In dit artikel

Multicurrency en Incasso Software: Een Must voor Internationale Bedrijven (2023)

In dit artikel

Werkt u in een internationaal bedrijf en maakt u zich zorgen over de complexiteit van het beheren van betalingen in verschillende valuta’s? Ik snap volledig uw zorgen. In feite, naarmate bedrijven steeds internationaler worden, neemt ook de behoefte aan efficiënte multicurrency en incasso software toe.

In dit artikel delen we onmisbare informatie over hoe dergelijke software uw betalingsprocessen kan vereenvoudigen en optimaliseren. Lees verder en ontdek waarom het een absolute must-have is voor elk internationaal bedrijf.

Key Takeaway

De beste incasso software van 2023 volgens onze test is Payt BV. Facturen worden met 30% sneller betaald en het biedt een uitgebreid softwarepakket. Het hele financiële proces kan uit handen genomen worden.

Samenvatting

 • Multicurrency en incasso software vereenvoudigt betalingen in verschillende valuta voor internationale bedrijven, waardoor ze tijd en moeite besparen en zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten van hun bedrijfsvoering.
 • Deze software verhoogt de efficiëntie en nauwkeurigheid van incasso – processen en biedt realtime inzicht en rapportage van betalingsactiviteiten, waardoor bedrijven beter kunnen bijhouden welke betalingen zijn ontvangen en welke nog openstaan.
 • Bij het kiezen van multicurrency incasso software is het belangrijk om te letten op integratiemogelijkheden met bestaande systemen, beveiligings- en compliance-maatregelen en klantenservice en ondersteuning.

Voordelen van Multicurrency Incasso Software voor Internationale Bedrijven

Multicurrency incasso software maakt betalingen in verschillende valuta eenvoudiger, verhoogt de efficiëntie en nauwkeurigheid van incasso-processen en biedt realtime inzicht en rapportage van betalingsactiviteiten.

Vereenvoudigt betalingen in verschillende valuta

Multicurrency en Incasso Software maakt het betalen in verschillende valuta makkelijk. Met deze tool kun je betalen in elke munt die je wilt. Dit is erg handig voor bedrijven die in veel landen zaken doen.

Je hoeft niet meer te worstelen met wisselkoersen en omrekeningen. De software doet dit helemaal zelf. Zo bespaar je veel tijd en moeite. Bij internationale betalingen is dit een grote hulp.

Dit maakt Multicurrency en Incasso Software heel belangrijk voor elk internationaal bedrijf.

Verhoogt efficiëntie en nauwkeurigheid van incasso-processen

Multicurrency en Incasso Software verhoogt de efficiëntie en nauwkeurigheid van incasso-processen. Het stelt bedrijven in staat om betalingen in verschillende valuta eenvoudig te verwerken.

Dit zorgt ervoor dat er minder tijd en moeite nodig is om betalingen te verzamelen, wat de algehele efficiëntie verbetert. Bovendien biedt de software realtime inzicht en rapportage van betalingsactiviteiten, wat helpt bij het nauwkeurig bijhouden van openstaande saldo’s en het identificeren van achterstallige betalingen.

Met Multicurrency en Incasso Software kunnen bedrijven hun incasso-processen stroomlijnen en effectiever beheren, waardoor ze zich kunnen concentreren op andere belangrijke aspecten van hun bedrijfsvoering.

Biedt realtime inzicht en rapportage van betalingsactiviteiten

Met Multicurrency en Incasso Software kun je realtime inzicht krijgen in al je betalingsactiviteiten. Dit betekent dat je altijd op de hoogte bent van alle transacties die plaatsvinden, zowel binnenlandse als internationale.

Je kunt direct zien welke betalingen zijn ontvangen en welke nog openstaan. Dit zorgt voor een betere controle en helpt je om tijdig actie te ondernemen bij eventuele achterstallige betalingen.

Bovendien biedt de software ook uitgebreide rapportagemogelijkheden, zodat je inzicht hebt in de prestaties van je incassoproces. Je kunt bijvoorbeeld rapporten genereren over de gemiddelde betalingstermijn, het aantal succesvolle incasso’s en de totale betaalde bedragen.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van Multicurrency Incasso Software

Integratiemogelijkheden met bestaande systemen, beveiligings- en compliance-maatregelen, en klantenservice en ondersteuning zijn belangrijke factoren bij het kiezen van Multicurrency Incasso Software.

Integratiemogelijkheden met bestaande systemen

Bij het kiezen van multicurrency incasso software voor internationale bedrijven, is het belangrijk om rekening te houden met de integratiemogelijkheden met bestaande systemen. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 1. Eenvoudige integratie: De software moet gemakkelijk kunnen integreren met uw bestaande financiële en boekhoudsystemen, zodat u moeiteloos kunt overschakelen naar multicurrency incasso.
 2. API-ondersteuning: Zorg ervoor dat de software een goede API-ondersteuning biedt, zodat uw bestaande systemen naadloos kunnen communiceren met de multicurrency incasso software.
 3. Compatibiliteit: Controleer of de software compatibel is met het besturingssysteem van uw computers en andere apparaten.
 4. Gegevensuitwisseling: Let op hoe gemakkelijk gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen verschillende systemen, zoals ERP-systemen, CRM-systemen en boekhoudsoftware.
 5. Automatisering: Kies voor software die automatische gegevensuitwisseling mogelijk maakt en handmatige invoer minimaliseert, om de efficiëntie te maximaliseren.
 6. Schaalbaarheid: Zorg ervoor dat de software schaalbaar is en kan groeien met uw bedrijf, zodat u geen nieuwe systemen hoeft aan te schaffen als uw bedrijf groeit.
 7. Updates en ondersteuning: Controleer of er regelmatig updates beschikbaar zijn om ervoor te zorgen dat de integratie soepel blijft verlopen. Ook moet er voldoende ondersteuning zijn bij eventuele problemen of vragen.

Beveiligings- en compliance-maatregelen

Goede beveiliging en naleving van regels zijn belangrijk bij het kiezen van Multicurrency Incasso Software. Hier zijn enkele maatregelen om te overwegen:

 1. Veilige gegevensopslag en – overdracht om de privacy van klantinformatie te beschermen.
 2. Sterke authenticatiemethoden zoals wachtwoorden, biometrische gegevens of tweefactorauthenticatie.
 3. Verificatie van de identiteit van klanten en betalingen om fraude te voorkomen.
 4. Naleving van wet- en regelgeving op het gebied van financiële transacties, zoals anti-witwasprocedures.
 5. Gebruik van versleutelingstechnologie voor veilige communicatie tussen systemen.
 6. Regelmatige audits en controles om de integriteit en veiligheid van het systeem te waarborgen.
 7. Ondersteuning voor nalevingsvereisten zoals GDPR (Algemene verordening gegevensbescherming) of PSD2 (Payment Service Directive 2).
 8. Toegangsbeheer om ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie te voorkomen.
 9. Beveiligd betalingsverwerkingssysteem dat voldoet aan PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).
 10. Continue monitoring en updates om potentiële bedreigingen snel aan te pakken.

Klantenservice en ondersteuning

Bij het kiezen van Multicurrency Incasso Software is klantenservice en ondersteuning een belangrijke factor om te overwegen. Het is essentieel om te weten dat er deskundige ondersteuning beschikbaar is wanneer dat nodig is.

Dit kan variëren van telefonische ondersteuning tot e-mailondersteuning en zelfs chatservices. Het hebben van een betrouwbaar team dat snel en efficiënt reageert op vragen en problemen, is cruciaal voor de succesvolle implementatie en het gebruik van de software.

Daarnaast is het ook belangrijk om te controleren of er regelmatige updates en training worden geboden om ervoor te zorgen dat u altijd op de hoogte bent van de nieuwste functies en mogelijkheden.

Meer over ‘Incasso software’

Voor veel bedrijven is de keuze voor de juiste incasso software noodzaak. Het zorgt niet alleen voor een efficiënter incassoproces, maar brengt ook aanzienlijke voordelen gebruik incasso software met zich mee. Deze voordelen kunnen verder worden versterkt door automatisering in incasso. Tegenwoordig kunnen bedrijven kiezen tussen verschillende soorten softwareoplossingen, zoals saas vs on-premise incasso software, en het belang van integratie boekhoudsystemen incasso software kan niet worden onderschat.

Echter, bij het implementeren van een nieuwe tool, zijn er ook veelvoorkomende fouten incasso software die bedrijven dienen te vermijden. Of je nu een kleine onderneming bent die op zoek is naar incasso software voor kleine ondernemingen of nieuwsgierig bent naar de nieuwe trends in incasso software, er is veel te overwegen. Het is essentieel om aandacht te besteden aan factoren zoals klantenservice incasso software, multicurrency mogelijkheden, APIs en uitbreidbaarheid, en de naleving van GDPR en incasso software. Voor een weloverwogen keuze is het ook raadzaam om evaluaties en reviews van incasso software door te nemen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Multicurrency en Incasso Software?

Multicurrency en Incasso Software helpt bij facturatiebeheer, debiteurenbeheer, en dossiervorming voor internationale bedrijven.

2. Waarom is deze software nuttig voor internationale bedrijven?

Deze software is nuttig omdat het helpt met geldzaken zoals betaalverkeer, automatische bankreconciliatie, en het beheer van meerdere valuta’s. Het maakt ook internationale betalingen makkelijker.

3. Kan de software helpen met de debiteurenadministratie?

Ja, de software kan helpen met debiteurenbeheer door herinneringen te sturen en een incassotraject te starten bij late betalingen.

4. Hoe kies ik de juiste software?

Bij de softwareselectie moet je kijken naar de behoeften van jouw bedrijf, zoals internationale handel, buitenlandse valuta, en terugkerend betaalverkeer.

5. Hoe gaat de software om met verschillende valuta’s?

Multivaluta beheersoftware kan omgaan met verschillende valutakoersen en helpt bij het verwerken van internationale financiële transacties.

6. Kan de software helpen met internationale facturering?

Ja, de software kan helpen bij het beheren van facturen door deze in verschillende valuta’s uit te geven en betalingen in die valuta’s te accepteren.

» Referenties


Victor Silva & Guilherme Horta Travassos. (2019). “Technologies to Support the Technical Debt Management in Software Projects: A Qualitative Research.” Presented at the XVIII Brazilian Symposium.
https://www.researchgate.net/publication/337778214_Technologies_to_Support_the_Technical_Debt_Management_in_Software_Projects_A_Qualitative_Research

» Referenties

Conclusie beste incasso software 2023

 • Beste incasso software voor klantbinding – Payt
 • Beste incasso software voor een snelle betaling – Payt
 • Beste incasso software voor beginners – Gaviti
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *