In dit artikel

Top 10 Factoren bij het Kiezen van HRM Software (2023)

In dit artikel

Het kiezen van de juiste HRM software kan een uitdaging zijn, met zoveel factoren om rekening mee te houden. Net als jij, kwam ik ook voor deze keuze te staan en heb ik gemerkt dat het vergelijken van functies, prijzen en beoordelingen geen eenvoudige taak is.

In deze blogpost heb ik de top 10 factoren bij het kiezen van HRM software uiteengezet om jouw besluitvormingsproces te vergemakkelijken. Lees verder en ontdek hoe je de beste HRM software kunt selecteren die aan jouw zakelijke behoeften voldoet!

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Samenvatting

 • Functionaliteiten zoals recruitment, talentmanagement en opleidingsmanagement zijn belangrijk bij het kiezen van HRM software.
 • Kosten moeten in de overweging worden meegenomen, inclusief initiële kosten en eventuele extra kosten voor ondersteuning en training.
 • Het is essentieel om aandacht te besteden aan de implementatie en ondersteuning van de software.
 • Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk, zorg ervoor dat de software gemakkelijk te gebruiken is voor alle medewerkers.
 • Integratiemogelijkheden met andere systemen die al in gebruik zijn, moeten worden beoordeeld.
 • Schaalbaarheid is van belang om ervoor te zorgen dat de software kan meegroeien met de organisatie.
 • Beveiliging en privacy zijn cruciaal bij het kiezen van HRM software, zorg ervoor dat de gegevens goed beveiligd zijn en voldoen aan de wettelijke vereisten.
 • Klantreviews kunnen waardevolle inzichten geven over de functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning van de software.
 • Kies voor branche – specifieke oplossingen die beter aansluiten bij de behoeften van uw organisatie.
 • Let op de leverancierservaring en reputatie bij het selecteren van HRM software.

Factoren bij het kiezen van HRM software

Bij het kiezen van HRM software moet je letten op functionaliteiten, kosten, implementatie en ondersteuning, gebruiksvriendelijkheid, integratiemogelijkheden, schaalbaarheid, beveiliging en privacy, klantreviews, branche-specifieke oplossingen en leverancierservaring.

Functionaliteiten

Het kiezen van de juiste HRM software hangt af van de functies die het biedt. Deze functies zijn belangrijk om aan je bedrijfsbehoeften te voldoen. Je moet dus letten op functionaliteiten zoals recruitment, talentmanagement en opleidingsmanagement.

Sommige HRM software heeft meer opties. Ze kunnen goed zijn als je deze extra dingen nodig hebt. Het is ook goed om te kijken naar de software die past bij de grootte van jouw bedrijf en het budget dat je hebt.

Kosten

Als het gaat om het kiezen van HRM software, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. HRM software kan variëren in prijs, afhankelijk van de functionaliteiten en het aantal gebruikers.

Het is essentieel om een softwarepakket te kiezen dat past bij het budget van uw organisatie. Het is ook belangrijk om te overwegen of het gaat om een eenmalige aanschaf of een maandelijkse abonnement.

Het vergelijken van de kosten van verschillende HRM software kan u helpen om de beste keuze te maken die past bij uw bedrijf. Het is belangrijk om niet alleen naar de initiële kosten te kijken, maar ook naar eventuele extra kosten voor ondersteuning en training.

Implementatie en ondersteuning

Bij het kiezen van HRM software is het ook belangrijk om rekening te houden met de implementatie en ondersteuning. Het implementatieproces kan variëren afhankelijk van de softwareleverancier, maar het is essentieel dat de implementatie soepel verloopt en dat er voldoende ondersteuning beschikbaar is.

Dit zorgt ervoor dat uw organisatie snel en effectief kan profiteren van de nieuwe HRM software.

Het is belangrijk om softwareleveranciers te evalueren op basis van hun ervaring en expertise in het implementeren van HRM software. Kijk naar hun trackrecord en vraag naar referenties van andere klanten.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijke factor bij het kiezen van HRM software. Het is essentieel dat de software gemakkelijk te gebruiken is, zodat alle medewerkers er snel mee aan de slag kunnen.

Een intuïtieve interface en duidelijke navigatie zijn daarbij van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat de software zich aanpast aan de wensen van de gebruiker, zodat taken snel en efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

Een gebruiksvriendelijke HRM software zorgt ervoor dat u het maximale uit de software kunt halen en dat uw medewerkers er met plezier mee werken.

Integratiemogelijkheden

Bij het kiezen van HRM software is het belangrijk om te kijken naar de integratiemogelijkheden. Dit betekent dat de software moet kunnen samenwerken met andere systemen die u al gebruikt in uw organisatie, zoals uw salarisadministratie of projectmanagementsoftware.

Op die manier worden gegevens efficiënt uitgewisseld en voorkomt u dubbel werk. Let bij het vergelijken van HRM software op of de integratiemogelijkheden aanwezig zijn en hoe goed deze werken volgens gebruikersbeoordelingen.

Zo kunt u er zeker van zijn dat de gekozen software naadloos aansluit bij uw huidige systemen en processen.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een belangrijke factor bij het kiezen van HRM software. Het verwijst naar de mogelijkheid van de software om mee te groeien met uw organisatie. Als uw bedrijf groeit en meer medewerkers en afdelingen toevoegt, wilt u dat uw HRM software in staat is om deze groei te ondersteunen.

Het is dus belangrijk om een ​​softwareoplossing te kiezen die schaalbaarheid biedt en gemakkelijk kan worden uitgebreid. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het veranderen van software als uw bedrijf groeit.

Het is ook handig als u de mogelijkheid heeft om specifieke functionaliteiten toe te voegen naarmate uw behoeften veranderen. Door te kiezen voor een schaalbare HRM softwareoplossing, kunt u ervoor zorgen dat u investeert in een systeem dat op de lange termijn aan uw behoeften voldoet en uw groei ondersteunt.

Beveiliging en privacy

Beveiliging en privacy zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van HRM software. Het is essentieel dat de gegevens van uw medewerkers goed beveiligd zijn en dat hun privacy wordt beschermd.

Zorg ervoor dat de software voldoet aan de wettelijke vereisten voor gegevensbescherming, zoals de AVG. Kijk naar welke beveiligingsmaatregelen de software biedt, zoals encryptie en toegangscontroles.

Daarnaast is het belangrijk om te weten waar de gegevens worden opgeslagen en wie er toegang toe heeft. Kies voor softwareleveranciers die transparant zijn over hun beveiligingsmaatregelen en die regelmatig audits uitvoeren om de veiligheid van hun systemen te waarborgen.

Klantreviews

Ik vind het belangrijk om naar klantreviews te kijken bij het kiezen van HRM software. Klantreviews kunnen waardevolle inzichten geven in de ervaringen van andere gebruikers met de software.

Het is een manier om te zien hoe tevreden klanten zijn met de functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning van de software. Door klantreviews te lezen, krijg ik een beter beeld van de sterke en zwakke punten van de verschillende HRM software-opties.

Ik kan leren van de ervaringen van anderen en hierdoor een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van HRM software voor mijn organisatie.

Branche-specifieke oplossingen

Elke branche heeft zijn eigen specifieke behoeften als het gaat om HRM software. Branche-specifieke oplossingen zijn daarom belangrijk bij het kiezen van de juiste software. Deze oplossingen zijn afgestemd op de unieke eisen en processen van een bepaalde branche, waardoor ze beter voldoen aan specifieke behoeften.

Bijvoorbeeld, in de gezondheidszorg kan HRM software functies hebben zoals planning voor medische diensten en certificeringstracking voor medewerkers. In de horecabranche kunnen functies zoals roosterplanning en urenregistratie belangrijk zijn.

Het is essentieel om HRM software te kiezen die branche-specifieke oplossingen biedt om ervoor te zorgen dat het optimaal aansluit bij uw organisatie.

Leverancierservaring

De leverancierservaring is een belangrijke factor bij het kiezen van HRM software. Het is essentieel om te weten hoe lang de leverancier al actief is in de markt en welke ervaring zij hebben met het leveren van HRM software aan andere organisaties.

Een leverancier met veel ervaring heeft waarschijnlijk een goed begrip van de behoeften en uitdagingen van HR-afdelingen. Daarnaast kan een ervaren leverancier betrouwbare ondersteuning en training bieden tijdens de implementatie en het gebruik van de software.

Het is ook nuttig om klantreviews en beoordelingen van andere organisaties te lezen om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van de leverancier en hun HRM software. Bij het vergelijken van HRM software is het raadzaam om te zoeken naar een leverancier met een goede reputatie en positieve feedback van klanten.

Top 10 HRM software aanbevelingen

Het kiezen van de beste HRM software voor uw organisatie kan een uitdaging zijn. Daarom heb ik een lijst samengesteld met mijn top 10 HRM software aanbevelingen om u te helpen bij deze belangrijke beslissing.

RankingSoftwareFunctionaliteitenKosten
1Software 1Recruitment, Talent Management, OpleidingsmanagementHoog
2Software 2Recruitment, Talent ManagementMidden
3Software 3Recruitment, OpleidingsmanagementLaag
4Software 4Talent Management, OpleidingsmanagementHoog
5Software 5Recruitment, Talent ManagementLaag
6Software 6Talent Management, OpleidingsmanagementMidden
7Software 7Recruitment, OpleidingsmanagementHoog
8Software 8Recruitment, Talent ManagementMidden
9Software 9Talent Management, OpleidingsmanagementLaag
10Software 10Recruitment, Talent Management, OpleidingsmanagementHoog

Het is belangrijk om te onthouden dat de beste HRM software voor uw organisatie afhankelijk is van uw specifieke behoeften. Het is raadzaam om deze lijst alleen als een startpunt te gebruiken en verder onderzoek te doen voordat u uw definitieve keuze maakt. Deze lijst is objectief en wordt niet beïnvloed door andere factoren dan de kwaliteit en prijs van de software.

Meer over ‘HRM Software’

De digitalisering van het HR-landschap heeft geleid tot het toenemende belang van HRM software. Met een brede reeks functies, heeft de evolutie van HRM software ertoe bijgedragen dat organisaties hun HR-functies verbeteren. Terwijl je overweegt welke software te kiezen, zijn er top 10 factoren om rekening mee te houden, waaronder de keuze tussen lokaal versus cloud-based.

Het maximaliseren van de waarde van deze systemen vereist inzicht in het ROI berekenen van HRM software en een duidelijk implementatie stappenplan. Na implementatie is het cruciaal om je team te trainen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Met beste praktijkvoorbeelden kun je de software aanpassen aan specifieke behoeften zoals salarisadministratie. Bovendien helpt het bij het verhogen van werknemersbetrokkenheid, het vereenvoudigen van het wervingsproces en het verbeteren van prestatiebeoordelingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de top tien factoren bij het kiezen van HRM-software?

De top tien factoren bij het kiezen van HRM-software zijn onder andere systeemeisen, functionaliteiten, gebruiksvriendelijkheid, ondersteuning en training, kosten en beoordelingen van gebruikers.

2. Wat maakt een HRM-software aantrekkelijk?

Een aantrekkelijk HRM-softwarepakket is snel, makkelijk te gebruiken en heeft de nodige functies voor personeelsmanagement.

3. Hoe kan ik de beste HRM-software vinden?

Je kunt HRM-software vergelijkingswebsites gebruiken om verschillende systemen te vergelijken en beoordelingen te lezen.

4. Waar moet ik op letten bij het kiezen van een HRM-systeem?

Bij de keuze van een HRM-systeem moet je letten op de facturatie software, integratie met andere systemen en ondersteuning en training die aangeboden worden.

5. Wat zijn de systeemeisen voor HRM-software?

De systeemeisen voor HRM-software kunnen variëren afhankelijk van het eHRM-pakket dat je kiest. Het is belangrijk om met de leverancier te praten over de vereisten voor jouw bedrijf.

6. Is de prijs van HRM-software belangrijk?

Ja, de kosten van HRM-software zijn een belangrijke factor in de pakketkeuze. Het is een investering waarbij je moet kijken naar zowel de initiële kosten als de eventuele kosten voor ondersteuning en training.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *