In dit artikel

Wat is HRM Software en Waarom Heeft Jouw Bedrijf Het Nodig?

Wat is HRM Software en Waarom Heeft Jouw Bedrijf Het Nodig? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit het gevoel gehad dat de administratie van je personeel je overweldigt? Geloof me, je bent niet alleen. HRM-software, oftewel Human Resource Management software, is ontworpen om deze uitdaging aan te pakken.

In dit artikel gaan we dieper in op wat HRM-software precies is en waarom jouw bedrijf het nodig kan hebben. Stap in de wereld van geautomatiseerde personeelsbeheer en ontdek hoe het je kan helpen om efficiënter te werken en kosten te besparen.

Laten we beginnen!

Key takeaway:

De beste HRM software van 2023 volgens onze test is van HoorayHR. Deze software heeft werkelijk alles alles in huis. HoorayHR biedt de meest complete HR software van Nederland aan.

Samenvatting

 • HRM-software, ook wel Human Resource Management-software genoemd, kan de administratie van personeel efficiënter maken en kosten besparen.
 • Het automatiseren van routinetaken zoals verlofaanvragen en salarisadministratie is een van de voordelen van HRM-software.
 • Met HRM-software kun je belangrijke HR-gegevens inzien en strategische beslissingen nemen.
 • E-HRM, een onderdeel van HRM-software, maakt digitale HR-processen mogelijk.

Voordelen van HRM software voor jouw bedrijf

HRM software levert veel voordelen op voor jouw bedrijf. Het maakt het dagelijkse leven van HR-teams een stuk gemakkelijker. Hier zijn enkele redenen waarom jouw bedrijf HRM software nodig heeft:

 1. Met de HRM – software kun je alle medewerkergegevens in één plek bewaren.
 2. Het automatiseert routinematige taken zoals verlofaanvragen en salarisadministratie.
 3. Het helpt de personeelsplanning te vereenvoudigen door automatisering.
 4. De software kan nodige rapporten maken, wat nuttig is om trends en patronen te zien.
 5. HRM – software kan helpen bij het besparen van kosten omdat het processen efficiënter maakt.
 6. Je krijgt meer inzicht in belangrijke HR – gegevens, wat helpt bij strategische beslissingen.
 7. E-HRM, een deel van HRM-software, biedt extra kansen door digitale HR-processen mogelijk te maken.
 8. Deze software laat toe verschillende werkstromen te beheren zoals talentmanagement en werving & selectie.
 9. Met de hulp van deze tools kan jouw bedrijf een moderne en efficiënte HR – afdeling worden.

Waarom heeft jouw bedrijf HRM software nodig?

HRM software is essentieel voor jouw bedrijf omdat het vele voordelen biedt. Het automatiseert de personeelsadministratie, waardoor HR-afdelingen efficiënter kunnen werken en kosten kunnen besparen.

Met HRM software kun je HR-processen stroomlijnen en automatiseren, waardoor je meer tijd overhoudt voor strategische taken. Bovendien geeft het inzichten in belangrijke HR-data, waardoor je betere beslissingen kunt nemen.

E-HRM, een onderdeel van HRM software, maakt het mogelijk om allerlei HR-processen digitaal uit te voeren. Kortom, HRM software legt de basis voor een moderne en efficiënte HR-afdeling die bijdraagt aan het optimaliseren van HR-processen en het behalen van doelstellingen.

Meer over ‘HRM Software’

De digitalisering van het HR-landschap heeft geleid tot het toenemende belang van HRM software. Met een brede reeks functies, heeft de evolutie van HRM software ertoe bijgedragen dat organisaties hun HR-functies verbeteren. Terwijl je overweegt welke software te kiezen, zijn er top 10 factoren om rekening mee te houden, waaronder de keuze tussen lokaal versus cloud-based.

Het maximaliseren van de waarde van deze systemen vereist inzicht in het ROI berekenen van HRM software en een duidelijk implementatie stappenplan. Na implementatie is het cruciaal om je team te trainen en passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Met beste praktijkvoorbeelden kun je de software aanpassen aan specifieke behoeften zoals salarisadministratie. Bovendien helpt het bij het verhogen van werknemersbetrokkenheid, het vereenvoudigen van het wervingsproces en het verbeteren van prestatiebeoordelingen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is HRM Software?

HRM software, ofwel human resource software, helpt bij het beheer van werknemersadministratie en andere HR-processen in een bedrijf.

2. Waarom heeft mijn bedrijf HRM Software nodig?

Je bedrijf heeft HRM-software nodig om taken zoals salarisadministratie, arbeidstijdbeheer, en werving en selectie makkelijker te maken.

3. Welke functies biedt HRM Software?

HRM-software biedt veel functies zoals cultuurmanagement, organisatieontwikkeling, werknemersbeheer en nog veel meer.

4. Hoe implementeer ik HRM Software?

De implementatie van personeelsmanagementsoftware is een stapsgewijze route waarbij je de software integreert in de bestaande systemen van je bedrijf.

5. Zijn er verschillende soorten HRM Software?

Ja, er zijn verschillende HR-softwareoplossingen zoals beoordelingssoftware, training en ontwikkelingssoftware, en talentbeheersoftware om aan de verschillende behoeften van jouw bedrijf te voldoen.

» Referenties


Market Research Future. (January 27, 2022 06:47 ET). “Human Resources Management Software (HRMS) Market Estimated to Hit 33.57 Billion by 2030, Growing at 12.2% CAGR.”
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2022/01/27/2374156/0/en/Human-Resources-Management-Software-HRMS-Market-Estimated-to-Hit-33-57-Billion-by-2030-Growing-at-12-2-CAGR-Report-by-Market-Research-Future-MRFR.html

» Referenties

Conclusie beste HRM software 2023

 • Beste all-in-one HRM software – HoorayHR
 • Beste HRM software voor talentontwikkeling – Emply
 • Beste HRM software voor beginners – Buddee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *