In dit artikel

Hoe Los je Veelvoorkomende Problemen met Rittenregistratie Software op? (2023)

In dit artikel

Er zijn soms problemen met rittenregistratie software. Dit kan leiden tot fouten in je kilometeradministratie. Het is niet leuk als de Belastingdienst je hierop aanspreekt. Maar gelukkig zijn er oplossingen voor deze problemen.

Onnauwkeurige registratie is een veelvoorkomend probleem. Dit komt vaak doordat de gegevens niet goed zijn ingevoerd. Het is belangrijk om zorgvuldig alle details van een rit in te vullen.

Key Takeaway

De beste rittenregistratie software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. De ritten kunnen gemakkelijk bijgehouden worden in de tool en indien nodig kan je deze ook gemakkelijk omzetten in een factuur en per e-mail verzenden naar je klant! Geweldig toch?

Denk aan de datum, begin- en eindstand van de kilometerstand, en adres van vertrek en aankomst. Zo weet je zeker dat je alles goed doet.

Technische storingen kunnen ook voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je rittenregistratie software oud is of niet meer up-to-date. Regelmatig onderhoud en updates zijn nodig om dit te voorkomen.

Een gebruiksvriendelijke interface kan ook helpen bij het makkelijker maken van het gebruik van de software.

Het is belangrijk om deze problemen op te lossen om problemen met de Belastingdienst te voorkomen. Door goed gebruik te maken van rittenregistratie software, kun je aan de Belastingdienst laten zien dat je niet meer dan 500 privékilometers per jaar rijdt.

Problemen bij Rittenregistratie Software

– Onnauwkeurige registratie

– Technische storingen

– Gebruiksgemak

Veelvoorkomende problemen bij rittenregistratie software zijn onnauwkeurige registratie, technische storingen en een gebrek aan gebruiksgemak.

Onnauwkeurige registratie

Soms maakt de rittenregistratie software fouten. De kilometers kloppen niet. Dit heet onnauwkeurige registratie. Dit kan een groot probleem zijn. Het kan voor gedoe met de Belastingdienst zorgen.

Maar het kan ook je bedrijf geld kosten. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen. Zorg dat je de gegevens goed invoert. Kijk altijd na of alles klopt. Gebruik goede software of een app.

Bijvoorbeeld Gekko, Asperion Online Boekhouden of Moving Intelligence. Deze zijn vaak nauwkeuriger. Ze helpen bij het goed bijhouden van de kilometers. Zo heb je minder kans op onnauwkeurige registratie van ritten.

Technische storingen

Technische storingen kunnen een veelvoorkomend probleem zijn bij rittenregistratie software. Het kan frustrerend zijn als de software niet goed werkt en dit kan leiden tot onnauwkeurige gegevens.

Gelukkig zijn er oplossingen om deze problemen aan te pakken. Regelmatig onderhoud en updates van de software kunnen helpen bij het verminderen van technische storingen. Het is ook belangrijk om te controleren of de software compatibel is met het besturingssysteem van je apparaat.

Door deze stappen te volgen, kun je technische storingen minimaliseren en een nauwkeurige rittenregistratie behouden.

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is een belangrijke factor bij het kiezen van rittenregistratie software. Het moet eenvoudig te gebruiken zijn, zelfs voor mensen zonder technische kennis. Een gebruiksvriendelijke interface en intuïtieve functies maken het gemakkelijk om gegevens in te voeren en de registratie bij te houden.

Het moet ook mogelijk zijn om de software eenvoudig in te stellen en aan te passen aan individuele behoeften. Met een gebruiksvriendelijke rittenregistratie software bespaar je tijd en voorkom je fouten bij het bijhouden van je administratie.

Oplossingen voor Rittenregistratie Software

Om veelvoorkomende problemen met rittenregistratie software op te lossen, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Denk aan zorgvuldige invoer van gegevens, regelmatig onderhoud en updates, en een gebruiksvriendelijke interface.

Zorgvuldige invoer van gegevens

Een zorgvuldige invoer van gegevens is essentieel bij het oplossen van veelvoorkomende problemen met rittenregistratie software. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je de juiste informatie invoert:

 • Controleer de datum en tijd: Zorg ervoor dat je de juiste datum en tijd registreert wanneer je een rit maakt. Dit helpt bij het nauwkeurig bijhouden van je kilometers.
 • Begin- en eindstand van kilometerstand: Noteer de begin- en eindstand van je kilometerstand correct. Fouten in deze gegevens kunnen leiden tot onnauwkeurige registraties.
 • Adres van vertrek en aankomst: Verifieer het adres waar je vertrekt en aankomt om ervoor te zorgen dat het correct is ingevoerd. Dit helpt bij het bewijzen van je reisroute.
 • Privé of zakelijk karakter van de rit: Geef duidelijk aan of een rit privé of zakelijk is. Dit is belangrijk voor het scheiden van persoonlijke en zakelijke kilometers.

Regelmatig onderhoud en updates

Om veelvoorkomende problemen met rittenregistratie software op te lossen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en updates bij te houden. Hier zijn enkele redenen waarom dit essentieel is:

 • Het zorgt ervoor dat de software optimaal blijft functioneren.
 • Updates kunnen nieuwe functies bevatten die de gebruikservaring verbeteren.
 • Het vermindert het risico op technische storingen en problemen met onnauwkeurige registratie.
 • Onderhoud kan helpen bij het oplossen van bugs en andere softwarefouten.
 1. Controleer regelmatig of er nieuwe updates beschikbaar zijn voor de software die je gebruikt.
 2. Installeer deze updates zo snel mogelijk om ervoor te zorgen dat je altijd over de nieuwste versie beschikt.
 3. Zorg ervoor dat alle benodigde gegevens zijn opgeslagen voordat je een update installeert, om eventueel verlies van gegevens te voorkomen.
 4. Als er problemen optreden na een update, neem dan contact op met de klantenservice of support van de softwareleverancier voor assistentie.

Gebruiksvriendelijke interface

Een gebruiksvriendelijke interface is essentieel bij rittenregistratie software. Het zorgt ervoor dat het programma gemakkelijk te begrijpen en te navigeren is, zelfs voor mensen zonder technische kennis.

Met een intuïtieve interface kunnen gebruikers snel en efficiënt de benodigde gegevens invoeren en de gewenste functionaliteiten gebruiken. Dit bespaart tijd en vermindert frustratie.

Een goede gebruikerservaring draagt bij aan het nauwkeurig bijhouden van de kilometerregistratie en het voorkomen van problemen met de belastingdienst.

Meer over ‘Rittenregistratie software’

Wanneer je je verdiept in wat is rittenregistratie, kom je al snel het onmiskenbare belang van rittenregistratie software tegen. Zo is het voor veel bedrijven, waaronder transportbedrijven en voor zelfstandigen, essentieel om een nauwkeurige en AVG-conforme rittenregistratie software te hebben. Niet alleen voor belastingdoeleinden, maar ook om efficiëntie te verhogen en geld te besparen.

Daarnaast biedt de moderne technologie de mogelijkheid voor real time tracking en het automatiseren van rapporten om het beheer te vergemakkelijken. En als je overweegt om het te integreren met andere systemen, is de integratie met fleet management een uitstekende keuze. Voor meer inzichten en oplossingen kun je de veelgestelde vragen bekijken of meer leren over probleemoplossing. En als je meer wilt weten over de overlap tussen HR en rittenregistratie, bekijk dan zeker de HR en personeelsbeheer software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is rittenregistratie software?

Rittenregistratie software is een programma dat kilometerregistratie automatiseert. Je kunt het kopen, installeren, instellen en gebruiken voor je rittenadministratie.

2. Hoe los ik problemen met rittenregistratie software op?

Als je problemen hebt met je rittenregistratie software, kan je de handleiding raadplegen of de beoordelingen vergelijken voor oplossingen.

3. Wat als mijn Excel-bestand van de rittenregistratie niet goed downloadt?

Controleer eerst je internetverbinding en probeer opnieuw te downloaden. Als dat niet werkt, kan er een probleem zijn met de software zelf.

4. Kan ik handmatig gegevens invoeren in de rittenregistratie software?

Ja, de meeste rittenregistratie software laat je handmatig gegevens invoeren, hoewel automatisch vaak sneller en nauwkeuriger is.

5. Zijn er rittenregistratie systemen zonder abonnement?

Ja, er zijn abonnementloze rittenregistratie systemen die eenmalige aankopen mogelijk maken.

» Referenties


Thomas, T., Geurs, K. T., Koolwaaij, J., & Bijlsma, M. (2018). Automatic Trip Detection with the Dutch Mobile Mobility Panel: Towards Reliable Multiple-Week Trip Registration for Large Samples. Journal of Urban Technology, 25(2), 143-161. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10630732.2018.1471874

» Referenties

Conclusie beste rittenregistratie software 2023  

 • Beste rittenregistratie software – E-boekhouden
 • Beste rittenregistratie software totaalpakket – E-boekhouden
 • Beste rittenregistratie software met oog op duurzaamheid – YesHugo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *