volgens onze test is Omnidesk. Deze software is bedoeld voor grote organisaties en streven ernaar de beste klantervaringen te creeëren. De functionaliteit één tijdlijn per klant met alle communicatiekanalen bevalt mij heel goed!

Samenvatting

  • Multi – channel support in helpdesksoftware stelt bedrijven in staat om klantverzoeken van verschillende kanalen op één plek te beheren en snel te reageren.
  • Het gebruik van een ticketsysteem in helpdesksoftware helpt supportteams om klantvragen efficiënt te volgen en prioriteit te geven, wat resulteert in verbeterde klantenservice.
  • Helpdesksoftware biedt voordelen zoals een persoonlijke klantenservice – ervaring, realtime inzichten en integraties met andere systemen, waardoor bedrijven hun klantenservice efficiënter en effectiever kunnen maken.
  • Multichannel ticketing in helpdesksoftware maakt het mogelijk voor klanten om ondersteuningstickets in te dienen via verschillende kanalen en stelt supportteams in staat om deze tickets gemakkelijk te beheren en te volgen.

Wat is Helpdesksoftware en Waarom Zou Je Het Gebruiken?

Helpdesksoftware is een tool die wordt gebruikt om klantenservice te ondersteunen en problemen op te lossen. Het helpt bij het prioriteren van supporttaken, biedt een platform voor multichannel communicatie en biedt realtime inzichten voor effectieve ondersteuning.

Functies van Helpdesksoftware

Helpdesksoftware doet veel. Het helpt bedrijven bij het managen van hun supporttaken. Het kan klantverzoeken van meerdere kanalen op één plek houden. Dit maakt het gemakkelijker om bij te houden en snel te reageren op elke vraag.

Sommige helpdesksoftware heeft sterke AI. Ze kunnen helpen bij het sorteren en volgen van de supporttaken. Met zo’n systeem kan je team zien welke taken de hoogste prioriteit hebben.

Ze kunnen ook zien wat elk teamlid doet. Dit maakt het werk eenvoudiger en meer geordend. Ook is er vaak een ticketsysteem in de software. Dit helpt bij het volgen en managen van klantverzoeken.

Het maakt niet uit hoe de klant contact heeft gemaakt. Al deze functies samen maken helpdesksoftware een sterke tool voor elk bedrijf dat geeft om goede klantenservice.

Voordelen van Helpdesksoftware

Het gebruik van helpdesksoftware biedt verschillende voordelen voor bedrijven. Ten eerste stelt het hen in staat om klantverzoeken efficiënter te beheren en op te lossen. Met behulp van een ticketsysteem kunnen supportteams alle klantvragen en problemen organiseren en prioriteit geven aan de meest dringende.

Dit zorgt ervoor dat er geen verzoeken over het hoofd worden gezien en dat klanten sneller geholpen kunnen worden.

Daarnaast maakt helpdesksoftware het mogelijk om een persoonlijke klantenservice ervaring te bieden. Met de mogelijkheid om klantverzoeken van verschillende kanalen op één plek te beheren, kunnen supportteams snel context krijgen over de geschiedenis van de klantcommunicatie.

Dit stelt hen in staat om relevante informatie te gebruiken en gepersonaliseerde oplossingen aan te bieden, wat de klanttevredenheid verhoogt.

Bovendien biedt helpdesksoftware realtime inzichten en integraties, waardoor bedrijven waardevolle inzichten kunnen verwerven over hun klanten en supportprocessen. Door gebruik te maken van analytics en rapportagefuncties, kunnen ze trends en patronen identificeren, waardevolle feedback verzamelen en hun supportstrategieën verbeteren.

Daarnaast kan integratie met andere systemen, zoals CRM-software, zorgen voor een naadloze informatiestroom tussen verschillende afdelingen en processen.

Multichannel Support in Helpdesk Software

Een ticketing systeem biedt belangrijke voordelen voor klantenservice, zoals het kunnen oplossen van problemen in de juiste context en het prioriteit geven aan supporttaken.

Wat is een Ticketsysteem?

Een ticketsysteem is een hulpmiddel dat wordt gebruikt in helpdesksoftware om klantverzoeken te beheren. Het stelt supportteams in staat om alle verzoeken op één plek te verzamelen en te organiseren, ongeacht het kanaal waarop de verzoeken zijn ontvangen, zoals telefoon, e-mail of live chat.

Met een ticketsysteem kunnen supportteams eenvoudig elke klantvraag volgen, erop reageren en de voortgang ervan bijhouden. Dit helpt bedrijven om hun klantenservice efficiënter te beheren en snel probleemoplossing te bieden aan klanten.

Belangrijkste voordelen van een Ticketsysteem voor Klantenservice

Een ticketsysteem voor klantenservice biedt veel voordelen. Ten eerste kunnen alle klantverzoeken op één plek worden beheerd, wat het gemakkelijker maakt om ze bij te houden en snel te reageren.

Supportteams kunnen klantverzoeken in realtime volgen en prioriteit geven aan belangrijke taken. Bovendien helpt een ticketsysteem bij het organiseren van communicatie, zodat er nooit iets over het hoofd wordt gezien.

Dit verhoogt de productiviteit van de supportteams en zorgt ervoor dat er geen dubbel werk wordt gedaan. Een ticketsysteem zorgt ook voor een betere klantenservice, omdat klanten sneller en efficiënter kunnen worden geholpen.

Multichannel ticketing

Bij multichannel ticketing kunnen klanten supporttickets indienen via verschillende kanalen, zoals e-mail, telefoon of live chat. Met een multichannel ticketsysteem kunnen supportteams gemakkelijk al deze tickets beheren en volgen, ongeacht het kanaal waarop ze zijn ontvangen.

Dit zorgt ervoor dat klantverzoeken niet over het hoofd worden gezien en dat er snel op gereageerd kan worden. Bovendien kunnen supportteams met realtime inzichten zien welke kanalen het meest worden gebruikt door klanten, waardoor ze hun middelen op de juiste manier kunnen toewijzen.

Door het gebruik van een multichannel ticketsysteem wordt de efficiëntie van de klantenservice verbeterd en de klantervaring versterkt.

Realtime inzichten en integraties.

Realtime inzichten en integraties zijn belangrijke onderdelen van een multi-channel helpdesk software. Met realtime inzichten kunnen supportteams direct zien welke kanalen de meeste klantverzoeken ontvangen en hoe snel ze worden afgehandeld.

Dit stelt hen in staat om prioriteit te geven aan supporttaken en efficiënter te werken. Integraties zorgen ervoor dat de helpdesk software kan samenwerken met andere systemen, zoals CRM-software of e-commerceplatforms.

Hierdoor kunnen supportteams alle relevante informatie over klanten en bestellingen op één plek hebben, waardoor ze sneller en effectiever kunnen reageren op klantverzoeken.

Meer over ‘Helpdesk Software’

Wanneer je net begint met het verkennen van helpdesk tools, is het essentieel om te beginnen met een goede helpdesk software introductie. Hiermee krijg je inzicht in de basisfuncties en mogelijkheden van dergelijke software. Uiteraard heeft het gebruik van helpdesk software diverse voordelen. Maar hoe bepaal je of je moet kiezen voor een gratis of een betaalde versie? En wat is het verschil tussen cloud of lokaal opgeslagen software? Bij het maken van je keuze kan ook de mogelijkheid voor integratie met andere systemen doorslaggevend zijn.

Daarnaast is een goede klantenservice onontbeerlijk voor elk bedrijf dat klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Maar hoe meet je die klanttevredenheid en welke KPIs zijn hierbij belangrijk? Om je team efficiënt te laten werken, is een duidelijke gebruikershandleiding essentieel, evenals een goed systeem voor ticketbeheer. Zorg ook voor tijdsbesparing door het instellen van automatische antwoorden en optimaliseer het IT-beheer binnen je helpdesk software. Tot slot kan multi-channel support een ware gamechanger zijn voor je klantenservice team.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent Multi-Channel Support in Helpdesk Software: Een Overzicht?

Het betekent dat helpdesk software meerdere kanalen biedt om klantenservice problemen op te lossen door chatbots, online handleidingen en andere omnichannelmogelijkheden.

2. Hoe helpt dit soort software bij de klantenservice ondersteuning?

Multi-channel helpdesk software helpt bij het beheren van klantondersteuning op alle kanalen. Het bevat vaak functies zoals klantenservice management en ticketbeheer systemen.

3. Doet deze software alleen klantenservice?

Nee, naast klantenserviceondersteuning, biedt het ook ICTondersteuning en andere services.

4. Kan ik met deze software chatbots en online handleidingen maken?

Ja, multi-channel support in helpdesk software biedt vaak mogelijkheden om chatbots en online handleidingen te creëren voor extra klantenservice oplossingen.

5. Waarom is omnichannel ondersteuning belangrijk in helpdesk systemen?

Omnichannel ondersteuning is belangrijk omdat het klanten toestaat om hulp te krijgen op elk kanaal dat zij kiezen, wat zorgt voor een betere klantervaring.

» Referenties

“Help Desk Software.” Capterra.
https://www.capterra.com/help-desk-software/

» Referenties

Conclusie beste helpdesk software 2023

  • Beste helpdesk software – Omnidesk
  • Beste ticket systeem – HubSpot
  • Beste service desk software – Omnidesk
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *