In dit artikel

Waarom Zelfstandigen Rittenregistratie Software Nodig Hebben (2023)

In dit artikel

Rittenregistratie software is een belangrijk hulpmiddel voor zelfstandigen. Het houdt alle zakelijke kilometers bij die zijn gereden met een bedrijfsauto. Je toont hiermee aan de belastingdienst dat je niet meer dan 500 privékilometers hebt gereden.

Dit is belangrijk om bijtelling voor privégebruik te voorkomen.

Key Takeaway

De beste rittenregistratie software van 2023 volgens onze test is e-Boekhouden. De ritten kunnen gemakkelijk bijgehouden worden in de tool en indien nodig kan je deze ook gemakkelijk omzetten in een factuur en per e-mail verzenden naar je klant! Geweldig toch?

Er zijn veel apps en software die helpen bij het bijhouden van een rittenregistratie. Sommige apps zijn gratis. Ze maken het makkelijk om je kilometers bij te houden. Het kan ook met Excel, maar dit vraagt veel tijd en moeite.

Speciale software als Moving Intelligence heeft een GPS-systeem. Dit zorgt voor een zeer nauwkeurige registratie van kilometers. Daarom is rittenregistratie software zo handig voor zelfstandigen.

Voordelen van rittenregistratie software

Rittenregistratie software biedt veel voordelen voor zelfstandige ondernemers.

 1. Het helpt met het bijhouden van zakelijke kilometers. Je weet altijd hoeveel je hebt gereden.
 2. Je kunt laten zien dat je niet meer dan 500 privékilometers rijdt. Dat is belangrijk voor de belastingdienst.
 3. Er zijn apps die helpen met rittenregistratie. Ze zijn makkelijk te gebruiken.
 4. Met de software kun je alle gegevens makkelijk inleveren bij de belastingdienst.
 5. De software houdt ook je uren bij, wat handig is voor je opdrachten.
 6. Moving Intelligence heeft een speciaal GPS – systeem voor het registreren van kilometers.
 7. Met deze tools kun je alles op een plek houden – niet alleen in Excel, maar ook in de software zelf.
 8. Het kan gratis zijn! Er zijn apps die helpen zonder dat je hoeft te betalen.
 9. Tot slot, als je een bedrijfswagen hebt, moet je deze kilometers bijhouden en dit maakt het makkelijker!

Wat te zoeken in rittenregistratie software?

Bij het zoeken naar rittenregistratie software zijn er een paar belangrijke dingen om op te letten. Ten eerste is het belangrijk dat de software gemakkelijk te gebruiken is. Het moet intuïtief zijn en een gebruiksvriendelijke interface hebben, zodat zelfstandigen het snel kunnen begrijpen en gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk dat de software betrouwbaar is en accuraat de kilometers kan registreren. Het moet in staat zijn om automatisch de ritten bij te houden en de gegevens correct vast te leggen, zodat zelfstandigen geen tijd verspillen aan het handmatig invoeren van gegevens.

Een andere functie om naar te zoeken is de mogelijkheid om rapporten te genereren. Zelfstandigen moeten in staat zijn om rapporten te maken die ze kunnen gebruiken voor belastingaangifte of om aan klanten of opdrachtgevers te laten zien.

Deze rapporten moeten overzichtelijk en duidelijk zijn.

Tot slot is het handig als de software ook andere functies heeft, zoals het bijhouden van urenregistratie of het declareren van gereden kilometers. Dit maakt het proces nog efficiënter en helpt zelfstandigen om hun zakelijke activiteiten beter te beheren.

Meer over ‘Rittenregistratie software’

Wanneer je je verdiept in wat is rittenregistratie, kom je al snel het onmiskenbare belang van rittenregistratie software tegen. Zo is het voor veel bedrijven, waaronder transportbedrijven en voor zelfstandigen, essentieel om een nauwkeurige en AVG-conforme rittenregistratie software te hebben. Niet alleen voor belastingdoeleinden, maar ook om efficiëntie te verhogen en geld te besparen.

Daarnaast biedt de moderne technologie de mogelijkheid voor real time tracking en het automatiseren van rapporten om het beheer te vergemakkelijken. En als je overweegt om het te integreren met andere systemen, is de integratie met fleet management een uitstekende keuze. Voor meer inzichten en oplossingen kun je de veelgestelde vragen bekijken of meer leren over probleemoplossing. En als je meer wilt weten over de overlap tussen HR en rittenregistratie, bekijk dan zeker de HR en personeelsbeheer software.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de reden waarom zelfstandigen rittenregistratie software nodig hebben?

Zelfstandigen hebben rittenregistratie software nodig voor bijtelling privégebruik, het bijhouden van kilometers en controle over hun rittenadministratie.

2. Wat is het voordeel van kilometerregistratie?

Kilometerregistratie biedt een duidelijk overzicht van alle ritten en helpt bij de controle van de bijtelling privégebruik.

3. Hoe helpt rittenregistratie software bij de bijtelling van privé gebruik?

Rittenregistratie software houdt alle ritten en kilometers bij, wat helpt om te bepalen hoeveel bijtelling er van toepassing is voor privégebruik.

4. Is rittenregistratie belangrijk voor zelfstandigen?

Ja, voor zelfstandigen is een nauwkeurige rittenadministratie belangrijk voor de controle van hun zakelijke en privé kilometers.

» Referenties


Thomas, T., Geurs, K. T., Koolwaaij, J., & Bijlsma, M. (2018). Automatic Trip Detection with the Dutch Mobile Mobility Panel: Towards Reliable Multiple-Week Trip Registration for Large Samples. Journal of Urban Technology, 25(2), 143-161. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10630732.2018.1471874

» Referenties

Conclusie beste rittenregistratie software 2023  

 • Beste rittenregistratie software – E-boekhouden
 • Beste rittenregistratie software totaalpakket – E-boekhouden
 • Beste rittenregistratie software met oog op duurzaamheid – YesHugo
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwonlinegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is de trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij software, gadgets, voeding en sport (crossfit). Met onze ervaringsreviews op Jouwonlinegroei.nl helpen we je om de beste software voor jouw online groei te kiezen. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail info@jouwonlinegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *