In dit artikel

Veiligheidsmaatregelen voor je CRM Systeem (2023)

In dit artikel

Heb je ooit stilgestaan bij hoe veilig jouw CRM systeem eigenlijk is? Dat heb ik ook gedaan en met grote ontdekkingen. Ik ben erachter gekomen dat datalekken een groot risico vormen, maar gelukkig zijn er effectieve veiligheidsmaatregelen om ons hier tegen te beschermen.

In deze blogpost leer je over de beste veiligheidsmaatregelen voor jouw CRM systeem en hoe deze je klantdata kunnen beschermen. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder!

Key Takeaway

Mijn beste CRM systeem van 2023 volgens onze test is Monday. Deze software zet gebruikersgemak, eenvoud en vertrouwen voorop en dat is te merken. Je kunt terecht bij hun kennisbank en kan met hun blogs op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Samenvatting

  • Gegevensminimalisatie helpt bij het voorkomen van datalekken door alleen de noodzakelijke klantdata op te slaan.
  • Toegangsrechten en roltoewijzing zorgen ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot het CRM-systeem en gevoelige informatie kunnen bekijken en bewerken.
  • Beveiliging van de database en het gebruik van een betrouwbare datapartner zoals Claranet met de ISO/IEC 27001:2013 certificering, helpen bij het waarborgen van veilige gegevensopslag.
  • Versleutelde gegevensoverdracht, jaarlijkse pentesten en uitgebreide maatregelen bij datalekken zorgen voor maximale beveiliging in de cloud.

Belangrijkste Veiligheidsmaatregelen voor een CRM-systeem

Gegevensminimalisatie is een belangrijke veiligheidsmaatregel voor een CRM-systeem.

Gegevensminimalisatie

Gegevensminimalisatie is het idee dat je alleen de gegevens opslaat die je echt nodig hebt. Het gaat om het kleine houden van gegevenssets. Dit is een goede manier om datalekken te voorkomen.

Als je minder informatie opslaat, is er minder kans dat er iets misgaat. Het CRM systeem van PerfectView volgt dit idee. Het slaat alleen de klantdata op die echt nodig zijn. Dit maakt het systeem veiliger voor jou en je klanten.

Toegangsrechten en roltoewijzing

Ik wil er zeker van zijn dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot mijn CRM-systeem. Daarom is het belangrijk om toegangsrechten en rollen toe te wijzen aan gebruikers.

Op deze manier kan ik bepalen welke taken en gegevens elke gebruiker mag zien en bewerken. Zo kan ik ervoor zorgen dat gevoelige informatie alleen toegankelijk is voor de juiste mensen.

Dit helpt me om de privacy van mijn klantdata te beschermen en het risico op ongeautoriseerde toegang te minimaliseren. Met de juiste autorisatie-instellingen kan ik de veiligheid van mijn CRM-systeem optimaliseren en ervoor zorgen dat mijn klantgegevens in goede handen zijn.

Beveiliging van de database

Ik zorg ervoor dat de database van het CRM-systeem goed beveiligd is. We nemen maximale veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de klantgegevens veilig zijn. Onze datapartner, Claranet, voldoet aan de ISO/IEC 27001:2013 norm voor informatiebeveiliging.

Dit betekent dat we kunnen vertrouwen op betrouwbare en veilige gegevensopslag. We hebben ook beveiligingsprotocollen, risicobeheer en een veiligheidsbeleid om ervoor te zorgen dat de gegevens van onze klanten altijd beschermd zijn.

Beveiliging in de Cloud

Om maximale veiligheidsmaatregelen te garanderen voor je CRM-systeem in de cloud, is het belangrijk om te zorgen voor versleutelde gegevensoverdracht, regelmatige pentesten en uitgebreide maatregelen bij datalekken.

Versleutelde gegevensoverdracht

De gegevensoverdracht in een CRM-systeem wordt versleuteld. Dit betekent dat de gegevens tijdens het verzenden en ontvangen worden beveiligd met een codering. Hierdoor wordt voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de gegevens.

Dit verhoogt de veiligheid van het systeem en beschermt de privacy van klantgegevens. Het CRM-systeem van PerfectView maakt gebruik van versleutelde gegevensoverdracht, waardoor je erop kunt vertrouwen dat je gegevens veilig zijn tijdens het gebruik van het systeem.

Jaarlijkse pentest

Jaarlijks wordt er een pentest uitgevoerd op het CRM-systeem van PerfectView. Dit is een belangrijke veiligheidsmaatregel om ervoor te zorgen dat het systeem veilig blijft tegen potentiële aanvallen.

Tijdens de pentest worden verschillende beveiligingsprocedures en kwetsbaarheden getest om te controleren of het systeem goed beschermd is. Dit helpt om zwakke plekken te identificeren en eventuele kwetsbaarheden te verhelpen.

Door regelmatig een pentest uit te voeren, kan PerfectView ervoor zorgen dat het CRM-systeem altijd up-to-date blijft met de nieuwste beveiligingsprotocollen en risico’s tot een minimum beperkt worden.

Uitgebreide maatregelen bij datalekken

Bij PerfectView worden uitgebreide maatregelen genomen om datalekken te voorkomen. Onze datapartner Claranet voldoet aan de ISO/IEC 27001:2013 norm, waardoor we kunnen zorgen voor maximale veiligheid van klantdata.

Mocht er toch een datalek plaatsvinden, dan hebben we protocollen en procedures klaarliggen om snel en adequaat te handelen. We zorgen ervoor dat de juiste mensen op de hoogte worden gebracht en we werken nauw samen met onze datapartner om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Onze focus ligt altijd op het beschermen van de privacy van onze klanten en het minimaliseren van mogelijke schade.

Streng Wachtwoordbeleid

Bij een streng wachtwoordbeleid worden gebruikers verplicht om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken. Lees verder om te ontdekken waarom dit cruciaal is voor de beveiliging van je CRM-systeem.

Instelbare IP-beveiliging door beheerders

Ik geef beheerders de mogelijkheid om de IP-beveiliging in te stellen. Dit betekent dat ze kunnen bepalen welke IP-adressen toegang hebben tot het CRM-systeem en welke niet. Op deze manier kunnen ze de toegang tot gevoelige klantgegevens beperken en ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben.

Het is een extra beveiligingsmaatregel die helpt bij het beschermen van de informatie in het systeem.

Certificaten en erkenningen

Het is van cruciaal belang om te zorgen voor de veiligheid van je CRM-systeem. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar een CRM-software die voldoet aan de maximale veiligheidsmaatregelen.

Een van de manieren waarop je kunt controleren of een CRM-systeem veilig is, is door te kijken naar certificaten en erkenningen. Een voorbeeld van een certificering is de ISO/IEC 27001:2013 norm, die aangeeft dat het CRM-systeem voldoet aan de eisen voor informatiebeveiliging.

Het is goed om te weten dat het CRM-systeem van PerfectView wordt ondersteund door de datapartner Claranet, die voldoet aan deze norm. Dit geeft vertrouwen in de veiligheid en betrouwbaarheid van het CRM-systeem.

Conclusie

In dit blog hebben we de belangrijkste veiligheidsmaatregelen voor een CRM-systeem besproken. Door gegevensminimalisatie, toegangsrechten en beveiliging van de database te waarborgen, kun je de privacy van klantdata beschermen.

Met een streng wachtwoordbeleid en instelbare IP-beveiliging kun je ook de toegang tot het systeem beperken. Verder is het belangrijk om te kiezen voor een CRM-systeem dat voldoet aan de maximale veiligheidsmaatregelen, zoals het systeem van PerfectView dat ondersteund wordt door de ISO/IEC 27001:2013 norm.

Zo kun je zorgeloos werken aan het optimaliseren van klantrelaties.

Meer over ‘CRM Systeem’

De moderne bedrijfsvoering kent het belang van een CRM systeem niet te onderschatten. Voordat je in de wereld van CRM duikt, is het cruciaal om te weten hoe je de juiste CRM kunt kiezen. Eenmaal gekozen, is een CRM implementatie stappenplan onmisbaar, of je nu een groot bedrijf hebt of op zoek bent naar CRM voor kleine bedrijven. De keuze tussen cloud vs lokaal CRM is een veelvoorkomende overweging, net zoals het belang van klantenservice optimalisatie met CRM.

In een digitale wereld wordt CRM in marketing automatisering steeds belangrijker, en het vermogen om data-analyse via CRM te benutten kan je bedrijfsstrategie transformeren. CRM speelt ook een sleutelrol in pipelinebeheer en helpt bij het in acht nemen van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen. De integratie van CRM en social media is tegenwoordig ook essentieel, net zoals het onderhouden van klantenrelaties op afstand. Benieuwd naar de toekomst? Ontdek de toekomstige trends van CRM. Voor diegenen die een flexibeler systeem overwegen, is er open source CRM. Tot slot is een kosten-batenanalyse van CRM altijd een slimme zakelijke zet.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de veiligheidsmaatregelen voor je CRM-systeem?

Veiligheidsmaatregelen voor je CRM-systeem omvatten gegevensbescherming, toegangscontrole, gebruikersautorisatie en het volgen van veiligheidsprotocollen.

2. Hoe beschermen CRM-systemen klantgegevens?

CRM-systemen beschermen klantgegevens door middel van privacybescherming, gegevensbeveiliging en het gebruik van veilige interfaces. Ze maken ook regelmatig backups.

3. Wat is een klantportaal in een CRM-systeem?

Een klantportaal in een CRM-systeem is een veilige plek voor klanten om hun eigen gegevens te bekijken en bij te werken.

4. Wat betekent ISO-certificering voor een CRM-systeem?

ISO certificering betekent dat het CRM-systeem voldoet aan internationale normen voor gegevensbescherming en beveiliging.

5. Is onderhoud belangrijk voor de beveiliging van een CRM-systeem?

Ja, regelmatig onderhoud aan het beveiligingssysteem van een CRM helpt inbraakpreventie en zorgt ervoor dat het systeem up-to-date en veilig blijft.

» Referenties


Menzel, Malte Jens & Reiners, Torsten. “Customer Relationship Management System: A Case Study on Small- and Medium-sized Companies in North Germany.” In Devos, Jan; van Landeghem, Hendrik; Deschoolmeester, Dirk (Eds.), Information Systems for Small and Medium-sized Enterprises: State of Art of IS Research in SMEs (pp.169-197), October 2014. Springer.
https://www.researchgate.net/publication/257412923_Customer_Relationship_Management_System_A_Case_Study_on_Small-_and_Medium-sized_Companies_in_North_Germany

» Referenties

Conclusie beste CRM systeem 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *