In dit artikel

Wat is een Boekhoudprogramma? Een Complete Gids (2023)

In dit artikel

Een boekhoudprogramma is een tool. Het helpt je met het bijhouden van je inkomsten en uitgaven. Met dit programma kun je makkelijk je facturen sturen. Je kunt ook zien hoeveel geld je bedrijf heeft.

Dit is belangrijk om te weten hoe gezond je bedrijf is. Een ander goed ding van een boekhoudprogramma is dat het helpt om fouten te voorkomen. Fouten in boekhouding kunnen namelijk voor problemen zorgen.

Ook is het handig voor je belastingaangifte. Het programma kan namelijk precies uitrekenen hoeveel belasting je moet betalen. Dus een boekhoudprogramma helpt je met veel dingen!

Key takeaway:

Het beste boekhoudprogramma van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden.nl. Dit is van alle boekhoudprogramma’s de beste keuze, omdat je er als starter 15 maanden gratis gebruik van kunt maken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhoudprogramma?

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om te letten op de functies en mogelijkheden, kosten en financiële aspecten, gebruiksgemak en ondersteuning, en integratie met andere systemen.

Functies en mogelijkheden

Een goed boekhoudprogramma heeft veel functies. Het moet je helpen met je belastingaangifte. Het moet je ook kunnen helpen om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Misschien wil je zelfs dat het programma je helpt met factureren en urenregistratie.

Het is ook fijn als de software administratieve taken kan doen voor jou. Dit is een kort overzicht van wat een boekhoudprogramma kan doen. Elk bedrijf heeft andere behoeften, dus denk goed na over wat jij nodig hebt.

Kosten en financiële aspecten

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om rekening te houden met de kosten en financiële aspecten. Je wilt natuurlijk weten wat je kunt verwachten qua prijs en of het past binnen je budget.

Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, van gratis programma’s tot betaalde abonnementen. Het is belangrijk om te begrijpen welke functies en mogelijkheden je krijgt voor de prijs die je betaalt.

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar eventuele extra kosten, zoals de kosten voor support of integraties met andere systemen. Het is handig om verschillende boekhoudprogramma’s te vergelijken op basis van prijs en financiële aspecten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw bedrijf en budget.

Gebruiksgemak en ondersteuning

Het gebruiksgemak van een boekhoudprogramma is belangrijk, vooral als je geen ervaring hebt met boekhouden. Een goed programma zou intuïtief moeten zijn en gemakkelijk te navigeren.

Het moet ook ondersteuning bieden, zoals handleidingen en tutorials, om je te helpen bij het begrijpen en gebruiken van de software. Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het dus verstandig om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid en beschikbare ondersteuningsopties.

Integratie met andere systemen

Het is belangrijk dat een boekhoudprogramma kan integreren met andere systemen die je mogelijk al gebruikt in je bedrijf, zoals een CRM-systeem of een webshop. Door integratie kunnen gegevens automatisch worden gesynchroniseerd tussen verschillende systemen, waardoor dubbel werk wordt voorkomen en tijd wordt bespaard.

Zo kunnen bijvoorbeeld verkoopfacturen automatisch worden doorgezet naar het boekhoudprogramma, waardoor de administratie sneller en nauwkeuriger verloopt. Let bij het kiezen van een boekhoudprogramma dus op de mogelijkheden voor integratie met andere systemen die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Aanbevolen boekhoudprogramma’s

– E-boekhouden

– Silvasoft

– InformerOnline

– Moneybird

– Snelstart

– MoneyMonk

– Exact online

– Microsoft Dynamics Business Central

Wil je weten welke van deze boekhoudprogramma’s het beste bij jouw bedrijf past? Lees dan verder!

E-boekhouden

E-boekhouden is een van de aanbevolen boekhoudprogramma’s die je kunt overwegen. Het is speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemers en zzp’ers die op zoek zijn naar eenvoud en gebruiksgemak.

Met E-boekhouden kun je gemakkelijk je financiële administratie beheren, facturen maken en BTW-aangiftes doen. Het biedt ook handige functies zoals automatische bankkoppeling, waardoor je banktransacties automatisch worden ingelezen in je boekhouding.

Bovendien kun je met E-boekhouden overal en altijd toegang krijgen tot je boekhouding, omdat het een online boekhoudprogramma is. Dit betekent dat je geen software hoeft te installeren en dat je kunt inloggen op je account via internet.

Silvasoft

Silvasoft is een boekhoudprogramma dat veel functionaliteiten en mogelijkheden biedt om de financiële administratie van een bedrijf te stroomlijnen. Met Silvasoft kun je niet alleen facturen maken en verzenden, maar ook betalingen bijhouden en uitgaven registreren.

Het programma helpt ook bij het doen van de BTW-aangifte en genereert financiële rapporten. Silvasoft integreert daarnaast met andere systemen, waardoor je gegevens eenvoudig kunt synchroniseren.

Dit maakt het proces van boekhouden efficiënter en minder foutgevoelig.

InformerOnline

InformerOnline is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor ondernemers en ZZP’ers. Het biedt functies zoals facturatie, belastingaangifte, urenregistratie en financiële rapporten.

Met InformerOnline kun je gemakkelijk je inkomsten en uitgaven bijhouden en je administratieve taken stroomlijnen. Het is ook mogelijk om je boekhouding te integreren met andere systemen, waardoor het efficiënter wordt.

InformerOnline is een handige tool die je helpt om je financiën zonder stress te beheren.

Moneybird

Moneybird is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor kleine ondernemers en zzp’ers. Het helpt bij het bijhouden van je financiële administratie, facturatie en belastingaangifte.

Met Moneybird kun je eenvoudig je inkomsten en uitgaven registreren, financiële rapporten genereren en je administratie digitaal beheren. Het biedt ook functies zoals urenregistratie en budgetbeheer.

Moneybird is een online boekhoudprogramma, dus je kunt overal toegang krijgen tot je gegevens en het is gemakkelijk te gebruiken. Het is een goede keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een betaalbaar en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

Snelstart

Snelstart is een populair boekhoudprogramma dat veel gebruikt wordt door zzp’ers en kleine ondernemingen. Het biedt tal van functies en mogelijkheden om de financiële administratie te vereenvoudigen en efficiënter te maken.

Met Snelstart kun je gemakkelijk facturen maken, inkomsten en uitgaven bijhouden en zelfs je belastingaangifte doen. Het programma is ook gebruiksvriendelijk, met een intuïtieve interface en uitgebreide ondersteuning.

Bovendien integreert Snelstart met andere systemen, wat handig is als je bijvoorbeeld ook een webshop hebt. Snelstart is dus een goede keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma.

MoneyMonk

MoneyMonk is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor zelfstandige ondernemers en zzp’ers in Nederland. Het biedt verschillende functies zoals facturatie, inkomsten- en uitgavenbeheer, btwaangifte, en urenregistratie.

Met MoneyMonk kun je eenvoudig je financiële administratie bijhouden en heb je altijd inzicht in je actuele cijfers. Het programma is gebruiksvriendelijk en biedt ook ondersteuning en integratie met andere systemen.

Met MoneyMonk kun je stressvrij je boekhouding doen en je focus leggen op de groei van je bedrijf.

Exact online

Ik raad Exact online aan als een betrouwbaar boekhoudprogramma. Het biedt handige functies en mogelijkheden voor het beheren van je financiële administratie, facturatie en belastingaangifte.

Met Exact online kun je gemakkelijk inkomsten en uitgaven bijhouden en financiële rapporten genereren. Het is een gebruiksvriendelijk programma dat integratie met andere systemen mogelijk maakt.

Voor ondernemers die op zoek zijn naar een betrouwbare online boekhoudoplossing, is Exact online zeker een aanrader.

Microsoft Dynamics Business Central

Microsoft Dynamics Business Central is een boekhoudprogramma dat speciaal is ontworpen voor KMO’s. Het biedt functies zoals financiële administratie, facturatie, budgetbeheer en belastingaangifte.

Met Business Central kunt u uw boekhoudkundige processen automatiseren en inzicht krijgen in de financiële gezondheid van uw bedrijf. Het is een online boekhoudprogramma, wat betekent dat u overal toegang heeft tot uw gegevens.

Met de integratie van andere systemen kunt u ook uw bedrijfsprocessen stroomlijnen. Business Central wordt aanbevolen voor KMO’s die op zoek zijn naar een uitgebreid boekhoudprogramma dat hen kan helpen bij het beheren van hun financiën zonder stress.

Meer over ‘Boekhoudprogramma’

Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan overweldigend zijn, maar onze complete gids boekhoudprogramma biedt een gedetailleerd overzicht voor een geïnformeerde keuze. Overweeg je een verandering naar een cloud-based boekhoudprogramma? We wegen de voor- en nadelen voor je af. Zorg ervoor dat je weet hoe je je huidige data kunt importeren en welke functionaliteiten beschikbaar zijn om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Dive dieper in de technische aspecten, zoals de automatisering, het gemak van belastingaangifte en de mogelijkheden voor financiële analyse. Kijk ook naar hoe je bankrekeningen kunt koppelen en ontdek de prijs-kwaliteitsverhouding. Veiligheid is cruciaal, vooral als het gaat om online boekhoudprogramma’s, en blijf op de hoogte van de laatste updates en upgrades. Verder hebben we ook informatie over de kosten-batenanalyse, het belang van facturatie, hoe een CRM-systeem te integreren, en opties voor non-profit organisaties.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een boekhoudprogramma?

Een boekhoudprogramma is een soort administratie software waarmee je jouw boekhouding kunt doen, zoals BTWaangifte en facturatie.

2. Hoe kan ik boekhoudsoftware vergelijken?

Je kunt boekhoudsoftware vergelijken door te kijken naar de functies, prijs, en of het past bij jouw type bedrijf, zoals een boekhouding zzp.

3. Hulp nodig bij je administratie?

Ja, met een boekhouder of financiële software zoals een online boekhouden programma, kun je hulp krijgen bij je administratie.

4. Wat is het verschil tussen een administratieprogramma en een facturatieprogramma?

Een administratieprogramma helpt bij het bijhouden van alle financiële gegevens van je bedrijf. Een facturatieprogramma helpt alleen bij het maken en versturen van facturen.

5. Wat is de beste boekhoudsoftware voor mij?

De beste Boekhoudsoftware of Boekhoudpakket voor jou hangt af van je eigen wensen en behoeften. Het is belangrijk om te kijken naar wat elk programma aanbiedt voordat je een beslissing neemt.

» Referenties


Yvonne Chong & Ismail Nizam. (November 2017). “THE IMPACT OF ACCOUNTING SOFTWARE ON BUSINESS PERFORMANCE.” International University of Malaya-Wales.
https://www.researchgate.net/publication/328956597_THE_IMPACT_OF_ACCOUNTING_SOFTWARE_ON_BUSINESS_PERFORMANCE

» Referenties

Conclusie beste boekhoudprogramma 2023

  • Beste online boekhoud programma voor starters – e-Boekhouden
  • Beste boekhoudprogramma voor samenwerking met je boekhouder – MoneyMonk
  • Beste eenvoudige boekhoudprogramma – e-Boekhouden
  • Beste boekhoudprogramma voor MKB’ers – e-Boekhouden
  • Beste boekhouding programma met een bot – Jortt
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *