In dit artikel

WMS voor Kleinbedrijf: Is het de Investering Waard? (2023)

In dit artikel

Het overwegen van een WMS (Warehouse Management Systeem) voor je kleine bedrijf kan een ontmoedigende taak zijn. Net als jij, heb ik me afgevraagd of het implementeren van zo’n systeem de investering waard is.

Uit mijn onderzoek blijkt dat een goed functionerend WMS kan bijdragen aan de efficiëntie, kostenbesparing en orderverwerking van je bedrijf. Dus, klaar om je magazijnbeheer naar een hoger niveau te tillen?.

Key takeaway:

De beste WMS systeem van 2023 volgens onze test is Stockitup. Het systeem heeft veel functionaliteiten, maar is toch gebruiksvriendelijk. En een groot pluspunt: bij de installatie is persoonlijke begeleiding mogelijk.

Samenvatting

 • Een WMS (Warehouse Management Systeem) kan de efficiëntie, kostenbesparing en orderverwerking van een klein bedrijf verbeteren.
 • Voordelen van een WMS zijn onder andere betere magazijnindeling, snellere orderverwerking en geschiktheid voor webwinkels.
 • Belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een WMS zijn functionaliteiten, prijzen en gebruikersscores. Het King WMS-systeem wordt aanbevolen voor kleine bedrijven.

Voordelen van een WMS voor Kleinbedrijf

Een WMS kan veel voordelen geven aan een klein bedrijf. Hier zijn een paar van de vele voordelen:

 1. Ik kan mijn magazijn beter inrichten. Met een WMS kan ik zorgen dat alles op de juiste plek ligt. Dit maakt het makkelijker om spullen te vinden.
 2. Ik kan sneller orders verwerken. Met een WMS hoef ik minder tijd te besteden aan het zoeken naar producten. Zo kan ik meer orders verwerken in dezelfde tijd.
 3. Een WMS is ook handig voor webwinkels. Als je veel online verkoopt, dan wil je snel kunnen leveren aan klanten. Een WMS helpt hierbij.
 4. Er zijn gratis tools voor een WMS beschikbaar, waardoor de investering laag is.
 5. Het gebruik van Rackbeat als platform voor magazijnbeheer is gebruiksvriendelijk en geeft waarde voor mijn investering.
 6. Soms kan een ERP – systeem ook goed werken als magazijnbeheersysteem.
 7.  
 8.  

Overwegingen bij de aanschaf van een WMS

Bij de aanschaf van een WMS zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden. Het is essentieel om te bepalen welke functionaliteiten je nodig hebt voor jouw magazijnbeheer.

Denk hierbij aan zaken zoals orderverwerking, inventarisbeheer en magazijnverplaatsingen. Daarnaast is het verstandig om naar de prijzen te kijken en te vergelijken welke software-oplossing het beste bij jouw bedrijf past.

Het is ook handig om naar gebruikersscores te kijken om ervaringen van anderen te raadplegen. Bedenk dat een goed WMS kan helpen bij het verbeteren van efficiëntie, logische volgorde en het automatiseren van repeterende handelingen.

Voor kleinbedrijven zijn er speciale systemen beschikbaar, zoals het King WMS-systeem, dat vertrouwd wordt door het MKB. Neem gerust contact op voor meer informatie over deze oplossing.

Meer over ‘WMS Systeem’

Het belang van een WMS systeem in de hedendaagse bedrijfsvoering kan niet genoeg benadrukt worden, gezien de vele voordelen die het biedt. Toch zijn er ook nadelen aan verbonden en is het essentieel om het verschil tussen WMS systemen en ERP te begrijpen. Bij de implementatie van een WMS systeem is het cruciaal om te zorgen voor een naadloze integratie met bestaande systemen, en tegelijkertijd rekening te houden met de ROI.

Voor het kleinbedrijf is een investering in een WMS systeem vaak een grote stap, maar met de opkomst van e-commerce is het steeds relevanter geworden. Het real-time volgen van voorraad en zendingen wordt steeds belangrijker, evenals het vermijden van fouten bij de implementatie. Blijf ook op de hoogte van de laatste trends en overweeg de voordelen tussen cloud en on-premise WMS. Tenslotte, met de groeiende focus op duurzaamheid, is het ook essentieel om de relatie tussen duurzaamheid en WMS te begrijpen en de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is WMS voor kleinbedrijf?

WMS voor kleinbedrijf is een logistiek beheersysteem dat helpt bij functies zoals orderpicking, inventarisaties en automatisering voor efficiëntie verbeteren.

2. Hoe kan een kleine onderneming van WMS profiteren?

Een kleine onderneming kan gebruik maken van WMS om voorraadbeheer te verbeteren, bestverkochte producten bij te houden en de efficiëntie van orderpicking te verbeteren.

3. Is het implementatieproces van WMS moeilijk?

Het implementatieproces van WMS kan eenvoudig zijn met de juiste keuzehulp en het gebruik van een filter om de beste functies te vinden die aan uw behoeften voldoen.

4. Wat zijn de voordelen van automatisering met WMS?

Automatisering met WMS kan helpen bij het verbeteren van de efficiëntie in het orderpicking proces en nauwkeurige inventarisaties, wat leidt tot beter bedrijfsinvestering.

5. Is WMS de investering waard voor mijn kleinbedrijf?

Elk bedrijf is anders, maar veel kleine bedrijven vinden dat een goede WMS hun efficiëntie kan verbeteren en een waardevolle bedrijfsinvestering kan zijn.

» Referenties


Gartner. “What are Warehouse Management Systems (WMS)?”
https://www.gartner.com/reviews/market/warehouse-management-systems

» Referenties

Conclusie beste WMS systeem 2023

 • Beste WMS systeem algemeen – Stockitup
 • Beste WMS systeem voor mkb – Afosto
 • Beste WMS systeem met veel functies – Yerpa
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *