In dit artikel

Top 10 Functies van Email Marketing Software (2023)

In dit artikel

Heb je moeite met het effectief beheren van je e-mailmarketingcampagnes? Maak je geen zorgen, ik begrijp hoe overweldigend dit kan zijn. E-mailmarketing software kan het proces sterk vereenvoudigen en door mijn uitgebreide onderzoek heb ik ontdekt dat SendinBlue wordt beschouwd als de beste e-mailmarketing software voor 2023.

In dit artikel zal ik de top 10 functies bespreken die een e-mailmarketing software moet hebben en hoe deze je kunnen helpen om succesvolle campagnes te creëren. Ben je er klaar voor om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen? Lees dan verder!

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Samenvatting

  • Email marketing software automatiseert het verzenden van gepersonaliseerde e – mails, waardoor het gemakkelijk is om leads te genereren en te communiceren met klanten.
  • Contactsegmentatie helpt bij het versturen van gerichte en relevante e – mails aan specifieke groepen mensen, wat de betrokkenheid en conversieratio’s verhoogt.
  • E-mailautomatisering stelt marketeers in staat om geautomatiseerde e-mailflows te maken op basis van triggers en acties, waardoor tijdbesparing en efficiëntie mogelijk is.
  • Responsieve e-mailtemplates zorgen ervoor dat e-mails er goed uitzien op verschillende apparaten, waardoor een optimale gebruikerservaring wordt geboden.

Top 10 Functies van Email Marketing Software

Email marketing software biedt verschillende functies om je e-mailcampagnes te optimaliseren en te automatiseren. Hier zijn de top 10 functies die je kunt verwachten van goede email marketing software.

Automatische verzending van gepersonaliseerde e-mails

E-mailmarketing software stuurt mails vanzelf. Dit maakt je werk makkelijk. Je stelt in wie welke mail krijgt. Het systeem doet de rest. Iedereen krijgt een mail die goed past. Zo voelt het persoonlijk aan.

Leads komen zo van je website. Voorbeelden hiervan zijn SendinBlue en ActiveCampaign. Ook Autorespond doet dit goed in Nederland en België. Met deze tools is het verzenden van mails een fluitje van een cent.

Segmentatie van contacten

Segmentatie van contacten is een belangrijke functie van emailmarketingsoftware. Het stelt marketeers in staat om hun contactenlijst op te splitsen in verschillende categorieën op basis van specifieke criteria.

Deze criteria kunnen demografische gegevens, gedragspatronen of voorkeuren zijn. Door contacten te segmenteren, kan je gerichte en gepersonaliseerde e-mails sturen naar verschillende groepen ontvangers.

Dit verhoogt de relevantie van de inhoud en verbetert de betrokkenheid van de ontvangers. Segmentatie helpt ook bij het verminderen van het aantal uitschrijvingen, omdat mensen alleen e-mails ontvangen die voor hen relevant zijn.

E-mailautomatisering voor workflow

E-mailautomatisering voor workflow is een handige functie van e-mailmarketingsoftware. Het stelt gebruikers in staat om geautomatiseerde e-mailflows te maken die automatisch worden verzonden op basis van vooraf bepaalde triggers en acties.

Hierdoor kunnen marketeers tijd besparen en efficiënter werken. Bijvoorbeeld, als een contactpersoon zich inschrijft voor een nieuwsbrief, kan er automatisch een welkomstmail worden verzonden.

Als een contactpersoon een bepaald product bekijkt op de website, kan er automatisch een follow-up e-mail worden verzonden met aanvullende informatie of een speciale aanbieding. E-mailautomatisering maakt het gemakkelijk om gepersonaliseerde en relevante berichten te verzenden op het juiste moment, wat kan helpen bij het verhogen van de betrokkenheid en het genereren van meer leads en conversies.

Responsieve e-mailtemplates

Responsieve e-mailtemplates zijn een belangrijke functie van e-mailmarketingsoftware. Met responsieve e-mailtemplates kunnen marketeers e-mails maken die er goed uitzien op verschillende apparaten, zoals desktops, smartphones en tablets.

Dit zorgt ervoor dat de e-mails een optimale gebruikerservaring bieden, ongeacht het apparaat dat de ontvanger gebruikt. Met responsieve e-mailtemplates kunnen marketeers ook de lay-out en het design van de e-mails aanpassen, zodat ze aansluiten bij hun merkidentiteit en doelgroep.

Dit helpt bij het vergroten van de betrokkenheid en het succes van de e-mailcampagnes.

A/B-testen van e-mailcampagnes

Het A/B-testen van e-mailcampagnes is een belangrijke functie van e-mailmarketingsoftware. Met deze functie kun je verschillende versies van een e-mailcampagne maken en testen welke versie het beste presteert.

Je kunt bijvoorbeeld de onderwerpregel, de afbeeldingen of de call-to-action van de e-mails variëren en zien welke variant het meeste succes oplevert in termen van open- en klikpercentages.

Op basis van de resultaten kun je vervolgens de beste versie selecteren en deze naar je hele doelgroep sturen. Het A/B-testen helpt je om je e-mailcampagnes te optimaliseren en zo betere resultaten te behalen.

Geavanceerde analysemogelijkheden

De geavanceerde analysemogelijkheden van email marketing software helpen marketeers om inzicht te krijgen in het succes van hun e-mailcampagnes. Met deze functies kunnen gebruikers de prestaties van hun e-mails volgen, zoals open- en klikpercentages, conversieratio’s en bounce rates.

Dit stelt marketeers in staat om te begrijpen welke aspecten van hun e-mails goed werken en welke verbeterd moeten worden. Bovendien kunnen ze ook gedetailleerde rapporten genereren waarmee ze de effectiviteit van hun campagnes kunnen meten en belangrijke trends kunnen identificeren.

Door gebruik te maken van de geavanceerde analysemogelijkheden van email marketing software kunnen marketeers hun strategieën voortdurend optimaliseren en betere resultaten behalen.

Integratie met andere marketingtools

Een andere belangrijke functie van e-mailmarketing software is de mogelijkheid om te integreren met andere marketingtools. Dit betekent dat je eenvoudig kunt samenwerken met tools zoals CRM-systemen, social media platforms en analytics-tools.

Door deze integraties kun je al je marketingactiviteiten op één plek beheren en gegevens gemakkelijk uitwisselen tussen verschillende systemen. Hierdoor bespaar je tijd en moeite bij het beheren van je marketingcampagnes en krijg je een beter inzicht in de resultaten.

Het is belangrijk om te zoeken naar een e-mailmarketing software die naadloos kan samenwerken met de andere tools die je al gebruikt, zodat je je marketinginspanningen effectief kunt stroomlijnen.

Opt-in formulieren en pop-ups

Opt-in formulieren en pop-ups zijn belangrijke functies van emailmarketing software. Met opt-in formulieren kunnen gebruikers contactgegevens verzamelen van potentiële klanten die interesse hebben in hun producten of diensten.

Deze formulieren kunnen worden toegevoegd aan websites, landingpagina’s of blogs en vragen om toestemming om marketingberichten te ontvangen.

Pop-ups zijn ook effectieve tools om leads te genereren. Ze verschijnen als vensters op een website en vragen bezoekers om zich aan te melden voor nieuwsbrieven of andere marketingacties.

Pop-ups kunnen worden getimed zodat ze op het juiste moment verschijnen, zoals wanneer een bezoeker de website wil verlaten.

E-mailmarketingkalender

Een essentiële functie van e-mailmarketing software is de e-mailmarketingkalender. Met deze tool kunnen marketeers hun e-mailcampagnes plannen en beheren.

In de e-mailmarketingkalender kunnen gebruikers specifieke datums en tijden instellen voor het verzenden van e-mails naar hun doelgroep. Dit helpt om een consistente en gestructureerde benadering van e-mailmarketing te waarborgen.

Daarnaast kunnen marketeers in de kalender ook zien welke andere marketingactiviteiten gepland staan, zoals social media-posts of evenementen. Dit geeft een overzicht van alle geplande marketinginspanningen en helpt bij het plannen van geïntegreerde campagnes.

Optimalisatie voor mobiele apparaten

Optimalisatie voor mobiele apparaten is een belangrijke functie van e-mailmarketingsoftware. Het zorgt ervoor dat e-mails correct worden weergegeven op smartphones en tablets. Met zoveel mensen die hun e-mails op mobiele apparaten bekijken, is het essentieel dat je e-mails goed leesbaar en gebruiksvriendelijk zijn op deze apparaten.

Door te zorgen voor responsieve e-mailtemplates en het testen van je e-mailcampagnes op verschillende mobiele apparaten, kun je ervoor zorgen dat je boodschap overkomt bij je doelgroep, waar ze ook zijn.

Optimalisatie voor mobiele apparaten is dus een must-have functie voor elke e-mailmarketeer.

Conclusion

In dit blog hebben we gekeken naar de top 10 functies van email marketing software. Deze functies maken het mogelijk om automatisch gepersonaliseerde e-mails te verzenden, contacten te segmenteren, e-mailcampagnes te automatiseren en nog veel meer.

Met de juiste email marketing software kunnen bedrijven hun marketingproces efficiënter maken en hun doelgroep beter bereiken.

Meer over ‘Email Marketing software’

Voor iedereen die zich wil verdiepen in email marketing software is onze complete gids een must-read. Het begrijpen van de top 10 functies kan enorm helpen bij het kiezen tussen platformen zoals Mailchimp, SendinBlue en GetResponse. En wist je dat de CRM-integratie een cruciale rol speelt in het beheer van je contacten?

Effectieve optimalisatie van email campagnes en slimme automatisering zijn slechts het begin. Het is ook essentieel om inzicht te hebben in de analyse van campagne data. Houd bij het versturen van e-mails altijd rekening met de AVG. Verbeter de betrokkenheid van je ontvangers door personalisatie in emails, A of B testen en het begrijpen van de open rate en click through rate. Bekijk hoe de toekomst van email marketing software eruit ziet, ontdek de voordelen van cloud-based oplossingen, implementeer social media integraties en optimaliseer je bereik met segmentatie van je email lijst.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de top 10 functies van email marketing software?

De top 10 functies van de beste email marketing software zijn: emailautomatisering, het ontwerpen van emailtemplates, emailsegmentatie, emailanalyse en rapportage, personalisatie van emails, zorgen voor email deliverability, integraties met andere tools, optimalisatie en AB-testen.

2. Welke email marketing automation software is het beste?

Het kiezen van de beste emailmarketing software hangt af van je behoeften. Het moet functies hebben zoals emailautomatisering, personalisatie en een goed rapportagesysteem.

3. Zijn er gratis email marketing software?

Ja, er is gratis email marketing software beschikbaar. Ze kunnen soms beperkingen hebben in vergelijking tot betaalde versies.

4. Wat doet een mailing programma?

Een mailingprogramma helpt bij het maken van e-mailcampagnes, het ontwerpen van e-mailtemplates, en bij het uitvoeren van e-mailsegmentatie voor doelgerichte campagnes.

5. Bieden emailmarketingdiensten ondersteuning in het Nederlands?

Ja, veel platforms voor emailmarketing bieden ondersteuning in het Nederlands. Het is altijd goed om dit te controleren voordat je een dienst kiest.

6. Hoe helpen Emailmarketing automation software & autoresponders mij?

Ze automatiseren het proces van het versturen van e-mails op basis van de acties en gedragingen van je klanten. Dit helpt om de betrokkenheid te verhogen en tijd te besparen.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

  • De beste email marketing software – Brevo
  • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
  • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *