In dit artikel

Urenregistratie voor Teams: Hoe Werk Je Efficiënt Samen?

Urenregistratie voor Teams: Hoe Werk Je Efficiënt Samen? (2023)

In dit artikel

Werken op afstand en efficiënt samenwerken gaan niet altijd hand in hand, niet waar? Dat hebben wij ook ondervonden! Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van Microsoft Teams, in combinatie met een goed urenregistratiesysteem, de sleutel kan zijn tot succes.

Deze blog duikt in de wereld van Teams en urenregistratie voor werknemers; van het optimaliseren van online vergaderingen tot het organiseren van taken en projecten. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

Key Takeaway

De beste urenregistratie software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. Deze software is een alles in één programma waar ook het urenregistratiesysteem bij zit.

Samenvatting

 • Met Microsoft Teams kun je efficiënt samenwerken door vergaderingen te optimaliseren, bestanden samen te bewerken en de mobiele app te gebruiken.
 • Apps en bots in Microsoft Teams helpen bij het organiseren van taken en het bijhouden van urenregistratie.
 • Het bijhouden van werktijden en het krijgen van inzicht in productiviteit is essentieel voor efficiënt samenwerken, en een urenregistratiesysteem in Microsoft Teams kan hierbij helpen.

Efficiënter werken met Microsoft Teams

Verbeter je werkprestaties en bespaar tijd met Microsoft Teams, door vergaderingen te optimaliseren, bestanden samen te bewerken en gebruik te maken van de handige mobiele app.

Optimaliseren van vergaderingen

Het is goed om vergaderingen in teams te verbeteren. Hier zijn enkele tips:

 1. Maak een plan voor de vergadering. Dit geeft iedereen een idee van wat er zal gebeuren.
 2. Gebruik de video – functie van Teams. Zo kun je allemaal met elkaar praten.
 3. Deel bestanden tijdens de vergadering. Dit kan met Teams.
 4. Gebruik de Surface Hub om samen te werken.
 5. Hou bij wie er aan het woord is geweest en wie nog moet spreken.

Samenwerken aan bestanden

Samenwerken aan bestanden met Microsoft Teams is heel eenvoudig. Hier zijn enkele manieren waarop dit kan:

 • Bestanden delen: Je kunt bestanden delen met je teamleden door ze te uploaden naar Teams. Zo heeft iedereen toegang tot dezelfde versie van het bestand.
 • Online bewerken: Teamleden kunnen samenwerken aan een document in real-time door tegelijkertijd wijzigingen aan te brengen. Dit bespaart tijd en voorkomt dat er meerdere versies van hetzelfde bestand ontstaan.
 • Versiebeheer: Teams houdt automatisch de verschillende versies van een bestand bij, zodat je altijd kunt teruggaan naar eerdere wijzigingen als dat nodig is.
 • Commentaar toevoegen: Je kunt opmerkingen toevoegen aan een bestand om feedback te geven of vragen te stellen aan je teamleden. Dit maakt de communicatie rondom het werk efficiënter.
 • Mappenstructuur: Teams biedt de mogelijkheid om mappen aan te maken en bestanden daarin te organiseren. Op deze manier kun je een overzichtelijke structuur creëren voor al je projectdocumentatie.

Profiteren van mobiele app

Met de mobiele app van Microsoft Teams kun je altijd en overal efficiënt samenwerken. Met de app heb je toegang tot al je bestanden en kan je gemakkelijk communiceren met je team.

Je kunt ook taken en projecten organiseren, zodat iedereen op de hoogte is van wat er moet gebeuren. Bovendien kan je met de app ook je werktijden bijhouden en inzicht krijgen in je productiviteit.

Zo kun je altijd op de hoogte blijven en blijf je efficiënt werken, zelfs als je onderweg bent.

Urenregistratie in Microsoft Teams

Gebruik apps en bots om de urenregistratie in Microsoft Teams efficiënt bij te houden.

Gebruik van apps en bots

Ik gebruik graag apps en bots om mijn werk efficiënter te maken. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Met de Planner – app kan ik taken toewijzen aan teamleden, deadlines instellen en de voortgang van projecten bijhouden.
 • De Trello – bot helpt me om mijn takenlijst georganiseerd te houden en herinneringen in te stellen voor belangrijke deadlines.
 • Ik gebruik ook de Polly – bot om snelle peilingen en enquêtes te maken om de mening van het team te peilen.
 • De Who – bot is handig wanneer ik snel contactinformatie nodig heb van collega’s binnen ons team.

Organiseren van taken en projecten

Om taken en projecten efficiënt te organiseren, maak ik gebruik van de mogelijkheden van Microsoft Teams. Hier zijn enkele manieren waarop ik dit doe:

 • Ik maak een apart kanaal aan voor elk project of team waar ik aan werk. Op deze manier kan ik alle communicatie, bestanden en taken met betrekking tot dat specifieke project op één plek vinden.
 • Binnen elk kanaal maak ik gebruik van de tabbladen om verschillende taken en projecten te organiseren. Bijvoorbeeld: een tabblad ‘Takenlijst’ waarin ik alle to-do’s voor het project kan noteren, een tabblad ‘Bestanden’ waarin ik alle relevante bestanden kan delen, enzovoort.
 • Ik wijs taken toe aan mezelf of andere teamleden door gebruik te maken van de functie ‘Taak toewijzen’. Op deze manier is het duidelijk wie verantwoordelijk is voor welke taak binnen het project.
 • Voor grotere projecten maak ik gebruik van de Planner – app in Teams. Hiermee kan ik taken in kaart brengen, deadlines instellen en de voortgang van het project bijhouden.
 • Tijdens vergaderingen maak ik gebruik van de functie ‘Notulen’ in Teams om belangrijke punten, beslissingen en actiepunten vast te leggen. Dit zorgt ervoor dat er geen belangrijke informatie verloren gaat en iedereen op dezelfde pagina blijft.

Inzicht in werktijden en productiviteit

Het bijhouden van werktijden en het krijgen van inzicht in de productiviteit van het team is essentieel voor efficiënt samenwerken. Met een urenregistratiesysteem zoals dat in Microsoft Teams, kunnen teamleden gemakkelijk hun gewerkte uren bijhouden, vooral bij het werken op afstand.

Dit helpt niet alleen om een duidelijk overzicht te krijgen van de gewerkte uren, maar ook om de productiviteit te meten en beter te plannen. Door het gebruik van een urenregistratiesysteem kunnen zakelijke beslissingen worden genomen op basis van betrouwbare gegevens over de gewerkte uren en de productiviteit van het team.

Het biedt ook transparantie en bevordert verantwoordelijkheid binnen het team, waardoor iedereen gemotiveerd blijft om hun taken op tijd en efficiënt af te ronden. Met inzicht in werktijden en productiviteit kunnen teams hun werkuren optimaliseren en samenwerken op een manier die de beste resultaten oplevert.

Meer over ‘Urenregistratie software’

Urenregistratie is een essentieel aspect voor veel professionals en bedrijven. Als je je nog oriënteert of verdieping zoekt, dan is de urenregistratie software gids een goede start. Om het maximale uit je software te halen en inzicht te krijgen in de potentiële besparing via urenregistratie software, is het belangrijk om te weten welke soorten urenregistratie software beschikbaar zijn. Vooral voor zelfstandige professionals zijn er specifieke voordelen van urenregistratie software voor zzpers.

Effectieve integratie van urenregistratie software kan helpen bij het stroomlijnen van werkprocessen. En als je net begint, zullen de tips voor het gebruik van urenregistratie software erg nuttig zijn. Kijkend naar de toekomst van urenregistratie software, zien we steeds meer functies zoals projectbeheer en mobiele urenregistratie integreren. Maar zoals bij elke technologie, komen er soms ook problemen en oplossingen kijken bij urenregistratie software. Voor teamleiders is team urenregistratie een onmisbare tool, terwijl voor managers een productiviteitsanalyse inzichten kan bieden. Laat je inspireren door succesverhalen en ontdek hoe anderen het meeste uit hun software halen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Urenregistratie voor Teams: Hoe Werk Je Efficiënt Samen?

Urenregistratie voor Teams betekent hoe je efficiënt samenwerkt met werknemers, het bijhouden van werkuren en samenwerkingsvaardigheden voor beter teamwork.

2. Hoe kan ik efficiënt op afstand werken?

Door online samenwerkingstools te gebruiken, digitale communicatie in te zetten en urenregistratie in de cloud, kun je efficiënt op afstand werken en je productiviteit verhogen.

3. Kan ik bestanden en mappen delen in Teams?

Ja, je kunt bestanden opslaan in teams, toegang geven tot een map in teams, en mappen en bestanden delen om de gedeelde informatie te bevorderen.

4. Hoe helpt Urenregistratie voor Teams bij taakbeheer en projectmanagement?

Het helpt bij het plannen en optimaliseren van teamwerk door werkuren bij te houden, wat leidt tot verbeterde teamproductiviteit.

5. Kan ik dit op mijn Surface Hub doen?

Ja, je kunt samenwerken op Surface Hub en zelfs virtuele vergaderingen houden om slimmer te werken met jouw zelfsturende teams.

» Referenties


Jouni Lappalainen, Lasse Harjumaa, Jukka Sirviö, & Tytti Pokka. (2008). “A Comparison of Time Tracking Tools for Software Developers.” Proceedings of the Twentieth International Conference on Software Engineering & Knowledge Engineering (SEKE’2008), San Francisco, CA, USA, July 1-3, 2008.
https://www.researchgate.net/publication/221390121_A_Comparison_of_Time_Tracking_Tools_for_Software_Developers

» Referenties

Conclusie beste urenregistratiesysteem 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *