In dit artikel

Handige Shortcuts in Verschillende Kassa Software Systemen (2023)

In dit artikel

Werkt u dagelijks met kassasoftware en bent u op zoek naar manieren om sneller en efficiënter te werken? Ik begrijp volledig wat u doormaakt, aangezien ik zelf ook constant op zoek ben naar manieren om mijn workflow te optimaliseren.

In dit artikel deel ik een aantal handige sneltoetsen en tips voor verschillende kassa-software systemen die zijn ontworpen om uw werk gemakkelijker te maken. Laten we beginnen en ontdekken hoe technologie ons kan helpen tijd te besparen!

Key takeaway:

De beste kassa software van 2023 volgens onze test is Lightspeed. Zonder technische kennis bouw je met deze kassa software gemakkelijk een professionele webwinkel.

Samenvatting

 • Snelle betalingen en productselectie zijn essentiële snelkoppelingen in kassasoftware om tijd te besparen en klanten sneller te helpen.
 • Het gebruik van sneltoetsen voor kortingscodes, het openen en sluiten van de kassalade en retourzendingen en annuleringen kan de efficiëntie verhogen.
 • Snel zoeken naar producten en prijzen, evenals het afdrukken van bonnen en facturen met snelkoppelingen, zorgt voor een vlotte werking bij het afrekenproces.
 • Het leren en gebruiken van deze snelkoppelingen, het organiseren van producten en prijzen, het up-to-date houden van het systeem en het gebruiken van rapportage- en analysehulpmiddelen kunnen de efficiëntie maximaliseren en de verkoopprestaties verbeteren.

Common Shortcuts in Kassa Software Systems

In kassa software systemen zijn er verschillende handige snelkoppelingen die de efficiëntie kunnen verbeteren.

Snelle betalingen

Snelle betalingen zijn belangrijk in elke winkel. Met een goed kassasysteem kun je betalingen snel verwerken. Dit maakt het gemakkelijk voor klanten en het helpt je bedrijf. Er is geen tijd om te wachten op de kassa.

Het is ook goed voor de klant. De klant is blij omdat ze snel kunnen betalen en weggaan. Dit is een win-win voor iedereen!

Snelle productselectie

Bij het werken met een kassa software systeem is het belangrijk dat je snel en efficiënt producten kunt selecteren. Gelukkig zijn er handige shortcuts beschikbaar om dit proces te versnellen.

Met deze shortcuts kun je met een paar simpele handelingen het gewenste product vinden en toevoegen aan de kassa. Hierdoor hoef je niet eindeloos door de lijst met producten te scrollen of de barcode te scannen.

Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je klanten sneller kunnen worden geholpen. Het is dus zeker de moeite waard om deze shortcuts te leren en te gebruiken in jouw kassa software systeem.

Snelkoppelingen voor kortingscodes

Snelkoppelingen voor kortingscodes zijn handige tools in kassasystemen waarmee je snel en efficiënt kortingen kunt toepassen op producten. Met een eenvoudige toetscombinatie kun je de juiste kortingscode selecteren en deze direct toepassen op het geselecteerde product.

Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat klanten snel kunnen profiteren van de korting. Het is belangrijk om bekend te zijn met de verschillende kortingscodes en hun toetscombinaties, zodat je snel kunt schakelen tussen kortingen en een soepele afrekenervaring kunt bieden aan klanten.

Snelheid bij het openen en sluiten van kassalades

Het openen en sluiten van kassalades kan in veel kassa software systemen snel gebeuren. Dit zorgt voor een efficiënte afhandeling van transacties, zodat klanten niet hoeven te wachten.

Met een simpele druk op de knop kan de kassalade worden geopend om contant geld te ontvangen of terug te geven. Het sluiten van de lade is net zo makkelijk, waardoor de kassa snel weer klaar is voor de volgende klant.

Dit bespaart tijd en zorgt voor een vlotte doorstroming bij de kassa.

Sneltoetsen voor retourzendingen en annuleringen

Als je werkt met een kassasysteem, kunnen sneltoetsen voor retourzendingen en annuleringen je tijd besparen. Met deze sneltoetsen kun je gemakkelijk een verkooptransactie ongedaan maken of een artikel retourneren.

Dit is handig als een klant bijvoorbeeld van gedachten verandert over een aankoop of als er een fout is gemaakt bij het afrekenen. Door simpelweg een specifieke toetscombinatie in te drukken, kun je snel en efficiënt retourzendingen en annuleringen verwerken.

Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je klanten tevreden blijven.

Snel zoeken naar producten en prijzen

Het snel kunnen vinden van producten en prijzen is essentieel voor een efficiënte werking van een kassasysteem. Met behulp van de juiste kassa software is dit proces snel en gemakkelijk.

Door het invoeren van trefwoorden, barcode scanning of het gebruik van sneltoetsen kun je razendsnel het gewenste product vinden. Daarnaast kunnen prijzen eenvoudig worden opgezocht en aangepast in de software, waardoor je snel en nauwkeurig kunt afrekenen met de klant.

Het gebruik van een geavanceerd kassasysteem maakt niet alleen het zoeken naar producten en prijzen sneller, maar zorgt ook voor een betere klantenservice en een hogere efficiëntie in je bedrijfsvoering.

Het gebruik van een geavanceerd kassasysteem maakt niet alleen het zoeken naar producten en prijzen sneller, maar zorgt ook voor een betere klantenservice en een hogere efficiëntie in je bedrijfsvoering.

Je kunt snel de juiste informatie vinden, fouten verminderen en tijd besparen bij het afhandelen van transacties. Daarnaast kun je met de software gemakkelijk prijzen aanpassen en kortingen toepassen, waardoor je flexibel kunt inspelen op de wensen van je klanten.

Snelkoppelingen voor het afdrukken van bonnen en facturen

Bij het gebruik van kassasystemen is het handig om te weten welke snelkoppelingen je kunt gebruiken voor het afdrukken van bonnen en facturen. Met deze snelkoppelingen kun je sneller en efficiënter werken.

Het kan bijvoorbeeld gaan om sneltoetsen op je toetsenbord waarmee je direct een bon of factuur kunt afdrukken. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je klanten sneller geholpen kunnen worden.

Een ander voordeel is dat je minder kans hebt op fouten, omdat je niet steeds dezelfde handelingen hoeft uit te voeren. Dus als je werkt met een kassasysteem, is het zeker de moeite waard om te kijken welke snelkoppelingen beschikbaar zijn voor het afdrukken van bonnen en facturen.

Tips for Maximizing Efficiency with Kassa Software Systems

Leer de sneltoetsen en maak er gebruik van om uw kassasysteem efficiënt te gebruiken. Organiseer producten en prijzen voor gemakkelijke toegang. Houd uw systeem up-to-date en maak gebruik van nieuwe functies om uw verkoop en prestaties te verbeteren.

Train uw medewerkers om efficiënt gebruik te maken van de kassa software. Ontdek meer handige tips voor het optimaliseren van uw kassasysteem op onze blog.

Leer de sneltoetsen en maak er gebruik van

Ik heb geleerd dat het belangrijk is om de sneltoetsen van mijn kassa software systeem te leren en er gebruik van te maken. Hier zijn een paar handige sneltoetsen die ik dagelijks gebruik:

 • F1: Snelle betalingsoptie
 • F2: Snelle productselectie
 • F3: Snelkoppeling voor kortingscodes
 • F4: Snelheid bij het openen en sluiten van kassalades
 • F5: Sneltoetsen voor retourzendingen en annuleringen
 • CTRL + F : Snel zoeken naar producten en prijzen
 • CTRL + P : Snelkoppeling voor het afdrukken van bonnen en facturen

Organiseer producten en prijzen voor gemakkelijke toegang

Om de efficiëntie van uw kassa software systeem te maximaliseren, is het belangrijk om uw producten en prijzen goed te organiseren. Hier zijn een paar tips om dit gemakkelijk te doen:

 1. Maak categorieën en subcategorieën aan voor uw producten. Dit zal helpen bij het snel vinden en selecteren van items tijdens het afrekenproces.
 2. Geef uw producten duidelijke namen of codes, zodat u ze snel kunt identificeren zonder te veel tijd te verspillen aan zoeken.
 3. Pas prijzen consistent aan en houd ze up-to-date in uw systeem, zodat u niet onnodig tijd besteedt aan het handmatig wijzigen van prijzen tijdens het afrekenproces.
 4. Prioriteer vaak verkochte producten of populaire items door ze bovenaan uw lijst met producten te plaatsen, zodat ze gemakkelijker toegankelijk zijn.
 5. Voeg snelkoppelingen toe voor veelgebruikte items of combinaties, zodat u snel kunt afrekenen zonder repetitieve handelingen uit te voeren.

Houd uw systeem up-to-date en maak gebruik van nieuwe functies

Het is belangrijk om uw kassasysteem up-to-date te houden en gebruik te maken van nieuwe functies. Door regelmatig updates uit te voeren, kunt u profiteren van verbeteringen en nieuwe mogelijkheden die de software biedt.

Dit kan helpen om de efficiëntie van uw kassa-activiteiten te verbeteren en uw bedrijf beter te laten draaien. Bovendien kunnen nieuwe functies u helpen om uw verkoop- en prestatiegegevens beter te analyseren en inzicht te krijgen in trends en patronen.

Door gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden, kunt u uw bedrijfsvoering optimaliseren en uw klanten beter van dienst zijn. Dus zorg ervoor dat u altijd op de hoogte blijft van updates en nieuwe functies en maak er gebruik van om het meeste uit uw kassa software systeem te halen.

Maak gebruik van rapportage- en analysehulpmiddelen om de verkoop en prestaties te verbeteren

Het is belangrijk om rapportage- en analysehulpmiddelen te gebruiken om de verkoop en prestaties te verbeteren. Met deze tools kunt u belangrijke gegevens verzamelen en analyseren, zoals omzetperikelen, meest verkochte producten en klantvoorkeuren.

Door deze gegevens te begrijpen, kunt u strategieën ontwikkelen om uw verkoop te stimuleren en uw bedrijfsprestaties te verbeteren. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke producten goed verkopen en welke niet, zodat u uw inventaris- en marketingstrategieën kunt aanpassen.

Het gebruik van deze hulpmiddelen stelt u ook in staat om trends te identificeren en potentiële kansen te grijpen. Dus zorg ervoor dat u regelmatig gebruik maakt van rapportage- en analysehulpmiddelen om uw verkoop en prestaties te optimaliseren.

Train medewerkers om efficiënt gebruik te maken van de kassa software

Het is belangrijk om medewerkers goed op te leiden in het gebruik van de kassa software. Hier zijn een aantal tips om dit efficiënt te doen:

 • Geef duidelijke instructies en uitleg over hoe de kassa software werkt.
 • Laat medewerkers oefenen met het invoeren van producten en prijzen.
 • Benadruk het belang van nauwkeurigheid bij het afhandelen van betalingen en retourzendingen.
 • Leer medewerkers hoe ze sneltoetsen kunnen gebruiken om taken sneller uit te voeren.
 • Moedig medewerkers aan om vragen te stellen en feedback te geven over de kassa software.

Meer over ‘Kassa software’

Als je je ooit hebt afgevraagd wat kassa software precies inhoudt, ben je niet de enige. Met verschillende soorten kassa software beschikbaar, kan de keuze overweldigend zijn. Gelukkig maken de gebruiksvriendelijke kassa software voordelen het voor bedrijfseigenaren gemakkelijker om te beslissen. Wanneer je klaar bent voor de implementatie van nieuwe kassa software, wil je een soepele overstap om onderbrekingen te voorkomen.

Het kiezen tussen eenmalige aanschaf en een abonnement voor kassa software is een cruciale beslissing voor de financiële planning van een bedrijf. Terwijl de veiligheidsfeatures en avg of gdpr compliance essentieel zijn voor de integriteit van het systeem, zorgen data backup en herstel voor gemoedsrust. Klanten feedback is ook vitaal, dus het is de moeite waard om de klantenservice beoordelingen te checken. Tot slot kunnen efficiëntie tips en het gebruik van shortcuts in kassa software systemen het dagelijks gebruik sterk verbeteren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn handige snelkoppelingen in verschillende kassasoftware systemen?

Handige snelkoppelingen zijn functies in een kassasysteem software die het gebruiksgemak verhogen. Ze kunnen snel toegang geven tot de meest gebruikte acties van het touchscreen kassa.

2. Kan ik de software van mijn kassasysteem koppelen aan andere systemen?

Ja, het koppelen van de software is mogelijk. Dit kan nuttig zijn voor horeca kassasystemen, retail kassa software en andere type ondernemingen.

3. Is er gratis kassasysteem software beschikbaar?

Er zijn inderdaad gratis POS-kassa software oplossingen beschikbaar. Maar vergeet niet om de kosten van kassasystemen te vergelijken voor de beste deal.

4. Welke soorten kassasystemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten kassasystemen zoals de traditionele elektronische kassa, de horeca kassa en de retail kassa. Elk systeem heeft een specifiek softwarepakket voor verschillende branches.

5. Zijn er maatwerk oplossingen voor mijn horeca of winkel kassasysteem?

Ja, er zijn maatwerk oplossingen beschikbaar. Deze kunnen bestaan uit cloud oplossingen of specifieke functies voor jouw horeca of winkel kassasysteem.

» Referenties


Oracle. “What Is POS?”
https://www.oracle.com/food-beverage/what-is-pos/

» Referenties

Conclusie beste kassa software 2023

 • Beste kassa software met veel extra functies – Lightspeed
 • Beste kassa software betaalreader – Zettle
 • Beste kassa software in het algemeen – Count-IT
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *