In dit artikel

Probleemoplossing: Veelvoorkomende Problemen met Scan en Herken Software (2023)

In dit artikel

Heb je al eens ervaren dat je scan en herken software je documenten niet correct of volledig herkent? Geen zorgen, ik ken het probleem heel goed. Na veel onderzoek en praktijkervaring ontdekte ik dat verbeterde herkenningstechnologie de sleutel kan zijn.

Met een vleugje humor en veel nuttige tips, ga ik je in deze blog mijn bevindingen en oplossingen delen. Lees verder en laat de technologie voor jou werken!

Key Takeaway

De beste scan en herken software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. Deze software bevat een automatisch systeem dat foto’s van bonnen of facturen kan lezen. Er wordt ook een boekingsvoorstel aan gekoppeld, wat veel tijd scheelt!

Samenvatting

 • Belangrijke problemen met scan en herken software zijn onder andere slechte herkenning, verloren tijd, gebrek aan goede procesautomatisering en handmatig invoerwerk.
 • Verbeterde herkenningstechnologie kan helpen bij het oplossen van deze problemen, door bekende leveranciers beter te herkennen en relevante gegevens automatisch te lezen.
 • Automatisering van processen, zoals snellere factuurverwerking en verminderde kans op fouten, kan de efficiëntie van de scan en herken software verbeteren.
 • Een goede integratie met andere systemen, zoals boekhoud- of ERP-systemen, is belangrijk om processen te stroomlijnen en dubbele invoer te voorkomen.

Veelvoorkomende Problemen met Scan en Herken Software

Slechte herkenning, verloren tijd, gebrek aan goede procesautomatisering, handmatig invoerwerk, veel tijd kwijt en uitval in Mijn Werkvoorraad.

Slechte herkenning

Scan en herken software kan soms fouten maken. Het herkent bijvoorbeeld niet altijd de juiste leverancier. Dat komt omdat het lezen van facturen soms moeilijk is. De software kan ook fouten maken bij het verwerken van bonnen.

Zelfs als de bon goed is gescand, kan er nog een probleem zijn. Dit zorgt voor verwarring en fouten. Zo kan de software het verkeerd hebben over het factuurnummer of andere belangrijke gegevens.

Deze fouten kunnen veel tijd kosten. Daarom is het zo belangrijk dat de software goed werkt en de juiste dingen herkent.

Verloren tijd

Als je scan en herken software gebruikt, kan het problemen veroorzaken die veel tijd kosten. Bijvoorbeeld, de software kan moeite hebben om bekende leveranciers te herkennen, waardoor je de informatie handmatig moet invoeren.

Dit kan erg tijdrovend zijn, vooral als je veel bonnen en facturen moet verwerken. Daarnaast kan het ook verwarrend zijn om te weten waar je naartoe moet gaan voor hulp bij problemen met de software.

Het schakelen tussen verschillende interfaces kan ook tijdverspillend zijn. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om deze problemen aan te pakken en tijd te besparen. Met verbeterde herkenningstechnologie en geautomatiseerde processen kan de factuurverwerking sneller en efficiënter worden uitgevoerd.

Gebrek aan goede procesautomatisering

Het gebrek aan goede procesautomatisering is een veelvoorkomend probleem bij scan en herken software. Dit betekent dat de software niet in staat is om taken automatisch uit te voeren, waardoor gebruikers handmatige handelingen moeten verrichten.

Dit kan leiden tot vertragingen en inefficiëntie in het factuurverwerkingsproces. Het is belangrijk om te investeren in scan en herken software die goede procesautomatisering biedt, zodat taken snel en efficiënt kunnen worden afgehandeld.

Door te kiezen voor software met geavanceerde automatiseringsmogelijkheden, zoals het automatisch uitlezen van relevante gegevens op facturen, kan de administratieve last worden verminderd en de productiviteit worden verhoogd.

Handmatig invoerwerk

Het handmatig invoeren van gegevens kan een veelvoorkomend probleem zijn bij het gebruik van scan en herken software. Dit kost veel tijd en kan leiden tot fouten. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om dit probleem te verminderen.

Automatisering van processen en verbeterde herkenningstechnologie kunnen zorgen voor een snellere factuurverwerking en verminderde kans op fouten. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede integratie met andere systemen en te investeren in training en educatie voor gebruikers.

Zo kan het handmatig invoerwerk worden verminderd en het proces efficiënter worden gemaakt.

Veel tijd kwijt

Als je problemen hebt met scan en herken software, kan dit veel tijd kosten. Het kan lang duren voordat de software de juiste gegevens herkent en verwerkt. Dit kan leiden tot vertragingen in de factuurverwerking en tijdsverspilling voor jou en je team.

Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar om dit probleem aan te pakken, zoals verbeterde herkenningstechnologie en automatisering van processen. Hierdoor kan de factuurverwerking sneller en efficiënter verlopen, waardoor je kostbare tijd kunt besparen.

Bovendien zijn er ook mogelijkheden voor optimalisatie van de software en training voor gebruikers, zodat je het meeste uit scan en herken software kunt halen zonder tijd te verspillen.

Uitval in Mijn Werkvoorraad

Soms kan er een probleem optreden met de functie “Mijn Werkvoorraad” in scan en herken software. Dit kan gebeuren als je software gebruikt van Microsoft, zoals Outlook. De software kan dan niet goed samenwerken met de functie “Mijn Werkvoorraad”.

Het is belangrijk om te weten dat dit probleem kan optreden en dat er mogelijke oplossingen zijn om het probleem op te lossen. Zoek bijvoorbeeld naar updates of patches die beschikbaar zijn voor de software om eventuele compatibiliteitsproblemen op te lossen.

Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met de klantensupport van de softwareleverancier voor hulp en ondersteuning bij het oplossen van dit probleem. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit een veelvoorkomend probleem kan zijn, maar dat er oplossingen beschikbaar zijn om het probleem op te lossen en ervoor te zorgen dat de functie “Mijn Werkvoorraad” correct werkt.

Probleemoplossing voor Scan en Herken Software

Voor de problemen met scan en herken software zijn er verschillende oplossingen mogelijk.

Verbeterde herkenningstechnologie

Met verbeterde herkenningstechnologie kan scan en herken software nu beter bekende leveranciers herkennen. Dit betekent dat de software automatisch de relevante gegevens kan lezen, zoals het factuurnummer, zonder dat je dit handmatig hoeft in te voeren.

Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten bij het verwerken van bonnen en facturen. Bovendien zorgt de verbeterde herkenningstechnologie voor een snellere factuurverwerking en een betere integratie met andere systemen.

Automatisering van processen

Om problemen met scan en herken software op te lossen, is het belangrijk om processen te automatiseren. Dit helpt bij het verminderen van handmatig werk en verhoogt de efficiëntie van de factuurverwerking. Enkele manieren waarop automatisering kan helpen zijn:

 1. Verbeterde herkenningstechnologie: Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals OCR (optische karakterherkenning) kan de software betere resultaten behalen bij het lezen en herkennen van tekst op documenten.
 2. Snellere factuurverwerking: Automatisering maakt het mogelijk om facturen sneller te verwerken, waardoor er minder tijd wordt verspild aan handmatig invoerwerk.
 3. Verminderde kans op fouten: Met behulp van automatisering kunnen mogelijke fouten bij het scannen en herkennen van documenten worden verminderd, waardoor de nauwkeurigheid van de gegevens wordt verbeterd.
 4. Betere integratie met andere systemen: Automatisering helpt bij een betere integratie met andere systemen, zoals boekhoud- of ERP-systemen, waardoor gegevens naadloos kunnen worden uitgewisseld en dubbele invoer wordt voorkomen.
 5. Klantensupport en probleemoplossing: Het bieden van goede klantensupport en een snelle probleemoplossing kan helpen bij het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen tijdens het gebruik van scan en herken software.
 6. Optimalisatie van de software: Regelmatige updates en optimalisatie van de software zorgen ervoor dat het goed blijft functioneren en eventuele bugs of problemen worden opgelost.
 7. Training en educatie voor gebruikers: Het aanbieden van training en educatieve materialen voor gebruikers kan helpen bij het verbeteren van hun vaardigheden en kennis over het gebruik van scan en herken software. Dit kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van het gebruik vergroten.

Snellere factuurverwerking

Met scan en herken software kunnen facturen sneller worden verwerkt. De software leest automatisch relevante informatie van de factuur, zoals het factuurnummer en de bedragen. Hierdoor hoeven medewerkers niet langer handmatig gegevens over te typen, wat veel tijd bespaart.

Bovendien minimaliseert de software de kans op fouten, omdat het nauwkeuriger is in het herkennen van informatie dan menselijke invoer. Dit betekent dat facturen snel en efficiënt kunnen worden verwerkt, waardoor bedrijven sneller betalingen kunnen verrichten en financiële processen kunnen stroomlijnen.

Dankzij de snellere factuurverwerking kan het bedrijf ook efficiënter werken en tijd besparen voor andere belangrijke taken.

Verminderde kans op fouten

Met scan en herken software is er een verminderde kans op fouten. De software leest automatisch relevante gegevens uit van een factuur, zoals het factuurnummer. Hierdoor is er minder kans op menselijke fouten bij het overtypen van gegevens.

Dit bespaart tijd en vermindert het risico op fouten in de boekhouding. Het gebruik van scan en herken software zorgt voor een nauwkeurige en efficiënte verwerking van facturen.

Betere integratie met andere systemen

Een belangrijk probleem met scan en herken software is dat het soms moeilijk te integreren is met andere systemen. Dit kan leiden tot inefficiënties en vertragingen in het factuurverwerkingsproces.

Het is daarom essentieel om te investeren in scan en herken software die naadloos kan samenwerken met andere systemen, zoals boekhoudprogramma’s en CRM-tools. Door een betere integratie kunnen gegevens gemakkelijker worden gedeeld en kunnen processen worden gestroomlijnd.

Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten. Zorg er bij het kiezen van scan en herken software dus voor dat deze goed kan samenwerken met andere systemen die je bedrijf gebruikt.

Klantensupport en probleemoplossing

Als je problemen ondervindt met scan en herken software, is het belangrijk om te weten dat er klantensupport beschikbaar is om je te helpen. Je kunt contact opnemen met de klantenservice voor hulp bij het oplossen van problemen en het beantwoorden van je vragen.

Ze kunnen je begeleiden bij het vinden van de juiste oplossingen voor jouw specifieke problemen. Daarnaast bieden ze ook training en educatie aan zodat je beter begrijpt hoe de software werkt en hoe je problemen kunt voorkomen.

Het is geruststellend om te weten dat er ondersteuning beschikbaar is wanneer je technische problemen ervaart met de scan en herken software.

Optimalisatie van de software

Ik heb de software geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat het probleem van slechte herkenning wordt verminderd. Door het verbeteren van de herkenningstechnologie, kan het programma nu nauwkeuriger en sneller gegevens van facturen en bonnen lezen.

Dit bespaart tijd en minimaliseert de kans op fouten bij het verwerken van documenten. Daarnaast heb ik ook gezorgd voor een betere integratie met andere systemen, zodat informatie gemakkelijk kan worden gedeeld en overgedragen.

Ik bied ook training en educatie aan gebruikers, zodat ze de software efficiënt kunnen gebruiken en eventuele problemen kunnen oplossen. Mocht er toch een probleem optreden, dan sta ik altijd klaar om klantenondersteuning te bieden en snel oplossingen te bieden.

Training en educatie voor gebruikers

Ik geloof sterk in het belang van training en educatie voor gebruikers van scan en herken software. Hier zijn enkele manieren waarop training kan helpen:

 • Gebruikers kunnen leren hoe ze de software correct kunnen installeren en configureren, zodat ze direct aan de slag kunnen.
 • Training kan gebruikers helpen bij het begrijpen van de verschillende functies en mogelijkheden van de software, zodat ze deze optimaal kunnen benutten.
 • Door middel van training kunnen gebruikers leren hoe ze scans en documenten op de juiste manier moeten maken, zodat de herkenning nauwkeuriger is.
 • Training kan gebruikers ook leren hoe ze problemen met de software zelf kunnen oplossen, zoals het opnieuw scannen van documenten of het herstellen van verbindingen.
 • Door regelmatige trainingssessies kunnen gebruikers hun vaardigheden en kennis blijven verbeteren, zodat ze efficiënter en effectiever met de software kunnen werken.

Meer over ‘Scan en herkensoftware’

In een digitaal tijdperk waar efficiëntie centraal staat, wordt de kracht van Financiën en administratie software steeds meer benut. Een van de voornaamste tools hierin is scan en herken software. Maar hoe werkt dit nou precies? Voor de nieuwsgierigen onder ons die zich afvragen hoe de werking van deze software in elkaar steekt, hebben we een diepgaande uitleg voor je klaarstaan. Natuurlijk komen ook de voordelen en het belang van veiligheid aan bod. Voor de kostenbewuste gebruiker zijn er tevens gratis opties beschikbaar om kennis te maken met deze technologie.

Benieuwd naar de technische aspecten? We bespreken de verschillen tussen cloud en lokaal beheerd scan en herken software, geven je een handige handleiding voor het instellen en delen optimalisatie tips. Natuurlijk kan technologie soms kuren hebben, daarom helpen we je ook graag met de meest veelvoorkomende problemen. Voor de bedrijfsleiders is er uitgebreide informatie over bedrijfsprocessen optimalisatie en de mogelijke integraties. De technologische evolutie blijft niet stilstaan. Daarom duiken we ook in de fascinerende wereld van AI en machine learning, werpen we een blik op het toekomstbeeld en verkennen we de toepassingen in de gezondheidszorg, voor accountants en in de detailhandel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn veelvoorkomende problemen met scan en herken software?

Veelvoorkomende problemen kunnen zijn: problemen met verbindingen, scannen, afdrukproblemen, en een ‘printer offline’ probleem.

2. Hoe los ik afdrukproblemen op met mijn scan en herken software?

Het oplossen van afdrukproblemen kan vaak met behulp van de scannerhandleiding of door de HP Print en Scan Doctor te downloaden.

3. Wat moet ik letten bij het kiezen van scan en herken software?

Let vooral op verborgen kosten, mogelijke compatibiliteitsprobleem tussen Outlook en emailsoftware, en kijk of bonnen en facturen goed verwerkt kunnen worden.

4. Wat zijn de voordelen van OCRsoftware voor boekhouding?

OCRsoftware kan tijd besparen met factuurverwerking, helpt bij het digitaliseren van documenten, en kan problemen met documentherkenning verminderen.

5. Hoe ga ik om met uitval in ‘Mijn Werkvoorraad’?

Het oplossen van uitval in ‘Mijn Werkvoorraad’ hangt af van het specifieke probleem, maar er zijn vaak oplossingen te vinden in de softwarehandleiding of online hulpbronnen.

6. Kan scan en herken software fouten maken?

Ja, er kunnen problemen zijn zoals onjuiste herkenning van tekst in scans, moeilijkheden met tekstherkenning, en inefficiënties. Het is belangrijk om altijd een handmatige controle uit te voeren om foutieve resultaten te vangen.

» Referenties


1. Julie Hom, Janet Nikowitz, Rebecca Ottesen, & Joyce C Niland. (2022). Facilitating clinical research through automation: Combining optical character recognition with natural language processing. Clin Trials, 19(5), 504-511.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35608136/

» Referenties

Beste scan en herken software van 2023

 1. Beste scan en herken software – e-Boekhouden
 2. Beste scan en herken all-in-one software – e-Boekhouden
 3. Beste scan en herken software voor klein(ere) bedrijven – Gekko
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *