In dit artikel

Je Team Trainen op Nieuwe HRM Software: Een Gids (2023)

In dit artikel

Het implementeren van een nieuw HRM-systeem kan een ontmoedigende taak zijn. Ik weet dit omdat ik er ben geweest en ik heb gemerkt dat 46% van de HR-professionals aangeeft dat sterke HR-software in hun top 3 prioriteiten staat.

In dit artikel geef ik je een duidelijke gids over hoe je je team kunt trainen op nieuwe HRM software, wat tijd kan besparen op planning, tijdregistratie, werving en teamcommunicatie.

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Blijf lezen en ontdek hoe je de digitale transformatie binnen je organisatie kunt realiseren!

Samenvatting

 • Trainen op nieuwe HRM – software heeft veel voordelen, zoals tijdsbesparing en vereenvoudiging van taken.
 • Het opstellen van een duidelijk trainingsplan en het organiseren van interactieve sessies helpen bij effectieve training.
 • Het bieden van ondersteuning, het geven van praktische voorbeelden en het stimuleren van samenwerking dragen bij aan een succesvolle implementatie.

De voordelen van trainen op nieuwe HRM software

Trainen op nieuwe HRM software heeft veel voordelen. Het helpt lokale bedrijven tijd te besparen. Zij doen dit op planning, tijdregistratie, werving en teamcommunicatie. En dat is nog maar het begin! Goede HR-software maakt personeelsbeheer makkelijk.

Taken zoals het aannemen van personeel, training en compensatie worden eenvoudiger.

Sterke HR-software is een must voor HR-professionals. Bijna de helft van hen ziet dit als een prioriteit. Het geeft ons nieuwe inzichten. Soms zijn het dingen waar we nog niet aan hadden gedacht.

Daarnaast bouwt het een sterke business case voor HRM-software. Dit blijkt uit onze gids over HR clouds en HR software. Trainen op nieuwe HRM software is dus een slimme zet!

Een gids voor het trainen van je team op nieuwe HRM software

Hier zijn enkele tips om je team te trainen op nieuwe HRM software:

 • Stel een duidelijk trainingsplan op: Identificeer de belangrijkste functies en tools die je team moet leren gebruiken en maak een schema voor het trainingsproces.
 • Organiseer interactieve sessies: Plan trainingssessies waarin je teamleden de kans krijgen om hands-on ervaring op te doen met de nieuwe software. Moedig hen aan om vragen te stellen en actief deel te nemen.
 • Bied ondersteuning aan: Zorg ervoor dat er een helpdesk of supportteam beschikbaar is om eventuele problemen of vragen van je teamleden op te lossen tijdens het leerproces.
 • Geef praktische voorbeelden: Laat zien hoe de nieuwe software kan worden toegepast in echte situaties binnen jullie organisatie. Dit zal helpen bij het begrijpen van de waarde en relevantie van de software.
 • Stimuleer samenwerking: Moedig je teamleden aan om samen te werken en kennis uit te wisselen tijdens het trainingsproces. Dit helpt bij het versterken van hun begrip van de software en verhoogt de betrokkenheid.
 • Evalueer het leerproces: Houd regelmatige evaluatiesessies om te zien hoe goed je team zich aanpast aan de nieuwe software. Identificeer eventuele zwakke punten en bied extra ondersteuning indien nodig.

Meer over ‘HRM Software’

De digitalisering van het HR-landschap heeft geleid tot het toenemende belang van HRM software. Met een brede reeks functies, heeft de evolutie van HRM software ertoe bijgedragen dat organisaties hun HR-functies verbeteren. Terwijl je overweegt welke software te kiezen, zijn er top 10 factoren om rekening mee te houden, waaronder de keuze tussen lokaal versus cloud-based.

Het maximaliseren van de waarde van deze systemen vereist inzicht in het ROI berekenen van HRM software en een duidelijk implementatie stappenplan. Na implementatie is het cruciaal om je team te trainen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Met beste praktijkvoorbeelden kun je de software aanpassen aan specifieke behoeften zoals salarisadministratie. Bovendien helpt het bij het verhogen van werknemersbetrokkenheid, het vereenvoudigen van het wervingsproces en het verbeteren van prestatiebeoordelingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is “Je Team Trainen op Nieuwe HRM Software: Een Gids”?

Dit is een gids voor het trainen van je team in het gebruik van nieuwe HRM-systemen en HR-software voor effectief personeelsbeheer en -beleid.

2. Hoe kan hrtechnologie mijn bedrijf helpen?

HR-technologie kan helpen bij personeelsmanagement, medewerkersbeleid, HR-processen en het beheer van werknemers. Het automatiseert ook veel van de HR-taken.

3. Wat is een HR-strategie in deze context?

HR-strategie betreft het plan om HR-systemen en -tools te integreren voor beter personeelsbeleid, talentmanagement en prestatiebeoordeling.

4. Hoe kan training en ontwikkeling helpen bij softwareimplementatie?

Training helpt je team om te snappen hoe de nieuwe HRM-systemen werken. Het helpt ook bij competentieontwikkeling die nodig is voor technologische vooruitgang.

5. Wat is Change management in deze context?

Change management helpt bij organisatieverandering als er een nieuw systeem wordt geplaatst. Dit zorgt dat de overgang naar nieuwe HR-software goed verloopt.

6. Wat betekent werving en selectie en arbeidsvoorwaarden in deze gids?

Werving en selectie gaat over het vinden van de juiste mensen voor je team. Arbeidsvoorwaarden gaan over wat je aanbiedt aan je personeel, zoals loon of uren.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *