In dit artikel

De Invloed van Antivirus Software op Systeemprestaties (2023)

In dit artikel

Antivirus software is belangrijk voor de veiligheid van onze computers. Maar ze kunnen de prestaties van het systeem beïnvloeden. Soms werken computers trager door antivirus software.

Dat is niet goed. We noemen dit prestatieverlies.

Windows 10 heeft iets om dit probleem te stoppen. Het is Windows Defender. Deze software beschermt de computer en werkt op de achtergrond. Zo blijft je computer veilig zonder dat hij trager wordt.

Key Takeaway

De beste Antivirus Software van 2023 volgens onze test is Surfshark Antivirus software. Dit is lichte, schone en gebruiksvriendelijke software. Het is een complete tool die je ook gratis kan proberen.

Dat is belangrijk!

Andere virusscanners kunnen dit ook. Ze hebben bijna allemaal dezelfde prestaties. Maar sommige softwares hebben minder invloed op de prestaties. Dit is handig om te weten bij het kiezen van je antivirus software!

Computervirussen en malware zijn altijd gevaarlijk voor computers en andere apparaten. We moeten dan ook aandacht besteden aan goede bescherming! Ook tegen phishing, een soort online fraude.

Daarom is het goed om te weten dat Microsoft Defender, een gratis antivirussoftware in Windows 10, goed uit de test komt! Het houdt onze computers veilig zonder te zorgen voor vertragingen.

Dat is wat we willen!

Gratis en betaalde virusscanners presteren even goed in antivirustest

Uit diverse tests is gebleken dat zowel gratis als betaalde antivirusprogramma’s gelijke prestaties leveren in antivirustests.

Test ResultaatGoedGoedGoedGoed

Antivirus SoftwareSoort
Windows DefenderGratis
BitdefenderBetaald
AvastGratis
NortonBetaald

Het maakt dus niet uit of je voor een gratis of betaalde optie gaat, zolang de antivirus software je computer maar adequaat beschermt zonder de prestaties ervan te beïnvloeden. Bijvoorbeeld, Windows Defender, de standaard antivirus software in Windows 10, heeft in veel tests vergelijkbare resultaten behaald als betaalde versies. Hetzelfde geldt voor andere gratis opties zoals Avast. Aan de andere kant, betaalde antivirus software zoals Bitdefender en Norton hebben ook uitstekende resultaten laten zien.

Sommige antivirussoftware hebben minder invloed op de prestaties

Sommige antivirussoftware heeft minder invloed op de prestaties van je computer. Dit betekent dat ze je computer minder langzaam maken wanneer ze actief zijn. Bijvoorbeeld, uit onderzoek is gebleken dat Windows Defender, de gratis antivirussoftware in Windows 10, goede resultaten behaalt in antivirustests zonder veel invloed te hebben op de prestaties van je systeem.

Dit betekent dat je computer nog steeds snel kan werken terwijl je beschermd bent tegen virussen en malware. Ook zijn er andere antivirussoftware beschikbaar die phishing kunnen voorkomen, wat erg handig is om jezelf te beschermen tegen frauduleuze websites en e-mails.

Het is belangrijk om een antivirusprogramma te kiezen dat de beste balans biedt tussen beveiliging en systeemprestaties.

Meer over ‘Antivirus software’

Wanneer we nadenken over de bescherming van onze apparaten, is het belangrijk om te begrijpen waarom antivirus software noodzaak is. Veel mensen vragen zich af over de werking van antivirus software en wat het verschil is tussen gratis vs betaalde antivirus. Voordat je besluit een antivirus op je apparaat te installeren, is het nuttig om meer te weten over de installatie van antivirus software en hoe deze kan interageren met je systeemprestaties. Het is ook essentieel om te beseffen hoe online privacy wordt beïnvloed door antivirus software en de misvattingen die daaromheen bestaan.

Terwijl sommige gebruikers specifiek zoeken naar antivirus software voor Mac, zijn anderen meer geïnteresseerd in de bescherming van mobiele apparaten. Het is ook belangrijk om het onderscheid te kennen tussen antivirus en firewalls, en het voordeel van real-time bescherming te begrijpen. Als je geïnteresseerd bent in de oorsprong van deze software, dan zal de geschiedenis van antivirus software je zeker fascineren. Voor bedrijfseigenaren is het kiezen van de juiste antivirus software cruciaal. Tenslotte is het van groot belang te beseffen dat regelmatige updates essentieel zijn, en dat cloud-gebaseerde antivirus een nieuwe trend is die extra aandacht verdient.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de invloed van antivirus software op systeemprestaties?

De invloed van antivirus software op systeemprestaties is het effect dat beveiligingssoftware heeft op de manier waarop je apparaten werken.

2. Hoe kan beveiligingssoftware de prestaties van mijn computer beïnvloeden?

Beveiligingssoftware, zoals virusscanning en malwaresoftware, kan de snelheid van je computer en games vertragen. Dit komt door de realtimebeveiliging die ze bieden.

3. Waarom krijg ik foutcodes bij het gebruik van antivirus software?

Foutcodes kunnen optreden als de configuratie-instellingen van je antivirus software niet correct zijn. Soms kunnen deze ook problemen veroorzaken met SQL Server.

4. Kan ik de prestatie-impact van antivirus software op mijn apparaten verminderen?

Ja, je kunt de prestatie-impact verminderen door de configuratie van je beveiligingssoftware aan te passen. Dit helpt om ervoor te zorgen dat het je systeemprestaties niet te veel vertraagt.

» Referenties


David Maimon. “Existing Evidence for the Effectiveness of Antivirus in Preventing Cyber Crime Incidents.” Georgia State University.
https://scholarworks.gsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1000&context=ebcs_tools

» Referenties

Conclusie beste Antivirus Software 2023

  • Beste Antivirus Software voor complete bescherming – Surfshark
  • Beste Antivirus Software met garantie – McAfee
  • Beste Antivirus Software voor Mac en Apple – Intego
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *