In dit artikel

Real-time Tracking in WMS: Hoe Werkt het? (2023)

In dit artikel

Real-time tracking in WMS is een handige tool. Dit systeem geeft op elk moment belangrijke info over de voorraad en het magazijn. Het werkt met RFID en GPS-tracking. Daardoor kennen bedrijven de plaats van items op elk tijdstip.

Dit maakt voorraadbeheer nauwkeurig en snel.

Key takeaway:

De beste WMS systeem van 2023 volgens onze test is Stockitup. Het systeem heeft veel functionaliteiten, maar is toch gebruiksvriendelijk. En een groot pluspunt: bij de installatie is persoonlijke begeleiding mogelijk.

Het systeem laat ook toe om de allerlaatste info te zien. Zoals orders die binnenkomen of hoeveel er in voorraad is. Deze info wordt constant bijgewerkt. Dat geeft bedrijven de kans om snel te reageren.

Ze kunnen meteen zien hoe hun magazijn werkt. Ook volgen ze klantorders en retourzendingen op de voet.

Dit systeem spaart veel tijd uit. Werknemers moeten minder tijd steken in het opvolgen van de voorraad. Ze kunnen zich richten op andere belangrijke taken. Het verbetert ook de zichtbaarheid van de toeleveringsketen.

Bedrijven reageren sneller op veranderingen en verminderen zo verspilling. En ze nemen betere beslissingen, want ze hebben altijd actuele info bij de hand.

Voordelen van Real-time Tracking in WMS

Real-time tracking in een Warehouse Management Systeem biedt veel voordelen. Hier zijn er een paar:

 1. Ik kan eenvoudig mijn voorraadniveaus bijhouden en snel reageren op veranderingen in de vraag.
 2. De locatie van items wordt bepaald met RFID en GPS – tracking, alles gebeurt in realtime.
 3. Ik heb altijd actuele informatie tot mijn beschikking, zoals orders en voorraadniveaus.
 4. Ik krijg snel overzicht over de prestaties van mijn magazijn en kan klantorders en retourzendingen monitoren.
 5. Het bespaart mij tijd, ik hoef niet bij verschillende kanalen de voorraad bij te houden of me bezig te houden met klantenservice.
 6. Door het gebruik van een real – time WMS krijgen medewerkers meer tijd voor andere belangrijke taken.
 7. Mijn supply chain is beter zichtbaar waardoor ik sneller kan reageren op veranderingen en inefficiënties verminderd worden.
 8. Door het gebruik van actuele informatie, neem ik betere beslissingen voor mijn bedrijf.

Implementatie van Real-time Tracking in WMS

Ik zal uitleggen hoe je real-time tracking kunt implementeren in een WMS-systeem. Allereerst is het belangrijk om een WMS-software te hebben die de mogelijkheid heeft voor real-time tracking.

Dit stelt het systeem in staat om de locatie van items in realtime bij te houden.

Om dit te doen, kunnen RFID-tags of barcodes worden gebruikt om items te identificeren en hun locatie vast te leggen. Het personeel kan mobiele apparaten gebruiken om de tags of barcodes te scannen en de informatie direct naar het WMS-systeem te sturen.

Het WMS-systeem verwerkt deze informatie en houdt de voorraadniveaus en locaties van de items up-to-date. Dit stelt bedrijven in staat om op elk moment de meest actuele informatie te hebben over hun voorraad en magazijnactiviteiten.

Om ervoor te zorgen dat real-time tracking goed werkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle medewerkers getraind zijn in het gebruik van de scanners en mobiele apparaten.

Daarnaast moet het systeem regelmatig worden geüpdatet en onderhouden om ervoor te zorgen dat het efficiënt blijft functioneren.

Met de juiste implementatie van real-time tracking in een WMS-systeem kunnen bedrijven hun magazijnprestaties verbeteren, de nauwkeurigheid van voorraadbeheer vergroten en sneller reageren op veranderingen in de vraag.

Het is een essentieel onderdeel van modern magazijnbeheer en kan helpen om logistieke processen te optimaliseren en de efficiëntie te verbeteren.

Meer over ‘WMS Systeem’

Het belang van een WMS systeem in de hedendaagse bedrijfsvoering kan niet genoeg benadrukt worden, gezien de vele voordelen die het biedt. Toch zijn er ook nadelen aan verbonden en is het essentieel om het verschil tussen WMS systemen en ERP te begrijpen. Bij de implementatie van een WMS systeem is het cruciaal om te zorgen voor een naadloze integratie met bestaande systemen, en tegelijkertijd rekening te houden met de ROI.

Voor het kleinbedrijf is een investering in een WMS systeem vaak een grote stap, maar met de opkomst van e-commerce is het steeds relevanter geworden. Het real-time volgen van voorraad en zendingen wordt steeds belangrijker, evenals het vermijden van fouten bij de implementatie. Blijf ook op de hoogte van de laatste trends en overweeg de voordelen tussen cloud en on-premise WMS. Tenslotte, met de groeiende focus op duurzaamheid, is het ook essentieel om de relatie tussen duurzaamheid en WMS te begrijpen en de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is realtime tracking in WMS?

Realtime tracking in WMS is het bijhouden van gegevens in een magazijnbeheer systeem. Het helpt bij het volgen van ontvangen en uitgaande goederen.

2. Hoe werkt realtime tracking in een WMS-systeem?

In een WMS-systeem, wordt realtime tracking gedaan door barcode scannen en informatieverwerking. Dit zorgt ervoor dat alle warehouse activiteiten worden bijgehouden.

3. Wat zijn de voordelen van realtime voorraadbeheer?

Realtime voorraadbeheer kan zichtbaarheid en controle over de toeleveringsketen verbeteren. Het kan ook helpen om de efficiëntie van je magazijn te verhogen.

4. Hoe kan ik mijn webshop verbinden met WMS?

Je kunt je webshop verbinden met een gecentraliseerd systeem zoals een WMS voor betere controle en beheer van activiteiten, zoals het volgen van producten en processen.

5. Kan realtime tracking in WMS de nauwkeurigheid van voorraadbeheer verbeteren?

Ja, realtime volgen in WMS kan helpen de nauwkeurigheid van je voorraadbeheer te verbeteren door middel van handterminal scanning.

6. Wat is de technologie achter realtime tracking in WMS?

De technologie achter realtime tracking in WMS omvat het gebruik van barcodes voor het scannen en bijhouden van gegevens over producten en processen in een magazijnsysteem.

» Referenties


Gartner. “What are Warehouse Management Systems (WMS)?”
https://www.gartner.com/reviews/market/warehouse-management-systems

» Referenties

Conclusie beste WMS systeem 2023

 • Beste WMS systeem algemeen – Stockitup
 • Beste WMS systeem voor mkb – Afosto
 • Beste WMS systeem met veel functies – Yerpa
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *