In dit artikel

Top 10 Must-Have Functies in Moderne Facturatie Software (2023)

In dit artikel

Facturatie software vormt vandaag de dag een cruciale rol in zakelijke operaties. Als ondernemer kan ik mij de frustraties voorstellen die het met zich meebrengt om handmatig facturen op te stellen, het is namelijk niet alleen tijdrovend maar ook gevoelig voor fouten.

Dit blogartikel is geschreven na uitgebreid onderzoek en biedt inzicht in de tien belangrijkste functies die moderne facturatie software zou moeten hebben. Laten we deze reis aanvangen en ontdekken hoe we het factureringsproces efficiënter kunnen maken en onze bedrijfsvoering kunnen verbeteren.

Key takeaway:

Het beste facturatieprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden Factureren. Met deze software maak je binnen enkele seconden een factuur in jouw eigen huisstijl en kan je klant deze betalen via een betaallink of automatische incasso.

Samenvatting

 • Moderne facturatie software moet beschikken over functies als een eigen huisstijl, periodieke facturatie voor abonnementen, en de mogelijkheid om uren en kilometers te factureren.
 • Trainingsvideo’s zijn een belangrijke toevoeging aan facturatie software, omdat ze gebruikers helpen om snel en effectief aan de slag te gaan met het programma.
 • Facturatie software moet ook de mogelijkheid bieden om facturen aan te passen met je eigen logo en briefpapier, en inkomende facturen en bonnetjes gemakkelijk te verwerken.

Top 10 Must-Have Functies in Moderne Facturatie Software

Moderne facturatie software moet beschikken over een eigen huisstijl, periodieke facturatie voor abonnementen, de mogelijkheid om uren en kilometers te factureren, trainingsvideo’s, facturen met eigen logo en briefpapier, inkomende facturen en bonnetjes verwerken, hulp bieden van een accountant, gebruiksvriendelijkheid, verschillende betaalmogelijkheden voor facturen en functies voor kilometer- en urenregistratie.

Eigen huisstijl

Het is leuk om je eigen huisstijl te kunnen gebruiken in de facturatie software. Zo laat je jouw bedrijf opvallen. Je kan jouw logo, kleuren en lettertype toevoegen aan jouw facturen.

Dit maakt je facturen uniek en professioneel. Met deze functie, laat je jouw merk zien op elke factuur.

Periodieke facturatie voor abonnementen

Een van de belangrijkste functies in moderne facturatie software is de mogelijkheid voor periodieke facturatie voor abonnementen. Hiermee kunnen bedrijven automatisch facturen genereren en versturen op regelmatige basis, zoals maandelijks of jaarlijks.

Dit is vooral handig voor bedrijven die abonnementsdiensten aanbieden, zoals online streamingplatforms of tijdschriften. Met deze functie kunnen facturen automatisch worden gegenereerd en verzonden naar abonnees, waardoor het facturatieproces efficiënter en minder tijdrovend wordt.

Bovendien kunnen bedrijven met periodieke facturatie ook eenvoudig de betalingen bijhouden en herinneringen sturen naar abonnees die achterstallige betalingen hebben. Dit helpt bedrijven om een ​​stabiele inkomstenstroom te behouden en de cashflow te beheren.

Uren en kilometers factureren

Als ondernemer is het belangrijk om uren en kilometers correct te factureren. Moderne facturatie software heeft daarom een functie waarmee je gemakkelijk uren en kilometers kunt registreren en factureren.

Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je de juiste bedragen in rekening brengt bij je klanten. Je kunt eenvoudig de gewerkte uren en gereden kilometers invullen, en de software berekent automatisch het totaalbedrag dat moet worden gefactureerd.

Hierdoor hoef je niet langer handmatig te berekenen en in te voeren, wat de kans op fouten vermindert. Met deze functie kun je dus efficiënt en nauwkeurig uren en kilometers factureren aan je klanten.

Trainingsvideo’s

Trainingsvideo’s zijn een belangrijke functie in moderne facturatie software. Ze helpen gebruikers bij het leren en begrijpen van de verschillende functies en mogelijkheden van het programma. Hierdoor kunnen gebruikers sneller aan de slag gaan met de facturatie software en er optimaal gebruik van maken. Enkele voordelen van trainingsvideo’s zijn:

 1. Ze bieden stapsgewijze instructies: Trainingsvideo’s laten gebruikers zien hoe ze bepaalde taken moeten uitvoeren, zoals het maken van een factuur of het genereren van een rapport. Dit maakt het gemakkelijk voor gebruikers om de juiste stappen te volgen.
 2. Ze tonen praktische voorbeelden: Met trainingsvideo’s kunnen gebruikers zien hoe facturatie software in real-life situaties wordt gebruikt. Dit helpt hen om beter te begrijpen hoe ze de software kunnen toepassen op hun eigen bedrijfsbehoeften.
 3. Ze bieden flexibiliteit: Gebruikers kunnen trainingsvideo’s bekijken op hun eigen tempo en wanneer het hen uitkomt. Dit maakt het gemakkelijk om nieuwe functies te leren zonder dat hier directe ondersteuning van anderen voor nodig is.
 4. Ze bieden herbruikbaarheid: Trainingsvideo’s kunnen opnieuw worden bekeken wanneer dat nodig is, waardoor gebruikers hun kennis kunnen opfrissen of specifieke instructies kunnen vinden als ze iets vergeten zijn.

Facturen met eigen logo en briefpapier

Bij het gebruik van moderne facturatie software is het belangrijk dat je facturen kunt aanpassen aan jouw eigen huisstijl. Je wilt immers een professionele uitstraling hebben naar jouw klanten toe.

Met deze functie kun je gemakkelijk jouw eigen logo en briefpapier toevoegen aan de facturen die je verstuurt. Het zorgt ervoor dat jouw facturen herkenbaar zijn en dat je consistent blijft met jouw merk.

Op deze manier laat je een goede indruk achter bij jouw klanten en bouw je vertrouwen op.

Inkomende facturen en bonnetjes

Een belangrijke functie van moderne facturatie software is de mogelijkheid om inkomende facturen en bonnetjes gemakkelijk te verwerken. Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig facturen en bonnetjes scannen, uploaden of rechtstreeks vanuit hun e-mail importeren naar het facturatiesysteem.

Dit bespaart tijd en voorkomt fouten bij het handmatig invoeren van gegevens. Bovendien kan de software automatisch belangrijke informatie extraheren, zoals leveranciersgegevens, factuurbedragen en betalingsdeadlines.

Hierdoor kunnen gebruikers snel en efficiënt facturen verwerken en betalingen bijhouden, wat bijdraagt aan een soepel en georganiseerd facturatieproces.

Hulp van accountant

Als je facturatie software gebruikt, kan het handig zijn om toegang te hebben tot hulp van een accountant. Een goede facturatie software moet de mogelijkheid bieden om samen te werken met een accountant of boekhouder.

Zo kunnen zij jouw financiële gegevens controleren en advies geven. Met de hulp van een accountant kun je ervoor zorgen dat je facturatie correct en foutloos is. Een accountant kan ook helpen bij het opstellen van belastingaangiftes en rapportages, waardoor je tijd en moeite bespaart.

Het hebben van toegang tot professionele hulp kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van je facturatieproces verbeteren.

Gebruiksvriendelijkheid

Moderne facturatie software moet gebruiksvriendelijk zijn, zodat gebruikers gemakkelijk door het programma kunnen navigeren en alle gewenste functies snel kunnen vinden. Met een intuïtieve interface en duidelijke instructies wordt het facturatieproces vereenvoudigd en verloopt alles efficiënter.

Gebruikers moeten zonder gedoe facturen kunnen maken, bewerken en verzenden, evenals betalingen ontvangen en verwerken. Een gebruiksvriendelijke facturatie software zorgt ervoor dat iedereen, zelfs zonder technische kennis, het programma gemakkelijk kan gebruiken en profiteren van alle handige functies die het te bieden heeft.

Betaalmogelijkheden facturen

Een belangrijke functie in moderne facturatie software is de mogelijkheid om verschillende betaalmogelijkheden voor facturen te bieden. Hierdoor kunnen bedrijven makkelijker betalingen ontvangen en verwerken.

Het is essentieel dat de facturatie software geïntegreerd is met verschillende betaalmethoden, zoals creditcards en online betalingsplatforms. Op deze manier kunnen klanten zelf kiezen hoe ze willen betalen, waardoor de kans op snelle en volledige betalingen groter wordt.

Deze functie helpt bedrijven hun cashflow te verbeteren en hun financiële situatie beter te beheren.

Kilometer- en urenregistratie

Kilometer- en urenregistratie is een belangrijke functie in moderne facturatie software. Met deze functie kunnen bedrijven gemakkelijk bijhouden hoeveel kilometers ze hebben gereden en hoeveel uren ze hebben gewerkt voor hun klanten.

Dit is vooral handig voor bedrijven die factureren op basis van het aantal kilometers of uren dat ze besteden aan een project. Door het bijhouden van deze gegevens in de facturatie software, kunnen bedrijven nauwkeurige facturen maken en ervoor zorgen dat ze correct worden betaald voor hun werk.

Deze functie helpt ook bij het beheren van de tijd en middelen van het bedrijf, zodat ze efficiënt kunnen werken en hun winst maximaliseren.

Uploaden en scannen

Een andere belangrijke functie van moderne facturatie software is de mogelijkheid om documenten te uploaden en te scannen. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk inkomende facturen, bonnetjes en andere belangrijke documenten toevoegen aan het systeem. Dit zorgt voor een georganiseerde en gestructureerde manier van werken. Met deze functie kunnen gebruikers ook digitale kopieën maken van papieren documenten, wat handig is voor het archiveren en bewaren van belangrijke informatie. Het uploaden en scannen van documenten maakt het facturatieproces efficiënter en helpt bij het verminderen van menselijke fouten.

Offertes en facturen

Een andere belangrijke functie van moderne facturatie software is het kunnen maken en beheren van offertes en facturen. Met deze functie kunnen bedrijven gemakkelijk professionele offertes opstellen en verzenden naar potentiële klanten.

Daarnaast kunnen ze ook snel en eenvoudig facturen maken en versturen naar bestaande klanten. Dit helpt bij het stroomlijnen van het facturatieproces en zorgt ervoor dat alles correct en tijdig wordt afgehandeld.

Bovendien kan de software ook herinneringen sturen naar klanten voor openstaande betalingen, waardoor bedrijven hun cashflow beter kunnen beheren. Het hebben van een goede functionaliteit voor offertes en facturen is dus essentieel voor een efficiënt en effectief facturatieproces.

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie?

Ik begrijp dat je graag wilt weten welk factuurprogramma het beste bij jou past. Er zijn veel facturatie softwareopties beschikbaar en de beste keuze hangt af van jouw specifieke behoeften.

Belangrijke aspecten om te overwegen zijn onder andere de grootte van je bedrijf, het aantal facturen dat je maandelijks verwerkt, en de gewenste functies.

Een goed factuurprogramma moet gebruiksvriendelijk zijn en een intuïtieve interface hebben. Het moet ook de mogelijkheid bieden om facturen eenvoudig aan te maken en aan te passen.

Daarnaast is het handig als het programma automatische facturatie ondersteunt, zodat je tijd bespaart bij het genereren van facturen.

Een andere belangrijke overweging is de integratie met andere systemen die je gebruikt, zoals boekhoudprogramma’s of CRM-software. Het hebben van een geïntegreerd klantbeheersysteem kan ook waardevol zijn, omdat je zo al je klantgegevens binnen handbereik hebt.

Het beste factuurprogramma voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren, dus het is belangrijk om te kijken naar jouw specifieke behoeften en budget. Je kunt prijzen vergelijken en reviews lezen om te zien welke optie het beste bij jou past.

Meer over ‘Facturatie Software’

De digitale transformatie heeft gezorgd voor het ontstaan en de snelle evolutie van facturatie software. Begrijpen waarom bedrijven overstappen op deze technologie begint bij het erkennen van het belang van facturatie software. Wanneer je overweegt over te stappen, kan het een dilemma zijn om te kiezen tussen cloud vs lokaal facturatie software. Maar wat zijn nu de essentiële kenmerken? Onze must have functies facturatie software artikel zal je verder helpen. Bovendien helpt het juiste systeem je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en je roi te verhogen.

Met zoveel keuzes op de markt, kan het uitdagend zijn om de juiste facturatie software te kiezen. Het contrast tussen open source vs proprietaire facturatie software kan je besluitvorming beïnvloeden. Onze beginnersgids facturatie software biedt een introductie voor nieuwkomers. Als je al software in gebruik hebt en overweegt over te stappen, bekijk dan onze gids over data migratie facturatie software. Aanpassingen zijn soms nodig, en onze aanpassen facturatie software gids is er om je te helpen. Er zijn ook oplossingen specifiek voor kleine bedrijven, zorginstellingen en e-commerce. Ten slotte is het essentieel om op de hoogte te blijven van de wettelijke eisen voor facturatie software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de top 10 must-have functies in moderne facturatie software?

De top 10 must-have functies bevatten gebruiksgemak, efficiënte urenregistratie, betrouwbare CRM oplossingen, handige HRM tools, geavanceerde planningssystemen en betrouwbare gegevensbeveiliging maatregelen.

2. Welke facturatieprogramma’s hebben de beste facturatiemogelijkheden?

De beste facturatiemogelijkheden bevinden zich in facturatieprogramma’s die functierijke facturatieoplossingen, automatische betalingen en voorraadbeheer integratie bieden.

3. Welke elementen vormen de minimale vereisten voor facturatie software?

Minimale vereisten voor facturatie software omvatten effectieve boekhoudprogramma’s, gebruiksvriendelijke facturatie apps en innovatieve ERP software.

4. Hoe kunnen urenregistratie apps bijdragen aan mijn bedrijfssoftware?

Urenregistratie apps kunnen helpen bij het bijhouden van werktijden en projectmanagement. Ze zijn efficiënt en een must-have in moderne facturatie software.

5. Welke voordelen leveren online facturatie software en mobiele toegang applicaties op?

Online facturatie software en mobiele toegang applicaties zorgen voor financieel beheer op elk moment. Ze helpen bij het genereren van factuursjablonen en het beheren van klanten.

6. Hoe helpt moderne facturatie software met belastingaangifte?

Moderne facturatie software heeft rapportage functies die alle nodige informatie verzamelen voor belastingaangifte. Het maakt het proces makkelijker en sneller.

» Referenties


Eduardo B. Fernández & Xiaohong Yuan. “An analysis pattern for invoice processing.” Florida Atlantic University.
https://www.researchgate.net/publication/255570807_An_analysis_pattern_for_invoice_processing

» Referenties

Conclusie beste facturatieprogramma 2023

 • Beste gratis facturatiesoftware voor starters – e-Boekhouden
 • Beste facturatieprogramma voor online factureren – Exact
 • Beste facturatie software met boekhoudbot – Jortt
 • Beste factureren programma voor overzicht en grip – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *