In dit artikel

Ticketbeheer in Helpdesk Software: Beste Praktijkvoorbeelden (2023)

In dit artikel

Heb je ooit ervaren hoe verwarrend het kan zijn om alle klantvragen en -verzoeken bij te houden zonder een gestructureerd ticketsysteem? Dit is mij ook overkomen en ik begrijp de frustratie.

Daarom heb ik grondig onderzoek gedaan naar helpdesk-software en ticketbeheer, waarmee je dit soort problemen op een efficiënte manier kunt oplossen. In dit artikel deel ik de belangrijkste inzichten en leg uitgebreid uit hoe je met behulp van specifieke functies in helpdesk-software jouw klantenservice naar een hoger niveau kunt tillen.

Klinkt dit als muziek in je oren? Lees dan vooral verder!

Key Takeaway

Mijn beste helpdesk software van 2023 volgens onze test is Omnidesk. Deze software is bedoeld voor grote organisaties en streven ernaar de beste klantervaringen te creeëren. De functionaliteit één tijdlijn per klant met alle communicatiekanalen bevalt mij heel goed!

Samenvatting

  • Omnichannelsupport is een belangrijk aspect van ticketbeheer in helpdesk-software. Het stelt bedrijven in staat om klanten te ondersteunen via meerdere kanalen, zoals e-mail, telefoon, livechat en sociale media, waardoor een naadloze klantenservice-ervaring wordt gecreëerd.
  • Automatisering van workflows helpt bedrijven om taken en processen efficiënter te laten verlopen, waardoor de productiviteit van medewerkers wordt verbeterd en klanten sneller worden geholpen.
  • Het bijhouden van tickets en het organiseren van klantverzoeken is essentieel om ervoor te zorgen dat er geen vragen of verzoeken verloren gaan. Helpdesk-software zoals Zendesk, Zoho Desk en Freshdesk bieden functies om dit proces effectief te beheren.
  • Integratiemogelijkheden zijn belangrijk bij het kiezen van helpdesk-software, omdat ze bedrijven in staat stellen om hun ticketbeheer systeem te koppelen aan andere systemen, zoals CRM-software, om gegevens te synchroniseren en workflows te stroomlijnen.

De 7 Beste Helpdesk-Ticketsystemen

Hier zijn de 7 beste helpdesk-ticketsystemen die je kunt overwegen: Zendesk, Zoho Desk, Freshdesk, HappyFox, Help Scout, LiveAgent en KB Support.

Zendesk

Zendesk is een goed helpdesk-systeem. Het laat bedrijven eenvoudig praten met klanten en hun team. Ook het beheer van vragen van klanten is gemakkelijk. Zendesk zorgt dat geen vraag verloren gaat.

Ze houden bij hoe het met elke vraag gaat. Zendesk laat bedrijven ook zien hoe goed de klantenservice werkt en of klanten blij zijn. Ze hebben ook een plek waar je info en uitleg voor klanten en je team kunt opslaan.

Zendesk kan zelfs mails veranderen in tickets. Zo blijft alle praat met klanten op een plek. Dit helpt bedrijven om sneller te antwoorden op vragen van klanten. Ook kun je met Zendesk zien wat een klant eerder heeft gevraagd.

Dat helpt bij het oplossen van tickets. En je kunt Zendesk zelfs samen laten werken met andere systemen, zoals CRM-software.

Zoho Desk

Zoho Desk is een van de beste helpdesk-ticketsystemen die beschikbaar zijn. Het biedt verschillende functies die bedrijven kunnen helpen bij het beheren van hun klantenservice. Met Zoho Desk kunnen bedrijven tickets organiseren en opvolgen, wat ervoor zorgt dat er geen vragen of verzoeken verloren gaan.

Het stelt bedrijven ook in staat om de status van tickets bij te houden en de voortgang van klantverzoeken te volgen. Met de rapportagefunctie kunnen bedrijven inzicht krijgen in hun klantenserviceprestaties en de tevredenheid van klanten.

Bovendien heeft Zoho Desk een kennisbankbeheerfunctie waarmee bedrijven informatie en handleidingen kunnen opslaan en delen met klanten en het team. Het kan ook e-mails automatisch converteren naar tickets, waardoor alle communicatie met klanten op één centrale plek wordt verzameld en beheerd.

Freshdesk

Freshdesk is een van de beste helpdesksystemen die beschikbaar zijn voor bedrijven. Het biedt een scala aan functies, zoals omnichannelsupport, automatisering van workflows en verbeterde productiviteit voor agents.

Met Freshdesk kunnen bedrijven ook de kosten verlagen door selfservice en AI in te zetten. Bovendien wordt de samenwerking tussen afdelingen gestroomlijnd en kunnen bedrijven gemakkelijk helpdesk-ticketsoftware implementeren.

Als je op zoek bent naar de beste helpdesk-ticketsoftware voor je bedrijf, is Freshdesk zeker het overwegen waard.

HappyFox

HappyFox is een van de beste helpdesk-ticketsystemen die beschikbaar zijn. Met HappyFox kunnen bedrijven hun tickets efficiënt beheren en klantverzoeken organiseren. Het biedt ook krachtige automatiseringsmogelijkheden, waardoor workflows geoptimaliseerd worden en agents productiever en efficiënter kunnen werken.

Met behulp van AI en selfservice kan HappyFox ook de kosten verlagen en de klantenloyaliteit vergroten. Bovendien bevordert HappyFox de samenwerking tussen afdelingen, waardoor het gemakkelijker wordt om problemen op te lossen en een uitstekende klantenservice te bieden.

Door de implementatie van HappyFox kunnen bedrijven profiteren van geavanceerde functies en een betere ondersteuning voor hun klanten.

Help Scout

Help Scout is een van de beste helpdesk-ticketsoftware-opties die beschikbaar zijn. Met Help Scout kunnen bedrijven op een efficiënte manier gesprekken met klanten beheren en organiseren.

Het biedt functies zoals omnichannelsupport waarmee je klantinteracties kunt volgen via verschillende kanalen zoals e-mail, chat en social media. Automatisering van workflows is ook mogelijk, waardoor repetitieve taken worden geautomatiseerd en de productiviteit van agents wordt verbeterd.

Met Help Scout kunnen bedrijven ook kosten besparen door selfservice-opties aan te bieden en kunstmatige intelligentie te gebruiken om klantvragen te beantwoorden. Bovendien faciliteert Help Scout een betere samenwerking tussen afdelingen door het delen van informatie en tickets binnen het team.

LiveAgent

LiveAgent is een van de beste helpdesk-ticketsystemen op de markt. Met deze software kunnen bedrijven efficiënt communiceren met klanten en hun team. Het biedt een breed scala aan functies, waaronder omnichannelsupport, automatisering van workflows en verbeterde productiviteit en efficiëntie voor agents.

Met LiveAgent kunnen bedrijven ook selfservice en AI implementeren om kosten te verlagen en klantenloyaliteit te verhogen. Deze software maakt ook verbeterde samenwerking tussen afdelingen mogelijk en biedt handige tips voor het kiezen van de beste ticketsoftware voor je bedrijf.

LiveAgent is een zeer goede keuze voor elk bedrijf dat op zoek is naar een krachtige en betrouwbare helpdesk-softwareoplossing. Het helpt bedrijven om klantenservice te verbeteren, problemen op te lossen en incidenten efficiënt te beheren.

KB Support

KB Support is een van de beste helpdesk-ticketsystemen die beschikbaar zijn. Het biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden om het ticketbeheer in helpdesk-software te verbeteren.

Met KB Support kunnen bedrijven al hun klantverzoeken organiseren en opvolgen op één centrale plek. De software biedt ook een rapportagefunctie waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun klantenserviceprestaties en de tevredenheid van klanten.

Daarnaast heeft KB Support een kennisbankbeheerfunctie, waarmee bedrijven informatie en handleidingen kunnen opslaan en delen met klanten en medewerkers. Door e-mails automatisch om te zetten in tickets en de reactietijd op klantverzoeken te verbeteren, helpt KB Support bedrijven om efficiënter te werken en klanten sneller te helpen.

Vision Helpdesk

Vision Helpdesk is een van de beste ticketbeheersystemen in de markt. Met deze software kunnen bedrijven efficiënt gesprekken met klanten beheren en hun klantenservice naar een hoger niveau tillen.

Met Vision Helpdesk kunnen bedrijven inkomende vragen en verzoeken van klanten organiseren en opvolgen, zodat er geen tickets verloren gaan. Bovendien biedt Vision Helpdesk rapportagefuncties waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun klantenserviceprestaties en de tevredenheid van klanten.

Daarnaast heeft Vision Helpdesk ook een kennisbankbeheerfunctie, waarmee bedrijven informatie en handleidingen kunnen opslaan en delen met klanten en hun team. Met de mogelijkheid om e-mails automatisch om te zetten in tickets en integraties met andere systemen, is Vision Helpdesk een complete oplossing voor ticketbeheer in helpdesk-software.

Beste Praktijkvoorbeelden voor Ticketbeheer in Helpdesk Software

In dit deel zullen we enkele van de beste praktijkvoorbeelden bespreken voor ticketbeheer in helpdesk-software.

Omnichannelsupport

Omnichannelsupport is een belangrijk aspect van ticketbeheer in helpdesk software. Het stelt bedrijven in staat om klanten te ondersteunen via meerdere kanalen, zoals e-mail, telefoon, livechat en sociale media.

Met omnichannelsupport kunnen alle klantinteracties op één centrale plek worden beheerd, waardoor agents gemakkelijk toegang hebben tot alle communicatie en geen vragen of verzoeken over het hoofd worden gezien.

Dit zorgt voor een naadloze en consistente klantenservice-ervaring, ongeacht het kanaal dat de klant gebruikt. Bovendien helpt omnichannelsupport bedrijven om beter inzicht te krijgen in de behoeften en voorkeuren van hun klanten, waardoor ze de klanttevredenheid en loyaliteit kunnen verbeteren.

Automatisering van workflows

Met behulp van helpdesk-software kan ik mijn workflows automatiseren. Dit betekent dat ik bepaalde taken en processen kan laten verlopen zonder handmatige tussenkomst. Bijvoorbeeld, wanneer een klant een ticket indient, kan de software automatisch een ontvangstbevestiging sturen en het ticket toewijzen aan de juiste afdeling of medewerker.

Dit bespaart me tijd en zorgt ervoor dat er geen tickets over het hoofd worden gezien. Daarnaast kan ik ook automatische herinneringen instellen voor openstaande tickets, zodat ik ervoor kan zorgen dat alle verzoeken tijdig worden afgehandeld.

Al met al helpt de automatisering van workflows me om mijn processen efficiënter te maken en een betere klantenservice te bieden.

Verbeterde productiviteit en efficiëntie voor agents

Met behulp van helpdesk-software kunnen agents hun werk efficiënter doen. Ze hebben toegang tot alle klantinformatie en ticketgeschiedenis die ze nodig hebben, waardoor ze sneller problemen kunnen oplossen.

Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van automatiseringstools om repetitieve taken te verminderen, zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen of het toewijzen van tickets aan de juiste afdeling.

Dit vermindert de werkdruk en stelt agents in staat om meer tickets af te handelen in dezelfde hoeveelheid tijd. Met de mogelijkheid om klantprofielen en geschiedenis bij te houden, kunnen agents ook gepersonaliseerde ondersteuning bieden, wat de tevredenheid van klanten verhoogt.

Lagere kosten met selfservice en AI

Met selfservice en AI in helpdesk-software kunnen bedrijven kosten besparen. Klanten kunnen zelf antwoorden vinden op veelgestelde vragen in de kennisbank, waardoor er minder tickets worden aangemaakt.

Dit vermindert de werkdruk voor de medewerkers van de klantenservice. Bovendien kunnen chatbots met behulp van AI automatisch antwoorden geven op eenvoudige vragen, waardoor medewerkers meer tijd hebben om zich te concentreren op complexe problemen.

Door selfservice en AI te gebruiken, kunnen bedrijven hun klantenservice efficiënter maken en kosten besparen.

Klantenloyaliteit en -retentie verhogen

Om klantenloyaliteit en -retentie te verhogen, is het belangrijk om uitstekende klantenservice te bieden. Met behulp van een helpdesk-ticketsoftware kun je de klanttevredenheid verbeteren en ervoor zorgen dat klanten terug blijven komen.

Door een gestroomlijnd ticketbeheerproces kunnen klanten snel antwoorden en oplossingen ontvangen voor hun vragen en problemen. Met de mogelijkheid om klantprofielen en geschiedenis bij te houden, kunnen medewerkers gepersonaliseerde service bieden en klanten het gevoel geven dat ze gewaardeerd worden.

Met behulp van rapportagefuncties binnen de helpdesk-software kun je ook inzicht krijgen in de behoeften en voorkeuren van je klanten. Door deze informatie te gebruiken, kun je je diensten en communicatie aanpassen om aan hun verwachtingen te voldoen.

Bovendien kan het automatiseren van bepaalde klantenservicetaken met behulp van de software ervoor zorgen dat klanten sneller geholpen worden, wat hun loyaliteit aan je bedrijf vergroot.

Kortom, door een efficiënte en effectieve helpdesk-ticketsoftware te gebruiken, kun je de klantenloyaliteit vergroten door uitstekende klantenservice te bieden, gepersonaliseerde aandacht te geven en snel te reageren op vragen en problemen.

Verbeterde samenwerking tussen afdelingen

Een van de beste praktijkvoorbeelden voor ticketbeheer in helpdesk-software is de verbeterde samenwerking tussen afdelingen. Met behulp van een goed helpdesksysteem kunnen alle afdelingen binnen een bedrijf beter communiceren en samenwerken.

Dit zorgt voor een efficiënte afhandeling van klantverzoeken en een naadloze overdracht van informatie tussen teams. Medewerkers kunnen snel zien wie er verantwoordelijk is voor een bepaald ticket en gemakkelijk samenwerken om het probleem op te lossen.

Dit verhoogt de productiviteit, vermindert vertragingen en zorgt ervoor dat klanten sneller en beter geholpen worden. Een goede samenwerking tussen afdelingen leidt tot tevreden klanten en een verbeterde algehele klantervaring.

Implementatie van helpdesk-ticketsoftware

Bij de implementatie van helpdesk-ticketsoftware is het belangrijk om te zorgen voor een soepele en efficiënte overgang. Het begint met het selecteren van de juiste software die voldoet aan de behoeften van je bedrijf.

Zorg ervoor dat de software de vereiste functies heeft, zoals ticketbeheer, rapportage en communicatietracking. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je team goed getraind is in het gebruik van de software en begrijpt hoe ze tickets kunnen beheren en klantverzoeken kunnen afhandelen.

Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede databeveiliging en privacybescherming bij het implementeren van de software. Door deze stappen te volgen, kun je efficiënter werken en een betere klantenservice bieden met behulp van helpdesk-ticketsoftware.

Tips voor het kiezen van de beste ticketsoftware voor je bedrijf

Bij het kiezen van de beste ticketsoftware voor je bedrijf zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de specifieke functies die de software biedt, zoals automatisering van workflows en communicatietracking.

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de responstijd van de software en hoe snel klantverzoeken kunnen worden afgehandeld. Verder is het handig om te kijken naar integratiemogelijkheden met andere systemen, zoals CRM-software, om gegevens te synchroniseren.

Tot slot is het ook verstandig om te kijken naar de prijs en eventuele gratis proefperiodes om te zien of de software binnen je budget past.

Meer over ‘Helpdesk Software’

Wanneer je net begint met het verkennen van helpdesk tools, is het essentieel om te beginnen met een goede helpdesk software introductie. Hiermee krijg je inzicht in de basisfuncties en mogelijkheden van dergelijke software. Uiteraard heeft het gebruik van helpdesk software diverse voordelen. Maar hoe bepaal je of je moet kiezen voor een gratis of een betaalde versie? En wat is het verschil tussen cloud of lokaal opgeslagen software? Bij het maken van je keuze kan ook de mogelijkheid voor integratie met andere systemen doorslaggevend zijn.

Daarnaast is een goede klantenservice onontbeerlijk voor elk bedrijf dat klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Maar hoe meet je die klanttevredenheid en welke KPIs zijn hierbij belangrijk? Om je team efficiënt te laten werken, is een duidelijke gebruikershandleiding essentieel, evenals een goed systeem voor ticketbeheer. Zorg ook voor tijdsbesparing door het instellen van automatische antwoorden en optimaliseer het IT-beheer binnen je helpdesk software. Tot slot kan multi-channel support een ware gamechanger zijn voor je klantenservice team.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ticketbeheer in helpdesk software?

Ticketbeheer in helpdesk software is een manier om klantbeheer en communicatie tracking te doen. Het helpt bij het automatiseren van klantenservicetaken.

2. Hoe helpt open source helpdesk bij ticketbeheer?

Open source helpdesk-software maakt het conversie van emails naar tickets makkelijk. Het biedt ook ITondersteuning en helpt met ondersteunende processen.

3. Is er gratis helpdesk software die kan helpen met ticketbeheer?

Ja, er zijn gratis helpdesk softwareoplossingen die kunnen helpen bij ticketbeheer en andere klantenservicesoftware taken.

4. Hoe kan live chat helpen in ticketbeheer?

Live chat stelt klanten in staat om direct hulp te krijgen. Het kan ook leiden tot snellere antwoorden en kan deel uitmaken van de Service Level Agreement (SLA).

5. Kan de conversie van emails naar tickets geautomatiseerd worden met helpdeskbeheer?

Ja, met behulp van helpdeskbeheer kunt u emails automatisch omzetten in tickets. Dat maakt het beheer van klantverzoeken makkelijker.

» Referenties

“Help Desk Software.” Capterra.
https://www.capterra.com/help-desk-software/

» Referenties

Conclusie beste helpdesk software 2023

  • Beste helpdesk software – Omnidesk
  • Beste ticket systeem – HubSpot
  • Beste service desk software – Omnidesk
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *