In dit artikel

Scan en Herken Software in de Gezondheidszorg (2023)

In dit artikel

Heb je ooit gevoeld dat je te veel tijd besteedt aan factuur- en documentbeheer in de gezondheidszorg? Ik begrijp je wel; het was ook mijn probleem, maar ik ontdekte dat scan en herken software de sleutel is tot efficiënte administratie.

In dit artikel deel ik hoe deze software werkt, de voordelen ervan en hoe het jouw administratieve taken aanzienlijk kan verminderen. Bereid je voor om een revolutie te ontketenen in je zorgadministratie!

Key Takeaway

De beste scan en herken software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. Deze software bevat een automatisch systeem dat foto’s van bonnen of facturen kan lezen. Er wordt ook een boekingsvoorstel aan gekoppeld, wat veel tijd scheelt!

Samenvatting

 • Scan en herken software is een slimme tool in de gezondheidszorg die facturen en documenten automatisch kan lezen.
 • Het gebruik van deze software bespaart tijd, vermindert fraude en verkort doorlooptijden.
 • Bekende voorbeelden van scan en herken software in de gezondheidszorg zijn Exact, Basecone, Zenvoices en Twinfield.

Wat is scan en herken software in de gezondheidszorg?

Scan en herken software is een slimme tool in de gezondheidszorg. Deze software kan foto’s of scans van facturen en claims automatisch lezen. Het werkt met OCR (Optical Character Recognition) technologie.

Dat betekent dat het letters, cijfers en andere tekens kan zien op een plaatje.

De software heeft veel goede dingen, zoals objectherkenning, gezichtsherkenning en barcodeherkenning. Het maakt werken makkelijker omdat het systeem facturen en documenten kan verzamelen, bewaren en goedkeuren.

Ook kunnen inkoopfacturen snel verwerkt worden naar de financiële administratie. Het is veilig en werkt snel. Bekende voorbeelden van deze software zijn Exact, Basecone, Zenvoices en Twinfield.

Voordelen van scan en herken software in de gezondheidszorg.

Het gebruik van scan en herken software in de gezondheidszorg heeft verschillende voordelen:

 • Het bespaart tijd doordat het verwerken van facturen en documenten geautomatiseerd wordt.
 • Met scan en herken software kun je één systeem gebruiken voor het verzamelen, bewaren en goedkeuren van facturen en documenten.
 • Het minimaliseert fraude door automatische fraudedetectie.
 • Door het gebruik van scan en herken software kunnen doorlooptijden verkort worden.
 • Het digitaliseren van documenten wordt veiliger en efficiënter met scan en herken software.
 • Inkoopfacturen en andere documenten kunnen snel en gemakkelijk verwerkt worden richting de financiële administratie.

Meer over ‘Scan en herkensoftware’

In het digitale tijdperk waarin we leven, is scan- en herkensoftware niet meer weg te denken uit onze dagelijkse administratieve en zakelijke processen. Van het begrijpen van de werking van scan en herken software, tot het inzien van de vele voordelen en het belang van veiligheid. Ook kunnen er keuzes gemaakt worden tussen gratis opties en het overwegen van de verschillen tussen cloud vs lokaal beheerde software.

Met de opkomst van AI en machine learning in scan- en herkenoplossingen krijgen we een boeiend toekomstbeeld. Specifieke sectoren zoals de gezondheidszorg en de accountancy profiteren al sterk van deze technologie. Maar ook in de detailhandel en academisch onderzoek worden stappen gezet. Natuurlijk zijn er ook overwegingen rondom wetgeving, privacy en ethiek, en tips voor snellere documentverwerking. En vergeet niet de beste praktijken om fouten te vermijden bij het gebruik van scan en herken software.

Voor een gedetailleerd overzicht van alle mogelijkheden en overwegingen, is het raadzaam om verder te lezen over Financiën en administratie software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Scan en Herken Software in de Gezondheidszorg?

Scan en Herken Software in de Gezondheidszorg is een soort administratieve software die helpt bij het automatisch herkennen en verwerken van facturen, declaraties en andere documenten.

2. Hoe werkt deze software met factuurverwerking?

Deze software maakt gebruik van OCR-technologie om documentherkenning mogelijk te maken. Het kan facturen scannen, de inhoud herkennen en deze vervolgens automatisch verwerken.

3. Kan deze software helpen met digitale archivering?

Ja, naast factuurverwerking en declaratieverwerking, kan deze software ook helpen bij het beheer van documenten en digitaal archiveren.

4. Hoe helpt deze software bij het beheer van documentstroom?

De software kan alle documenten scannen en herkennen. Dit zorgt voor een efficiënte gegevensverwerking waardoor de documentstroom in de gezondheidszorg beter wordt beheerd.

5. Hoe draagt deze software bij aan papierloos werken in de gezondheidszorg?

Scan en Herken Software maakt digitale facturatie en geautomatiseerd verwerken van documenten mogelijk. Dit helpt bij het creëren van een papierloze kantooromgeving in de gezondheidszorg.

6. Wat zijn de voordelen van Scan en Herken Software voor de gezondheidszorg?

De voordelen zijn onder andere efficiënter documentbeheer, verbeterde factuurcontrole, automatische gegevensherkenning, betere factuurbeheer en gemakkelijker digitaal archiveren.

» Referenties


1. Julie Hom, Janet Nikowitz, Rebecca Ottesen, & Joyce C Niland. (2022). Facilitating clinical research through automation: Combining optical character recognition with natural language processing. Clin Trials, 19(5), 504-511.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35608136/

» Referenties

Beste scan en herken software van 2023

 1. Beste scan en herken software – e-Boekhouden
 2. Beste scan en herken all-in-one software – e-Boekhouden
 3. Beste scan en herken software voor klein(ere) bedrijven – Gekko
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *