In dit artikel

De Toekomst van HRM Software: Trends om in de Gaten te Houden (2023)

In dit artikel

Heb je ooit het gevoel dat je moeite hebt om alle recente ontwikkelingen in HRM software bij te houden? Dit is een vraagstuk waar ik ook mee worstelde, vooral als we bedenken dat HRM-software zich continue blijft ontwikkelen met nieuwe functies en technische mogelijkheden.

Deze blog biedt inzicht in de toekomst van HRM-software door de belangrijkste trends en innovaties die ons te wachten staan te bespreken. Spannend? Ga dan snel verder met lezen en ontdek hoe je voorop kunt blijven lopen in het snel veranderende HRM-softwarelandschap!

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Samenvatting

 • Hybride werken wordt steeds populairder en vereist flexibiliteit van HRM-software.
 • De krappe arbeidsmarkt vraagt om creatieve oplossingen, zoals het aantrekken van jongere generaties en het gebruik van technologieën zoals AI en data-analyse.
 • Digitalisering van HR-processen is een belangrijke trend voor de toekomst, waardoor taken geautomatiseerd kunnen worden en het HR-team efficiënter kan werken.

Belangrijkste HR-trends voor de toekomst

Hybride werken wordt steeds populairder en vereist flexibiliteit van HRM software.

Hybride werken

Hybride werken is iets wat we meer en meer zien. Het is een mix van thuis en op kantoor werken. Dit kan met HRM software makkelijk gemaakt worden. Zo kunnen we taken delen en bijhouden wie wat doet.

Ook kan de baas zien hoe het met zijn team gaat. Dit kan met software zoals Controlio en Hubstaff. Het is handig, want we hoeven niet altijd naar kantoor. Maar let op, we moeten ook zorgen voor ons personeel.

Het moet niet zo zijn dat we ze alleen maar in de gaten houden. Ze moeten zich ook fijn voelen bij het werk wat ze doen.

Krappe arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, wat betekent dat er minder mensen beschikbaar zijn voor werk. Dit kan een uitdaging vormen voor HR-professionals bij het vinden en behouden van talentvolle medewerkers.

Het is belangrijk om creatieve oplossingen te bedenken om vacatures te vervullen, zoals het aantrekken van jongere generaties en het bieden van flexibele werkomstandigheden. Ook kunnen technologieën zoals AI en data-analyse helpen bij het identificeren van potentiële kandidaten en het verbeteren van de wervingsprocessen.

Daarnaast is het investeren in de ontwikkeling en groei van bestaande medewerkers essentieel om talent te behouden in een krappe arbeidsmarkt. HRM software kan hierbij ondersteuning bieden door het automatiseren van HR-processen en het vergemakkelijken van talentmanagement.

Digitalisering HR-processen

Digitalisering HR-processen is een belangrijke trend voor de toekomst. Door nieuwe technische mogelijkheden verandert de manier waarop HR-processen worden uitgevoerd. Met behulp van HRM software kunnen verschillende taken geautomatiseerd worden, zoals het bijhouden van personeelsdossiers, het verwerken van salarisadministratie en het plannen van trainingen en opleidingen.

Dit bespaart tijd en maakt het HR-team efficiënter. Voorbeelden van HRM software die deze functionaliteit bieden zijn AFAS en SAP SuccessFactors. Met deze software kunnen de processen gestroomlijnd worden en kan administratief werk worden verminderd, waardoor meer tijd overblijft voor strategisch HR-management.

Dit is een belangrijke ontwikkeling waar HR-professionals rekening mee moeten houden om mee te gaan met de toekomst van HRM.

HR-trends, thema’s, wetten en regels voor 2022

In 2022, there are several HR trends, themes, laws, and regulations to keep an eye on. These include:

 • Verdere digitalisering van HR-processen: HRM software wordt steeds geavanceerder en biedt meer mogelijkheden om processen te automatiseren en efficiënter te maken.
 • Toenemende aandacht voor employee experience: Werkgevers richten zich meer op het creëren van een positieve werkomgeving en het verbeteren van de ervaring van medewerkers.
 • Flexibele arbeidsvoorwaarden: Door de opkomst van hybride werken en de behoefte aan flexibiliteit groeit de vraag naar arbeidsvoorwaarden die hierop aansluiten.
 • Privacywetgeving: Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in 2018 is privacy een belangrijk onderwerp geworden binnen HR. Ook in 2022 blijft dit een focuspunt.
 • Aandacht voor inclusiviteit en diversiteit: Bedrijven willen diverser en inclusiever worden. Dit betekent dat er meer aandacht komt voor het aannemen en behouden van diverse talenten.

Meer over ‘HRM Software’

De belang hrm software in het hedendaagse bedrijfsleven kan niet worden onderschat. Van de functies hrm software gids tot de fascinerende evolutie hrm software, er is een schat aan kennis beschikbaar om HR-professionals te helpen. Met de juiste tools kunnen hr-functies verbeteren hrm software en worden bedrijven begeleid in hun zoektocht naar de top 10 factoren hrm software.

Van beste praktijkvoorbeelden aanpassen hrm software tot de ins en outs van salarisadministratie en hrm software, het beheer van menselijk kapitaal wordt steeds geavanceerder. Bedrijven gebruiken deze systemen ook om werknemersbetrokkenheid te verhogen hrm software en het wervingsproces te vereenvoudigen hrm software. Daarnaast kunnen organisaties met de juiste softwareoplossingen hun prestatiebeoordelingen verbeteren hrm software.

De moderne HRM-wereld ziet ook de opkomst van ai en hrm software, samen met de cruciale integratie hrm software bedrijfssystemen. Terwijl we naar de toekomst kijken, zijn de toekomst hrm software trends veelbelovend. Voor degenen die zich bezighouden met compliance, is er waardevolle informatie over compliance en juridische zaken hrm software. En voor de technisch onderlegden onder ons is er informatie beschikbaar over open source hrm software en branchespecifieke hrm software voor en nadelen. Ten slotte biedt een goede concurrentieanalyse hrm software bedrijven inzichten om de concurrentie voor te blijven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de toekomst van HRM software?

De toekomst van HRM software ligt in nieuwe ontwikkelingen en trends zoals Agile HR management, software voor medewerkers en het gebruik van technologie voor slim automatiseren.

2. Welke trends zijn er in HRM software?

Enkele van de belangrijkste trends in HRM software zijn het opkomst van remote teams, ontwikkelingen in software voor het volgen van medewerkers en de nadruk op personeelsbeleid.

3. Wat zijn de thema’s voor HR professionals in de toekomst?

De thema’s voor HR professionals in de toekomst kunnen onderwerpen zijn zoals Agile HR management, het verwennen van personeel en thema’s gericht op HR agenda.

4. Hoe helpt HRM software bij het automatiseren van processen?

HRM software helpt bij het automatiseren door taken zoals het volgen van medewerkers, personeelsbeleid en andere HR taken te vereenvoudigen.

5. Waar moet ik op letten bij nieuwe ontwikkelingen in HRM software?

Bij nieuwe ontwikkelingen in HRM software moet je letten op zaken als de evolutie van de software, toekomstige ontwikkelingen en markttrends.

6. Hoe draagt HRM software bij aan het personeelsbeleid?

HRM Software helpt bij het vormen en uitvoeren van een effectief personeelsbeleid door processen te automatiseren en data te analyseren.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *