In dit artikel

Stap-voor-Stap Handleiding: Scan en Herken Software Instellen (2023)

In dit artikel

“Ben je gefrustreerd over de tijdrovende taak van het handmatig scannen en verwerken van facturen en bonnen? Geloof me, ik weet het, ik heb daar ook mee geworsteld. Na uitvoerig onderzoek kwam ik echter scan en herken software tegen, Perfect voor bedrijfseigenaren zoals jij en ik.

In dit artikel deel ik een eenvoudige stap-voor-stap handleiding om scan en herken software in te stellen, zodat je jouw administratieve taken kunt stroomlijnen. Laten we beginnen met tijd besparen!”.

Key Takeaway

De beste scan en herken software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. Deze software bevat een automatisch systeem dat foto’s van bonnen of facturen kan lezen. Er wordt ook een boekingsvoorstel aan gekoppeld, wat veel tijd scheelt!

Samenvatting

 • Een scan en herken software kan bedrijfseigenaren helpen bij het stroomlijnen van administratieve taken, zoals het scannen en verwerken van facturen en bonnen.
 • Voordat je de software instelt, moet je ervoor zorgen dat je printer kan scannen. Controleer het model van je printer om er zeker van te zijn.
 • Sluit de printer aan op je PC met behulp van een USB – kabel en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld voordat je begint met scannen.
 • Plaats het document op de scanner en start de scan – software op je computer om documenten automatisch te herkennen en verwerken.

Stap-voor-Stap Handleiding voor het Instellen van Scan en Herken Software

Controleer of je printer kan scannen door de scannerfunctie te testen.

Controleer of je printer kan scannen

Eerst moet je zeker weten dat je printer kan scannen. Kijk naar het model van je printer. Zoek het op in de handleiding of op internet. Sommige printers kunnen alleen printen. Andere printers kunnen ook scannen.

Als je printer kan scannen, kun je naar de volgende stap gaan. Als je printer niet kan scannen, heb je een andere printer nodig. Deze moet wel kunnen scannen.

Sluit de printer aan op je PC

Ik sluit de printer aan op mijn PC door eerst een USB-kabel te gebruiken. Ik sluit het ene uiteinde van de kabel aan op de USB-poort van mijn printer en het andere uiteinde op een vrije USB-poort van mijn PC.

Zodra de kabel is aangesloten, wordt de printer automatisch gedetecteerd en geïnstalleerd op mijn PC. Ik zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld voordat ik de kabel aansluit. Nu kan ik mijn printer gebruiken om documenten te scannen en af te drukken vanaf mijn PC.

Zet de printer aan

Voordat we aan de slag kunnen met het scannen van documenten, moeten we eerst de printer aanzetten. Zorg ervoor dat de printer is aangesloten op je pc en dat deze is ingeschakeld. Op deze manier is de printer klaar om te scannen zodra we het document plaatsen en de scansoftware starten.

Dit is een belangrijke eerste stap om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt bij het instellen van de scan- en herkensoftware.

Plaats het document op de scanner

Ik leg het document op de scanner en zorg ervoor dat het goed vlak ligt. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het document te scannen en ervoor te zorgen dat alle informatie duidelijk wordt vastgelegd.

Door het document op de scanner te plaatsen, kan ik doorgaan met de volgende stap in het proces.

Start de scan-software

Als eerste stap bij het instellen van scan- en herkensoftware, moet je de scan-software opstarten op je computer. Dit kan meestal worden gedaan door te dubbelklikken op het pictogram van de scan-software op je bureaublad of door naar het menu “Start” te gaan en de software te zoeken.

Zorg ervoor dat je de scanner is aangesloten op je computer voordat je de software start. Deze software stelt je in staat om documenten te scannen en ze automatisch te laten herkennen en verwerken door de software.

Voordelen van Scan en Herken Software

– Vereenvoudigt het verzamelen, boeken en goedkeuren van facturen en bonnetjes.

– Zorgt voor een uniforme wijze van documentverwerking.

– Bespaart tijd en bevordert de efficiëntie.

Vereenvoudigt het verzamelen, boeken en goedkeuren van facturen en bonnetjes

Het instellen van scan- en herkensoftware is een eenvoudige manier om facturen en bonnetjes te verzamelen, boeken en goedkeuren. Hier zijn de voordelen:

 • Minder papierwerk: Je hoeft geen stapels papieren facturen en bonnetjes meer te bewaren. Alles wordt digitaal opgeslagen.
 • Snellere verwerking: De software herkent automatisch de gegevens op de facturen en bonnetjes. waardoor je tijd bespaart bij het handmatig invoeren.
 • Uniforme documentverwerking: Alle facturen en bonnetjes worden op dezelfde gestandaardiseerde manier verwerkt. wat de nauwkeurigheid en efficiëntie verbetert.
 • Eenvoudige goedkeuring: Je kunt facturen en bonnetjes gemakkelijk goedkeuren met een paar klikken. zonder dat je het originele document fysiek hoeft te controleren.
 • Betere traceerbaarheid: Doordat alle documenten digitaal worden gearchiveerd, kun je ze snel terugvinden.wanneer dat nodig is.

Uniforme wijze van documentverwerking

De scan- en herkensoftware maakt het mogelijk om documenten op een uniforme manier te verwerken. Dit betekent dat alle facturen, bonnetjes en andere documenten op dezelfde manier worden verzameld, geboekt en goedgekeurd.

Hierdoor wordt de administratie veel efficiënter en overzichtelijker. Het bespaart tijd omdat er geen verschillende processen meer gevolgd hoeven te worden voor verschillende documenten.

Alles wordt op dezelfde gestandaardiseerde manier verwerkt, waardoor het hele proces veel sneller en gemakkelijker wordt.

Tijdbesparend en efficiënt

De scan- en herkensoftware is tijdbesparend en efficiënt omdat het de verzameling, boeking en goedkeuring van facturen en bonnetjes vereenvoudigt. Het zorgt ook voor een uniforme manier van documentverwerking, waardoor het administratieve proces soepeler verloopt.

Met deze software kun je tijd besparen en efficiënter werken bij het beheren van je digitale administratie.

Meer over ‘Scan en herkensoftware’

In een digitaal tijdperk waar efficiëntie centraal staat, wordt de kracht van Financiën en administratie software steeds meer benut. Een van de voornaamste tools hierin is scan en herken software. Maar hoe werkt dit nou precies? Voor de nieuwsgierigen onder ons die zich afvragen hoe de werking van deze software in elkaar steekt, hebben we een diepgaande uitleg voor je klaarstaan. Natuurlijk komen ook de voordelen en het belang van veiligheid aan bod. Voor de kostenbewuste gebruiker zijn er tevens gratis opties beschikbaar om kennis te maken met deze technologie.

Benieuwd naar de technische aspecten? We bespreken de verschillen tussen cloud en lokaal beheerd scan en herken software, geven je een handige handleiding voor het instellen en delen optimalisatie tips. Natuurlijk kan technologie soms kuren hebben, daarom helpen we je ook graag met de meest veelvoorkomende problemen. Voor de bedrijfsleiders is er uitgebreide informatie over bedrijfsprocessen optimalisatie en de mogelijke integraties. De technologische evolutie blijft niet stilstaan. Daarom duiken we ook in de fascinerende wereld van AI en machine learning, werpen we een blik op het toekomstbeeld en verkennen we de toepassingen in de gezondheidszorg, voor accountants en in de detailhandel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Scan en Herken Software?

Scan en Herken software is een tool die OCRsoftware gebruikt om documenten te scannen en herkennen voor digitale archivering en betere administratieve efficiëntie.

2. Hoe helpt Scan en Herken software bij factuurverwerking?

Met deze software kan je, een geautomatiseerde boekhouding voeren door automatische herkenning van facturen, bonnetjes en andere documenten voor snellere factuurverwerking.

3. Hoe draagt Scan en Herken software bij aan een papierloos kantoor?

Door het scannen en digitaal opslaan van documenten, helpt de software bedrijven naar een papierloze kantooroplossing toe te werken.

4. Kan Scan en Herken software worden ingezet in mijn boekhoudsoftware?

Ja, je kunt scan- en herkentools integreren in je bestaande boekhoudsoftware voor een naadloze documentstroom.

5. Hoe kan ik Scan en Herken software instellen?

Volg de StapvoorStap Handleiding of Gebruiksaanwijzing die bij je scanoplossing hoort voor correcte Softwareconfiguratie.

6. Is er een verschil tussen scan- en herkentools, systemen en oplossingen?

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt om te verwijzen naar scan- en herkensoftware voor boekhouding, facturen, bonnetjes en administratie.

» Referenties


1. Julie Hom, Janet Nikowitz, Rebecca Ottesen, & Joyce C Niland. (2022). Facilitating clinical research through automation: Combining optical character recognition with natural language processing. Clin Trials, 19(5), 504-511.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35608136/

» Referenties

Beste scan en herken software van 2023

 1. Beste scan en herken software – e-Boekhouden
 2. Beste scan en herken all-in-one software – e-Boekhouden
 3. Beste scan en herken software voor klein(ere) bedrijven – Gekko
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *