In dit artikel

Veelvoorkomende Fouten bij de Selectie van Planning Software (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste planning software is een grote taak. Dit kan heel moeilijk en lang duren. Het heeft ook gevolgen voor hoe je bedrijf werkt. Bij het kiezen van software maken mensen vaak fouten.

Ze hebben bijvoorbeeld geen helder plan of schema.

Een ander fout is dat sommige mensen denken dat planning software alleen voor grote bedrijven is. Maar dit is niet waar. Ook kleine bedrijven kunnen profiteren van deze software. Het ICT informatiecentrum heeft antwoorden op veel vragen over het kiezen en het gebruiken van ERP software.

Bij het maken van software worden ook fouten gemaakt. Vaak luisteren makers niet genoeg naar de mensen die de software gaan gebruiken. Ook praten ze niet goed met elkaar in het team dat de software maakt.

Om goed te kiezen, moet je weten wat je bedrijf nodig heeft en wat je wilt bereiken. Het juiste gereedschap kan helpen om je bedrijfsprocessen beter te maken en je doelen te bereiken.

Het kiezen van de juiste software is dus heel belangrijk.

Key Takeaway

De beste planning software van 2023 volgens onze test is Gripp. Deze software biedt overzicht in bijvoorbeeld een project. Het is compleet van planning, registratie van uren op dag of week niveau en aan het eind kan er zelfs een factuur verzonden worden.

Te laat de planning maken

Het maken van de planning op het laatste moment kan leiden tot paniek bij eventuele last-minute wijzigingen en een gebrek aan communicatie over de planning.

Paniek bij last-minute wijzigingen

Last-minute wijzigingen kunnen veel druk geven. Ze zorgen vaak voor chaos. Als je niet goed bent voorbereid, kun je in paniek raken. Het is belangrijk om rustig te blijven. Het juiste plan kan je helpen met deze veranderingen.

Een goed planning software helpt ook. Dit voorkomt stress en geeft je meer controle over je werk. Het is de sleutel tot een vlotte bedrijfsvoering. Dus, denk goed na bij het kiezen van je planning software! Dat maakt een groot verschil.

Onvoldoende of niet communiceren over de planning

Ik heb gemerkt dat het vaak mis gaat wanneer er onvoldoende of niet wordt gecommuniceerd over de planning. Dit kan leiden tot verwarring en problemen binnen het bedrijf. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die ik ben tegengekomen:

 • Niet duidelijk communiceren over de planning met alle betrokkenen
 • Verzuimen om belangrijke wijzigingen in de planning door te geven aan medewerkers
 • Geen updates verstrekken over eventuele vertragingen of nieuwe deadlines
 • Onvoldoende uitleg geven over hoe de planning is opgebouwd en hoe medewerkers zich kunnen voorbereiden

Onjuiste software selectie

Geen duidelijke doelstellingen voor de planning.

Geen duidelijke doelstellingen voor de planning

Een veelvoorkomende fout bij het selecteren van planning software is het ontbreken van duidelijke doelstellingen voor de planning. Dit kan leiden tot problemen en verwarring in het selectieproces.

Zonder duidelijke doelstellingen is het moeilijk om de juiste softwareoplossing te vinden die past bij de behoeften van de organisatie. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat je wilt bereiken met de planning software, zoals het verbeteren van efficiëntie, kostenbesparing of betere communicatie.

Door duidelijke doelen te stellen, kun je gerichter zoeken naar de juiste software en de implementatie succesvoller maken.

Niet betrekken van gebruikers bij de selectie

Het niet betrekken van gebruikers bij de selectie van planning software kan leiden tot problemen en frustraties. Hier zijn een paar redenen waarom gebruikers moet worden betrokken:

 • Gebruikers hebben specifieke behoeften en wensen die alleen zij kennen.
 • Gebruikers hebben waardevolle kennis over de huidige processen en workflows.
 • Betrekken van gebruikers vergroot het draagvlak voor de nieuwe software.
 • Gebruikers kunnen helpen bij het testen en evalueren van verschillende opties.
 • Door gebruikers te betrekken, kunnen potentiële problemen en obstakels vroegtijdig geïdentificeerd worden.

Geen rekening houden met toekomstige groei en veranderingen

Bij het selecteren van planning software is het belangrijk om rekening te houden met toekomstige groei en veranderingen. Het is een veelgemaakte fout om alleen naar de huidige behoeften van de organisatie te kijken en geen oog te hebben voor de toekomst.

Hierdoor kan de gekozen software mogelijk niet meer voldoen aan de groei en veranderingen die de organisatie doormaakt. Het is daarom verstandig om vooruit te denken en te kiezen voor flexibele software die schaalbaar is en gemakkelijk kan worden aangepast aan nieuwe eisen en wensen.

Door hiermee rekening te houden, kan de organisatie efficiënt blijven werken en de planning software optimaal benutten.

Meer over ‘Planning software’

De planning software noodzaak is onmiskenbaar in het huidige digitale tijdperk. Met de juiste tool kun je niet alleen je taken stroomlijnen, maar ook de verschillende functies van planning software benutten om je bedrijfsprocessen te verbeteren. Echter, bij het kiezen van deze tools is het van cruciaal belang om rekening te houden met zaken als data privacy en planning software. Het implementeren van planning software kan complex zijn, maar de voordelen van planning software zijn de moeite waard.

Het is ook belangrijk om te begrijpen hoe verschillende sectoren en planning software samenwerken en het onderscheid tussen open source vs gelicentieerde planning software. Voorkom selectiefouten in planning software door je grondig in te lezen en weet hoe je maximaal tijdsbesparing met planning software kunt bereiken. Voor degenen die nieuw zijn in deze wereld, is de handleiding voor planning software een must. Terwijl je nadenkt over de lange termijn, is het overwegen van continuïteit en planning software essentieel, evenals het begrijpen van mobiele toegankelijkheid van planning software. Tenslotte geven klantverhalen over planning software inzicht in echte ervaringen en toepassingen in verschillende bedrijfsomgevingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn veelvoorkomende fouten bij de selectie van planning software?

Veelvoorkomende fouten bij de selectie van planning software zijn onder andere onvoldoende planning, problemen met roosterwijzigingen en misverstanden over de functionaliteit van de software.

2. Wat zijn valkuilen in de personeelsplanning?

Valkuilen in de personeelsplanning kunnen onder andere lastminute wijzigingen, problemen met personeelsplanning en fouten in ERP implementatie omvatten.

3. Welke problemen kunnen er optreden bij de implementatie van planning software?

Fouten bij softwareimplementatie kunnen complex en tijdrovend zijn, en kunnen bestaan uit problemen zoals misverstanden bij planningsoftware en lastminute wijzigingen in de planning.

4. Hoe kan ik fouten bij selectie van planningstools voorkomen?

Om fouten bij de selectie van planningstools te voorkomen, is het belangrijk om te letten op zaken als functionaliteit, gebruikersinterface, ondersteuning en integratie.

5. Waar moet ik rekening mee houden bij budgettering voor planning software?

Bij budgettering voor planning software moet rekening worden gehouden met de primaire kosten van de softwareoplossingen zelf, maar ook met mogelijke extra kosten voor projectmanagement en ondersteuning.

» Referenties


ResearchGate. “What software do you use to plan and conduct research?”
https://www.researchgate.net/post/What-software-do-you-use-to-plan-and-conduct-research

» Referenties

Conclusie beste planning software 2023

 • Beste planning software – Gripps
 • Beste planning software voor bureaus – Gripp
 • Beste planning software gratis – Wrike
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *