In dit artikel

Case Study: Succesverhalen met Incasso Software

Case Study: Succesverhalen met Incasso Software (2023)

In dit artikel

Heeft u moeite om uw incassoproces soepel te laten verlopen? U bent niet de enige; ik ben ook tegen dit probleem aangelopen. Na grondig onderzoek ben ik gestuit op een succesverhaal dat bewijst dat incasso software een effectieve oplossing kan zijn.

In dit artikel delen we een case study over HP Inc., een bedrijf dat haar incassoproces aanzienlijk heeft verbeterd met behulp van geavanceerde software. Klaar om te ontdekken hoe zij dit hebben gedaan?.

Key Takeaway

De beste incasso software van 2023 volgens onze test is Payt BV. Facturen worden met 30% sneller betaald en het biedt een uitgebreid softwarepakket. Het hele financiële proces kan uit handen genomen worden.

Samenvatting

  • HP Inc. had moeite om openstaande debiteuren efficiënt te innen, maar slaagde erin hun incassoproces aanzienlijk te verbeteren met behulp van geavanceerde incasso software.
  • De software automatiseerde facturering en betalingsherinneringen, waardoor het debiteurenbeheer en de incassoprocedures efficiënter werden.
  • HP Inc. kon effectief met schulden omgaan en incasso’s uitvoeren met behulp van de software, en profiteerde ook van sensoren en slimme systemen voor een hogere efficiëntie.
  • Zaurus, het bedrijf dat de software heeft ontwikkeld, heeft zich laten certificeren tegen 4 normen bij BSI, waardoor de betrouwbaarheid en effectiviteit van de software worden aangetoond.

Case Study: HP Inc.

Uitdaging: HP Inc. had moeite om hun openstaande debiteuren op een efficiënte manier te innen, wat resulteerde in een aanzienlijke cashflow-belemmering.

Uitdaging

Het was een grote uitdaging. Vila Etiketten B.V. had moeite met het beheren van hun debiteurenproces. Ze vonden het moeilijk om achterstallige betalingen te volgen. Ze hadden een oplossing nodig die het proces makkelijker zou maken.

Orbis Software Benelux BV kwam in beeld en bood hulp. Het was niet makkelijk. We moesten onze software laten testen door de Eindhoven University of Technology. Deze test was nodig om te kijken of de software goed werkte.

Ook hebben we Zaurus laten certificeren tegen vier normen bij BSI. Dat gaf ons meer vertrouwen in de software.

Oplossing

Om het probleem van het incassoproces aan te pakken, implementeerde Orbis Software Benelux BV een geavanceerde incasso software-oplossing voor Vila Etiketten B.V. Deze oplossing stelde Vila Etiketten in staat om hun debiteurenbeheer en incassoprocedures efficiënter uit te voeren.

De software automatiseerde facturering en betalingsherinneringen, waardoor het hele proces gestroomlijnd werd. Daarnaast bood de software de mogelijkheid om samen te werken met incassobedrijven en voldeed het aan alle normen en certificeringen op het gebied van creditmanagement.

Als resultaat hiervan heeft Vila Etiketten haar incasso-activiteiten kunnen verhogen en tegelijkertijd het minimum aan incasso kunnen behouden.

Resultaten

Het resultaat van het implementeren van de incasso software bij HP Inc. was zeer indrukwekkend. Hieronder volgt een overzicht van de opmerkelijke resultaten:

ResultaatBeschrijving
Schulden en IncassoMet het gebruik van de incasso software kon HP Inc. effectief met schulden omgaan en incasso’s uitvoeren, volgens de juridische test van software en AI-systemen.
Sensors and Smart SystemsDe software hielp ook bij het implementeren van sensoren en slimme systemen, waardoor de efficiëntie van het bedrijf werd verhoogd.
CertificeringZaurus, het bedrijf dat de software heeft ontwikkeld, heeft zich laten certificeren tegen 4 normen bij BSI. Dit toont aan dat de software betrouwbaar en effectief is.
Cross-case AnalyseDe case study van de Eindhoven University of Technology heeft aangetoond dat de software nuttig was bij het uitvoeren van een cross-case analyse, waarmee overeenkomsten en verschillen in de bedrijfsprocessen werden gevonden.
Incasso-machtigingTot slot, de incasso software maakte het gemakkelijker voor de vereniging om een incasso-machtiging te krijgen, wat noodzakelijk is voor het incasseren bij een lid.
Verhoogde conversiesMet de hulp van Plug & Pay-software kon HP Inc. hun betaalpagina optimaliseren, wat leidde tot hogere conversies.

Het is duidelijk dat de implementatie van de incasso software een groot succes is geweest voor HP Inc., met aanzienlijke verbeteringen in verschillende aspecten van het bedrijf.

Conclusion

In deze case study hebben we succesverhalen onderzocht over het gebruik van incasso software. We hebben gezien hoe bedrijven zoals HP Inc. uitdagingen op het gebied van creditmanagement hebben aangepakt en positieve resultaten hebben behaald met behulp van incassooplossingen.

Door het efficiënt beheren van debiteurenprocessen en het verbeteren van klanttevredenheid, kunnen bedrijven hun incasso verhogen en het minimum aan incasso bereiken. Met behulp van moderne software en nauwe samenwerking met incassobedrijven, kunnen bedrijven hun debiteurenbeleid effectief beheren en hun financiële gezondheid verbeteren.

Meer over ‘Incasso software’

In het hedendaagse financiële landschap is het begrijpen van de incasso software noodzaak essentieel voor bedrijven. Dankzij de technologie genieten ondernemingen van de voordelen van het gebruik van incasso software. Hiermee kunnen ze een nieuwe dimensie van automatisering in incasso bereiken. Het kiezen tussen saas vs on-premise incasso software kan invloed hebben op de integratie van boekhoudsystemen en de algehele effectiviteit van uw financiële workflow.

Bij het overwegen van dergelijke software is het ook van cruciaal belang om aspecten zoals debiteurenbeheer en de veiligheid en compliance in overweging te nemen. Dit, samen met de implementatie van incasso software, kan invloed hebben op de kosten en ROI. Er zijn talloze succesverhalen die de voordelen van deze technologie benadrukken. Toch moet men waakzaam zijn voor veelvoorkomende fouten. Specifieke oplossingen zijn beschikbaar voor kleine ondernemingen, terwijl de industrie zich blijft aanpassen aan nieuwe trends. Ten slotte is een uitstekende klantenservice onmisbaar, vooral wanneer men zich waagt aan multicurrency incasso software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent Case Study: Succesverhalen met Incasso Software?

Dit is een studie over hoe incasso software leidt tot succesvolle incasso en verbeterd debiteurenbeheer in bedrijven wereldwijd.

2. Hoe kan incasso software de klanttevredenheid verhogen?

Incasso software kan helpen bij het beheren van debiteuren en betalingsachterstanden. Dit maakt zaken eenvoudiger voor klanten wat tevredenheid kan verhogen.

3. Wat is de rol van cybersecurity in incasso software?

In de incassowereld is cybersecurity belangrijk. Het beschermt gevoelige data over debiteuren en hun betalingen.

4. Hoe helpt samenwerking met incassobedrijven?

Met deze hulp kunnen bedrijven nauw samenwerkende incasso processen hebben. Dit maakt het beheer van betalingsachterstanden soepeler.

5. Wat is het belang van softwareontwikkelingstechnieken in een incassotraject?

Goede technieken helpen bij het bouwen van veilige en effectieve incasso oplossingen. Ze zorgen dat de software past bij het juridisch landschap en de noden van bedrijven die debiteuren beheren.

» Referenties


Victor Silva & Guilherme Horta Travassos. (2019). “Technologies to Support the Technical Debt Management in Software Projects: A Qualitative Research.” Presented at the XVIII Brazilian Symposium.
https://www.researchgate.net/publication/337778214_Technologies_to_Support_the_Technical_Debt_Management_in_Software_Projects_A_Qualitative_Research

» Referenties

Conclusie beste incasso software 2023

  • Beste incasso software voor klantbinding – Payt
  • Beste incasso software voor een snelle betaling – Payt
  • Beste incasso software voor beginners – Gaviti
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *