In dit artikel

Tips voor het Vermijden van de Spam-Map (2023)

In dit artikel

Heb je ooit gemerkt dat je zorgvuldig opgestelde e-mails rechtstreeks in de spammap van de ontvanger terechtkomen? Dat kan frustrerend zijn, ik heb het namelijk ook ervaren. Een feit is dat bijna 50% van alle e-mails wereldwijd als spam wordt beschouwd.

In dit artikel zullen we je enkele nuttige tips geven om te voorkomen dat je e-mails in de spammap belanden. Ben je klaar om je e-mailstrategie te transformeren? Laten we beginnen!

Key takeaway:

De beste email marketing software van 2023 volgens onze test is Brevo. Eigenlijk spreekt vrijwel alles voor zich in deze software. En als ik ergens toch niet uitkom, dan staat de klantenservice klaar om mij professioneel en snel te helpen.

Samenvatting

  • Gebruik eenvoudige onderwerpregels en vermijd spamwoorden.
  • Personaliseer de onderwerpregels en maak ze relevant voor de ontvanger.
  • Bied waardevolle inhoud in de e – mail en stuur deze naar relevante ontvangers.
  • Vermijd het gebruik van gekochte e – maillijsten en controleer nieuwe leads.

Tips voor het voorkomen van e-mails in de spam-map:

– Gebruik eenvoudige onderwerpregels.

– Personaliseer de onderwerpregels.

– Vermijd het gebruik van machtswoorden.

– Bied waardevolle inhoud in de e-mail.

– Verstuur e-mails naar relevante ontvangers.

Gebruik eenvoudige onderwerpregels

Ik houd mijn onderwerpregels simpel. Dit is belangrijk om spamfilters te vermijden. Als de onderwerpregels te ingewikkeld zijn, kan de e-mail als spam worden gemarkeerd. Ik zorg ervoor dat ik geen woorden gebruik die vaak in spammails voorkomen.

Dit helpt me om mijn e-mails direct in de inbox van de ontvanger te krijgen. Ook maakt een eenvoudige onderwerpregel het makkelijk voor de ontvanger om de e-mail te begrijpen. Met een duidelijk onderwerp weet de ontvanger meteen waar mijn e-mail over gaat.

Kort en duidelijk, dat werkt het beste.

Personaliseer de onderwerpregels

Ik raad aan om de onderwerpregels van je e-mails te personaliseren. Dit betekent dat je de ontvanger aanspreekt met hun naam of andere relevante informatie. Het personaliseren van de onderwerpregels kan helpen om je e-mails op te laten vallen tussen alle andere berichten in de inbox van de ontvanger.

Het laat ook zien dat je echt om hen geeft en dat de e-mail speciaal voor hen is gemaakt. Hierdoor is de kans groter dat ze je e-mail openen en lezen. Dus, vergeet niet om een persoonlijke touch toe te voegen aan je onderwerpregels en maak je e-mails zo relevant mogelijk voor de ontvanger.

Vermijd het gebruik van machtswoorden

Gebruik geen woorden die agressief of opdringerig klinken in de onderwerpregel van je e-mail. Dit kan ervoor zorgen dat je e-mail als spam wordt gemarkeerd. Houd het simpel en vriendelijk, zodat ontvangers niet het gevoel krijgen dat ze onder druk worden gezet.

Bied waardevolle inhoud in de e-mail

In mijn e-mails probeer ik altijd waardevolle inhoud te bieden aan mijn ontvangers. Dit betekent dat ik informatie deel die nuttig, interessant en relevant is voor hen. Ik vermijd het sturen van spam of “fluff” – e-mails die geen echte waarde hebben.

Door waardevolle inhoud te bieden, vergroot ik de kans dat mijn ontvangers mijn e-mails openen en lezen. Dit kan leiden tot betere conversies en verkoopkansen. Dus onthoud, wanneer je een e-mail stuurt, zorg ervoor dat je iets waardevols te bieden hebt aan je ontvangers!

Verstuur e-mails naar relevante ontvangers

Het is belangrijk om e-mails te sturen naar ontvangers die er echt interesse in hebben. Door uw berichten te richten op relevante doelgroepen, verhoogt u de kans dat uw e-mails worden geopend en gelezen.

Het versturen van e-mails naar relevante ontvangers verbetert ook de conversies en verkoopkansen. Het helpt ook om te voorkomen dat uw e-mails als spam worden gemarkeerd, omdat ze nuttig en waardevol zijn voor de ontvangers.

Vermijd het gebruik van gekochte e-maillijsten

Het gebruik van gekochte e-maillijsten kan leiden tot problemen met spam. Het is belangrijk om uw eigen e-maillijst op te bouwen en contacten op een organische manier te verkrijgen.

Gekochte lijsten kunnen verouderde of ongekwalificeerde e-mailadressen bevatten, wat een negatieve invloed kan hebben op uw verzendreputatie en het risico vergroot dat uw e-mails als spam worden gemarkeerd.

Het is essentieel om contacten te verkrijgen die geïnteresseerd zijn in uw berichten en die toestemming hebben gegeven om e-mails van u te ontvangen. Dit zal ervoor zorgen dat uw e-mails relevant en waardevol zijn voor de ontvangers, waardoor de kans groter wordt dat ze uw e-mails openen en erop reageren.

Controleer en verifieer domeinen van nieuwe leads

Wanneer u nieuwe leads krijgt, is het belangrijk om de domeinen van deze leads te controleren en te verifiëren. Dit helpt om ervoor te zorgen dat de e-mails die u naar deze leads stuurt niet als spam worden gemarkeerd.

Door de domeinen te controleren, kunt u bevestigen of ze legitiem zijn en geen bekende bronnen van spam zijn. Verifiëren houdt in dat u controleert of het domein correct is ingesteld en goed functioneert.

Het controleren en verifiëren van domeinen van nieuwe leads is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat uw e-mails effectief aankomen bij de ontvangers en niet verloren gaan in de spam-map.

Gebruik leesbare code in de e-mail

Zorg ervoor dat de code in uw e-mail gemakkelijk te lezen is. Dit helpt bij het voorkomen van problemen met de weergave van de e-mail en zorgt ervoor dat uw bericht er professioneel uitziet.

Het gebruik van gestructureerde en georganiseerde code maakt het ook gemakkelijker voor spamfilters om uw e-mail als legitiem te herkennen. Door leesbare code te gebruiken, vergroot u de kans dat uw e-mail in de inbox van de ontvanger belandt en niet in de spam-map.

Vermijd het doorsturen van berichten

Het doorsturen van berichten kan leiden tot e-mails die als spam worden gemarkeerd. Als je een e-mail doorstuurt, kan de oorspronkelijke afzender veranderen, wat het vertrouwen van de spamfilters kan schaden.

Het is dus het beste om geen e-mails door te sturen, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Door dit te vermijden, verhoog je de kans dat je e-mails veilig in de inbox van de ontvangers belanden en voorkom je dat ze in de spam-map terechtkomen.

Voeg een call-to-action knop toe

Ik raad je aan om een call-to-action knop toe te voegen aan je e-mails. Dit is een knop waarmee je de ontvanger aanspoort om actie te ondernemen, zoals het klikken op een link, het downloaden van een bestand of het invullen van een formulier.

Het toevoegen van een call-to-action knop kan de betrokkenheid van de ontvanger vergroten en hen aanmoedigen om verder te gaan met de gewenste actie. Zorg ervoor dat de knop opvalt in de e-mail en dat de tekst duidelijk en aantrekkelijk is.

Een goede call-to-action kan helpen om conversies en verkoop te stimuleren.

Bied een e-mailbevestigingsoptie aan

Je kunt de kans vergroten dat je e-mails afgeleverd worden in de inbox van ontvangers door een e-mailbevestigingsoptie aan te bieden. Met deze optie kunnen ontvangers bevestigen dat ze jouw e-mails willen ontvangen en dat ze geen spam zijn.

Dit zorgt ervoor dat jouw e-mails als betrouwbaar worden beschouwd en minder snel in de spam-map belanden. Omdat veel mensen tegenwoordig overspoeld worden met ongewenste e-mails, is het belangrijk om de ontvangers te laten bevestigen dat ze jouw e-mails willen ontvangen, zodat je hun aandacht kunt krijgen en behouden.

Houd een lage bounce rate

Om te voorkomen dat mijn e-mails als spam worden gemarkeerd, moet ik een lage bounce rate hebben. Dit betekent dat ik ervoor moet zorgen dat mijn e-mails daadwerkelijk worden afgeleverd bij de ontvangers en niet worden teruggestuurd als onbestelbaar.

Dit kan gebeuren als ik e-mails stuur naar niet-bestaande e-mailadressen of naar ontvangers die mijn e-mails als spam rapporteren. Om dit te voorkomen, moet ik ervoor zorgen dat mijn e-maillijst up-to-date is en regelmatig wordt opgeschoond.

Ik moet ook ervoor zorgen dat ik mijn verzendtijden goed verspreid, zodat ik niet als een spammer word beschouwd. Door aandacht te besteden aan mijn bounce rate, kan ik ervoor zorgen dat mijn e-mails hun bestemming bereiken en niet in de spam-map belanden.

Stuur e-mails op het juiste moment

Het juiste moment kiezen om e-mails te versturen, kan helpen om te voorkomen dat ze in de spam-map belanden. Het is belangrijk om rekening te houden met het gedrag van de ontvangers en hun voorkeuren.

Door te experimenteren met verschillende verzendtijden en het analyseren van open- en klikpercentages, kun je bepalen welk tijdstip het meest effectief is. Hierdoor vergroot je de kans dat je e-mails worden geopend en gelezen, waardoor je conversies en verkoop kunt stimuleren.

Maak gebruik van een spamfilter

Ik raad aan om een spamfilter te gebruiken om ongewenste e-mails te voorkomen. Een spamfilter is een handig hulpmiddel dat automatisch ongewenste berichten herkent en deze in de spam-map plaatst.

Dit helpt bij het verminderen van het aantal ongewenste e-mails dat in uw inbox terechtkomt. Een spamfilter kan ook helpen bij het verminderen van het risico op phishingaanvallen en andere vormen van e-mailbeveiligingsproblemen.

Door gebruik te maken van een spamfilter, kunt u uw inbox schoon en georganiseerd houden, waardoor u alleen relevante en belangrijke e-mails ontvangt. Het is belangrijk om regelmatig uw spammap te controleren om er zeker van te zijn dat er geen belangrijke berichten per ongeluk worden gemarkeerd als spam.

Implementeer gedragsregels om spam te voorkomen

Implementeer gedragsregels om spam te voorkomen. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat uw e-mails niet als spam worden gemarkeerd en effectief bij de ontvangers terechtkomen. Houd u aan ethische e-mailpraktijken en respecteer de privacy van uw klanten.

Zorg ervoor dat u alleen e-mails verstuurt naar mensen die zich hebben aangemeld om berichten van u te ontvangen. Bewaak ook uw verzendreputatie door regelmatig uw e-maillijsten op te schonen en inactieve ontvangers te verwijderen.

Zo minimaliseert u het risico dat uw e-mails als spam worden gezien. Bovendien kunt u een duidelijk antispambeleid opstellen en dit communiceren naar uw ontvangers, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten en hoe ze eventuele misclassificaties kunnen melden.

Wees voorzichtig met het doorgeven van je e-mailadres

Ik raad je aan om voorzichtig te zijn bij het doorgeven van je e-mailadres. Het kan namelijk leiden tot het ontvangen van ongewenste e-mails of zelfs spam. Zorg ervoor dat je je e-mailadres alleen deelt met betrouwbare bronnen en websites die je kent en vertrouwt.

Wees extra voorzichtig bij het invullen van online formulieren of het aanmelden voor nieuwsbrieven. Denk goed na voordat je jouw e-mailadres verstrekt, om te voorkomen dat je inbox gevuld raakt met ongewenste berichten.

Gebruik een betrouwbare mailuitzender

Een betrouwbare mailuitzender gebruiken is een belangrijke stap om te voorkomen dat uw e-mails in de spam-map terechtkomen. Een betrouwbare mailuitzender heeft een goede reputatie en wordt erkend door spamfilters als een legitieme afzender.

Dit helpt om ervoor te zorgen dat uw e-mails veilig en betrouwbaar bij de ontvangers aankomen, zonder in de spam-map te belanden. Bij het kiezen van een mailuitzender is het belangrijk om te kijken naar de beveiligingsmaatregelen die zij hebben genomen, zoals het gebruik van SPF- en DKIM-authenticatie.

Door een betrouwbare mailuitzender te gebruiken, kunt u de kans op uw e-mails in de spam-map aanzienlijk verminderen.

Conclusie

Er zijn verschillende effectieve tips die je kunt volgen om te voorkomen dat je e-mails in de spam-map belanden. Door gebruik te maken van eenvoudige onderwerpregels, waardevolle inhoud te bieden en e-mails naar relevante ontvangers te sturen, kun je de kans verkleinen dat je e-mails als spam worden gemarkeerd.

Het is ook belangrijk om een betrouwbare mailuitzender te gebruiken, je e-mailadres voorzichtig door te geven en gedragsregels te implementeren om spam te voorkomen. Door deze tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je e-mails effectief aankomen bij de ontvangers en conversies en verkoop verhogen.

Meer over ‘Email Marketing software’

In de wereld van digitale marketing blijft email een krachtig instrument. Voor een diepgaand inzicht in dit domein, biedt de email marketing software complete gids een uitgebreid overzicht. Er zijn veel aspecten waar men rekening mee moet houden, zoals het begrijpen van de top 10 functies email marketing software of het vergelijken van populaire tools zoals mailchimp vs sendinblue vs getresponse. Integratie is ook van cruciaal belang, of het nu gaat om crm integratie email marketing software of social media integratie email marketing.

Optimalisatie vormt de kern van effectieve email campagnes, en onze gids over optimalisatie email campagnes helpt je om je campagnes naar een hoger niveau te tillen. Wat betreft technologische vooruitgang biedt de toekomst email marketing software veelbelovende perspectieven, waaronder cloud-based email marketing voordelen. Natuurlijk zijn statistieken zoals open rate click through rate essentieel voor metingen. Naarmate je lijst groeit, is segmentatie email lijst van cruciaal belang, net als het gebruik van effectieve email templates. Tot slot is het essentieel om spam-mappen te vermijden, te profiteren van geautomatiseerde welkomstmails en te overwegen om een chatfunctie email marketing software toe te voegen voor directe klantenondersteuning.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn tips voor het vermijden van de Spam-Map?

Tips voor het vermijden van de Spam-Map zijn het optimaliseren van emailbezorgbaarheid, het beheren van spamfilterinstellingen en het voorkomen van onnodige emailfiltering.

2. Hoe kan ik mijn emails beschermen tegen spammail?

Je kunt je emails beschermen tegen spammail door het bouncepercentage te beheren, ongewenste mail te blokkeren en effectief om te gaan met ongewenste berichten.

3. Hoe kan ik voorkomen dat mijn emailberichten in de spambox terechtkomen?

Je kunt voorkomen dat je emailberichten in de spambox terechtkomen door je emaillijst op te schonen, de betrouwbaarheid van je emailcommunicatie te verhogen en spamrapportage te gebruiken.

4. Hoe kan ik voorkomen dat mijn emails worden misclassificeerd als spam?

Je kunt de misclassificatie van je emails als spam voorkomen door de inboxervaring te optimaliseren, je emails op te schonen en spamherkenning in te zetten.

5. Wat zijn manieren om mijzelf te beveiligen tegen spam en phishingaanvallen?

Je kunt jezelf beveiligen tegen spam en phishingaanvallen door spammers te blokkeren, je emailbeveiliging te verbeteren en altijd alert te zijn op ongewenste email en spamberichten.

» Referenties


Gartner. “What is Email Marketing?”
https://www.gartner.com/reviews/market/email-marketing

» Referenties

Conclusie beste email marketing software 2023

  • De beste email marketing software – Brevo
  • Beste email marketing software voor opt-in – Enormail
  • Meest complete email marketing software – Brevo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *