In dit artikel

Soorten Kassa Software: Cloud vs. Lokaal (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite gehad met het kiezen tussen lokale of cloudgebaseerde kassasoftware? Net als jij, heb ik ook de verwarring ervaren, maar na grondig onderzoek en feitencontrole, begrijp ik nu beter.

In dit artikel ga ik je helpen een weloverwogen keuze te maken tussen deze twee opties door de voordelen van beide soorten kassasystemen uit te leggen. Ga zitten en ontdek hoe je na het lezen van dit artikel het perfecte kassasysteem voor jouw zaak kan selecteren!

Key takeaway:

De beste kassa software van 2023 volgens onze test is Lightspeed. Zonder technische kennis bouw je met deze kassa software gemakkelijk een professionele webwinkel.

Samenvatting

 • Lokaal kassa software wordt op een lokaal apparaat geïnstalleerd en beheerd, terwijl cloud kassa software gehost wordt in de cloud en toegankelijk is vanaf elk apparaat met internetverbinding.
 • Lokaal kassa software slaat transacties en gegevens op op het apparaat waar de software is geïnstalleerd, terwijl cloud kassa software automatisch logt en gegevens opslaat in de cloud, wat synchronisatie tussen verschillende apparaten mogelijk maakt.
 • Cloud kassa software heeft voordelen zoals altijd toegankelijk zijn, automatische synchronisatie, geen lokale server nodig hebben, schaalbaarheid en veiligheid.

Verschillen tussen lokale kassa software en Cloud kassa software

Het verschil tussen lokale kassa software en Cloud kassa software ligt in hun functionaliteit, toegankelijkheid, en de manier waarop ze gegevens opslaan en synchroniseren.

Lokale Kassa SoftwareCloud Kassa Software
De software wordt op een lokaal apparaat geïnstalleerd en beheerd.De software wordt gehost op de cloud en is toegankelijk vanaf elk apparaat met internetverbinding.
Transacties en gegevens worden opgeslagen op het apparaat waar de software is geïnstalleerd.Transacties en gegevens worden automatisch gelogd en opgeslagen in de cloud. Dit maakt synchronisatie tussen verschillende apparaten mogelijk zonder de noodzaak van lokale server software.
Als het apparaat kapot gaat, kan dat leiden tot gegevensverlies.Zelfs als een apparaat kapot gaat, blijven alle gegevens veilig opgeslagen in de cloud.
Het systeem kan offline worden gebruikt.Zonder internetverbinding kunnen er problemen optreden, hoewel gegevens meestal lokaal worden opgeslagen totdat de verbinding is hersteld.

Samengevat, zowel lokale als cloud kassa systemen hebben hun eigen voordelen. Het hangt af van uw bedrijfseisen en voorkeuren welke het beste bij u past. Zorg er echter altijd voor dat u rekening houdt met factoren zoals kosten, functionaliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid bij het maken van uw keuze.

Voordelen van Cloud kassa software

Cloud kassa software heeft veel voordelen, zoals:

 • Altijd toegankelijk: Met cloud kassa software kunnen transacties op elk moment en vanaf elk apparaat worden geregistreerd. Dit betekent dat ik altijd mijn verkoopgegevens kan bekijken, zelfs als ik niet fysiek aanwezig ben in de winkel.
 • Automatische synchronisatie: Met een cloud kassasysteem worden alle transacties automatisch gesynchroniseerd met de cloud. Dit betekent dat ik nooit bang hoef te zijn dat mijn gegevens verloren gaan of niet up-to-date zijn.
 • Geen lokale server nodig: Omdat de gegevens in de cloud worden opgeslagen, hoef ik geen eigen server software te hebben. Dit bespaart me kosten en gedoe bij het onderhouden en beheren van een lokale server.
 • Schaalbaarheid: Cloud kassa software is gemakkelijk schaalbaar. Als mijn bedrijf groeit, kan ik eenvoudig nieuwe gebruikers toevoegen of extra functies inschakelen zonder dat dit extra hardware of software vereist.
 • Veiligheid: Cloud kassasystemen bieden meestal geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat mijn gegevens veilig worden opgeslagen. Ik hoef me geen zorgen te maken over diefstal, brand of andere risico’s die gepaard gaan met het lokaal opslaan van gegevens.

Meer over ‘Kassa software’

De wereld van kassa software is divers en boeiend. Als je je ooit hebt afgevraagd wat is kassa software, ben je hier op de juiste plek. Er zijn verschillende soorten kassa software beschikbaar, en het kiezen van de juiste kan een groot verschil maken. De voordelen van gebruiksvriendelijke kassa software zijn talrijk, maar het is ook essentieel om het proces van implementatie nieuwe kassa software en de tips voor een soepele overstap kassa software te begrijpen.

Van must-have functionaliteiten kassa software tot de fijne kneepjes van voorraadbeheer optimalisatie kassa software en geïntegreerde betaalmethoden kassa software, er is veel te overwegen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten kassa software, hoe je kunt budgetteren kassa software, of het kiezen tussen eenmalige aanschaf vs abonnement kassa software. Veiligheid is ook cruciaal; daarom is het goed om bekend te zijn met veiligheidsfeatures kassa software, avg of gdpr compliance kassa software, en het belang van data backup en herstel kassa software. Ten slotte is de klantenservice beoordeling kassa software een waardevol inzicht in de ervaringen van andere gebruikers.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de soorten kassa software: cloud versus lokaal?

Cloud en lokaal zijn twee soorten kassa software. Cloud oplossingen slaan gegevens op in een online database, terwijl lokale systemen het in een elektronische kassa opslag doen.

2. Wat is het verschil tussen tablets als kassasystemen en traditionele kassasystemen?

Tablets als kassasystemen werken met cloud kassasystemen en webgebaseerde software. Een traditioneel kassasysteem werkt op zichzelf, zonder verbinding met het internet.

3. Wat zijn enkele misverstanden over Cloud POS?

Sommige mensen geloven dat cloud POS onveilig of onstabiel is. Maar goede cloudoplossingen beschermen uw gegevens en werken altijd.

4. Kan ik gratis en open-source POS-systemen gebruiken voor mijn winkel?

Ja, er zijn gratis en open-source POS-systemen beschikbaar. Maar zorg ervoor dat ze goed werken met uw winkelsoftware om problemen te voorkomen.

5. Wat is het voordeel van het hosten van mijn database in de cloud ten opzichte van lokaal?

Cloudopslag geeft u toegang tot uw gegevens vanaf elke plek. Dit maakt het gemakkelijker om uw verkoop te volgen en beslissingen te nemen.

» Referenties


Oracle. “What Is POS?”
https://www.oracle.com/food-beverage/what-is-pos/

» Referenties

Conclusie beste kassa software 2023

 • Beste kassa software met veel extra functies – Lightspeed
 • Beste kassa software betaalreader – Zettle
 • Beste kassa software in het algemeen – Count-IT
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *