In dit artikel

De Toekomst van Email Marketing en Software (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite gehad met het bereiken van je doelgroep via email marketing? Ik herken dat gevoel maar al te goed. Echter, uit recent onderzoek blijkt dat e-mailmarketing een cruciale rol blijft spelen in digitale communicatie, ondanks de voortdurende groei van mobile en AI.

In dit artikel help ik je om bij te blijven met de laatste trends en ontwikkelingen in email marketing. Lees verder en ontdek hoe e-mailmarketing nog krachtiger kan worden!

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Samenvatting

 • E-mailmarketing blijft een belangrijke rol spelen in digitale communicatie, ondanks de groei van mobiele en AI-technologieën.
 • Automatisering en segmentatie zijn essentieel in e – mailmarketing voor efficiëntie en het leveren van gepersonaliseerde berichten.
 • Toekomstige trends in e – mailmarketing omvatten het belang van segmentatie, personalisatie, mobielvriendelijkheid, geavanceerde analyses en integratie met andere tools en systemen.
 • Het begrijpen en toepassen van deze trends is cruciaal voor marketeers om succesvolle e – mailcampagnes te creëren.

Belang van automatisering en segmentatie in e-mailmarketing

Automatisering en segmentatie spelen een grote rol in e-mailmarketing. Met automatisering stuur je berichten zonder dat je daar zelf tijd aan hoeft te besteden. Je zet het een keer goed neer en het systeem doet de rest.

Zo kun je meer doen in minder tijd. Ook kun je met automatisering beter inspelen op gedrag van gebruikers. Denk aan een mail die iemand krijgt als hij iets in zijn winkelmandje heeft laten liggen.

Segmentatie is het indelen van je doelgroep in kleinere groepen. Dit kan op basis van bijvoorbeeld leeftijd, locatie of gedrag. Door segmentatie kun je veel meer op maat gemaakte berichten sturen.

Je boodschap sluit beter aan bij de ontvanger. Dit zorgt voor betere resultaten met je emailcampagnes. Het kiezen van de juiste email software helpt bij zowel automatisering als segmentatie.

De toekomst van e-mailmarketing ziet er rooskleurig uit met deze twee trends. Ze worden alleen maar belangrijker, ook in 2023. We kunnen meer spamvolumes en email volumes verwachten, maar ook meer personalisatie en betere verzendtijden.

Automatisering en segmentatie helpen hierbij. E-mailmarketing blijft een effectieve manier om bedrijven voor te stellen aan ideale klanten. En dat allemaal dankzij automatisering en segmentatie.

Toekomstige trends en ontwikkelingen in e-mailmarketing

De toekomst van e-mailmarketing belooft spannende ontwikkelingen en trends. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Segmentatie wordt nog belangrijker: In de toekomst zullen marketeers zich steeds meer richten op het segmenteren van hun e-maillijsten om relevante en gepersonaliseerde inhoud naar specifieke doelgroepen te sturen.
 • Personalisatie blijft groeien: Klanten verwachten persoonlijke en relevante inhoud in hun inbox. Bedrijven zullen technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) gebruiken om e-mails aan te passen op basis van individueel gedrag en voorkeuren.
 • Mobielvriendelijkheid is essentieel: Aangezien steeds meer mensen e-mails op mobiele apparaten lezen, moeten marketeers ervoor zorgen dat hun e-mails goed worden weergegeven op smartphones en tablets. Mobielvriendelijke ontwerpen zullen de norm worden.
 • Automatisering neemt toe: Door marketingautomatisering kunnen bedrijven relevante berichten op het juiste moment verzenden, gebaseerd op triggers zoals gebruikersgedrag, aankoopgeschiedenis of levenslange waarde. Dit zal helpen om campagnes effectiever te maken en de betrokkenheid van klanten te vergroten.
 • Verbeterde metingen en analyses: In de toekomst zullen marketeers meer geavanceerde statistieken gebruiken om de prestaties van hun e-mailcampagnes te meten. Nieuwe KPI’s zullen worden geïntroduceerd om een beter inzicht te krijgen in de impact van e-mailmarketing op het bedrijfssucces.
 • Opkomst van API-first benadering: Een API-first aanpak houdt in dat e-mail(marketing)platforms integreren met andere tools en systemen, zoals CRM-systemen en klantendatabases. Dit maakt geavanceerde personalisatie en automatisering mogelijk.

Meer over ‘Email Marketing software’

In de wereld van digitale marketing blijft email een krachtig instrument. Voor een diepgaand inzicht in dit domein, biedt de email marketing software complete gids een uitgebreid overzicht. Er zijn veel aspecten waar men rekening mee moet houden, zoals het begrijpen van de top 10 functies email marketing software of het vergelijken van populaire tools zoals mailchimp vs sendinblue vs getresponse. Integratie is ook van cruciaal belang, of het nu gaat om crm integratie email marketing software of social media integratie email marketing.

Optimalisatie vormt de kern van effectieve email campagnes, en onze gids over optimalisatie email campagnes helpt je om je campagnes naar een hoger niveau te tillen. Wat betreft technologische vooruitgang biedt de toekomst email marketing software veelbelovende perspectieven, waaronder cloud-based email marketing voordelen. Natuurlijk zijn statistieken zoals open rate click through rate essentieel voor metingen. Naarmate je lijst groeit, is segmentatie email lijst van cruciaal belang, net als het gebruik van effectieve email templates. Tot slot is het essentieel om spam-mappen te vermijden, te profiteren van geautomatiseerde welkomstmails en te overwegen om een chatfunctie email marketing software toe te voegen voor directe klantenondersteuning.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de toekomst van email marketing en software?

De toekomst van email marketing en software gaat over het gebruik van AI en custom data, personaliseren, en timing om email marketing campagnes beter te maken.

2. Hoe kan ik mijn berichten personaliseren?

Je kunt je digitale berichten personaliseren door Emailpersonalisatie en Emailsegmentatie te gebruiken. Dit maakt de berichten meer relevant voor de Emaildoelgroep.

3. Wat is de beste email software?

De beste email software helpt bij marketing automation en optimaliseert het verzendtijden. Deze software biedt ook functies voor Emailontwerp en Emailstatistieken.

4. Hoe ga ik om met spam volumes?

Een goede spamfilter kan helpen bij het beheersen van spam volumes in je digitale marketing. Het is belangrijk om de levenslange waarde van een gebruiker te kennen.

5. Waarom is timing belangrijk in email marketing?

Timing is belangrijk in online marketing omdat het de effectiviteit van je email marketing campagnes kan verhogen. Goede timing zorgt ervoor dat je berichten op het juiste moment aankomen, wat helpt bij Emailoptimalisatie.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

 • De beste email marketing software – Brevo
 • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
 • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *