In dit artikel

Boekhoudprogramma’s: Vergelijking van Prijs en Kwaliteit (2023)

In dit artikel

Het kiezen van een boekhoudprogramma kan een ontmoedigende taak zijn. Ik weet dat omdat ik zelf ook voor deze uitdaging heb gestaan. In dit blogartikel gaan we de prijzen en kwaliteit van verschillende boekhoudprogramma’s vergelijken, zo maken we het kiezen een stuk eenvoudiger voor je.

Lees dus snel verder en kom erachter welk programma het beste bij jouw behoeften past!

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Samenvatting

 • Het kiezen van een boekhoudprogramma kan lastig zijn, maar door prijzen en kwaliteit te vergelijken wordt het makkelijker.
 • Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s in 2023 met diverse prijzen en kwaliteiten, zoals Knab, e-Boekhouden.nl en Exact Online.
 • Het is belangrijk om zelf de kwaliteit van functies te vergelijken en de prijs mee te nemen in overweging.
 • Het vergelijken van boekhoudprogramma’s is eenvoudig en kosteloos, ongeacht of je een starter, zzp’er of MKB-bedrijf bent.

Vergelijking van prijzen en kwaliteit van boekhoudprogramma’s

In 2023 zijn er diverse boekhoudprogramma’s die ik hoog waardeer. Om je keuze te vergemakkelijken, heb ik ze vergeleken op prijs, kwaliteit en functies.

ProgrammaPrijsKwaliteitFuncties
KnabHoogUitstekendCompleet
Programma BGemiddeldGoedUitgebreid
Programma CLaagVoldoendeBasis

Dit overzicht is geheel onafhankelijk. Het is belangrijk dat je zelf de kwaliteit van de functionaliteiten vergelijkt. Ook de prijs moet je meenemen in je overweging. Je keuze hangt af van wat jouw bedrijf nodig heeft. Het vergelijken van boekhoudprogramma’s is eenvoudig en kosteloos. Zo vind je het beste programma voor jouw situatie, of je nu starter, zzp’er of een MKB-bedrijf bent. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beste boekhoudprogramma’s op basis van prijs en kwaliteit

 • Een van de beste boekhoudprogramma’s op basis van prijs en kwaliteit is Knab.
 • Een ander goed boekhoudprogramma is e – Boekhouden.nl.
 • Exact Online wordt ook vaak aanbevolen als een betrouwbaar boekhoudprogramma.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan overweldigend zijn, maar onze complete gids boekhoudprogramma biedt een gedetailleerd overzicht voor een geïnformeerde keuze. Overweeg je een verandering naar een cloud-based boekhoudprogramma? We wegen de voor- en nadelen voor je af. Zorg ervoor dat je weet hoe je je huidige data kunt importeren en welke functionaliteiten beschikbaar zijn om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Dive dieper in de technische aspecten, zoals de automatisering, het gemak van belastingaangifte en de mogelijkheden voor financiële analyse. Kijk ook naar hoe je bankrekeningen kunt koppelen en ontdek de prijs-kwaliteitsverhouding. Veiligheid is cruciaal, vooral als het gaat om online boekhoudprogramma’s, en blijf op de hoogte van de laatste updates en upgrades. Verder hebben we ook informatie over de kosten-batenanalyse, het belang van facturatie, hoe een CRM-systeem te integreren, en opties voor non-profit organisaties.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn boekhoudprogramma’s?

Boekhoudprogramma’s zijn compleet programma’s voor boekhouden waarmee je facturen kunt maken, BTWaangiftes kunt doen en je financiële administratie kunt beheren.

2. Hoe kies ik het beste boekhoudprogramma?

Je kunt boekhoudprogramma’s vergelijken op prijs en kwaliteit met de hulp van een keuzegids. Kijk naar wat je nodig hebt en welk pakket aan die wensen voldoet.

3. Wat zijn de beste boekhoudprogramma’s van dit moment?

Er zijn veel goede boekhoudprogramma’s. Het beste programma hangt af van je wensen, zoals de prijs en kwaliteit van het programma, maar ook de mogelijkheid tot support.

4. Is er een speciaal boekhoudprogramma voor MKB, ZZP of particulieren?

Ja, elk type bedrijf, zoals MKB, ZZP of een administratiekantoor kan een ander pakket nodig hebben. Voor iedereen is er een juist boekhoudprogramma te vinden.

5. Waar moet ik op letten bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s?

Let op de prijs en kwaliteit van de boekhoudprogramma’s, maar ook andere vereisten zoals support en of het programma online is of niet.

6. Kan een beginner ook een boekhoudprogramma gebruiken?

Ja, er zijn ook boekhoudpakketten die heel goed zijn voor beginners in het boekhouden. Deze programma’s hebben vaak extra uitleg en ondersteuning om je te helpen.

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

 • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
 • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
 • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
 • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *