In dit artikel

Hoe Laat Je Je Facturatie Software Werken met QuickBooks? (2023)

In dit artikel

Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je probeert om je facturatie software te laten werken met QuickBooks, vooral als je nieuw bent in deze technologie. Geloof me, ik heb hier zelf ook mee geworsteld, maar na veel onderzoek en experimenteren, heb ik uiteindelijk de kneepjes van het vak geleerd.

In dit artikel zal ik je door het proces leiden om deze twee cruciale bedrijfstools te integreren, zodat je op een efficiënte manier facturen kunt maken en beheren. Laten we doorgaan met het ontdekken van hoe we deze uitdaging kunnen overwinnen!

Key takeaway:

Het beste facturatieprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden Factureren. Met deze software maak je binnen enkele seconden een factuur in jouw eigen huisstijl en kan je klant deze betalen via een betaallink of automatische incasso.

Samenvatting

 • Om je facturatie software te laten werken met QuickBooks, moet je ervoor zorgen dat je QuickBooks Online hebt geïnstalleerd op je computer en een actief abonnement hebt.
 • Het installeren van de integratie tussen je facturatie software en QuickBooks is eenvoudig. Open QuickBooks, zoek naar de optie voor integraties en volg de instructies op het scherm.
 • Met QuickBooks kun je gemakkelijk facturen maken en aanpassingen toevoegen. Vul klantgegevens in, voeg producten/diensten toe en controleer de details voordat je de factuur opslaat.
 • Gebruik workflows en aangepaste rapporten om je facturatie software optimaal te laten werken met QuickBooks. Workflows automatiseren taken en aangepaste rapporten bieden specifieke inzichten voor jouw bedrijf.
 • QuickBooks heeft geavanceerde functies voor facturatie software, zoals het verzenden van facturen naar de taakbeheerder, automatiseren van taken met workflows en synchroniseren van facturen naar HubSpot.

Integratievereisten voor het werken met QuickBooks

Om je facturatie software te laten werken met QuickBooks, moet je ervoor zorgen dat je QuickBooks Online hebt geïnstalleerd op je computer en een actief abonnement hebt. Ook moet je bekend zijn met het gebruik en de basisfunctionaliteiten van QuickBooks.

Hoe de integratie te installeren

Het installeren van de integratie tussen je facturatie software en QuickBooks is heel eenvoudig. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 1. Open eerst QuickBooks op je computer.
 2. Zoek in het menu naar de optie voor integraties.
 3. Kies de optie “Facturatie Software” uit de lijst.
 4. Volg de instructies op het scherm om de installatie te starten.
 5. Voer alle nodige informatie in, zoals je bedrijfsnaam en contactgegevens.
 6. Controleer of alle gegevens correct zijn voordat je op “installeren” klikt.
 7. Wacht tot de installatie klaar is.

Hoe facturen te maken en aanpassingen toe te voegen

Om facturen te maken en aanpassingen toe te voegen in QuickBooks, volg je deze stappen:

 1. Open QuickBooks en ga naar het facturatiegedeelte.
 2. Klik op “Nieuwe factuur maken” om een nieuwe factuur aan te maken.
 3. Vul de klantgegevens in, zoals naam, adres en contactgegevens.
 4. Voeg de producten of diensten toe die op de factuur moeten worden vermeld, inclusief omschrijving, prijs en hoeveelheid.
 5. Controleer de details van de factuur en pas indien nodig het bedrag of andere informatie aan.
 6. Voeg eventuele extra kosten of kortingen toe aan de factuur.
 7. Controleer nogmaals alle gegevens om er zeker van te zijn dat alles correct is.
 8. Klik op “Opslaan” om de factuur op te slaan en klaar te maken voor verzending.
 1. Ga naar het gedeelte “Facturen” in QuickBooks.
 2. Zoek naar de specifieke factuur die je wilt aanpassen.
 3. Klik op de betreffende factuur om deze te openen en wijzigingen aan te brengen.
 4. Pas indien nodig de klantgegevens, producten/diensten of bedragen aan.
 5. Controleer alle wijzigingen nauwkeurig voordat je ze opslaat.

Het gebruik van workflows en aangepaste rapporten

Om je facturatie software optimaal te laten werken met QuickBooks, is het belangrijk om gebruik te maken van workflows en aangepaste rapporten. Workflows zijn geautomatiseerde taken die bepaalde acties uitvoeren op basis van vooraf ingestelde regels.

Dit kan bijvoorbeeld het automatisch verzenden van herinneringen voor openstaande facturen zijn. Door workflows in te stellen, bespaar je tijd en minimaliseer je menselijke fouten.

Daarnaast biedt QuickBooks de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken. Met aangepaste rapporten kun je specifieke informatie inzichtelijk maken die voor jouw bedrijf relevant is.

Je kunt bijvoorbeeld een rapport maken waarin je de betalingstermijnen van klanten vergelijkt, zodat je beter kunt inspelen op late betalingen.

Geavanceerde functies van QuickBooks voor facturatie software

– Verzend facturen rechtstreeks naar de taakbeheerder voor snelle verwerking en betaling.

– Automatiseer repetitieve taken met workflows, zodat je meer tijd kunt besparen.

– Synchroniseer facturen van QuickBooks naar HubSpot, zodat je alle informatie op één centrale locatie hebt.

Verzenden van facturen naar de taakbeheerder

Met QuickBooks kun je eenvoudig facturen versturen naar de taakbeheerder. Dit is handig als je samenwerkt met andere mensen binnen je bedrijf. Je kunt de factuur direct naar de taakbeheerder sturen, zodat zij deze kunnen controleren en betalen.

Dit helpt bij een efficiëntere workflow en zorgt ervoor dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de betalingen die moeten worden gedaan. Met QuickBooks kun je gemakkelijk de facturen verzenden en het proces soepel laten verlopen.

Automatiseren van taken met workflows

Ik gebruik workflows om taken te automatiseren en tijd te besparen. Met QuickBooks Online kan ik eenvoudig workflows maken voor routinetaken zoals het verzenden van herinneringen voor openstaande facturen. Ik hoef niet langer handmatig herinneringen te sturen, omdat QuickBooks dit automatisch voor mij doet.

Synchroniseren van facturen van QuickBooks naar HubSpot

Om facturen van QuickBooks naar HubSpot te synchroniseren, volg je deze stappen:

 1. Open QuickBooks en ga naar het tabblad “Facturen”.
 2. Selecteer de factuur die je wilt synchroniseren.
 3. Klik op de knop “Synchroniseren naar HubSpot” om de integratie te starten.
 4. Wacht tot de synchronisatie is voltooid.
 • Tijdbesparing: Door automatisch facturen over te brengen, bespaar je tijd en verminder je handmatige invoerfouten.
 • Betere klantbeheer: Door alle financiële gegevens in één centraal systeem te hebben, kun je klantbetalingen efficiënter beheren en beter contact onderhouden.
 • Verbeterde rapportage: Met alle gegevens gesynchroniseerd tussen QuickBooks en HubSpot, kun je gedetailleerde rapporten genereren voor betere inzichten in je financiële situatie.

Meer over ‘Facturatie Software’

Facturatie software is onmisbaar in de hedendaagse bedrijfswereld. Begrijpen waarom het zo belangrijk is, begint bij het lezen over het belang van facturatie software. Terwijl de technologie blijft evolueren, is het fascinerend om de evolutie van facturatie software te volgen. Maar waar sla je deze software op? Maak een geïnformeerde keuze tussen cloud vs lokaal facturatie software. Het kiezen van de juiste tool gaat echter niet alleen over opslag. Het is essentieel om de must-have functies van facturatie software te kennen en te begrijpen hoe deze software kan helpen bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Voor bedrijven die hun software willen aanpassen, is er een handige gids voor het aanpassen van facturatie software. Maar de behoeften variëren per bedrijfsgrootte en sector. Van kleine bedrijven tot zorginstellingen met gespecialiseerde software, en zelfs voor de dynamische wereld van e-commerce. Terwijl je navigeert door de wereld van facturatie software, moet je ook rekening houden met wettelijke eisen, fiscale naleving en het belang van AVG compliance. En wat dacht je van de integratiemogelijkheden zoals CRM integratie of zelfs met bekende platformen als QuickBooks? Bovendien verandert de rol van AI in facturatie software en het groeiende belang van duurzaamheid snel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het voordeel van het gebruik van facturatie software met QuickBooks?

Het gebruik van facturatie software met QuickBooks kan helpen bedrijven hun boekhoudkundig pakket te verbeteren, en zorgt ervoor dat facturen en kastickets gemakkelijk worden gevolgd.

2. Hoe kan ik mijn facturatie software synchroniseren met QuickBooks?

Om je facturatie software te synchroniseren met QuickBooks, heb je een stapsgewijze handleiding nodig voor het koppelen van facturatie software met QuickBooks. Dit kan wat computerkennis vereisen.

3. Is alle facturatie software compatibel met QuickBooks?

Niet alle facturatie software werkt met QuickBooks. Je moet zoeken naar QuickBooks-compatibele facturatie software of facturatie software op maat voor QuickBooks.

4. Wat doe ik als mijn facturatie software niet werkt met QuickBooks?

Als er problemen zijn bij het werken van facturatie software met QuickBooks, kan een boekhouder of iemand met enterprisemanagement ervaring helpen bij de probleemoplossing.

5. Kan ik mijn webshop verbinden met QuickBooks?

Ja, je kunt je webshop laten werken met QuickBooks door Factureringssoftware te integreren met QuickBooks, waardoor het Lightspeed Accountingposting proces makkelijker wordt.

» Referenties


Eduardo B. Fernández & Xiaohong Yuan. “An analysis pattern for invoice processing.” Florida Atlantic University.
https://www.researchgate.net/publication/255570807_An_analysis_pattern_for_invoice_processing

» Referenties

Conclusie beste facturatieprogramma 2023

 • Beste gratis facturatiesoftware voor starters – e-Boekhouden
 • Beste facturatieprogramma voor online factureren – Exact
 • Beste facturatie software met boekhoudbot – Jortt
 • Beste factureren programma voor overzicht en grip – e-Boekhouden
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *